Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Almants Poikāns

Skaidrojam: cik Nākotnes līgas komandu nākamgad spēlēs Virslīgā?

Skaidrojam: cik Nākotnes līgas komandu nākamgad spēlēs Virslīgā?
"Auda" futbolisti pērn pret RFS. Foto: RFS

“Optibet” futbola Virslīga šo sezonu gatavojas noslēgt ar septiņām komandām, bet joprojām ir plānots, ka nākamgad turnīrs paplašināsies. Portāls Sportacentrs.com skaidro, cik pirmās jeb Nākotnes līgas vienību pārcelsies uz Latvijas spēcīgāko čempionātu, kā arī aptaujā četras vadošās komandas, noskaidrojot, vai tās būtu gatavas pārcelties līmeni augstāk.

Savas 30. gadskārtas sezonu Virslīga sāka pat ar deviņām komandām, taču finansiāla rakstura un citu skandālu dēļ turnīra laikā tika izslēgtas “Ventspils” un “Noah Jūrmala”. Arī pēc palikšanas septiņu klubu sastāvā nākamsezon Virslīga tiek plānota jau ar desmit komandu līdzdalību, portālam Sportacentrs.com apstiprina Latvijas Futbola federācijas (LFF) Sacensību nodaļas vadītājs Artūrs Saļņikovs. Tas nozīmē, ka pārspēļu par palikšanu Virslīgā šajā rudenī nebūs, bet no Nākotnes līgas tiesības piedalīties Latvijas spēcīgākajā čempionātā iegūs uzreiz trīs komandas. Tas ir vēl nebijis gadījums pašmāju futbolā.

“Nākamās sezonas Virslīgā paredzēta desmit komandu dalība. Trīs vienības no Nākotnes līgas kandidēs dalībai Virslīgā, no kuras šosezon neizkritīs neviena,” paskaidro Saļņikovs.

“Skaidrs, ka svarīgs faktors būs klubu licencēšanas process, ko plānojam uzsākt aptuveni novembra vidū,” ieskicē LFF Sacensību nodaļas vadītājs. “Sezonas otrajā pusē Nākotnes līgā par pirmo trijnieku gaidāma vēl ļoti sīva cīņa, bet oficiāli, kuri klubi būs gatavi kandidēt uz vietu Virslīgā, uzzināsim tikai tad, kad sāksies licencēšanas process. Viens no dokumentiem, kas ir jāiesniedz, ir tieši deklarācija dalībai turnīrā.”

Nākotnes līga līdz sezonas beigām šobrīd ir pusceļā. Līdere ar 21 punktu deviņos mačos ir “Auda”, 18 punkti desmit cīņās ir “Tukums 2000/TSS”, kamēr pa 16 punktiem iekrājušas “Rēzekne” un “Super Nova”. Portāls Sportacentrs.com aptaujāja tieši šo četru komandu vadītājus par viņu iecerēm nākamās sezonas Virslīgas kontekstā.

“Ja izcīnīsim atbilstošu vietu, gribam startēt Virslīgā. Vienīgi ir jautājums par tām slavenajām akadēmijām. Šogad tika izveidota darba grupa, kurai būtu jārisina tieši akadēmiju jautājums. Diemžēl līdz šim neviena tikšanās vai pat viedokļu uzklausīšana nav notikusi,” norāda “Auda” prezidents Juris Gorkšs. Šis klubs jau šogad tēmēja uz dalību Virslīgā, taču LFF nepiešķīra licenci. Galvenā problēma bija tieši akadēmijas neesamība. Ja tādas nav, taču ir ambīcijas startēt Virslīgā, jāšķiras no 200 000 eiro.

“Gribēt mēs gribam [startēt Virslīgā], bet nezinām, kādus šķēršļus var likt akadēmijas jautājums. Pagaidām nekas nav mainījies, ir vecais formāts. Jaunam klubam no pirmās līgas tas viennozīmīgi ir nepieņemams,” uzskata Gorkšs. “Esam jau vairākkārt teikuši, ka pirmo līgu var uzvarēt jebkurš, bet tad klubu nostāda fakta priekšā, ka dažu mēnešu laikā ir jāuzbur akadēmija, kā tas ir “Mettai” vai RFS. Tas taču ir nereāli.”

