Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Žabko nosoda LFF balsojumu par krievu valodu un lūdz kongresu atstādināt viņu no amata

Žabko nosoda LFF balsojumu par krievu valodu un lūdz kongresu atstādināt viņu no amata
Eduards Žabko. Foto: handball.lv

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Apelāciju komitejas loceklis Eduards Žabko, kurš ir arī handbola tiesnesis, nolēmis atkāpties no sava amata pēc LFF balsojuma FIFA kongresā, kurā ar 187 balsīm par un četrām pret krievu, portugāļu un arābu valodām tika apstiprināts FIFA oficiālo valodu statuss. Žabko medijiem norāda, ka gribējis atvadīties no LFF biedriem un lūdzis LFF atsūtīt visu biedru kontaktus, taču federācija šādu lūgumu atteikusi tādēļ atvadīties nolēmis ar mediju starpniecību. Kongresam piektdien vēl būs jābalso par izmaiņām komitejas sastāvā, taču federācijas mājaslapā Žabko jau ir svītrots no locekļu sastāva un aizvietots ar pienākumu izpildītāju Sandi Bērtaiti.

"Es, Eduards Žabko, būdams de iure Latvijas Futbola federācijas (LFF) Apelāciju komitejas darbinieks (LFF biedru sapulce notiks 29.04.2022., kurā arī atbilstoši LFF Statūtiem tiks balsots par manis iesniegto atlūgumu) , gribēju atvadīties no no LFF biedriem, darbiniekiem un funkcionāriem ar atvadu uzrunu - vēstuli, jo 29.04.2022.g. būšu ārpus Latvijas.

Sakarā ar to lūdzu LFF Mārketinga un komunikācijas nodaļas vadītāju Renāru Krīgeru atsūtīt man LFF valdes locekļu un biedru e-pastus, taču saņēmu atteikumu, bet pēc norādes par vājumu izpildīt manu lūgumu, saņēmu informāciju, ka tas man jāpieprasa LFF sekretariātā. LFF sekretariāts - lēdija stādījās priekšā ar vārdu, kas man bija svešs, informējot, ka biedru e-pasti ir "jūtīga" informācija atbilstoši LR likumdošanai par datu aizsardzību, taču pēc manas LFF darbinieku kaunināšanu kā bailīgiem "sistēmas pakalpiņiem" un ka man ir kauns viņu vietā, jo es labi zinu likuma par datu aizsardzību svarīgākos punktus, saņēmu informāciju, ka e-pastus es pats varot atrast katras biedrības mājaslapā...

Tā kā tas ir ietilpīgs darbs, tad ātrākais veids, kā uzrunāt LFF biedrus un funkcionārus, ir ar Jūsu starpniecību, jo LFF štata darbinieki ar savu rīcību "skubina" mani to darīt, kā arī mēģinājumi "mani apstrādāt" un visu noklusēt ar dažādu cilvēku iesaisti tikai pastiprināja manu pārliecību - tikai caur presi, jo citādi retais dzirdēs manu atvadīšanās uzrunu un patiesos aiziešanas iemeslus (sabiedrībā tie jau tika "tulkoti - interpretēti" kā nu kuram izdevīgi).

Atklātā vēstule:
Augsti godātie Latvijas Futbola federācijas biedri, funkcionāri un sporta draugi, uzrunāju Jūs visus ar atklātu vēstuli, jo dienā, kad norisināsies Latvijas Futbola federācijas (LFF) rīkotā biedru kopsapulce, es, Eduards Žabko, būšu
ārpus Latvijas.

Sakarā ar to, ka LFF atbalstīja Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) kongresā Dohā rīkoto balsojumu par krievu valodas oficiālo statusu kā vienai no organizācijas valodām laikā, kad visas pasaules sporta
organizācijas norobežojas no Krievijas un Baltkrievijas saistībā ar šo valstu klajiem, rupjiem un necilvēcīgiem starptautisko normu pārkāpumiem saistībā ar iebrukumu Ukrainā un civiliedzīvotāju nežēlīgu nogalināšanu, es neredzu iespēju turpināt savu darbību LFF organizācijā.

Gribu uzsvērt, ka man nav ne mazāko pretenziju pret jebkuru valodu, jo īpaši krievu valodu, kuru lietoju ikdienā komunicējot gan Latvijā, gan ārpus tās, taču uzskatu, ka šis bija ļoti nepiemērots laiks tās apstiprināšanai kā vienai no FIFA oficiālajām valodām. Es uzskatu, ka, ņemot vērā FIFA kongresa izsludināšanu un jautājumu aktualitāti – 24.02.2022.g. (diena, kad Krievijas Federācijas karaspēks pārkāpa Ukrainas robežas un iebruka tajā), kā arī balsojums – 31.03.2022.g. (visa pasaule vairāk kā mēnesi zināja par prātam neaptveramiem, necilvēcīgiem un brutāliem notikumiem Ukrainā), Krievijas Federācija un Baltkrievijas Republika to var uztvert kā FIFA atbalstu tās darbībām saistībā ar karu Ukrainā, kas man nav pieņemami.

