Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Apskats: Sešus miljonus vērts aizsargs un patriotiskā Liepāja (2.daļa)

Agris Suveizda

Apskats: Sešus miljonus vērts aizsargs un patriotiskā Liepāja (2.daļa)
Džozefs Enakarhire spēlēja "Sporting" pamatsastāvā 2005.gada finālā, kurā Maskavas CSKA ar Juri Laizānu uz rezervistu soliņa kļuva par UEFA kausa ieguvēju
Foto: www.soccercenter.net

Apskata otrajā daļā piedāvājam atskatīties uz sastāva izmaiņām piecos nomināli spēcīgākajos Latvijas futbola klubos. Kā vienīgā praktiski neskartā komanda ir "Ventspils", kas sezonai gatavojās ļoti mierīgi, savukārt Liepājas futbolā notikušas lielas pārmaiņas - apstākļu spiesti, liepājnieki beidzot dos iespēju sevi pierādīt talantīgajai jaunajai paaudzei. Tikmēr Latvijas čempione Daugavpils "Daugava" papildinājusi sastāvu ar leģionāru - viņš savulaik Maskavas "Dynamo" izmaksāja sešus miljonus eiro, kas centra aizsargam ir īpaši iespaidīga summa.

FK Spartaks

No pagājušā gada leģionāriem "Spartakā" palika kolumbietis Duvans Kastanjeda un viens no līderiem Patriks Tvumasi (10 vārti 22 spēlēs), par kuru Krievijas medijos ziemā klīda baumas, ka viņš varētu būt ieradies uz pārbaudi Kazaņas "Rubin". Cits pagājušās sezonas bombardieris Davids Kortess (12 vārti 25 spēlēs) pārcēlās uz Belgorodas "Salyut", kurā pēc treneru lēmuma nepalika pagājušajā sezonā. "Salyut" rindās iepriekšējo sezonu pabeidza Hairo Moskera un Karloss Rua - pirmais Belgorodā ir joprojām, bet otrais pēc īres beigām tagad ir pievienojies Naļčikas "Spartak", kas pretendē uz iekļūšanu Krievijas Premjerlīgā un kuru pārstāv vēl viens bijušais jūrmalnieks Daniels Buitrago.

"Spartaku" atstāja vēl centra aizsargs Antons Jemeļins, kurš ar 12 vārtiem kļuva par Jūrmalas komandas labāko vārtu guvēju. Jemeļinam atrasts cienīgs aizvietotājs - nepilnus 27 gadus vecais Dmitrijs Halvitovs, kurš sezonas otrajā pusē palīdzēja cementēt Daugavpils "Daugavas" aizsardzību un kļuva par Latvijas čempionu. Pagaidām "Spartakā" ir palicis Nauris Bulvītis, kurš neveiksmīgi atrādījās Kazahstānā un vasarā plāno turpināt meklēt laimi ārpus Latvijas. Tiesa, Bulvītis ir zaudējis kapteiņa apsēju - tas tagad ir nonācis bijušā Latvijas izlases pussarga Viktora Moroza rīcībā.

"Spartaka" jaunais galvenais treneris Oļegs Kubarevs tieši Bulvīti un Morozu nosauca kā spēlētājus, kas šobrīd viņa acīs izcēlušies visvairāk. Noteikti jāatzīmē arī Jevgēņija Kosmačova atgriešanās Latvijā - Kosmačovs savulaik agrā vecumā kļuva par "Ventspils" kapteini un tika uzskatīts par vienu no talantīgākajiem pussargiem Latvijā, tomēr karjeras turpinājums nebija tik sekmīgs. Pirms gada Kosmačovs pārcēlās uz Ukrainas pēc spēka otro līgu, bet vasarā pievienojās Soļigorskas "Shahter", kas kļuva par Baltkrievijas vicečempioni, taču Jevgēņijs piedalījās tikai četrās spēlēs un kopā aizvadīja vien 26 minūtes.

