Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

RFS pieprasa "Liepājas" tehnisko zaudējumu un iesaka iegādāties ģeneratoru

Rolands Eliņš

RFS pieprasa "Liepājas" tehnisko zaudējumu un iesaka iegādāties ģeneratoru
Foto: RFS

Latvijas futbola rudenī par karstāko tematu kļuvusi līdz galam neizspēlētā "Liepājas" un RFS komandu spēle, kuras sakarā klubi aktīvi raksta publiskus paziņojumus un vēstules, un tagad kārta pienākusi arī RFS, kas savos sociālajos tīklos atgādina, ka spēli nevarēja pabeigt Liepājas stadiona apgaismojuma dēļ, pieprasa pretiniekiem piespriest tehnisko zaudējumu, kā arī pazobojas par "Liepājas" ietaupītajiem līdzekļiem, neaizvadot spēli nākamajā dienā. Publicējam paziņojumu pilnā apmērā.

Tā kā FK Liepājā publiski turpina izplatīt nepatiesu informāciju un melus, RFS klubs ir spiests atkārtoti paskaidrot 17. oktobra notikumus.

Šajā dienā Liepājas Daugavas stadionā tika aizvadīta Optibet Virslīgas 22. kārtas spēle starp "Liepāju" un RFS, kas stadiona apgaismojuma problēmu dēļ tika apturēta 67. minūtē. Pirmo reizi vienā no Daugavas stadiona daļām apgaismojums pazuda mača 55. minūtē. Spēle tika apturēta, bet komandas devās uz ģērbtuvēm. Neskatoties uz to, ka daļa apgaismojuma pazuda tieši pie RFS komandas vārtiem, kas sarežģīja situāciju arī RFS vārtsargam Danilo Kučeram, RFS nāca pretī un piekrita spēli turpināt pat šādos mūsu klubam nelabvēlīgos apstākļos, jo uzskata, ka labākie ir jānoskaidro futbola laukumā. Tomēr turpinājumā 67. minūtē divos apgaismojuma stabos pilnībā pazuda apgaismojums un kļuva skaidrs, ka spēli aizvadīt šovakar vairs nebūs iespējams.

Vispirms gribam pievērst uzmanību, ka līdz šim brīdim neviens no publicētajiem dokumentiem neliecina par to, ka elektrības problēmas radās Latvenergo vai citu no FK Liepāja neatkarīgu apstākļu dēļ. Joprojām pastāv liela varbūtība, ka tieši FK Liepāja kā spēles organizators ir vainīga spēles pārtraukšanā.

Otrkārt, ir svarīgi atzīmēt, ka FK Liepājā nenodrošināja ģeneratoru, kas ļautu komandām spēlēt pat gadījumā, ja elektrības zudums bija saistīts ar problēmām nesaistītām ar FK Liepāja. Arguments, ka stadions nepieder klubam, nav nopietns. Tieši tāpat RFS nepieder Arkādijas stadions, taču tas nekādā veidā netraucē mums nodrošināt ģeneratora klātbūtni uz visām RFS mājas spēlēm. Turklāt atšķirībā no FK Liepāja mēs arī turpmāk plānojam aizvadīt vakara spēles pie apgaismojuma, jo saprotam, ko tas dod Latvijas futbolam.

Ļoti svarīgs fakts, par kuru netiek runāts. Visur tiek uzsvērts, ka RFS vienpusēji atteicās turpināt spēli nākamajā dienā un uzreiz devās atpakaļ uz Rīgu, taču nekur netiek pieminēts fakts, ka spēles inspektors piedāvāja divus variantus – spēli turpināt nākamajā dienā vai arī gaidīt turpmākos attiecīgo instanču lēmumus, kuri tiks pieņemti tuvākajās dienās.

RFS konkrētajā situācijā uzskatīja, ka sākumā ir jānoskaidro visi notikušā apstākļi un tikai tad, kad ir zināmi iemesli un atbildīgie, attiecīgajām instancēm jāpieņem lēmums.

Turklāt RFS jau trešdien bija paredzēta principiāla un ļoti svarīga Latvijas kausa spēle ar Riga FC, kuru upurēt pretinieku komandas apgaismojuma problēmu dēļ nebūtu pareizi, bet tai kvalitatīvi sagatavoties vairs nebūtu nekādu iespēju.

