Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Principiāls treneru cīniņš Daugavpilī, "Metta" mēģinās gūt punktus ārpus Hanzas stadiona

Principiāls treneru cīniņš Daugavpilī, "Metta" mēģinās gūt punktus ārpus Hanzas stadiona
Andrejs Kaļiņins pret Dmitriju Mološu. Foto: Jānis Līgats/Aiga Veisa

"Optibet" futbola Virslīgā šodien norisināsies divas spēles Latvijas pretējās malās. Daugavpilī viesosies ambīcijas pagaidām nepiepildošā "Liepāja", savukārt Ventspilī spēli aizvadīs "Metta", kas pēdējos trīs mačos atņēmusi punktus visām pērnās sezonas Latvijas čempionāta medaļniecēm.

"Daugavpils" – "Liepāja" (Sestdien pulksten 14:00, Stadions "Celtnieks")
Šosezon duelis starp Latgales komandu un liepājniekiem tika gaidīts īpaši, jo papildus dzirkstelītes šim mačam piešķirs treneru savstarpējā cīņa. Pirms pagājušās sezonas par "Liepājas" galveno treneri bija apstiprināts Andrejs Kaļiņins, kurš savam treneru štābam bija pieaicinājis baltkrievu speciālistu Dmitriju Mološu. Pandēmijas situācijas dēļ Virslīgas sākumu nācās par trīs mēnešiem atlikt. Jūnijā, neilgi pirms sezonas pirmās spēles, Kaļiņina un "Liepājas" ceļi šķīrās, bet no asistenta par galveno treneri vēju pilsētā kļuva Mološs. Ņemot vērā pagājušās vasaras notikumus, duelis starp abu treneru vadītajām komandām solās būt nokaitēts.

"Daugavpils" komanda sezonas pirmajās kārtās bija viens no Virslīgas patīkamajiem pārsteigumiem. Savu sezonas piekto spēli latgalieši sagaidīja kā viena no turnīra tabulas līderkomandām, taču "Riga" spiedienu daugavpiliešiem izturēt neizdevās, piedzīvojot sezonas pirmo zaudējumu. Kalendāra izmaiņu dēļ, "Daugavpils" divas nedēļas nav spēlējusi, tādēļ Kaļiņina vadītajai vienībai būs jācenšas atgūt spēles garšu. Interesanti, ka "Daugavpilij" visus astoņus vārtus guvuši dažādi futbolisti, nevienam vēl neizceļoties ar diviem precīziem raidījumiem šajā sezonā. Pēc iepriekšējā mača izlaišanas īres noteikumu dēļ, sagaidāma Dāvja Orola un Raivja Ķirša atgriešanās daugavpiliešu ierindā.

"Liepāja" starpsezonā komplektēja sastāvu ar domu par cīnīšanos par čempiontitulu. Tomēr līdz šim gaidīto sniegumu pērnās sezonas Latvijas kausa ieguvēji nerāda. Lai gan pēdējā spēlē "Liepāja" ar minimālu pārsvaru uzvarēja Kurzemes derbijā, tomēr sniegums arī pret lielās grūtībās nokļuvušajiem ventspilniekiem nebija pārliecinošs. Ar tādiem futbolistiem kā Dāvis Ikaunieks, Krišs Kārkliņš, Mārtiņš Ķigurs un Artūrs Karašausks ierindā, "Liepājai" būtu jārāda daudz kvalitatīvāka spēle. Apstākļu ziņā "Liepājas" futbolisti nevar sūdzēties. Komanda aizvadīja ārzemju treniņnometni Turcijā, kamēr daugavpilieši skēja pa piesnigušiem mežiem. Arī treniņbāzes Liepājā ir dzaudz kvalitatīvākas par stadiona "Celtnieks" piedāvātajām iespējām, tomēr neitrālo līdzjutēju sirdis šosezon vairāk iekarojusi tieši "Daugavpils" ar savu pašaizliedzīgo cīnīšanos laukumā.