Savukārt atbilstoša stadiona neesamību Gorkšs nosauc par mazāku problēmu, jo “Auda” jau iepriekš bijusi gatava to īrēt citur. Nākotnes līgā komanda savus mājas mačus aizvada Ķekavā.

Tikmēr Nākotnes līgas vicelīderes “Tukums 2000/TSS” prezidents Verners Akimovs arī neslēpj, ka viņa kluba ambīcijas ir nākamsezon spēlēt augstākajā līgā. “Jau pirms sezonas teicām, ka tēmējam uz Virslīgu. Ar kādiem mērķiem un uzstādījumiem – tas gan vēl ir jautājums.”

“Vienmēr esmu teicis, ka tās ir divas atšķirīgas lietas – Virslīga un pirmā līga. Vajadzīgs cits budžets. Protams, var spēlēt ekonomiskajā draivā, savukārt, ja izdodas piesaistīt papildus finansējumu, var jau par kaut ko pacīnīties. Veiksmes gadījumā neaizsniedzams nav pat pirmais četrinieks, to saku no savas pieredzes. It īpaši, ja sezonas sākums bijis veiksmīgs,” domā Akimovs.

Virslīgas nākamās sezonas turnīrā labprāt iesaistītos arī “Rēzekne”, kuras direktors Žanis Ārmanis gan atzīst, ka Latgales reģions nav finansiāli tas bagātākais, taču klubā par dalību spēcīgākajā čempionātā valdot piesardzīgs optimisms. Komanda no Rēzeknes Virslīgā nav spēlējusi kopš 2010. gada.

“Pirmkārt, mums vispirms ir jāiekļūst Nākotnes līgas trijniekā. Ja tas izdosies, runāsim ar pašvaldību, meklēsim investorus un sponsorus. Jau sen ir doma spēlēt Virslīgā,” atklāj Ārmanis. “Tāda Virslīga kā šogad ar septiņām komandām – atvainojos, bet tas nav nopietni…”

Ārmanis piebilst, ka nākotnes kontekstā ir doma par savu sporta internātu, kā arī tiek plānota sadarbība ar Ziemeļaustrumu reģionu.

“Ja izdosies [tikt Virslīgā], būs interesanti, bet trūkst paša galvenā – naudas. Arī, ja tās naudas nebūs, centīsimies spēlēt Virslīgā. Skaidrs, ka budžets būs nepieciešams lielāks nekā šobrīd,” norāda direktors. “Mēs jau smējāmies, ka pirms mēneša plānojām spēlēt otrajā līgā, jo bijām tabulas apakšdaļā. Paldies treneriem, situācija pēc tam uzlabojās. Varbūt pēc mēneša atkal viss būs citādāk nekā šobrīd.”

Savukārt “Super Nova” prezidents Jānis Engelis neslēpj , ka klubs izvirzījis mērķi nākamsezon piedalīties Virslīgā, un tāds tas ir joprojām. “Kluba sapulcē esam runājuši gan ar sporta direktoru, gan treneriem. Mums it kā ir viss, lai spēlētu Virslīgā – mums ir gan akadēmija, gan treneru kategorijas. Lielākais klupšanas akmens ir stadions, bet, ja sezonas beigu daļā būsim trijniekā, rakstīsim federācijai vēstuli, ka mums ir četri varianti, kur Virslīgā aizvadīt mājas spēles. Ja “Daugavpils” jau vairākus gadus spēlē uz sintētiskā laukuma un tāpat to dara “Valmiera”, tad jauni klubi, kas ienāk Virslīgā, arī varbūt varēs. Piemēram, Olainē. Esam gatavi tur īrēt stadionu.”

“Jau pirms sezonas par 99% redzējām vīziju, ka spēlēsim Virslīgā – lēnām iespēlējam savus audzēkņus. Šobrīd pirmajā līgā mums spēlē 70-80% savējo. Dosim spēlēt jaunajiem, iesim līdzīgu ceļu kā “Metta”. Tas mums simpatizē,” saka Engelis.

Kaut gan “Super Nova” neesot tādu finanšu iespēju kā, piemēram, Virslīgas pirmā sešinieka komandām, Engelis uzsver, ka dalību Latvijas spēcīgākajā futbola čempionātā klubs varēšot atļauties.

Savu rubrikas “Skaidro” tematu vari ieteikt, nosūtot mums ziņu uz Sportacentrs.com profilu.