PromValstsUzKlātValstsNo
Antons JemeļinsLatvijaLiepājas metalurgsJevgēņijs SazonovsLatvijaJelgava
Džozefs GjavuGana???Dmitrijs DaņilovsLatvijaJelgava
Djego AgudeloKolumbija???Dmitrijs HalvitovsLatvijaDaugava (D)
Fransisko SernaKolumbija???Aleksandrs SolovjovsLatvijaJūrmala
Jānis SkābardisLatvijaAuda (1.līga)Jevgēņijs KosmačovsLatvijaShahter (Baltkrievija)
Jevgēņijs GolovinsLatvijaJūrmalaArtjoms LonščakovsLatvijaMetta/LU
Daniils UlimbaševsLatvijaIlūksteAleksandrs KļimovsLatvijaJelgava
Aleksandrs VlasovsLatvijaJelgavaDaniels GarsijaKolumbijaBrīvais aģents
Staņislavs KolomijcevsLatvija???Kevins MenaKolumbija???
A.ŅevokšonovsKrievija???Andrijs AnciborsUkraina???
Davids KortessKolumbijaSalyut (Krievija-2)Luiss AnguloKolumbija???

Ailītē "No", tāpat kā nākamajās tabulās, minēts tās komandas nosaukums, kuru spēlētājs iepriekšējā sezonā pārstāvēja pēc vasaras pāreju perioda beigām (un ne obligāti bija tās īpašums). Ja komanda nespēlēja attiecīgās valsts spēcīgākajā līgā, iekavās papildus norādīts, kura pēc spēka līga tā ir valsts futbola hierarhijā.

SK Liepājas metalurgs

Pagājušajā sezonā "Liepājas metalurgs" ieguva ceturto vietu, kas bija otrs sliktākais rezultāts 16 gadus ilgajā kluba pastāvēšanas vēsturē, bet starpsezonā skats uz dzīvi kļuvis vēl drūmāks. Finansiālo problēmu dēļ ievērojami ir cietusi sastāva kvalitāte, un šobrīd ceturtā vieta jau šķistu kā vismaz apmierinošs iznākums. Komandu pameta Toms Tamošausks, kurš Liepājā spēlēja septiņus gadus, un visvairāk cieta priekšējā līnija, kurā tika zaudēti tādi līderi kā Ģirts Karlsons (deviņi vārti 19 spēlēs), Ritis Leliūga (seši vārti 20 spēlēs) un Vladimirs Kamešs (10 vārti 29 spēlēs), kurš tika atzīts par aizvadītās sezonas labāko futbolistu Virslīgā.

Kameša pāriešana uz Krievijas Premjerlīgas klubu Permas "Amkar" bijusi viena no skaļākajām pārejām starpsezonā Virslīgā, Karlsons pārcēlās uz Indonēziju, Leliūga atgriezās dzimtenē, toties Tamošausks pārgāja uz Rīgas "Daugavu", kas, iespējams, būs viena no tiešajām konkurentēm. Kamēr liepājnieki atvadījās no daudziem pamatastāva spēlētājiem, kā nopietni papildinājumi ar pietiekami solīdu Virslīgas bagāžu minami tikai trīs – aizsargi Antons Jemeļins un Ingus Šlampe un pussargs Mareks Zuntners, kuri "Liepājas metalurgā" atgriezās attiecīgi pēc viena, trīsarpus un deviņu gadu pauzes. Pārējie papildinājumi bija lielākoties no dublieru komandas, kas jaunā lielās komandas galvenā trenera Jāņa Intenberga vadībā triumfēja 1.līgā.

Pasaules futbolā tā ir ierasta prakse, ka finansiālās krīzes laikā klubs vairāk lūkojas jauniešu virzienā, bet "Liepājas metalurgs" šo stratēģiju pārnesa vēl augstākā pakāpē - komanda un tās treneru korpuss tika komplektēts gandrīz vai vienīgi no liepājniekiem. 14 futbolisti ir dzimuši Liepājā, un tikai četri no sezonai pieteiktajiem 24 spēlētājiem nav kluba audzēkņi. Trīs no tiem ir Pāvels Doroševs, Andrejs Prohorenkovs un Valērijs Afanasjevs, bet Dzintaru Zirni grūti nedēvēt par liepājnieku – viņš "Liepājas metalurgā" pavadījis visas 16 sezonas un, protams, ir kluba rekordists Virslīgā aizvadīto spēļu skaita ziņā (382).