Ņemot vērā visus augstākminētos apstākļus, RFS izvēlējās otro delegāta piedāvāto variantu - gaidīt turpmākos attiecīgo instanču lēmumus pēc tam, kad tiks noskaidroti visi apstākļi.

RFS ir vērsies LFF disciplinārajā komitejā ar lūgumu piešķirt FK Liepāja tehnisko zaudējumu ar rezultātu 0:3.

Tāpat lūgums FK Liepāja lietderīgi izmantot no RFS kluba izmitināšanas un ēdināšanas ietaupīto naudu un iegādāties ģeneratoru.

Ar cieņu,
RFS.

Jāatgādina, ka minētās spēles apturēšanas brīdī rezultāts bija 1:0 "Liepājas" labā. Virslīgas orgkomiteja pēc tam pieņēma lēmumu maču pārspēlēt no sākuma, un par jauno spēles datumu nozīmēja 25. novembri, kas gan sanāk starp abām pēdējām kārtām, un Virslīgas reglaments paredz, ka visas komandas savas pēdējās divas spēles aizvada vienlaicīgi. "Liepāja" šādam lēmumam nepiekrita un ar iesniegumu vērsās LFF DK, brīdinot par savu gatavību tiesāties arī starptautiskajā sporta arbitrāžas tiesā, turklāt "Liepāja" savā mājaslapā arī izplatīja ziņas, ka Disciplinārlietu komiteja principiāli piekrīt Liepājas klubam. Šis ieraksts gan vēlāk tika labots. Ar vēstuļu rakstīšanu nav slinkojusi arī turnīra līdervienība "Riga", kas arī publiski aicinājusi LFF nepieļaut pārceltās spēles aizvadīšu 25. novembrī, starp divām pēdējām kārtām.

1 2 3 4 5 149 komentāri

 +11 [+] [-]

, 2020-10-29 14:55, pirms 3 gadiem
Tas saucas, prātiņ nāc mājas, no RFS puses.

  +7 [+] [-]

, 2020-10-29 14:56, pirms 3 gadiem
Drīz atnāks aspirantūras grāda jurists Namejs un visu saliks pa plauktiņiem.

  +4 [+] [-]

, 2020-10-29 14:57, pirms 3 gadiem
Namejs varēs tirst visu vakaru.. Tēma kā saldais ēdiens
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

  -3 [+] [-]

, 2020-10-29 15:08, pirms 3 gadiem
Ja nekļūdos, tad Daugavas stadionā taču kādreiz bija dīzeļģenerātors, kad šo stadionu apsaimniekoja LM. Kurš to nozaga?

  +1 [+] [-]

, 2020-10-29 15:18, pirms 3 gadiem
Ģenerators bija, dīzelis sen ka pazudis, kā uzpilda tā pazūd.

  +5 [+] [-]

, 2020-10-29 15:21, pirms 3 gadiem
Nabaga Māris. Liepājā pret viņu sajūtas laikam kļūst no dienas uz dienu " siltākas".

  +5 [+] [-]

, 2020-10-29 15:21, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Skatos, ka vienam lumpenim, pieļauju, ka pat vairākiem, vairāk uztrauc ko domāju es, un nevis kā viss šai lietā ir patiesībā.
Smieklīgi!
Mani tieši tas uztrauc, lai tu šeit visu vakaru atkal nevemj zaļu. Gan jau juristi tiks galā ar visiem ģenerātoriem un ko kurš ir teicis, vai nav.

  +6 [+] [-]

, 2020-10-29 15:22, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ja nekļūdos, tad Daugavas stadionā taču kādreiz bija dīzeļģenerātors, kad šo stadionu apsaimniekoja LM. Kurš to nozaga?
Tu nevari paklusēt??? Sāk jau apnikt. Nu totāls nabags.
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

  +2 [+] [-]

