Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

"Riga" pēdējās sekundēs uzvar "Liepāju", ventspilnieki pendelēs pieveic valmieriešus

"Riga" pēdējās sekundēs uzvar "Liepāju", ventspilnieki pendelēs pieveic valmieriešus
Artūrs Bankavs
Foto: Nora Krevņeva Baibakova

Virslīgas kausa spēlē par septīto vietu "Valmiera Glass/ViA" un pārsvarā ar dublieriem spēlējošā FK "Ventspils" spēles pamatlaikā cīnījās neizšķirti 1:1, bet pēcspēles sitienu sērija uzvaru atnesa ventspilniekiem. Savukārt pēc tam piekto vietu izrāva "Riga", kas ar 2:1 pārspēja "Liepāju"/"Mogo".

Liepāja - Riga

Kamēr liepājnieki laukumā sūtīja kaujas sastāvu (spēli sāka arī Mārtiņš Ķigurs, kurš pirms divām dienām Moldovā gāja uz maiņu U21 izlases rindās), "Riga" pamatsastāvs bija itin eksperimentāls, taču arī nebūt ne vājš – ar Ēriku Punculu, Darko Lemajiču un virkni citu leģionāru ierindā. Spēli aktīvāk sāka rīdzinieki, bet drīzumā iniciatīvu pārņēma "Liepāja"/"Mogo". Labākā izdevība puslaikā bija Igoram Kozlovam, kurš atlēkušo bumbu spēcīgi sita virsū Nilam Puriņam.

Toties otrā puslaika otrajā minūtē pretuzbrukumā vadībā nonāca "Riga" – meistarīgi no soda laukuma iekšienes sita Lemajičs, netverami trāpot zem vārtu pārliktņa (1:0). Drīz pēc tam lielisku iespēju neizmantoja Artūrs Karašausks, bet liepājnieku spiedienu 80. minūtē beidzot vārtu guvumā pārvērta uz maiņu iznākušais centra aizsargs Antons Jemeļins, iesitot no dažiem metriem (1:1). Kad jau šķita, ka neizbēgamas būs pendeles, kompensācijas laika pēdējās sekundēs savā vārtu priekšā rupji kļūdījās vārtsargs un aizsargi, ļaujot vienam no pārbaudāmajiem spēlētājiem iesist pilnīgi netraucēti (1:2).

"Liepāja"/"Mogo" – "Riga" 1:2 (0:0)
Vārti: Jemeļins 80' - Lemajičs 47', pārbaudāmais spēlētājs 90'+2
Liepāja/Mogo: Zviedris, Ivanovs, Negro, Sarate, Keitā, Kozlovs, Strumija, Ķigurs, Karašausks, Apiņš, Ikaunieks
Riga: Puriņš, Lemajičs, Vušurovičs, Smirnovs, Punculs, Bogdaškins, Udovičenko, četri pārbaudāmie spēlētāji

Ventspils - Valmiera

Spēles ievadā nedaudz aktīvāk uzbruka "Ventspils" futbolisti, izveidojot pāris bīstamas situācijas, bet bumba vārtiem lidoja secen, neliekot valmieriešu vārtsargam Elvim Arnavam glābt savu komandu. Rezultātu atklāt izdevās valmieriešiem, kad Ivans Baturins neveiksmīgi atsita bumbu vārtu priekšā, kur situāciju novaktēja Mārcis Ērglis sitot bumbu spēcīgi vārtu tīklā un 20. minūtē panākot rezultātu 1:0. Turpinājumā divdesmit minūtes norisinājās bez īpašiem notikumiem, bet piecas minūtes līdz pirmā puslaika beigām "Ventspils" izdarīja centrējumu soda laukumā. Tur bumba nonāca uz kājas Raenam Tālbergam, kurš izlīdzināja spēles rezultātu. Līdz ar to mača pirmā puse noslēdzās ar neizšķiru 1:1.

