Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Ļašenko: "LFF ciena līdzjutēju aktivitātes Ukrainas atbalsta paušanā"

Ļašenko: "LFF ciena līdzjutēju aktivitātes Ukrainas atbalsta paušanā"
Foto: FK Tukums 2000

Piektdien Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komiteja (DK) aicināja klubus pievērst pastiprinātu uzmanību darbam ar līdzjutējiem un karu Ukrainā nosauca par politisku un militāru situāciju. Federācijas prezidents Vadims Ļašenko publicējis savu nostāju, komitejas izvēlēto formulējumu saucot par maldinošu un neatbilstošu.

"Mēs saprotam DK kā neatkarīgas institūcijas darba specifiku un sarežģītību. Kā juridiskam orgānam tam ir jārīkojas tiesību normu griezumā un jārespektē visas skartajos lēmumos iesaistītās puses. Tomēr esošajā situācijā, kad Krievijas agresija Ukrainas teritorijā un uzsāktā karadarbība turpina prasīt nevainīgu cilvēku dzīvības, kritiski svarīga ir katra mūsu individuāli un kolektīvi paustā nostāja un attieksme pret pasaulē šobrīd notiekošo, nepieļaujot nekādas interpretācijas iespējas.

Tāpēc LFF vārdā vēlos vēlreiz uzsvērt, ka kategoriski nosodām agresora Krievijas noziedzīgo rīcību Ukrainas teritorijā un paužam viennozīmīgu atbalstu varonīgajai Ukrainas tautai cīņā par savu brīvību.

Saprotam DK nolūku šī aicinājuma izteikšanā, vēloties atgādināt klubiem un līdzjutējiem par izvairīšanos no atklātām rupjībām un konfrontācijām spēļu laikā. Ņemot vērā, ka spēles apmeklē un televīzijas pārraidēs skatās arī bērni, ētikas normu ievērošana ir vērtība, par kuru der atgādināt. Tomēr neuzskatu, ka šajā gadījumā ticis izvēlēts labākais formulējums un komunikācijas līdzeklis ar klubiem un līdzjutējiem.

LFF respektē līdzjutēju aktivitātes skaidru un nepārprotamu, Ukrainu atbalstošu vēstījumu paušanā, kas nepārkāpj robežas un neietekmē jaunāko spēļu vērotāju emocionālo pasauli. Vienlaikus LFF nosoda gadījumus, kad spēļu laikā atsevišķi to apmeklētāji ir uzsākuši konfrontāciju ar citiem līdzjutējiem, paužot apšaubāmus politiskos uzskatus vai nepatiku pret atbalsta izrādīšanu Ukrainas tautai. Šādi gadījumi sacensībās ir nepieļaujami, un tādu izslēgšanai klubiem ir jāpievērš uzmanība.

Vēlos atvainoties līdzjutējiem par radušos pārpratumu un aicinu DK kā neatkarīgu institūciju turpmāk pievērst īpašu uzmanību izvēlētājiem formulējumiem savos lēmumos. Pirmdien tikšos ar komitejas vadītāju, lai uzklausītu skaidrojumus.

Slava Ukrainai! Varoņiem slava!"

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/13979/vadims-l...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2022-04-30 15:37, pirms 2 gadiem
ak Dievs, man nav ko teikt, labāk paklusēšu
, 2022-04-30 15:51, pirms 2 gadiem
Nu, labi! Labāk vēlāk nekā nekad!
Īsti jau neticas, ka DK ir tik ļoti neatkarīgi, bet pieļauju, ka LFF vadība nepievērš uzmanību jautājumiem, kas sākotnēji var šķist kā mazsvarīgi.
, 2022-04-30 18:45, pirms 2 gadiem
Un tiešām neviens žurnālists nevar viņam pajautāt - kā tad, tā nosodiet Krievijas rīcību, bet krievu valodu, kā FIFA starptautisko valodu atbalstāt? Tas tā kā galīgi nelīmējās kopā.
, 2022-04-30 20:31, pirms 2 gadiem
DK ir netakarīga no klubiem bet atkarīga no LFF
, 2022-04-30 22:11, pirms 2 gadiem
Ļašenko tač' īsts ukrainis, nevar ciest kacapus
, 2022-05-01 07:44, pirms 2 gadiem
Dīvāna žults komentētāji. Var Ļašenko daudz ko pārmest bet šeit ko? To ka viņš ir ukrainis?
, 2022-05-02 11:11, pirms 2 gadiem
Ļašenko ir nevis jāciena līdzjutēju izteiktais atbalsts Ukrainai, bet, sadarbībā ar DK un VDD, ir jāatrod tie D-pils "fani", kam "Putin Huilo" ir tik neizturams sauklis, ka jāiet skaidrot attiecības..
Mirklis no "Tukuma 2000"/"Telms" un "Riga" kaujas. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC
30

"Tukums 2000" otrajā puslaikā sarūpē lielāko pārsteigumu Virslīgas sezonā

Latvijas futbola Virslīgas septītā kārta iesākusies ar blīkšķi, Tukuma komandai pirmoreiz vēsturē pārspējot (2:1) allaž ambiciozo "Riga".
"Valmieras" kapteinis Daniels Balodis. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
103

Algas ilgi nesaņēmušie "Valmieras" spēlētāji boikotē treniņu

Latvijas nosacīto lielbudžeta klubu vidū ir arī "Valmiera", taču par tās algu grūtībām ik pa laikam tiek dzirdēts ne pirmo sezonu. Kā savā Patreon ziņo futbola apskatnieks Edmunds Novickis, valmieriešu spēlētāji šorīt neieradās uz atjaunošanās treniņu, tādējādi cerot paātrināt vadības reakciju.
Luka Silagadze. Foto: Jānis Līgats
29

Silagadze iesit un nesvin, "Liepāja" no Valmieras mājās ved trīs punktus

Šodien Latvijas futbola Virslīgas sestās kārtas noslēdzošajā spēlē "Liepāja" izbraukumā ar 1:0 pārspēja "Valmieru". Pirmā puslaika izskaņā realizējot soda sitienu, vienīgos vārtus guva Luka Silagadze, kurš iepriekš trīs sezonas pavadīja "Valmieras" kreklā.