, 2020-10-29 15:25, pirms 3 gadiem
Vispirms gribam pievērst uzmanību, ka līdz šim brīdim neviens no publicētajiem dokumentiem neliecina par to, ka elektrības problēmas radās Latvenergo vai citu no FK Liepāja neatkarīgu apstākļu dēļ. Joprojām pastāv liela varbūtība, ka tieši FK Liepāja kā spēles organizators ir vainīga spēles pārtraukšanā.
-----------------
Mhm. Liepāja saprata, ka visdrīzāk zaudēs, tādēļ esot vadībā ar 1:0 izslēdza gaismu.. RFS strādā paši inteliģentākie darbinieki
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

  +1 [+] [-]

, 2020-10-29 15:34, pirms 3 gadiem
RFS gan nolkusē, ka Liepāja pie apgaismojuma spēlēja tikai lai būtu ērtāk TV, bet ja gribētu, varētu likt mīksto, spēli sākt agrāk un neviens nevarētu piekasīties.

  +7 [+] [-]

, 2020-10-29 15:36, pirms 3 gadiem
Mīzalu bars tas RFS vien ir...būtu kā veči nospēlējuši nākamajā dienā, paši lieliski uzrakstījuši, ka labāk, lai gaiteņos spēles liktenis tiek nolemts.

tgd sevi pataisījuši par apsmieklu visas sporta sabiedrības acīs...tas tikai parāda cik lielā pakaļā ir futbols LV un kāda ir patiesā seja LFF.
RFS un LFF viens pie otra pupa piesūkušies un bez normāla mugurkaula.

  +4 [+] [-]

, 2020-10-29 15:42, pirms 3 gadiem
RFS jau nu gan varēja paklusēt, ja nav nekā sakarīga, ko teikt.

  +7 [+] [-]

, 2020-10-29 15:44, pirms 3 gadiem
LFF pie stūres tak ir RFS cilvēks un ar to ir daudz kas pateikts, ka sāvējie savējos nesodīs. Un tur tak arī Krivuņeca kungs piedalījās gala lēmuma pieņemšanā. Varam droši paskatīties kas viņš bija vēl pavasarī.
Slēpts komentārs: specha

  +1 [+] [-]

, 2020-10-29 15:49, pirms 3 gadiem
Nu ja šis netiks ātri atrisināts ,tad tas vien parāda ,ka te tiešām atkal jau nu nav kartības pilnigi nekādas !

  -4 [+] [-]

, 2020-10-29 15:50, pirms 3 gadiem
Paldies, savādāk tā histēriskā bļaušana no Liepājas puses un komentētājiem jau apnikusi. Spēles pārcelšana bija zelta vidusceļs.

  -1 [+] [-]

, 2020-10-29 15:51, pirms 3 gadiem
Cipanz rakstīja: RFS gan nolkusē, ka Liepāja pie apgaismojuma spēlēja tikai lai būtu ērtāk TV, bet ja gribētu, varētu likt mīksto, spēli sākt agrāk un neviens nevarētu piekasīties.
Tā jau ir Liepājas problēma, nevis Rfša

  -4 [+] [-]

, 2020-10-29 15:52, pirms 3 gadiem
specha rakstīja: patīk vai nepatīk kādam vai daudziem er-fe-ša vēstule kārtīgi sagatavota ar loģisku argumentāciju
Arī bez visas šīs vēstules bija skaidrs, ka visi lielie bļāvēji par slikto RFS nevar pārdzīvot, ka RFS nepagūlās apakšā FKL interesēm, bet rīkojās atbilstoši savām interesēm.
Un atļaujos apšaubīt, ka visi šie lielie bļāvēji, ikdienā citu intereses stāda augstāk par savām personiskajām interesēm.
Slēpts komentārs: piters_kvils_5491377

     [+] [-]

, 2020-10-29 15:57, pirms 3 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Tā ir LFF problēma nevis, kāda kluba, jo LFF, lūdza vai FKL to var un paši nepārbaudīja vai stadions tam ir piemērots.
Vispār jau stadions bija izgājis sertifikāciju, ka tas atbilst spēlēšanai arī diennakts tumšajā laikā. Takā nekādas papildus pārbaudes pirms katras spēles diennakts tumšajā laikā nav jāveic, un arī netiek veiktas.
Vienīgi dīvaini, ka stadions ir izgājis šo sertifikāciju spēlēšanai pie mākslīgā apgaismojuma, ja nav alternatīvs strāvas avots.