Pēc puslaika pārtraukuma "Valmiera Glass/ViA" nomainīja teju visu komandas sastāvu, no būtiskākajām spēlētāju maiņām jāminot Marka Bogdanova stāšanos valmieriešu vārtos un Nika Savaļnieka došanos laukumā pirmo reizi Virslīgas kausā. Amizanta epizode norisinājās otrā puslaika sākumā, kad spēles soģis Artis Ķēniņš lika novilkt apakškreklu Markam Bogdanovam, kamēr tādā pašā ekipējumā esošajam "Ventspils" vārtsargam spēli tika atļauts turpināt. Spēles 62. minūtē vienatnē pēc vārtiem izrāvās Kaspars Kokins, bet Bogdanovs izgāja uzbrūkošajam spēlētājam pretī un atvairīja ventspilnieka sitienu pa vārtiem. Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām "Ventspilij" bija bīstama iespēja aizskriet pretuzbrukumā, bet Artūrs Bankava ar meistarīgu izklupienu novērsa briesmas valmieriešu vārtiem. Kompensācijas laikā bīstamu brīvsitienu izpildīja Mārtiņš Dubro, kura iegrieztais sitiens nodārdināja vārtu pārlikni. Līdz ar to otrajā puslaikā vārti netika gūti un spēles uzvarētājs bija jānoskaidro pēcspēles sitienu sērijā.

Pēcspēles sitienu sērijā pirmajās trīs kārtās visi sitienu izpildītāji bija precīzi, apspēlējot vārtsargus. Ceturtajā sitienu sērijā "Valmieras Glass/ViA" malējais aizsargs Madis Miķelsons sita bumbu pāri vārtiem, tādējādi izdarot spiedienu noslēdzošajā sitienu sērijā uz savas komandas vārtsargu Marku Bogdanovu. Piekto pendeli ventspilniekiem devās izpildīt Edgars Kronis, kurš filigrāni sita bumbu apakšējā stūrī, nodrošinot Kurzemes komandai uzvaru pēcspēles sitienos ar 5:3.

Virslīgas kauss, 24. marts

FK "Ventspils" - "Valmiera Glass/ViA" 1:1 (1:1) 5:3
Vārti: Tālbergs 41'; Ērglis 20'
Ventspils: Baturins, Solomatovs, Frolovs, Veckāgans, Bite, Alfa, K.Kokaritis, Jansons, Klimaševičs, Tālbergs, Kokins.
Valmiera: Arnavs, Sietiņsons, Kramēns, Cipe, Belevsčis, Bankavs, Pallo, Ērglis, V.Jaunzems, Bērziņš, Kalniņš.

Ceturtdaļfināli

SpēleRezultāts
RFS – Ventspils2:0 (0:0)
Jelgava – Liepāja/Mogo0:0 (0:0); 4:1 pen.
Valmiera Glass/ViA – Metta/LU0:3 (0:2)
Riga - Spartaks1:2 (1:2)

Pusfināli par 5.-8. vietu

DatumsSpēleRezultāts
14.03.Ventspils – Liepāja/Mogo1:7 (1:4)
15.03.Valmiera Glass/ViA – Riga1:2 (0:0)

Pusfināli par 1.-4. vietu

DatumsSpēleRezultāts
16.03.RFS – Jelgava2:1 (2:1)
16.03.Metta/LU – Spartaks0:1 (0:1)

Par 7. vietu

DatumsSpēleRezultāts
24.03.Ventspils – Valmiera Glass/ViA1:1 (1:1); 5:3 pen.

Par 5. vietu

DatumsSpēleRezultāts
24.03.Liepāja/Mogo – Riga1:2 (0:0)

