Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2455, Did:0, useCase: 3

Autors: Mikus Saulītis

Latvijas kausa 1. posma finālā Sīlis uzvar Edgaru Saulīti

Latvijas kausa 1. posma finālā Sīlis uzvar Edgaru Saulīti
Atis Sīlis
Foto: Vitaly Skorobogatov (St. Petersburg)

Vakar tika aizvadīts pirmais Latvijas Kausa 2013./2014. gada sezonas posms galda hokejā. Latvijas kausa izcīņa norisinās jau 12. gadu un šogad tas sastāv no četriem posmiem - Ventspilī, divreiz Rīgā un Jēkabpilī. Jau pirmajā posmā par intrigu kopvērtējumā parūpējies Edgars Saulītis.

Pēdējo astoņu gadu laikā Latvijas Kausa atklāšanas posms septiņas reizes norisinājās Inčukalnā un vienreiz Rīgā. Tomēr, tā kā septembrī Inčukalnā norisinājās Pasaules tūres posms, tad bez liekas šaubīšanās Latvijas Kausa 1. posms tika piešķirst Ventspilij, kur pēdējos gados galda hokeja līmenis ir būtiski cēlies un turnīri tiek aizvadīti augstā līmenī.

Turnīrā kopā piedalījās 56 dalībnieki, viņu vidū Pasaules ranga līderis Edgars Caics un Pasaules čempions Atis Sīlis. Vadoties pēc Pasaules reitinga dalībnieki tika sadalīti četrās kvalifikācijas grupās pa 14 spēlētājiem katrā. Labākie seši no katras grupas turpināja cīņu 1. līgā, kur tika aizvadīts apļa turnīrs.

Augstākajā līgā pirmo vietu izcīnīja Edgars Caics, otrā Valtam Smagaram, trešā Edgaram Saulītim, bet tikai ceturtā - Atim Sīlim.

1/8 finālam kvalificējās 5. līdz 12. vietas īpašnieki, savukārt pirmo četru vietu ieguvēji kvalificējās 1/4 finālam automātiski. Par pārsteigumiem parūpējās mājinieki Aleksandrs Žernovojs un Edžus Kaņeps, kas sērijās līdz trīs uzvarām pieveica attiecīgi pieredzējušos Jāni Kalnevicu un Raivi Pukinski.

Tālāk bez pārsteigumiem līdz pusfinālam tika visi pirmo četru vietu ieguvēji un 1/2 fināla pāri bija šādi - Edgars Caics pret Ati Sīli un Edgars Saulītis pret Valtu Smagaru. Pirmajā pārī jau trešo reizi pēdējo 5 mēnešu laikā pārāks bija Atis Sīlis, savukārt otrajā nekādas cerības Valtam neatstāja Edgars Saulītis, tiekot Latvijas reitinga turnīru finālā pirmo reizi pēc divu gadu pārtraukuma.

Pēc uzvaras pār Caicu, finālā atraisītāku spēli varēja rādīt Sīlis, kurš savu pretinieku uzveica sērijā ar 4-1.

Latvijas Kauss 2013/2014, 1.posms - FINĀLS - 2013. gada 12. oktobris, Ventspils

Atis Sīlis – Edgars Saulītis
Sērijā: 4 - 1
Spēlēs: 3-2; 0-3; 3-2; 5-0; 5-1

Pārējie rezultāti.


Latvijas Kauss 2013/2014 kopvērtējums

Tā kā šis bija pirmais posms, tad kopvērtējumā vietu secība ir tieši tāda pati, kā posmā. Labāko desmitniekā visvairāk ir pārstāvēta Skrunda - 4 spēlētāji. Pēc tam pa diviem spēlētājiem ir no BJC Laimītes, Inčukalna GHK un VJN Ventspils klubiem. Latvijas Kausa ieskaitē iet visi četri posmi, tāpēc Caica ierindošanās trešajā vietā ļauj iekrāt 8 pt. handikapu viņa tiešajam konkurentam Sīlim.

VSpēlētājsPārstāvniecība1.p2.p3.p4.pKopā
1.Atis SīlisBJC Laimīte120---120
2.Edgars SaulītisInčukalna GHK115---115
3.Edgars CaicsBJC Laimīte112---112
4.Valts SmagarsSkrundas GHK110---110
5.Jevgēņijs ZaharovsSkrundas GHK108---108
6.Gints LasmanisSkrundas GHK106---106
7.Aleksandrs ŽernovojsVJN Ventspils104---104
8.Edžus KaņepsVJN Ventspils102---102
9.Raivis PukinskisSkrundas GHK100---100
10.Jānis KalnevicsInčukalna GHK98---98


Nākamais Latvijas reitinga turnīrs norisināsies 9. novembrī, kad Rīgā tiks aizvadīts Latvijas Kausa 2. posms. Sīkāku informāciju par Latvijas kausu var meklēt mājaslapā - www.galdahokejs.lv/lk.


Sīkāk par citiem turnīriem Latvijā un pasaulē:
galdahokejs.lv

Kurš kļūs par Latvijas Kausa kopvērtējuma uzvarētāju?

  • 13

  • 7

  • 6

  • 3



, 2013-10-14 21:45, pirms 10 gadiem
Caicam vajadzēja 1. vietu
Godalgoto vietu ieguvēji. Foto": Latvijas Galda hokeja federācija.

Kalniņam kārtējais tituls Latvijas čempionātā galda hokejā

Inčukalna Sporta centrā tika aizvadīts 24. Latvijas čempionāts galda hokejā “Open” klasē. 90 dalībnieku konkurencē pēdējo trīs gadu izcīnīto čempiona titulu izdevās aizstāvēt mājiniekam Raineram Kalniņam, kurš finālā pārliecinoši ar 4:0 uzveica titulētāko Latvijas galda hokejistu Edgaru Caicu no bērnu un jauniešu centra “Laimīte”.
Foto: Latvijas Galda hokeja federācija.

Latvijas galda hokejistiem vairākas medaļas dažādās vecuma grupās pasaules čempionātā

Latvijas galda hokeja izlase ļoti veiksmīgi piedalījusies pasaules galda hokeja čempionātā, kurš norisinājās Norvēģijas pilsētā Brīnē. Latvijas sportisti parādīja izcilu sniegumu, triumfējot vai izcīnot medaļas vairākās disciplīnās un vecuma grupās.
Publicitātes foto

Rīgas atklātais čempionāts galda hokejā - jau 18. septembrī

Sestdien, 18. septembrī Rīgas Kultūras vidusskolā (Ganību dambis 7) norisināsies Rīgas atklātais čempionāts galda hokejā, kura laikā tiks noskaidroti galda hokeja čempioni un citu vietu ieguvēji, kā arī Latvijas 2021./2022. gada sezonas reitings vīriešu OPEN, sieviešu, junioru, junioru U-13 un senioru grupās.