Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

RFS šovakar vadīs bijušais Latvijas izlases kapteinis Zemļinskis

RFS šovakar vadīs bijušais Latvijas izlases kapteinis Zemļinskis
Mihails Zemļinskis. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas futbola klubs RFS šovakar spēli pret Valmieru aizvadīs ar ilggadējo Latvijas izlases spēlētāju, bijušo Saiemas deputātu un tagad treneri Mihailu Zemļinski komandas kolektīvā, portālam Sportacentrs.com apstiprināja RFS sporta direktors Aleksandrs Usovs. Zemļinskis vadīs komandu galvenā trenera Viktora Moroza un trenera palīga Mariusa Skrindera diskvalifikācijas laikā.

„Mihails Zemļinskis jau iepriekš strādāja ar mūsu rezerves sastāvu, tagad uz divām nākamajām kārtām būs galvenās komandas sastāvā,” skaidroja Usovs. „Saņēmām no LFF akceptu, ka Zemļinskis ir oficiāli iekļauts Virslīgas pieteikumā, un jā, šovakar viņš būs mūsu treneru štābā.”

Jāatgādina, ka RFS treneru štābā šovakar būs iztrūkumi no ierastā sastāva - LFF DK ar vienas spēles diskvalifikācijām sodīja galveno treneri Viktoru Morozu un viņa palīgu Mariusu Skrinderi. Šie sodi tika nopelnīti iepriekšējā mačā pret "Ventspili", kurā RFS kopumā saņēma trīs sarkanās kartītes (viena no tām bija Skrinderim).

Par sezonas turpinājumu Usovs gan konkrēti nesolīja: „Treneru kolektīvā kā tādā jau viņš ir visu laiku, uzturam komunikāciju starp galveno un rezerves komandu. Arī tagad Zemļinskis vairāk būs atbildīgs par rezervēm un jauno spēlētāju sagatavošanu. Visticamāk, viņš būs galvenās komandas treneru pieteikumā arī nākamajā spēlē, bet pēc tam – skatīsimies.”

50 gadus vecais Mihails Zemļinskis savā trenera karjerā var lepoties ar galvenā trenera pozīciju Virslīgas klubā Daugavpils „Daugavā” pirms 12 gadiem, toreiz iegūstot Latvijas kausu, kā arī bijis Latvijas U21 izlases galvenais treneris. Zemļinskis pēc futbolista karjeras beigām gan vairāk bija pazīstams ar savu darbību politikā – viņš kļuva par Saeimas deputātu 2009. gadā, darbojoties šajā amatā līdz 2018. gadam, kad uz jaunu termiņu ievēlēts netika.

Zemļinskis kā futbolists kļuva par 13-kārtēju Latvijas čempionu, lielāko karjeras daļu pavadot tolaik Latvijas futbolā dominējošajā „Skonto” vienībā. Ar Latvijas izlasi viņš piedalījās „Euro 2004” finālturnīrā un kopumā Latvijas izlasē, kurā bija arī kapteiņa lomā, aizvadīja 105 spēles, gūstot 12 vārtus. Ilgu laika posmu Zemļinskis bija galvenais 11 metru soda sitienu izpildītājs Latvijas valstsvienībā.

Šovakar RFS spēle pret „Valmieru” sāksies 18:00. Spēles tiešraide būs Sportacentrs.com TV kanālā.


, 2020-07-29 18:59, pirms 4 gadiem
Komentāri par RFS viltus menedžeriem ( Virslīgas kautiņā sodīts arī provokators –... ) Semjonovu un Savčenkovu?
, 2020-07-29 21:20, pirms 4 gadiem
Tas ir milzīgs apkaunojums,ka šāds cilvēks ir bijis Latvijas izlases kapteinis.Valsts valodu nav bijis spējīgs iemācīties ne kā sportists,ne kā politiķis.
, 2020-07-30 12:20, pirms 4 gadiem
bayliss rakstīja: Tas ir milzīgs apkaunojums,ka šāds cilvēks ir bijis Latvijas izlases kapteinis.Valsts valodu nav bijis spējīgs iemācīties ne kā sportists,ne kā politiķis.
Vispār jau tad tikpat labi var sacīt, ka visa 2004. gada izlase bija milzīgs apkaunojums, jo tur darba valoda nebija latviešu. Bet tā jau mēs nonākam pie absurda.

Labākais veids kā stimulēt citu tautību iedzīvotājus apgūt latviešu valodu ir runāt ar viņiem latviski. Šo patiesību reti kurš latvietis (latviski runājošais?) saprot.
Grobiņas līdzjutēji. Foto: Aiga Veisa
16

Parādniecei "Valmierai" draud atņemt punktus, "Grobiņai" derbijs izmaksās 900 eiro

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komiteja pēc Virslīgas 7. kārtas spēlēm publicējusi garu sankciju sarakstu.
Edgars Maļcevs. Foto: Aiga Veisa
15

Nepalīdzēja arī video: LFF atzīst tiesneša kļūdu - "Liepājai" derbijā bija jāsit pendele

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu nodaļa sniegusi savu skaidrojumu par vakardienas derbiju, kurā "Liepāja" ar 2:3 piekāpās "Grobiņai"/LFS un 68. minūtē pie rezultāta 1:2 pat ar VAR palīdzību netika pie 11 metru soda sitiena.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.