"Ventspils" – "Metta" (Sestdien pulksten 16:00, Ventspils 2. pamatskola)
Šogad pa skuju taku jau aizgāja tradīcijām bagāta Latvijas futbola komanda - FK "Jelgava". Nu pamatīgi saļodzījies arī krēsliņš uz kura sēž FK "Ventspils". Līdzšinējais komandas investors Adlans Šiškanovs paziņojis par aiziešanu no kluba. Tomēr atdot nevienam kluba pārvaldību Šiškanovs netaisās un pieprasījis krietnu žūksni, lai savas akcija klubā pārdotu. Situācija katrā gadījumā ir ļoti sarežģīta un "Ventspils" futbola komandas nākotne ir briesmās. Pagaidām vēl spēlētāji turpinās nest dzletenzilās krāsas, taču drošības sajūta par komandas spēju pabeigt sezonu nav liela. Tādēļ pirmo reizi spēlē pret "Mettu" ventspilnieki nebūs uzskatāmi favorītu statusā.

"Metta" uzņēmusi pamatīgus apgriezienus un nav gatava piekāpties nevienam pretiniekam. Izcilo neizšķirtu sēriju "Metta" uzsāka ar punkta nosargāšanu pret "Riga". Pēcāk sekoja izrauts rezultatīvs neizšķirts pret RFS, bet aizvadītajā nedēļā mettieši atņēma punktus arī "Valmierai". "Mettas" uzbrukuma smailē spēlē šīs sezonas Virslīgas naskākais vārtu krājējs Junusa Muritala, bet lielas uzslavas trīs punktu izcīnīšanā pelnījusi komandas aizsardzības līnija un vidējās zonas spēlētāji, kuri noturēja pamatīgu spiedienu pret visām trīs pērnās sezonas Virslīgas medaļniecēm.

Abas spēles būs vērojamas Sportacentrs.com TV kanālā. Spēle no Daugavpils sāksies pulksten 14:00, bet uzreiz pēc tās pulksten 16:00 būs skatāms mačs no Ventspils.

Šīs nedēļas Virslīgas spēles

DatumsLaiksSpēleTiešraideRez.
29.04.18:00RFS – NoahSportacentrs.com TV4:2 (2:0)
30.04.18:00Valmiera – RigaSportacentrs.com TV2:1 (1:1)
01.05.14:00Daugavpils – LiepājaSportacentrs.com TV
16:00Ventspils – MettaSportacentrs.com TV

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Valmiera752013:717
2.RFS742118:914
3.Riga741217:713
4.Daugavpils53118:910
5.Liepāja52036:96
6.Spartaks62048:116
7.Metta60338:133
8.Ventspils50141:71
9.Noah20022:90

Labākie vārtu guvēji

V.SpēlētājsKomandaVārti
1.Junusa MuritalaMetta5
2.Stefans MiloševičsRiga5 (1)
Raimonds KrollisValmiera5 (1)
4.Darko LemajičsRFS4
5.Ibrahīma SovsValmiera3

, 2021-05-01 10:40, pirms 3 gadiem
Par uzvarām kurzemniekiem !
, 2021-05-01 11:00, pirms 3 gadiem
wow, Liepājās baltkrievu belaši ies cīņā par sesto vietu virslīgā, es apsveicu, visa vidzeme par D-pils
, 2021-05-01 13:18, pirms 3 gadiem
Par Daugavpili.
, 2021-05-01 13:27, pirms 3 gadiem
Uz priekšu Daugavpils!!
, 2021-05-01 13:43, pirms 3 gadiem
Par Ķigura pēdas kaula lūzumu uzzinām tikai 1h pirms spēles
, 2021-05-01 15:13, pirms 3 gadiem
Par Daugavpili un Mettu...tad lūk paliktu pavisam intetesanta tabula...🇱🇻⚽️
, 2021-05-01 16:42, pirms 3 gadiem
gircc rakstīja: Par Daugavpili un Mettu...tad lūk paliktu pavisam intetesanta tabula...🇱🇻⚽️
Tikai neapraudies pēc šīs kārtas...
Grobiņas līdzjutēji. Foto: Aiga Veisa
10

Parādniecei "Valmierai" draud atņemt punktus, "Grobiņai" derbijs izmaksās 900 eiro

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komiteja pēc Virslīgas 7. kārtas spēlēm publicējusi garu sankciju sarakstu.
Edgars Maļcevs. Foto: Aiga Veisa
13

Nepalīdzēja arī video: LFF atzīst tiesneša kļūdu - "Liepājai" derbijā bija jāsit pendele

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu nodaļa sniegusi savu skaidrojumu par vakardienas derbiju, kurā "Liepāja" ar 2:3 piekāpās "Grobiņai"/LFS un 68. minūtē pie rezultāta 1:2 pat ar VAR palīdzību netika pie 11 metru soda sitiena.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.