PromValstsUzKlātValstsNo
Toms TamošausksLietuvaDaugava (R)Antons JemeļinsLatvijaSpartaks
Vladimirs KamešsLatvijaAmkar (Krievija)Mareks ZuntnersLatvijaMetta/LU
Mindaugs BagužisLietuvaSillamäe (Igaunija)Ingus ŠlampeLatvijaJūrmala
Ģirts KarlsonsLatvijaPro Duta (Indonēzija)Bogdans PetruksLatvijaLM-2 (1.līga)
Ritis ĻeļūgaLietuvaŽalgiris (Lietuva)Andrejs ProhorenkovsLatvijaLM-2 (1.līga)
Pāvels MihadjuksLatvijaDaugava (R)Jānis IkaunieksLatvijaLM-2 (1.līga)
Luks KohanausksLietuvaKruoja (Lietuva)Madis MiķelsonsLatvijaLM-2 (1.līga)
Artjoms KuzņecovsLatvijaJūrmalaEndijs ŠlampeLatvijaLM-2 (1.līga)
Jevgēņijs GolovinsLatvijaJūrmalaAgris OtaņķisLatvijaLM-2 (1.līga)
Pāvels SurņinsLatvijaPārtraucis karjeruAndrejs KiriļinsLatvijaLM-2 (1.līga)
Edgars PotapenkoLatvijaVaravīksne (1.līga)

FK Ventspils

"Ventspils" starpsezona aizritēja vismierīgāk no visām medaļu pretendentēm. Jau iepriekšējās sezonas beigās kluba sporta direktors Andrejs Butriks teica, ka 80% sastāva paliks arī nākamajā sezonā, un solījums tika turēts. No tiem, kas regulāri devās pamatsastāvā, prom aizgāja vienīgi krievu centra pussargs Igors Giļmanovs (23 spēles pamatsastāvā/28 pavisam) un japāņu flanga spēlētājs Josuke Saito (12/17+6 vārti), kurš pārcēlās uz Krievijas pēc spēka otro līgu.

Šajā līgā mēģināja iekļūt arī Mihails Badjautdinovs (5/9), kurš martā ar līgas pastarīti "Khimki" devās uz treniņnometni Kiprā, taču komandā nepalika. Uz Rīgas "Daugavu" pārgāja malējais aizsargs Raivis Hščanovičs (14/16), kurš sezonas vidū zaudēja vietu laukumā. Jaunu klubu meklēja uzbrucējs Federiko Martiness, kurš Virslīgā 59 spēlēs guvis 16 vārtus, tomēr meklējumi beidzās nesekmīgi un urugvajietis atgriezās Ventspilī. Jāpiebilst, ka pēc atgriešanās no īres atkal prom devās Romāns Bespalovs un Igors Barinovs – viņi devās uz "Jelgavu" un "Jūrmalu.

Vienīgie papildinājumi ir leģionāri Tornike Tarhnišvili un Roberts Freidgeims. No viņiem potenciālais sākumsastāva spēlētājs ir tikai gruzīnu centra pussargs, kurš šo Gruzijas čempionāta sezonu (Gruzijā ir vasara-rudens sistēma) iesāka lejasgala komandā "Sioni" (14/15), bet pirms tam divus gadus pavadīja Kutaisi "Torpedo" (47/58). Nepilnus 23 gadus vecais Tornike savulaik spēlēja Gruzijas U-21 izlasē. Tikmēr 24 gadus vecais malējais aizsargs Freidgeims acīmredzot būs rezervista lomā. Viņa karjera bijusi visai raiba – pagājušajā sezonā viņš spēlēja "Tauras" (9/9+1 vārti) un "Sūduva" (8/11+2 vārti), bet pirms tam bijis vēl četros klubos.