  +2 [+] [-]

, 2020-10-29 15:58, pirms 3 gadiem
Rfskai tehnisko! Ja zelta vidusceļš jāiet, tad no 70min jāturpina, FKL vadībā!

  +3 [+] [-]

, 2020-10-29 15:59, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ja nekļūdos, tad Daugavas stadionā taču kādreiz bija dīzeļģenerātors, kad šo stadionu apsaimniekoja LM. Kurš to nozaga?
Paģiras ir no vakardienas?

  -2 [+] [-]

, 2020-10-29 16:00, pirms 3 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Paģiras ir no vakardienas?
Kādā sakarā, lai man būtu paģiras?

  -1 [+] [-]

, 2020-10-29 16:02, pirms 3 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Rfskai tehnisko! Ja zelta vidusceļš jāiet, tad no 70min jāturpina, FKL vadībā!
Nepiekrītu, rfša kausa spēle bija priekša, kāpēc viņiem spēlēt dienu vēlāk un sajaukt savu treniņu/recovery plānu. Divas galējības ir tehinskais Liepājai/RFS, tātad pa vidu ir vnk pārspēle datumā kad visiem der.

  +1 [+] [-]

, 2020-10-29 16:03, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Vispār jau stadions bija izgājis sertifikāciju, ka tas atbilst spēlēšanai arī diennakts tumšajā laikā. Takā nekādas papildus pārbaudes pirms katras spēles diennakts tumšajā laikā nav jāveic, un arī netiek veiktas.
Vienīgi dīvaini, ka stadions ir izgājis šo sertifikāciju spēlēšanai pie mākslīgā apgaismojuma, ja nav alternatīvs strāvas avots.
Un vai LFF neveic šo sertifikāciju? Ja veic, tad tā ir viņu nepilnīgi veikta darbīa.

  +1 [+] [-]

, 2020-10-29 16:04, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Nepiekrītu, rfša kausa spēle bija priekša, kāpēc viņiem spēlēt dienu vēlāk un sajaukt savu treniņu/recovery plānu. Divas galējības ir tehinskais Liepājai/RFS, tātad pa vidu ir vnk pārspēle datumā kad visiem der.
Liepājai arī bija kausa spēle priekšā.

  +1 [+] [-]

, 2020-10-29 16:05, pirms 3 gadiem
RFS atsauce, ka péc divãm dienãm kausa spéle, neiztur kritiku. LIEPÃJAI tãpat bija kausa spéle AR Spartaku UN pat svarîgãka, lai turpinãtu cînîties par spéléśanu Eiro kausos, kur RFS jau vieta nodrośinata.

  -1 [+] [-]

, 2020-10-29 16:09, pirms 3 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Liepājai arī bija kausa spēle priekšā.
Tas, ka viņi ir gatavi ziedot atjaunošanaos/treniņus nenozīmē ka otrai komandai ir jādara tas pats.

  -1 [+] [-]

, 2020-10-29 16:09, pirms 3 gadiem
Jānis Derums rakstīja: RFS atsauce, ka péc divãm dienãm kausa spéle, neiztur kritiku. LIEPÃJAI tãpat bija kausa spéle AR Spartaku UN pat svarîgãka, lai turpinãtu cînîties par spéléśanu Eiro kausos, kur RFS jau vieta nodrośinata.
Un vai jūs būtu tas cilvēks, kurš izvērtēs spēles svarīgumus un sakārtos viņas rangā, lai mēs visi zinām?

  -4 [+] [-]

, 2020-10-29 16:10, pirms 3 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Un vai LFF neveic šo sertifikāciju? Ja veic, tad tā ir viņu nepilnīgi veikta darbīa.
Jā, stadionam, kurā tiek rīkota spēle, ir jāatbilst LFF Klubu licencēšanas noteikumiem, LFF stadionu un infrastruktūras noteikumiem, un par to atbild LFF (LFV) bet tikai tajā visā es nekādi neatrodu RFS vainu, ka, iespējams, LFF (LFV) kaut kur ir nolažojuši attiecībā uz to alternatīvo enerģijas avotu stadiona apgaismojumam. Un, iespējams, pat nezolīdi nolažojuši.
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999
1 2 3 4 5 149 komentāri