, 2021-09-24 15:11, pirms 3 gadiem
Priekš kam vispār vajadzīga akadēmija, ja ir atļauts tāds milzums leģionāru .
, 2021-09-24 15:44, pirms 3 gadiem
zuzu rakstīja: Priekš kam vispār vajadzīga akadēmija, ja ir atļauts tāds milzums leģionāru .
Tieši tāpēc arī ir vajadzīga, savādāk uzcep klubu un spēlē ar 20 leģiem, bez nevienas jauniešu komandas.
, 2021-09-24 15:49, pirms 3 gadiem
nekas... februārī uzradīsies mistiski investori un nodibinās jaunus klubus, kuri uzreiz pa taisno virslīgā...
, 2021-09-24 16:42, pirms 3 gadiem
Bet vismaz šobrīd liekas pozitīvi ka visas šīs komandas ir gatavas iesaistīties Virslīgā, vismaz ar vārdiem.

Protams finansējums (tai skaitā mistiski sponsori no ārzemēm), stadions un akadēmijas ir lielākas via mazākas problēmas.

Bet ja kaut vai šši 3 komandas cīnītos par 8-10 vietu, būtu intriga par vietas noturēšanu, noteikti izdotos atņemt punktus citām komandām, kau vai šad tad, kā arī nekristu ārā no Virslīgas šobrīd kaut cik stabilie klubi (kas notiks ar Daugavpili).