Man kā Latvijas Republikas pilsonim un kā Latvijas Iekšlietu ministrijas Valsts policijas virsniekam nav pieņemama agresora Krievijas atbalstīšana jebkurā jautājumā, kamēr Krievijas armija nav atstājusi neatkarīgās Ukrainas
teritoriju un nav sodīti visi asinsizliešanā vainīgie. Tāpēc esmu iesniedzis LFF prezidentam Vadimam Ļašenko iesniegumu par atkāpšanos no Apelāciju komitejas pienākumu pildīšanas.

Esmu darbojies Apelāciju komitejā nepilnus divus gadus, kuru laikā esmu iepazinies ar dažādiem LFF normatīvajiem aktiem, Latvijas futbola saimes lepnumu un arī neprecizitātēm. Līdz ar ko lūdzu Jūs visus atbalstīt manu izvēli – balsot par manas darbības pārtraukšanu LFF Apelāciju komitejā, kā arī nopietni izvērtēt nākotnē katru kandidātu uz jebkuru amatu LFF, viņa pieredzi, izpratni un zināšanām gan savā profesionālajā sfērā, gan arī sporta pasaules struktūras un nianšu pārzināšanā!

Bija liels gods būt daļai no LFF sabiedrības, no futbola neatvados – sports ir mana ikdiena un dzīve, vēlu visiem spēku, motivāciju, enerģiju un panākumus!

Ar cieņu,
2022. gada 27. aprīlī E.Žabko"


, 2022-04-27 13:12, pirms 2 gadiem
Malacis, cienu!
, 2022-04-27 14:10, pirms 2 gadiem
Respect. Vienīgi... karš sākās pirms astoņiem gadiem.
, 2022-04-27 14:24, pirms 2 gadiem
Ja vēl nomainītu uzvārdu uz Krupis ...
, 2022-04-27 16:38, pirms 2 gadiem
Vai LFF darba valoda ikdienā arī ir krievu? Nepārsteidz Latvijas balsojums un reizē arī kauns par to.
, 2022-04-27 16:40, pirms 2 gadiem
Vai šādos jautājumos nevajadzētu iesaistīties kādai sporta padomei, kas labo federāciju kļūdas?
, 2022-04-27 17:02, pirms 2 gadiem
Kauns Renārs Krīgers un LFF
, 2022-04-27 17:08, pirms 2 gadiem
SC "žurnālisti" varētu painteresēties par šo jautājumu...
, 2022-04-27 17:15, pirms 2 gadiem
Jā, te žurnālistiem darbs.
, 2022-04-27 17:33, pirms 2 gadiem
Lai LFF biedri izlemj, vai to kontaktinformācijas publicēšana brīvā pieejā LFF mājaslapā (kaut vai tikai e-pastu adreses) ir sensitīva informācija vai nav.
, 2022-04-27 18:53, pirms 2 gadiem
Kas tur ko brīnīties. LFF valdē čekas stučītāji un acīmredzot putinistu atbalstītāji.
Deņiss Rogovs. Foto: FK Tukums 2000
22

Negaidītais varonis Rogovs un vēla pendele ļauj Tukumam izcīnīt otro uzvaru

Šodien Latvijas futbola Virslīgas otrās kārtas beidzamajā spēlē "Tukums 2000"/"Telms" izbraukumā otrajā puslaikā pazaudēja vadību, taču ar pendeles palīdzību pieveica "Jelgavu" – 3:2. Divus vārtus guva aizsargs Deņiss Rogovs, kurš iepriekš nebija izcēlies ar rezultatīviem sitieniem.
Daugavpiliešu vārtsargs Frenks Orols. Foto: Ruslans Antropovs
16

Orols glābj, "Daugavpilij" otrā sausā spēle, noraidījums un pirmā uzvara

Jau otro sauso spēli un pirmo uzvaru "TonyBet" Virslīgas sezonā nopelnījusi "Daugavpils", kas savā laukumā pārspēja debitanti "Grobiņas SC"/LFS (2:0), kas vēl turpina gaidīt pirmos vārtus augstākajā līgā. Pa vārtiem guva leģionāri Bartelemī Djedjū un Aleksejs Golijanins, bet mača izskaņā noraidīts tika Rinalds Aizups. LFF teksta tiešraidē norādīta 600 skatītāju klātbūtne.
Mirklis no "Riga" un "Audas" spēles. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC
9

Regža imitē pirms nedēļas paveikto, "Riga" desmitā sausā uzvara pār "Audu" pēc kārtas

Otro panākumu ar 1:0 Latvijas futbola Virslīgā šosezon izcīnīja "Riga", kura pieveica "Audu". Vicečempione pret šo pretinieku guva desmito uzvaru bez ielaistiem vārtiem pēc kārtas.