PromValstsUzKlātValstsNo
Igors GiļmanovsKrievija???Roberts FreidgeimsLietuvaSūduva (Lietuva)
Josuke SaitoJapānaUfa (Krievija-2)Tornike TarhnišviliGruzijaSioni (Gruzija)
Raivis HščanovičsLatvijaDaugava (R)
Mihails BadjautdinovsKrievija???
Kristians AgoNigērija???

FC Skonto

"Skonto" veidols starpsezonā mainījās pilnīgi visos līmeņos. Par direktoru kļuva Askolds Uldriķis, galvenā trenera amatā stājās Tamazs Pertija, bet sastāva ziņā "Skonto" zaudēja vai nepaturēja aptuveni pusi starta vienpadsmitnieka. Prom aizgāja Germans Māliņš un Vitālijs Maksimenko, kurus izdevās iekārtot labos klubos ārzemēs – attiecīgi regulārajā Eirokausu grupu turnīra dalībniecē BATE un Anglijas pēc spēka otrās līgas klubā "Brighton&Hove Albion". Igors Savčenkovs, Armands Pētersons un Kirils Ševeļovs (abi pēdējie gan spēlēja vien epizodiski) nolēma karjeru turpināt Daugavpilī, un nepalika gandrīz visi leģionāri.

Tads Labuks pievienojās Edgara Gaurača Maskavas "Torpedo", kā rindās pirmajā mačā devās pamatsastāvā, uz Krievijas 2.līgu pārcēlās arī Aleksandrs Kukanoss, savukārt Minori Sato, kurš sezonas izskaņā vairākus mēnešus nespēlēja savainojuma dēļ, pievienojās Brestas "Dinamo". Klāt nākuši vairāki labi vietējie spēlētāji – Vladislavs Gabovs, Artjoms Osipovs un Artūrs Karašausks, kuriem vismaz sezonas sākumā vajadzētu būt sākumsastāvā. Pievienojušies arī deviņi jauni leģionāri, no kuriem lielākā daļa gan ir ar domu par perspektīvu un šobrīd reāli uz pamatsastāvu acīmredzot pretendē tikai trīs – Māliņa aizstājējs Pauļus Gribausks (Baltkrievijas "Shahter" neaizvadīja ne spēli), gruzīnu aizsargs Laša Dvali un japāņu pussargs Šotaro Okada.

No pārējiem ārzemniekiem noteikti jāizceļ Krievijas U-18 izlases pamatsastāva centra aizsargs Vladislavs Ovsjaņņikovs, kurš pirms tam spēlēja Jurija Konopļeva vārdā nosauktajā un Romāna Abramoviča sponsorētajā futbola akadēmijā. Ganietis Kevins Ofosu-Apiā 2011./12.g. sezonā spēlēja Dienvidāfrikas Premjerlīgā, bet 19 gadus vecie Viktors Lipins un Sergejs Guščins (nejaukt ar divus gadus vecāko Sergeju Guščinu, kurš interneta vietnē Transfermarkt.de kļūdaini ievietots "Skonto" sastāvā) nāk attiecīgi no Maskavas "Lokomotiv" un Sanktpēterburgas "Zenit" sistēmām. Jāatzīmē, ka 26 gadus vecais gruzīns Lado Datunašvili pagājušās sezonas pirmajā pusē aizvadīja 210 minūtes "Gulbenes" rindās.

