Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

RFS pirmā tikšanās ar "Daugavpili", "Ventspils" pāriet uz dabīgās zālītes

RFS pirmā tikšanās ar "Daugavpili", "Ventspils" pāriet uz dabīgās zālītes
Marko Regža pie savas iespējas RFS sastāvā vēl nav ticis. Foto: Nora Krevņeva Baibakova

"Optibet" futbola Virslīgā šodien norisināsies trīs spēles, kuras vienu pēc otras varēs vērot Sportacentrs.com TV kanālā. Virslīgas spēļu kulminācija tiks sasniegta pulksten 20:00 vakarā, kad RFS dosies cīņā ar Eirokausu zonā esošo "Daugavpili".

RFS – "Daugavpils" (Sestdien pulksten 20:00, Jāņa Skredeļa stadions)
Viktora Moroza trenētā RFS centīsies atgriezties Virslīgas čempionāta līderpozīcijā. Pretī RFS vienībai stāsies "Daugavpils", kas savā pēdējā spēlē atņēma punktus trīskārtējai čempionei "Riga". Latgales komanda šosezon spējusi spēlēt neizšķirti arī pret valmieriešiem, tādēļ RFS palikusi par vienīgo līderpulciņa komandu, kas Andreja Kaļiņina komandai nav zaudējusi punktus. Tas gan skaidrojams arī ar to, ka abas vienības vēl nav tikušās un šī būs pirmā RFS spēku samērošana ar daugavpiliešiem.

Savainojuma dēļ nespēlējot Darko Lemajičam, Morozs centra uzbrucēja pozīciju iepriekšējos mačos ar mainīgām sekmēm uzticējis aizsargam Elvim Stuglim, kamēr pērn "Daugavpilī" rezultatīvi spēlējušais Marko Regža turpina sildīt komandas soliņu. Latgales vienībai par vienu no trumpjiem kļuvusi standarta situāciju izspēle. Augumā raženie un atlētiskie āfrikāņu aizsargi var gūt vārtus pretinieku soda laukumā, reizēm pat puskuriozos veidos.

"Ventspils" – "Spartaks" (Sestdien pulksten 18:00, Ventspils Olimpiskais centrs)
Beidzot uz dabīgās zālītes laukuma spēlēt sāks "Ventspils". Komanda, kas ierasti sākusi uz dabīgā laukuma spēlēt visātrāk, šogad Ventspils Olimpiskajā centrā pirmo spēli aizvadīs vien pašās maija beigās. Daļēji arī taktisko apsvērumu dēļ iepriekšējās divas spēles ventspilnieki aizvadīja uz mākslīgā seguma, taču tas neko taustāmu komandai nedeva, piekāpjoties valmieriešiem un izlaižot punktus pret "Noah". Pirms ventspilniekiem uz dabīgā seguma devās "Spartaks", kas tika pie savas līdz šim sezonas spožākās uzvaras, sagādājot neveiksmi Vidzemes komandai.

"Ventspils" komanda šobrīd ir tādā kā starpposmā. Visi Adlana Šišhanova ērā piesaistītie leģionāri vēl nav aizmukuši, bet jau lielākas lomas komandā uzņemas dublieru komandas spēlētāji, kuriem jācenšas turēt komanda virs ūdens laikā, kad ap kluba nākotni ir milzīgas neskaidrības. Tikmēr "Spartaks" šobrīd ir savas īstās spēles meklējumos, pēdējā laikā parādoties iezīmēm, kas ļauj cerēt uz saturīgāku sniegumu sezonas turpinājumā.

"Noah – "Liepāja" (Sestdien pulksten 16:00, RTU stadions)
Pēc panākuma Kurzemes derbijā, "Liepājai" nevajadzētu būt grūtībām apspēlēt "Noah", kas katrā mačā knapinās ar spēlētājiem, cerot ka būs kam nospēlēt maču.

Liepājas komandā spēlēšana uz dabīgajiem laukumiem sākusi atvērt sezonas ievadā klusā Dodo spēli. Tomēr pret "Noah" atkal būs jāspēlē uz sintētikas RTU stadionā. Pēdējos mačos sevi labi parādījis arī Eduards Tīdenbergs, kurš kvalitatīvi darbojās pozīcijā, kur iepriekš brīva vaļa bija uzticēta Artūram Karašauskam. Tāpat "Liepājas" kontekstā vairs nav šaubu par komandas skaidru pirmo vārtsargu, šo lomu ieņemot Krišjānim Zviedrim, bet ukrainis Oleksandrs Ribka jau atgirzies dzimtenē.

Visas trīs spēles tiešraidē tiks rādītas Sportacentrs.com TV kanālā.

Virslīgas 15. kārtas spēles

DatumsLaiksSpēleTiešraideRez.
28.0518:00Riga – MettaSportacentrs.com TV3:0 (2:0)
29.05.16:00Noah – LiepājaSportacentrs.com TV
18:00Ventspils – SpartaksSportacentrs.com TV
20:00RFS – DaugavpilsSportacentrs.com TV

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Riga1392237:1029
2.RFS1182123:1026
3.Valmiera1282218:926
4.Daugavpils1052314:1317
5.Liepāja1150615:1715
6.Metta1223714:259
7.Spartaks1130810:199
8.Ventspils111289:205
9.Noah71156:234

Labākie vārtu guvēji

V.SpēlētājsKomandaVārti
1.Stefans MiloševičsRiga13 (2)
2.Junusa MuritalaMetta9
3.Marks KurtišsVentspils5
Mikaels SoisaloRiga5
5.Raimonds KrollisValmiera5 (1)

, 2021-05-29 13:41, pirms 3 gadiem
Patīkami, ka SC raksta par gaidāmajām Virslīgas spēlēm, bet par šodienas Eiropas svarīgāko spēli ne vārda. Skumji, ļoti skumji
, 2021-05-29 14:17, pirms 3 gadiem
SC rakstniekiem zālīti vispār vajadzētu atmest...
Edgars Maļcevs. Foto: Aiga Veisa
6

Nepalīdzēja arī video: LFF atzīst tiesneša kļūdu - "Liepājai" derbijā bija jāsit pendele

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu nodaļa sniegusi savu skaidrojumu par vakardienas derbiju, kurā "Liepāja" ar 2:3 piekāpās "Grobiņai"/LFS un 68. minūtē pie rezultāta 1:2 pat ar VAR palīdzību netika pie 11 metru soda sitiena.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.
"Grobiņa" svin Deivida Dobrecova vārtu guvumu. Foto: Aiga Veisa
121

Liepāja pieder "Grobiņai": Dobrecova vīri derbijā satriec bagātākos kaimiņus

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas sezonā izcīnīja debitante "Grobiņa"/LFS, kas principiālajā derbijā ar 3:2 pieveica "Liepāju". Uzvaras vārtus guva galvenā trenera Viktora Dobrecova 27 gadus vecais dēls Devids.