Jautājumi protams daudz, bet 10 komandu formāts man patiktu.
, 2021-09-24 17:20, pirms 3 gadiem
Cerams izdosies šiem klubiem realizēt savas ambīcijas.
, 2021-09-24 18:13, pirms 3 gadiem
Ja virslīgā būs 10 komandas,tas nozīmē,ka arī pārējās līgās uz augšu paceļas trīs komandas.Tā tam it kā vajadzētu būt.Interesanti ir gan dažu vadītāju izteikumi.Piemēram Gorkša- “Esam jau vairākkārt teikuši, ka pirmo līgu var uzvarēt jebkurš, bet tad klubu nostāda fakta priekšā, ka dažu mēnešu laikā ir jāuzbur akadēmija, kā tas ir “Mettai” vai RFS. Tas taču ir nereāli.”
Tieši tā.1.līgu var uzvarēt ikviens,kam tobrīd biezāks maciņš.Tur Gorkša kungam nenoliedzami taisnība.Tikai prasība pēc akadēmijām arī bija saprotama,lai tādi klubi viengadnieki nelauztos uz virslīgu ar vienu mērķi.Kādu ,to labāk zinās bijušie Babītes,FC Noah un vēl vecāku klubu "saimnieki"Jautājums būtu cits.Kas šo daudzo gadu laikā liedzis Audai attīstīt savu futbola akadēmiju?Supernova var,Rīgas Dinamo var,Auda nevar?
Tālāk rēzekniešu prātojumi-“Ja izdosies [tikt Virslīgā], būs interesanti, bet trūkst paša galvenā – naudas. Arī, ja tās naudas nebūs, centīsimies spēlēt Virslīgā.
Šis vispārība izklausās pēc bērna šlupstiem.Kā jūs bez stabila finansējuma domājat spēlēt virslīgā?Ja tā,tad nākošā sezonā šis cirks turpināsies un atkal dažas komandas noies no distances priekšlaicīgi.
Tā kā LFF būs krietni jāpalauza galvu,lai arī nākošā sezona nebūtu smieklīga.Tās protams manas subjektīvas pārdomas par šo jautājumu.
, 2021-09-24 18:44, pirms 3 gadiem
alguns rakstīja: Ja virslīgā būs 10 komandas,tas nozīmē,ka arī pārējās līgās uz augšu paceļas trīs komandas.Tā tam it kā vajadzētu būt.Interesanti ir gan dažu vadītāju izteikumi.Piemēram Gorkša- “Esam jau vairākkārt teikuši, ka pirmo līgu var uzvarēt jebkurš, bet tad klubu nostāda fakta priekšā, ka dažu mēnešu laikā ir jāuzbur akadēmija, kā tas ir “Mettai” vai RFS. Tas taču ir nereāli.”
Tieši tā.1.līgu var uzvarēt ikviens,kam tobrīd biezāks maciņš.Tur Gorkša kungam nenoliedzami taisnība.Tikai prasība pēc akadēmijām arī bija saprotama,lai tādi klubi viengadnieki nelauztos uz virslīgu ar vienu mērķi.Kādu ,to labāk zinās bijušie Babītes,FC Noah un vēl vecāku klubu "saimnieki"Jautājums būtu cits.Kas šo daudzo gadu laikā liedzis Audai attīstīt savu futbola akadēmiju?Supernova var,Rīgas Dinamo var,Auda nevar?
Tālāk rēzekniešu prātojumi-“Ja izdosies [tikt Virslīgā], būs interesanti, bet trūkst paša galvenā – naudas. Arī, ja tās naudas nebūs, centīsimies spēlēt Virslīgā.
Šis vispārība izklausās pēc bērna šlupstiem.Kā jūs bez stabila finansējuma domājat spēlēt virslīgā?Ja tā,tad nākošā sezonā šis cirks turpināsies un atkal dažas komandas noies no distances priekšlaicīgi.
Tā kā LFF būs krietni jāpalauza galvu,lai arī nākošā sezona nebūtu smieklīga.Tās protams manas subjektīvas pārdomas par šo jautājumu.
Tāda Rēzekne tieši nenoies no distances - Rēzeknei ir moderns stadions (moderns Latvijas futbola izpratnē) - ir spēlētāji, kas nāk no akadēmijas - tā, ka uz spēli savus 15 - 16 spēlētājus savākt varēs bez problēmām. Problēma drīzāk ir konkurence no leģionāru puses - to lūk Rēzekne atļauties visticamāk nevarēs.
Man ir jautājums - Ja 3x komandas dodas uz augšu - vai no 1.līgas kāds iet arī uz leju pie 2.līgas, vai arī neizkrīt neviens?
Kāda ir izspēles, vai sistēmas noteikumi, kas ļaus 3.līgas komandām tikt iekšā 2.līga, jo tur ir reģionu princips - mums 3.līgā ir 5x reģioni???????
, 2021-09-24 18:45, pirms 3 gadiem
Guru no geto rakstīja: Cerams izdosies šiem klubiem realizēt savas ambīcijas.
Es arī ceru, ka visi šie klubi spēlēs Virslīgā, bet vienīgi ceru, ka ''Super Nova'' nomainīs to nosaukumu un logo - vismaz uz FK Olaine, FA Olaine vai kā tamlīdzīgi.
, 2021-09-24 19:05, pirms 3 gadiem
Ambrē rakstīja: Es arī ceru, ka visi šie klubi spēlēs Virslīgā, bet vienīgi ceru, ka ''Super Nova'' nomainīs to nosaukumu un logo - vismaz uz FK Olaine, FA Olaine vai kā tamlīdzīgi.
tas nu toč....izskatās ka Eņģelis savu klubu dibināja ka šim bij 12 gadu...
, 2021-09-24 19:09, pirms 3 gadiem
Ambrē rakstīja: Tāda Rēzekne tieši nenoies no distances - Rēzeknei ir moderns stadions (moderns Latvijas futbola izpratnē) - ir spēlētāji, kas nāk no akadēmijas - tā, ka uz spēli savus 15 - 16 spēlētājus savākt varēs bez problēmām. Problēma drīzāk ir konkurence no leģionāru puses - to lūk Rēzekne atļauties visticamāk nevarēs.
Man ir jautājums - Ja 3x komandas dodas uz augšu - vai no 1.līgas kāds iet arī uz leju pie 2.līgas, vai arī neizkrīt neviens?
Kāda ir izspēles, vai sistēmas noteikumi, kas ļaus 3.līgas komandām tikt iekšā 2.līga, jo tur ir reģionu princips - mums 3.līgā ir 5x reģioni???????
Ambrē,neesi tik naivs.Ventspilj ar ir virslīgas prasībām atbilstoša bāze,bet piedod manu tiešumu,bez finansiālā seguma komanda augstāk par 1.līgu netiks.Tāda diemžēl ir realitāte.Pie tam uz akadēmijas internātu arī neviens īpaši nenāks,jo šobrīd bērnu vecāki neredz iespējas izaugsmei,ja klubs nespēlē virslīgā.Tas pats attiecās arī uz Rēzekni.Viss ir,tikai vajadzīga vēl nauda.bez naudas vari spēlēt amatieros.