PromValstsUzKlātValstsNo
Igors SavčenkovsLatvijaDaugava (D)Dmitrijs GrigorjevsLatvijaJelgava
Germans MāliņšLatvijaBATE (Baltkrievija)Vladislavs GabovsLatvijaMetta/LU
Vitālijs MaksimenkoLatvijaYeowil Town* (Anglija-3)Artjoms OsipovsLatvijaJūrmala
Tads LabuksLietuvaTorpedo (Krievija-2)Lado DatunašviliGruzijaAlgeti (Gruzija-2)
Romāns AmirhanovsKrievijaBrīvais aģentsNikolajs ZaicevsLatvijaTrans (Igaunija)
A. KukanossKrievijaKhimki (Krievija-2)Laša DvaliGruzijaMetalurgi** (Gruzija)
Minori SatoJapānaBrest (Baltkrievija)Levans ČačiašviliGruzijaPahktakor (Uzbek.)
Bojans GjorgijevskisMaķedonijaMetallurg (Maķedonija)Artūrs KarašausksLatvijaGulbene
Adils IbragimovsKrievijaBrīvais aģentsViktors LipinsKrievijaLokomotiv-2 (Krievija-3)
S. ŠmatovaļenkoUkraina???Sergejs GuščinsKrievijaZenit** (Krievija)
Kirils ŠeveļovsLatvijaDaugava (D)V.OvsjaņņikovsKrievijaAkademiya** (Krievija)
Armands PētersonsLatvijaDaugava (D)Maikls Ofosu-ApiāGanaJomo/Cosmos (DĀR)
Šotaro OkadaJapānaOlimpia (Moldova)
Pauļus GribausksLietuvaShahter (Baltkrievija)

*Pārgāja uz "Brighton&Hove Albion, bet vēlāk tika izīrēts bijušā Latvijas izlases galvenā trenera Gērija Džonsona vadītajai "Yeovil Town".
**Jauniešu komanda.

FC Daugava

Latvijas čempione šķīrās no sešiem futbolistiem, kas regulāri vai pietiekami bieži devās pamatsastāvā. Nepalika visi trīs centra aizsargi – Bidžina Cincadze un Matija Mihaļs atgriezās dzimtenē, bet Dmitrijs Halvitovs pārgāja uz Jūrmalas "Spartaku". Islandē karjeru turpina Maksims Rafaļskis, savukārt pēdējo divu gadu labākais komandas vārtu guvējs Mamuka Gongadze (39 vārti 58 mačos) neatrada darbu Krievijā un Ukrainā un sliktās sportiskās formas dēļ tika nosūtīts īrē uz "Ilūksti". Iespējams, nozīmīgākais zaudējums ir kreisās malas aizsargs Dmitrijs Polovinčuks, kura vietā acīmredzot spēlēs Jevgēņijs Simonovs.

Zaudēto centra aizsargu vietā "Daugava" atrada ļoti spēcīgus aizvietotājus. Ja Kirils Ševeļovs, domājams, ir ņemts sastāva dziļumam, Igors Savčenkovs aizvadītajā sezonā bija viens no labākajiem aizsargiem Virslīgā. Savukārt nigērieša Džozefa Enakarhires CV ir pat ļoti iespaidīgs. Trīs sezonas Lježas "Standard", tad četru gadu līgums ar Lisabonas "Sporting" un jau pēc gada par sešiem miljoniem eiro pārdots Maskavas "Dynamo". Tur gan viņam karjera vairs nesekmējās – Džozefs tika izīrēts "Bordeaux" un Atēnu "Panathinaikos", bet pēc tam nesekmīgi atrādījās Francijas un Vācijas otrajās līgās un arī Dānijā. Pēc četru gadu pauzes Džozefs pagājušajā sezonā darbu atrada Sanmarīno un "La Fiorita" sastāvā Eiropas līgā aizvadīja divas spēles pret "Liepājas metalurgu". Enakarhire Nigērijas izlasē aizvadījis vairāk nekā 20 spēles un piedalījies divos Āfrikas Nāciju kausa izcīņas finālturnīros.

Itin labs profesionālās karjeras sākums bija arī uzbrucējam Ibrahimam Babatundem, kurš bija Itālijas "Parma" jauniešu komandā, bet nepilnu 20 gadu vecumā "Piacenza" rindās debitēja "A Sērijā". Tur viņš aizvadīja tikai divas spēles un vēl trīs nākamgad pievienoja "B Sērijā". Vēlāk viņa karjerā sekoja pieturvietas Beļģijā, Dānijā, Maltā un Itālijas ceturtajā līgā, bet 2011.gadā viņš atgriezās Maltā – "Birkirkara", kur gan palika tikai vienu gadu. Moldovas futbolists Serdžiu Žapalau aizvadītās sezonas beigās aizvadījis divas spēles Grieķijas otrās līgas pastarītē, bet japānis Koičiro Izuka futbolā savulaik skolojies Buenosairesā.