Par 3. vietu

DatumsSpēleLaiks
25.03.Metta/LU – Jelgava14:00

Fināls

DatumsSpēleLaiks
25.03.Spartaks – RFS17:00

, 2018-03-24 16:43, pirms 6 gadiem
Ventspilij labie spēlētāji - Bite un Alfa. Labi ka vēl Origo un Tele2 nespēlē!
, 2018-03-24 16:50, pirms 6 gadiem
Vismaz pret Ventspils dublieriem Valmiera spēj parādīt spēli. Jācer, ka sezonas laikā pieliks sastāva komplektācijā, jo pašlaik ir reālas šaubas par konkurēšanu vismaz ar Mettu
, 2018-03-24 16:52, pirms 6 gadiem
Ko Valmiera domā darīt Virslīgā ja nav spējīga tikt galā ar Fk Ventspils dublieriem (izņemot Alfu)?
Bet kas atiecas uz FkVentspils dublieriem ,ja vēl piesaistīs kādu kam mazs spēles laiks būs pie galveno komandu,es te nerunāju par Biti,Frolovu,Tālbergu ,Litvinski,Kokinu kuri ir pie galvenās komandas domāju ka dublieru čempionātā Fk Ventspils būs viena no līderēm...
, 2018-03-24 17:10, pirms 6 gadiem
Bronsons rakstīja: Ko Valmiera domā darīt Virslīgā ja nav spējīga tikt galā ar Fk Ventspils dublieriem (izņemot Alfu)?
Bet kas atiecas uz FkVentspils dublieriem ,ja vēl piesaistīs kādu kam mazs spēles laiks būs pie galveno komandu,es te nerunāju par Biti,Frolovu,Tālbergu ,Litvinski,Kokinu kuri ir pie galvenās komandas domāju ka dublieru čempionātā Fk Ventspils būs viena no līderēm...
Valmiera jau arī nespēlēja labākajā sastāvā.
, 2018-03-24 17:16, pirms 6 gadiem
puslaiks rakstīja: Valmiera jau arī nespēlēja labākajā sastāvā.
Nu un kuri tad tavuprāt būs tie "vilcēji" kas šodien nespēlēja un kas krasi uzlabos Valmieras spēli???
, 2018-03-24 17:33, pirms 6 gadiem
Bronsons rakstīja: Nu un kuri tad tavuprāt būs tie "vilcēji" kas šodien nespēlēja un kas krasi uzlabos Valmieras spēli???
Droši vien uz leģionāriem tiks liktas cerības, piemēram, uz to pašu franču pussargu Thierry Mukuta.
, 2018-03-24 17:41, pirms 6 gadiem
reikons rakstīja: Droši vien uz leģionāriem tiks liktas cerības, piemēram, uz to pašu franču pussargu Thierry Mukuta.
Mukuta ir aizsargs. Sambou ir pussargs
, 2018-03-24 17:45, pirms 6 gadiem
Vienalga neredzu daudz variantu pat pret Mettu...iespējams nenovērtēju pieklājīgi bet pat ar diviem trijiem viduvējiem leģionāriem būs stipri pa īsu...
Slēpts komentārs: kika81
, 2018-03-24 19:49, pirms 6 gadiem
Liepājas spēlē simpatizēja krietni vairāk. No RFC tur nekā diži nebija, protams, sastāvs ne tu nebija pirmais, bet ambīcijas tomēr jāattaisno tik un tā.
, 2018-03-24 19:52, pirms 6 gadiem
Sasmējos par Poļakova twītu, par Karu. Veicis vizuālas pārmaiņas, lai apmānītu Stariku, ka viņš ir jauns un kvalitatīvs spēlētājs, un beidzot tiktu izlasē. Varbūt palīdzēs.
, 2018-03-24 20:15, pirms 6 gadiem
Karašausks bārdu nodzīšot tad,kad tikšot Latvijas izlasēPie otrajiem zaudētiem vārtiem liepājnieki bija beiguši spēlēt,jo gatavojās izpildīt pendeļus."Nekaunīgais" Rīgas vārtsargs viņus pārsteidza nesagatavotus.Nedomāju,ka pie otrajiem zaudētajiem vārtiem būtu vainīgs tikai vārtsargs,tikpat liela vaina jāuzņemās aizsargiem.Tā bija tīra nesaprašanās,bet saprašanās starp vārtsargu un aizsargiem rodās tikai spēlējot.Zviedrim šis bija tikai otrais mačs,manuprāt,ilgā laika periodā.
, 2018-03-24 20:29, pirms 6 gadiem
[quote pandora]
Ventspilij labie spēlētāji - Bite un Alfa. Labi ka vēl Origo un Tele2 nespēlē!
Paskaties nākam ned beigās kādi uzvārdi būs un kāds rezultāts beigās būs FK Ventspils izliks kaujas sastāvu iesildīšanās spēlē,gan jau tev tad atkal būs ko raxstìt
, 2018-03-24 23:15, pirms 6 gadiem
Puriņam pēdējos mačos visai liels spēles laiks. Interesanti, jo, manuprāt, viņš nomināli varētu būt trešais vārtsargs komandā aiz Māliņa un Ozola.
, 2018-03-25 17:13, pirms 6 gadiem
puslaiks rakstīja: Mukuta ir aizsargs. Sambou ir pussargs
Nē, Sambou ir centra aizsargs, Mukuta - balsta pussargs.
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.