Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Arokodare: "Spēlētāju vēstule? Kas notiek komandā, paliek komandā"

Arokodare: "Spēlētāju vēstule? Kas notiek komandā, paliek komandā"
Tolu Arokodare. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC

Sportacentrs.com intervija ar "Valmieras" nigēriešu uzbrucēju Tolu Arokodari pēc viņa pārstāvētās komandas minimālā 0:1 zaudējuma pret valsts čempioni "Riga".

Par šodienas spēli - "Riga" ir čempione, tomēr jūs spēlējāt diezgan labi. Kā tu raksturotu spēli?
Mums šodien pietrūka veiksmes. Jūs redzējāt spēli, mēs nepārtraukti dominējām, tomēr diemžēl nespējām izmantot savas iespējas. Ja nemaldos, viņiem bija tikai divi sitieni vārtu mērķī un ar otro sitienu viņi guva vārtus. Uzskatu, ka mums vienkārši nepaveicās. Viņi uzvarēja, man vairs nav ko piebilst.

Cik daudz tev pašam bija iespēju šodien gūt vārtus?
Es neskaitīju [smaida], taču to var uzskatīt par sliktu realizāciju. Kā profesionāls futbolists nedrīkstu pieļaut daudz kļūdu. Ja tev ir vārtu gūšanas iespējas, tev tās ir jāizmanto - tāpēc jau tu arī spēlē futbolu. Tā ir mana vaina, ka neizmantoju savas iespējas. Man ir jāizdara vairāk - ir jāgūst vārti un jāpalīdz komandai uzvarēt.

Noteikti esi informēts par vakardienas un šodienas notikumiem saistībā ar futbolistu vēstuli...
[Pārtrauc] Nekādu komentāru par to. Kas notiek komandā, paliek komandā.

Vai esi lojāls pret klubu un treneri?
Protams, protams.

Pastāsti kopumā, kā vērtē kluba darbu un treniņprocesu? Vai viss notiek profesionālā līmenī un tevi viss apmierina
Kas notiek komandā, tas paliek komandā, piedod, draugs [smaida]. Taču jūs varējāt redzēt, kā mēs šodien spēlējam! Vai tad izskatījās, ka mums ir kādas problēmas? Kā pats minēji, spēlējām pret čempioniem. Un čempioniem bija tikai divi sitieni vārtu mērķī. Vai izskatījās, ka mums ir kāda problēma?

Patiesībā izskatījās, ka pēc pēdējo dienu notikumiem jums bija vēl vairāk emociju.
Es teiktu, ka jebkas, kas notiek, labs vai slikts, tas palīdz. Palīdz spēlēt labāk. Mēs vienkārši neuzvarējām. Tomēr es nesniegšu nevienu komentāru par to, kas notiek komandā.

Kādu tu redzi nākotni šai komandai? Cik augstu varat tikt?
Nezinu, jāspēlē un jāskatās. Pēc pirmā apļa bijām trešajā vietā, un tas patiešām ir ļoti labi. Tas dod papildu motivāciju atlikušajām sezonas daļām. Pagājušajā gadā ieņēmām ceturto vietu un kvalificējāmies Eirokausiem. Domāju, ka šogad varam tikt vēl augstāk, nekas mūs neapstādinās. Redzēsim, ko mēs sasniegsim.

Vai šosezon tu progresē spēli no spēles?
Nespēlēju slikti, tomēr pirms sezonas nospraudu mērķi gūt vairāk nekā septiņus vārtus, lai pārspētu savu pagājušā gada rādītāju. Pagaidām to neesmu sasniedzis [Tolu ir pieci vārti - aut.]. Nevaru teikt, ka spēlēju slikti, taču pagaidām savu mērķi neesmu sasniedzis.

Un kā ar komandu? Vai tā kļūst aizvien bīstamāka pretiniekiem?
To var redzēt, mans draugs. Kļūstam bīstamāki ar katru nākamo spēli. Bija spēle, kurā izvirzījāmies vadībā, tad nonācām zaudētājos un izrāvām neizšķirtu [2:2 pret "Mettu"]. Pagājušajā gadā, kad citas komandas tikās ar "Valmieru", viņi domāja: "Tā taču ir tikai Valmiera, tas būs viegli!" Savukārt tagad, kad citas komandas tiekas ar Valmieru, var sajust bailes no viņu puses. Viņi mūs respektē vairāk. Mēs kļūstam bīstamāki.

Vai domājat jau arī par Eirokausiem? Valmierai tā būs debija.
Jā. Mēs tam patiešām gatavojamies. Atkal vēlos atgriezties pie šodienas spēles - varējāt redzēt mūsu gatavību. Lai gan tā bija līgas spēle, vienlaikus tā kalpoja arī par sagatavošanos Eirokausu mačiem.

Vai Eirokausus uzskati par labāku iespēju izsisties uz labāku līgu, spēcīgāku klubu?
Protams, mans draugs. Pat Premjerlīgas komandas Eirokausos atdod visus spēkus. Kad tiek izcīnītas trofejas, viņi līksmo, nešķirojot, vai tā ir Premjerlīga vai Eiropas līga. Lai kurš turnīrs tas būtu, tev vienmēr jāparāda labākais sniegums. Katra spēle ir svarīga - pat, ja tā ir tikai pārbaudes spēle. Tas ir pašlepnuma jautājums

.


Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.
"Grobiņa" svin Deivida Dobrecova vārtu guvumu. Foto: Aiga Veisa
121

Liepāja pieder "Grobiņai": Dobrecova vīri derbijā satriec bagātākos kaimiņus

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas sezonā izcīnīja debitante "Grobiņa"/LFS, kas principiālajā derbijā ar 3:2 pieveica "Liepāju". Uzvaras vārtus guva galvenā trenera Viktora Dobrecova 27 gadus vecais dēls Devids.
Petrs Marešs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/FK RFS
15

Marešam meistarīgs tālsitiens, RFS pasniedz "Mettai" baranku un pārņem vadību

Latvijas futbola Virslīgas līderpozīcijā izvirzījusies titula glabātāja RFS, savā laukumā ar 2:0 pārspējot citu galvaspilsētas vienību "Mettu".