PromValstsUzKlātValstsNo
Mamuka GongadzeGruzijaIlūksteDžozefs EnakarhireNigērijaLa Fiorita (Sanmarīno)
D.PolovinčuksKrievija???Igors SavčenkovsLatvijaSkonto
Bidžina CincadzeGruzijaTorpedo (Gruzija)Igors LabutsLatvijaGulbene
Matija MihaļsHorvātijaSegesa (Horvātija-3)Armands PētersonsLatvijaSkonto
Kaspars IkstensLatvijaVikingur (Islande)Ibrahims BabatundeNigērijaBrīvais aģents
Maksims RafaļskisLatvijaAkranes (Islande)Kirils ŠeveļovsLatvijaSkonto
Dmitrijs HalvitovsLatvijaSpartaksKoičiro IzukaJapāna???
Ēriks KokinsLatvijaIlūksteSerdžiu ŽapalauMoldovaThrasyvoulos (Grieķija-2)
Jans RadevičsLatvijaIlūkste

Izmantotie resursi:
LFF: LATVIJAS FUTBOLA FEDERĀCIJA | Galvenie...
Latvijas futbola virslīga - Futbola virslīga
Live scores, results, fixtures, tables,...
Das Fußball Portal über die Fußball Bundesliga...
The official website for European football –...
All Nigeria Soccer - The Complete Nigerian...

  +7 [+] [-]

, 2013-03-29 18:37, pirms 11 gadiem
Interesanti kas par iemesliem, ka cetrus gadus dzivoja bez futbola... Katra zina, ja atgutu kaut dalu tas formas, kura atnesa milzu ligumus, butu loti labs papildinajums Bet nebus viegli.

  +3 [+] [-]

, 2013-03-29 18:38, pirms 11 gadiem
Jāsaka, ka šī starpsezona ir bijusi visai interesanta. Un beidzot Virslīgā sāk parādīties ar vien kvalitatīvāki leģionāri. Tas priecē

  +3 [+] [-]

, 2013-03-29 18:38, pirms 11 gadiem
vispar jau tagad vinam nav nekadas vertibas un vina augstaka vertiba bija 2,5 milj. transfersummai no vertibas ir atskiriba.

  +4 [+] [-]

, 2013-03-29 18:39, pirms 11 gadiem
Pauļus Jaķelis rakstīja: Interesanti kas par iemesliem, ka cetrus gadus dzivoja bez futbola... Katra zina, ja atgutu kaut dalu tas formas, kura atnesa milzu ligumus, butu loti labs papildinajums Bet nebus viegli.
Gan jau ka viņš pats arī grib pierādīt (gan sev, gan citiem), ka vēl var spēlēt augstā līmenī un spēlēt šādā līmeni visai labi
Slēpts komentārs: T.G.H.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-03-29 18:46, pirms 11 gadiem
Jurijs Morozs spēlē ''Ilūkstē'', bet ''Spartakā'' - Viktors.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-03-29 18:48, pirms 11 gadiem
1 rakstīja: Jurijs Morozs spēlē ''Ilūkstē'', bet ''Spartakā'' - Viktors.
Mhm, paldies.

  -2 [+] [-]

, 2013-03-29 18:50, pirms 11 gadiem
T.G.H. rakstīja: 1.Skonto
2.Daugava (D)
3.FKV
4.Daugava (R)
5.Spartaks
6.Jelgava
7.LM
8.Jūrmala
9.Metta (ja spēlētji varēs atdot parādussaviem sponsoriem)
10.Ilūkste
Būtu jau labi, ja sapņo, bet ja tu tā reāli domā, tad man tevis zēl.