Atiecībā uz jautājumu par pāreju no trešās līgas uz otro un no otrās uz pirmo LFF sacensību reglamentā ir pieminēts,ja virslīga paliek septiņas komandas ,tad pārejas noteikumi izmainās un cik es saprotu,trešās līgas uzvarētāji(četras komandas) izspēlē pusfinālu un cīņu par 1 un trešo vietu.Pirmās trīs komandas tad arī pārceļās uz otro līgu.Tā vismaz vajadzētu būt manā saprašana. Un vēl viena piebildīte.Jāņem vērā arī nolikuma punkts,kur sacīts,ka komandās ,kurās spēlē virslīgas dublieri,vai viena kluba augstākās līgas spēlējošie futbolisti,tad šī komanda nekandidē uz iekļūšanu augstāka līmeņa sacensībām.Piemēram,3.līgas Rietumu zonā līderi un visticamāk arī uzvarētāji būs Albatroz SC-2 komanda,taču komandā spēlējuši vismaz 10 futbolisti,kuri pārstāv šo klubu arī pirmajā līgā.Tā kā šobrīd galvenā cīņa būs par 2.vietu,kura arī dos iespēju piedalīties 2.posma sacensībās.Līdzīga situācija var būt arī citās 3.līgas zonās.Un vēl,pieci reģioni 3.līgā nav.Vienkārši Austrumu zona ir Latgales un Ziemeļaustrumu zonas,kuru uzvarētāji tiksies savā starpā un noskaidros spēcīgāko komandu Austrumu zonā,kura arī piedalīsies 2.posmā.kaut kā tā.
, 2021-09-24 19:41, pirms 3 gadiem
alguns rakstīja: Ambrē,neesi tik naivs.Ventspilj ar ir virslīgas prasībām atbilstoša bāze,bet piedod manu tiešumu,bez finansiālā seguma komanda augstāk par 1.līgu netiks.Tāda diemžēl ir realitāte.Pie tam uz akadēmijas internātu arī neviens īpaši nenāks,jo šobrīd bērnu vecāki neredz iespējas izaugsmei,ja klubs nespēlē virslīgā.Tas pats attiecās arī uz Rēzekni.Viss ir,tikai vajadzīga vēl nauda.bez naudas vari spēlēt amatieros.
Atiecībā uz jautājumu par pāreju no trešās līgas uz otro un no otrās uz pirmo LFF sacensību reglamentā ir pieminēts,ja virslīga paliek septiņas komandas ,tad pārejas noteikumi izmainās un cik es saprotu,trešās līgas uzvarētāji(četras komandas) izspēlē pusfinālu un cīņu par 1 un trešo vietu.Pirmās trīs komandas tad arī pārceļās uz otro līgu.Tā vismaz vajadzētu būt manā saprašana. Un vēl viena piebildīte.Jāņem vērā arī nolikuma punkts,kur sacīts,ka komandās ,kurās spēlē virslīgas dublieri,vai viena kluba augstākās līgas spēlējošie futbolisti,tad šī komanda nekandidē uz iekļūšanu augstāka līmeņa sacensībām.Piemēram,3.līgas Rietumu zonā līderi un visticamāk arī uzvarētāji būs Albatroz SC-2 komanda,taču komandā spēlējuši vismaz 10 futbolisti,kuri pārstāv šo klubu arī pirmajā līgā.Tā kā šobrīd galvenā cīņa būs par 2.vietu,kura arī dos iespēju piedalīties 2.posma sacensībās.Līdzīga situācija var būt arī citās 3.līgas zonās.Un vēl,pieci reģioni 3.līgā nav.Vienkārši Austrumu zona ir Latgales un Ziemeļaustrumu zonas,kuru uzvarētāji tiksies savā starpā un noskaidros spēcīgāko komandu Austrumu zonā,kura arī piedalīsies 2.posmā.kaut kā tā.
Es neesmu naivs - BFC Daugavpils arī ir prakstiski, bez nopietnas naudas, bet Virslīgā spēlē pateicoties tam, ka ir akadēmija - viņiem nav tā problēma kā bija Noah - savākti visādi leģionāri un spēlētāji, kuriem sola maksāt naudu, bet realitātē komandas kase ir pilnīgi tukša - šādās situācijās ir bijušas arī citu spēcīgāku līgu klubi, ja nav naudas, vai ir radušās finansiālas problēmas, tad klubu nelikvidē, bet samazina izdevumus - atlaižot prefesionālos spēlētājus, bet laukumā aizlāpa caurumus ar savas akadēmijas puišiem. Viss par ko man ir šaubas - konkurētspēja. Negribētos, ka Virslīgā ar regularitāti atgrieztos tādi rezultāti kā 8:0, vai kā tamlīdzīgi.
Un man vēlreiz nav skaidrs par 3.līgas uzvarētājiem - tur ir 5x zonas, kā tad 5x komandas var cīnīties par top 3, ja ir piecas savas grupas uzvarētājas??? Babītes SK (Rīga), FC Gauja (Ziemeļu zona), FK Kalupe (Latgales zona), SK Latgols/Ludza (Ziemeļaustrumu zona), JFK Ventspils (Rietumu zona).
, 2021-09-24 20:17, pirms 3 gadiem
tas LFF licencēšanas process nav nopietns - it kā izvirza (un pārbauda!) bargas prasības klubiem, t.sk. par garantijām finansējumam, bet jau pēc pāris mēnešiem izrādās, ka prasību izpilde bijusi fiktīva, uz papīra tikai.
, 2021-09-24 21:49, pirms 3 gadiem
Paldies par rakstu. Interesanti redzēt viedokļus, esot šī brīža situācijai.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2021-09-24 23:04, pirms 3 gadiem
Auda vecākais klubs Latvijā, bet šo gadu laikā nav izveidojis akadēmiju.. bija pietiekošs laiks, lai uzburtu
, 2021-09-24 23:20, pirms 3 gadiem
Kam vajadzīigi rezultāti 10 -0.vadošās komandas spēēs ar 2 sastāvu
, 2021-09-24 23:39, pirms 3 gadiem
serbs rakstīja: Kam vajadzīigi rezultāti 10 -0.vadošās komandas spēēs ar 2 sastāvu
Kam vajadzīgas krievu bandītu kontrolētas "vadošās' komandas ?
, 2021-09-24 23:54, pirms 3 gadiem
Ambrē rakstīja: Es arī ceru, ka visi šie klubi spēlēs Virslīgā, bet vienīgi ceru, ka ''Super Nova'' nomainīs to nosaukumu un logo - vismaz uz FK Olaine, FA Olaine vai kā tamlīdzīgi.
Tas gluži nav iespējams. SK "Suepr Nova" ( Supernova.lv |
Sporta klubs
) un AFA "Olaine" ( https://www.afaolaine.lv/ ) ir divi dažādi klubi.
, 2021-09-24 23:58, pirms 3 gadiem
Ambrē rakstīja: Man ir jautājums - Ja 3x komandas dodas uz augšu - vai no 1.līgas kāds iet arī uz leju pie 2.līgas, vai arī neizkrīt neviens?
LFF vīzija:

