Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2455, Did:0, useCase: 3

Autors: Mikus Saulītis

Latvijas galda hokeja izlase dodas uz pasaules čempionātu Sanktpēterburgā

Latvijas galda hokeja izlase dodas uz pasaules čempionātu Sanktpēterburgā
14. pasaules čempionāts galda hokejā

Šīs nedēļas nogalē, no 12. līdz 14. jūnijam, Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā norisināsies 14. pasaules čempionāts galda hokejā. Kā ik gadu, arī šogad uz sezonas svarīgāko turnīru kuplā skaitā dosies arī Latvijas galda hokeja izlase, to starpā savu pasaules čempiona titulu dosies aizstāvēt pašreizējais pasaules čempions Atis Sīlis

Pasaules čempionāts galda hokejā Krievijā norisināsies otro reizi, jo pirms astoņiem gadiem tas notika Maskavā. Trīs dienu laikā tiks noskaidroti pasaules čempioni ierastajās astoņās kategorijās - gan individuālie, gan komandu OPEN, sieviešu, junioru un veterānu kategorijās. Pirmo reizi tiks izspēlēti arī čempiona tituli bērnu (līdz 13 gadu vecumam) un super veterānu (virs 50 gadiem).

Uz Sanktpēterburgu Latvijas izlases delegācijas vadītāja Sanda Kalniņa vadībā Latvijas izlasi dosies pārstāvēt kopumā pārstāvēs 22 sportisti. Tā ir otra lielākā pārstāvniecība uzreiz pēc mājinieku krievu izlases - 26 dalībnieki.

Sacensību pirmajā dienā - 12. jūnijā - tiks sadalīti jau pirmie seši medaļu komplekti, kad pirmos čempionus noskaidros junioru, sieviešu un veterānu individuālajās un komandu kategorijās.

Otrajā dienā - 13. jūnijā - tiks noskaidroti pasaules čempioni komandām, kā arī kvalifikācijas sacensībās OPEN kategorijā.

Sacensību pēdējā dienā - 14. jūnijā - izšķirošās cīņas norisināsies OPEN fināla cīņas un tiks noskaidrots, kurš turpmākos divus gadus nesīs pasaules čempiona titulu. Paralēli tam arī tiks noskaidroti pasaules čempioni bērnu un super veterānu kategorijās.

Pēdējos divus gadus pasaules čempiona godu izcīnīja mūsējais - Atis Sīlis, bet vice čempiona godā tika viņa komandas biedrs Edgars Caics, kas arī šogad tiek uzskatīti par vieniem no galvenā titula pretendentiem. Lielākas izredzes tiek prognozētas mājiniekam Maksimam Borisovam, kurš ir pašreizējas pasaules reitinga līderis, kā arī divas sezonas bijis Pasaules tūres kopvērtējuma uzvarētājs, kas diemžēl vēl joprojām nav izdevies mūsējiem.

Turēsim īkšķus par savējiem, lai godam izdodas pārstāvēt Latviju un gaidīsim izlases spēlētājus atpakaļ ar medaļā. Arī augstākā kaluma!

Iepriekšējie Pasaules čempioni

GadsNorises vietaSpēlētājs
2015. gadsSanktpēterburga (Krievija)???
2013. gadsStavangera (Norvēģija)Atis Sīlis (Latvija)
2011. gadsTurku (Somija)Oleg Dmitrichenko (Krievija)
2009. gadsBudapešta (Ungārija)Roni Nuttunen (Somija)
2007. gadsMaskava (Krievija)Roni Nuttunen (Somija)
2005. gadsRīga (Latvija)Hans Osterman (Zviedrija)
2003. gadsCīrihe (Šveice)Daniel Wallen (Zviedrija)
2001. gadsPilzene (Čehija)Hans Osterman (Zviedrija)
1999. gadsVilhelmshavena (Vācija)Stefan Edwall (Zviedrija)
1997. gadsHelsinki (Somija)Hans Osterman (Zviedrija)
1995. gadsStokholma (Zviedrija)Jacob Lindahl (Zviedrija)
1993. gadsParīze (Francija)Anders Ekestubbe (Zviedrija)
1992. gadsBrno (Čehija)Jacob Lindahl (Zviedrija)
1989. gadsStokholma(Zviedrija)Mikael Kratz (Zviedrija)

2015. gada pasaules čempionāta galda hokejā mājaslapa

Vai Atim Sīlim izdosies aizstāvēt Pasaules Čempiona titulu

  • 15

  • 6

  • 12



Godalgoto vietu ieguvēji. Foto": Latvijas Galda hokeja federācija.

Kalniņam kārtējais tituls Latvijas čempionātā galda hokejā

Inčukalna Sporta centrā tika aizvadīts 24. Latvijas čempionāts galda hokejā “Open” klasē. 90 dalībnieku konkurencē pēdējo trīs gadu izcīnīto čempiona titulu izdevās aizstāvēt mājiniekam Raineram Kalniņam, kurš finālā pārliecinoši ar 4:0 uzveica titulētāko Latvijas galda hokejistu Edgaru Caicu no bērnu un jauniešu centra “Laimīte”.
Foto: Latvijas Galda hokeja federācija.

Latvijas galda hokejistiem vairākas medaļas dažādās vecuma grupās pasaules čempionātā

Latvijas galda hokeja izlase ļoti veiksmīgi piedalījusies pasaules galda hokeja čempionātā, kurš norisinājās Norvēģijas pilsētā Brīnē. Latvijas sportisti parādīja izcilu sniegumu, triumfējot vai izcīnot medaļas vairākās disciplīnās un vecuma grupās.
Publicitātes foto

Rīgas atklātais čempionāts galda hokejā - jau 18. septembrī

Sestdien, 18. septembrī Rīgas Kultūras vidusskolā (Ganību dambis 7) norisināsies Rīgas atklātais čempionāts galda hokejā, kura laikā tiks noskaidroti galda hokeja čempioni un citu vietu ieguvēji, kā arī Latvijas 2021./2022. gada sezonas reitings vīriešu OPEN, sieviešu, junioru, junioru U-13 un senioru grupās.