Šobrīd neapšaubāmi favorīti ir D-pils, arī LM nebūs tik zemu

     [+] [-]

, 2013-03-29 18:50, pirms 11 gadiem
Ferdinands Lieliskais rakstīja: Neesi par daudz iedzēris????
Nav jābūt iedzērušam, lai pateiktu, kad skanto ir favorīti.
Kas Tev tieši nepatīk? LM vieta? Tu pats maz tici, kad viņi spēs ko vairāk?
Vienīgie, kas rada bažas ir Totopils, labs sastāvs, pirmsezonas spēles arī aizvadītas pietiekami cienīgi.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-29 18:53, pirms 11 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Būtu jau labi, ja sapņo, bet ja tu tā reāli domā, tad man tevis zēl.

Šobrīd neapšaubāmi favorīti ir D-pils, arī LM nebūs tik zemu
Kurā vietā esmu kļūdijies?
Ķipa LM deļ? Tu atver acis un ar roku paglaud to matu kušķi no sejas.
Un vēl par basketbolu te spriedelēji
Tagad man jau žēl tevis
redz k'lomas mainās

     [+] [-]

, 2013-03-29 18:53, pirms 11 gadiem
vai tas ka sevi grib pierādīt automatiski garantē, ka spēlēs labi? skaidrs ka tagadējā sporting līmeņa futbolists nevar spelēt tik labi Daugavpils daugavā kā vi'
nš top darītu portugālēe, atšķirība tomēr ir kur tu nonāc......
Lukstins88 rakstīja: Gan jau ka viņš pats arī grib pierādīt (gan sev, gan citiem), ka vēl var spēlēt augstā līmenī un spēlēt šādā līmeni visai labi

  +1 [+] [-]

, 2013-03-29 18:58, pirms 11 gadiem
No ''Skonto'' aizgāja arī ilggadējie treneri Ševļakovs (uz RFS) un Kulakovs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-03-29 19:04, pirms 11 gadiem
Mamukam Gongadzem 72 spēles Virslīgā (14+25+33) un 45 vārti (6+21+18).

     [+] [-]

, 2013-03-29 19:14, pirms 11 gadiem
T.G.H. rakstīja: Kurā vietā esmu kļūdijies?
Ķipa LM deļ? Tu atver acis un ar roku paglaud to matu kušķi no sejas.
Un vēl par basketbolu te spriedelēji
Tagad man jau žēl tevis
redz k'lomas mainās
Esi kļūdījies praktiski visur. Gan Skonto ielicis 1. vietā. Skonto ir arī mani favorīti, bet atšķirībā no tevis es spēju spriest reāli un es saprotu, ka D-pils ir neapšaubāmi favorīti. Skonto labi ja uz 2. vietu pretendē, zinot to ka FKV ir saglabājuši kodulu, apšaubu ka Skonto varētu būt 2. vietā. Protams, tas ir uz doto brīdi. Sezona parādīs kas ir kas

LM un Metta tiek novērtēti pārāk zemu no tavas puses

Par basi arī esmu runājis, bet atšķirībā no tevis es runāju reālas lietas nevis sapņus.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-29 19:17, pirms 11 gadiem
1 rakstīja: Mamukam Gongadzem 72 spēles Virslīgā (14+25+33) un 45 vārti (6+21+18).
Runa ir tikai par pēdējiem diviem gadiem.

  -1 [+] [-]

, 2013-03-29 20:39, pirms 11 gadiem
Daugavai vel viens champion title!!