Virslīga: 10 (7 + 3 no 1.līgas).
1.līga: 10 (10 - 3 uz Virslīgu + 3 no 2.līgas).
2.līga: 12 (14 - 3 uz 1.līgu - 2 uz 3.līgu + 3 no 3.līgas).
3.līga: cik komandu pieteiksies.

Attiecīgie lēmumi pieņemti, par pamatu ņemot mērķi nākotnē nodrošināt stabilu un prognozējamu 10 komandu dalību "Optibet" Virslīgā, 10 komandu dalību "Optibet" Nākotnes līgā un 12 komandu dalību Latvijas 2. līgā.
, 2021-09-25 01:24, pirms 3 gadiem
Ne tur līga ne tur nākotne
, 2021-09-25 06:00, pirms 3 gadiem
Arī esmu no tiem, kas virslīgā labāk redzētu finansēs pieticīgas reğiona komandas, bet ar vietējiem spēlētājiem sastāvā, nekā Riga FC, kur pilns ar importiem, kas spēlē draņķīgāk par "eksotisko zemju pastniekiem". Nebija nekāds prieks skatīties Riga FC Eiropas kampaņu, kur pa laukumu staigā svešzemju mačo iespīlētos šortos. Vienīgais, kas palicis atmiņā no viņu snieguma ir kaitinošā nemitīga biksīšu raustīšana.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2021-09-25 07:10, pirms 3 gadiem
>>>Ambre raksta-Un man vēlreiz nav skaidrs par 3.līgas uzvarētājiem - tur ir 5x zonas, kā tad 5x komandas var cīnīties par top 3, ja ir piecas savas grupas uzvarētājas??? Babītes SK (Rīga), FC Gauja (Ziemeļu zona), FK Kalupe (Latgales zona), SK Latgols/Ludza (Ziemeļaustrumu zona), JFK Ventspils (Rietumu zona).

