Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Gauračs diskvalifikācijas saīsināšanu panāk arī CAS un janvārī atgriezīsies darbā

Gauračs diskvalifikācijas saīsināšanu panāk arī CAS un janvārī atgriezīsies darbā
Edgars Gauračs. Foto: Sanita Ieva Sparāne

Sporta arbitrāžās tiesa (CAS) samazinājusi Jūrmalas "Spartaka" ģenerāldirektoram Edgaram Gauračam piespriesto diskvalifikāciju, un funkcionāra atgriešanās darbā gaidāma nākamā gada 19. janvārī, ziņo klubs.

"CAS ir attaisnojusi Edgaru Gauraču UEFA izvirzītajās apsūdzībās spēļu ietekmēšanā. Lozannā bāzētā tiesa vakar diskvalifikāciju no trim gadiem samazināja līdz 15 mēnešiem. CAS noraidīja apsūdzību par neziņošanu pilnībā un samazināja diskvalifikāciju līdz 15 mēnešiem par nesavlaicīgu ziņošanu (kavējums bija tikai divas dienas)," teikts "Spartaka" paziņojumā. "Esam pateicīgi SILA starptautiskajiem juristiem, kuri pārstāvēja Edgaru Gauraču UEFA un CAS procesos."

Pagājušā gada oktobrī UEFA Kontroles, ētikas un disciplinārā nodaļa (UEFA CEDB) piesprieda Gauračam desmit gadu diskvalifikāciju no jebkādām futbola aktivitātēm, atzīstot viņu vainīgu trīs Disciplinārā reglamenta punktu pārkāpšanā:

- 12. panta 2(a) punktu par darbību tādā manierē, kas varētu raisīt pretlikumīgu vai nepamatotu ietekmi uz spēles vai sacensību gaitu un/vai rezultātu ar mērķi gūt priekšroku sev vai trešajai pusei,

- 12. panta 2(d) punktu par izvairīšanos no tūlītējas un brīvprātīgas UEFA informēšanas gadījumā, ja persona ir tikusi uzrunāta saistībā ar aktivitātēm, kas tēmētas uz spēļu vai sacensību gaitas un/vai rezultāta ietekmēšanu nelikumīgā vai neatbilstošā veidā,

- 12. panta 2(e) punktu par izvairīšanos no tūlītējas un brīvprātīgas UEFA informēšanas par jebkādu uzvedību, kas varētu atbilst šim pantam un par kuru persona ir lietas kursā.

Tomēr šā gada februārī UEFA Apelāciju komiteja būtiski samazināja diskvalifikāciju, anulējot sankcijas par aktīvu spēļu manipulāciju un piesprieda trīs gadu sodu par pasīvu spēļu manipulāciju (neziņošanu pilnībā un nepieciešamajā laikā). Nu arī šis sods samazināts par gandrīz divarpus reizēm.

2016. un 2017. gada Latvijas čempions "Spartaks" ar 18 punktiem 29 spēlēs pašlaik Virslīgā ieņem priekšpēdējo vietu, apsteidzot vienīgi debitanti "Super Nova", kurai ir tikpat punktu, un par trim punktiem atpaliekot no "Mettas". Priekšpēdējā vieta sezonu turpinās pārspēlēs, bet pēdējā vieta automātiski izkritīs uz Nākotnes līgu.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/fkspartaks...


, 2022-09-23 13:33, pirms 2 gadiem
Nu un kur visi kliedzēji?
, 2022-09-23 21:10, pirms 2 gadiem
Štrunts par kliedzējiem , jo Edgars daudz godīgāks par pašu Kariņu !
Andris Riherts. Foto: Eduards Grencmanis
1

Futbola Virslīga atgriezīsies ar ''Jelgavas'' un ''Mettas'' maču

Šodien plkst. 16:00 gaidāma Latvijas futbola Virslīgas trešās kārtas pirmā spēle. Tajā ''Jelgava'' uzņems ''Mettu'', ko pagājušajā sezonā apspēlēja trīs reizes. Tiešraide kanālā TV4 un portālā ''Sportacentrs.com''.
Deņiss Rogovs. Foto: FK Tukums 2000
22

Negaidītais varonis Rogovs un vēla pendele ļauj Tukumam izcīnīt otro uzvaru

Šodien Latvijas futbola Virslīgas otrās kārtas beidzamajā spēlē "Tukums 2000"/"Telms" izbraukumā otrajā puslaikā pazaudēja vadību, taču ar pendeles palīdzību pieveica "Jelgavu" – 3:2. Divus vārtus guva aizsargs Deņiss Rogovs, kurš iepriekš nebija izcēlies ar rezultatīviem sitieniem.
Daugavpiliešu vārtsargs Frenks Orols. Foto: Ruslans Antropovs
16

Orols glābj, "Daugavpilij" otrā sausā spēle, noraidījums un pirmā uzvara

Jau otro sauso spēli un pirmo uzvaru "TonyBet" Virslīgas sezonā nopelnījusi "Daugavpils", kas savā laukumā pārspēja debitanti "Grobiņas SC"/LFS (2:0), kas vēl turpina gaidīt pirmos vārtus augstākajā līgā. Pa vārtiem guva leģionāri Bartelemī Djedjū un Aleksejs Golijanins, bet mača izskaņā noraidīts tika Rinalds Aizups. LFF teksta tiešraidē norādīta 600 skatītāju klātbūtne.