     [+] [-]

, 2013-03-29 20:56, pirms 11 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Esi kļūdījies praktiski visur. Gan Skonto ielicis 1. vietā. Skonto ir arī mani favorīti, bet atšķirībā no tevis es spēju spriest reāli un es saprotu, ka D-pils ir neapšaubāmi favorīti. Skonto labi ja uz 2. vietu pretendē, zinot to ka FKV ir saglabājuši kodulu, apšaubu ka Skonto varētu būt 2. vietā. Protams, tas ir uz doto brīdi. Sezona parādīs kas ir kas

LM un Metta tiek novērtēti pārāk zemu no tavas puses

Par basi arī esmu runājis, bet atšķirībā no tevis es runāju reālas lietas nevis sapņus.
Nu, nu, hippij...
Kļūdijies pilnīgi visu? Reālais spriedēj, esi gatavs likt visu bagātību ķīlā, kad neviena komanda nebūs taja vietā, kur es paredzēju?
Tev mati, sprogaini, jānogriež, savādāk tie krīt uz tavām rozā brillēm !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-03-29 22:56, pirms 11 gadiem
1. Daugavpils;
2. Ventspils;
3. Daugava Rīga;
4. LM;
5. Skonto;
6. Spartaks;
7. FC Jūrmala;
8. Metta;
9. Ilūkste;
10. Jelgava.
Protams, prognozēšana ir rotaļa, kuras rezultātus nosaka šī brīža impulsi; sezonas beigās varbūt redzēsim ko pavisam citu.

     [+] [-]

, 2013-03-30 00:04, pirms 11 gadiem
Skonto mājaslapā rakstīts, ka Čačiašvili bijušais klubs ir Taškentas Pakhtakor (Uzbekistāna). Par viņu vēl dažādas interesantas piezīmes, piemēram, labākais vārtu guvējs U-19 turnīrā 2011. gadā un ātrākais spēlētājs Uzbekistānā 2011./2012. gada sezonā.

Skonto FC

     [+] [-]

, 2013-03-30 00:09, pirms 11 gadiem
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: ilgi jau tas melnis komandā nebūs, līdz vasaras transfēru logam drošvien
Domāju, ka ir tieši ar domu par Eirokausiem ņemts, tāpēc varētu būt, ka paliks abi ar Babatundi vismaz līdz ziemai, ja nebūs kāds grandiozs piedāvājums.

     [+] [-]

, 2013-03-30 00:21, pirms 11 gadiem
Skaidrs, ka Enakarhire un Babatunde ir ļoti labi papildinājumi. Vispār Daugavas nigēriešu kvartets, Olu un Ibi ieskaitot, ir ļoti atzīstamas kvalitātes. Tādus leģionārus jāņem, jo tie ir labāki par vietējiem, nevis vienkārši ņemšanas pēc. Lajuks, jau strādādams Gulbenē, pierādīja, ka māk labas zivis no visai dziļiem ūdeņiem izzvejot (Takeda, Kato, Sato un Saito). Redzēsim, kāds būs tagadējais Daugavas japānis, bet netā vispār par viņu neko atrast nevar, tikai twitter kontu, kurā visu rakstījis japāņu valodā. Ne iepriekšējos klubus var zināt, neko...

Man savā ziņā ir pārsteigums par to, kāpēc Polovinčuku nepaturēja. Simboliskajā izlasē pērn viņš pat tika iekļauts, tagad ir bez kluba. Jašinu jau arī pēc pērnās sezonas atlaida, taču tagad savāca atpakaļ. Polovinčuks arī būtu derējis. Izbrīnu rada arī tas, ka Mihaļu nepaturēja. Var jau būt, ka tagad visa vajadzīgā summiņa šo vīru paturēšanai aiziet nigēriešu algās...

Visnotaļ interesanti leģionāri ir arī Skonto rindās, ko būs vērts redzēt darbībā. Tie paši Okada, Čačiašvili un Appiā, piemēram. Bet kaut kas tomēr liek domāt, ka par zeltu cīnīsies Daugava D un stabilais FKV, kas ar transfēriem šoziem neaizrāvās.

Katrā ziņā Gongadzem labāk spēlēt Ilūkstē nekā sēdēt aiz Ibes un Babatundes Daugavā. Uzņems formu un tad varbūt uz Eirokausiem šo savāks atpakaļ. Rets gan gadījums, kad līgas labākais bombardieris pāriet uz jaunpienācēju. Laikam būs pēc neveiksmīgajām pārbaudēm tā riktīgāk palaidies...