Es jau uzrakstīju.Vai neizprati,jeb neskaidri izteicos?Latgales un Ziemeļaustrumu zonas uzvarētāji.pagaidām tie būtu FK Kalupe un SK Latgols tiekās savā starpā un noskaidro Austrumu zonas uzvarētāju,kura arī piedalīsies pārspēlēs.
, 2021-09-25 08:25, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Tieši tāpēc arī ir vajadzīga, savādāk uzcep klubu un spēlē ar 20 leģiem, bez nevienas jauniešu komandas.
Aha, un pēc tam ar saviem 20 akadēmijas jauniešiem cīnies par to lai nepaliktu pēdējais, jo tas kam būs 20 nobrieduši pieauguši legi būs tev vienmēr priekšā. Nu nav normāla pašreiz esošā legu kvota.
, 2021-09-25 10:50, pirms 3 gadiem
Par cik D-pils tiek sistemātiski iznīcināta, tad jau būs jāmeklē 4 komandas no nākotnes līgas...
, 2021-09-25 14:26, pirms 3 gadiem
zuzu rakstīja: Aha, un pēc tam ar saviem 20 akadēmijas jauniešiem cīnies par to lai nepaliktu pēdējais, jo tas kam būs 20 nobrieduši pieauguši legi būs tev vienmēr priekšā. Nu nav normāla pašreiz esošā legu kvota.
Latvieši lai iemācās spēlēt futbolu, tad arī spēlēs virslīgā, bet tikmēr mūsējie var pastaigāties pa laukumu un neiespringt virslīgas spēlēs, jo pase latviešu. Leģionāru kvota futbolā vispār ir absurds
, 2021-09-25 20:54, pirms 3 gadiem
Es pilniigi juutu , ka Salaspils driiz bus ne tikai , futzala centrs , bet nakamaja gada bus virsligas komanda - kas te Audai 8 km atbraukt
, 2021-09-26 10:39, pirms 3 gadiem
Latvijā ir 9 reģionālās pilsētas un kāpēc nav jau 9 komandas plus no Rīgas vēl,pederacijai darbs,kur paliek nauda ko dod futbola organizācijas,lai bagātie klubi maksā par leģionāru piesaisti LFP un tā naudu novirza uz reģioniem
"Valmieras" kapteinis Daniels Balodis. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
100

Algas ilgi nesaņēmušie "Valmieras" spēlētāji boikotē treniņu

Latvijas nosacīto lielbudžeta klubu vidū ir arī "Valmiera", taču par tās algu grūtībām ik pa laikam tiek dzirdēts ne pirmo sezonu. Kā savā Patreon ziņo futbola apskatnieks Edmunds Novickis, valmieriešu spēlētāji šorīt neieradās uz atjaunošanās treniņu, tādējādi cerot paātrināt vadības reakciju.
Luka Silagadze. Foto: Jānis Līgats
29

Silagadze iesit un nesvin, "Liepāja" no Valmieras mājās ved trīs punktus

Šodien Latvijas futbola Virslīgas sestās kārtas noslēdzošajā spēlē "Liepāja" izbraukumā ar 1:0 pārspēja "Valmieru". Pirmā puslaika izskaņā realizējot soda sitienu, vienīgos vārtus guva Luka Silagadze, kurš iepriekš trīs sezonas pavadīja "Valmieras" kreklā.
Ivo Minkevičs (pa labi). Foto: Ruslans Antropovs
4

"Audas" jelgavniekam Minkevičam noraidījums, "Jelgava" tiek pie otrā punkta sezonā

Otro punktu "TonyBet" sezonā nopelnījusi pēdējā vietā esošā "Jelgava", kas, ieskaitot arī kompensācijas laiku, vairākumā pavadīja aptuveni 25 minūtes, norībināja pārliktni un savā laukumā samierinājās ar neizšķirtu pret "Audu", kas arī sezonu sākusi mazrezultatīvi.