Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

LFF klubu programmai novirza 265 tūkstošus un atkal maina Virslīgas reglamentu

LFF klubu programmai novirza 265 tūkstošus un atkal maina Virslīgas reglamentu
Foto: Nora Krevņeva-Baibakova, fkrfs.lv

Latvijas Futbola federācijas valdes sēdē šodien apstiprināta līdzekļu novirzīšana Klubu ilgtspējīgas attīstības atbalsta programmai (KIAAP), kas 2021. gadā būs 265 tūkstoši eiro apmērā. Valde arī apstiprināja nu jau kārtējas izmaiņas Virslīgas reglamentā, ņemot vērā, ka atkal mainījies komandu skaits.

LFF valde 23. aprīļa sēdē, ņemot vērā izmaiņas "Optibet" Virslīgas čempionāta norisē, nolēma apstiprināt sekojošas izmaiņas sacensību reglamentā - ja čempionātā piedalās astoņi klubi, tad klubs, kas ieņem pēdējo vietu, pārspēlēs tiekas ar komandu, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņem trešo vietu. Ja čempionātā piedalās deviņi klubi, tad klubs, kas ieņem pēdējo vietu, pārspēlēs tiekas ar komandu, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņem otro vietu.

Šīs izmaiņas saistītas ar "Noah Jurmala" klubu, kas sākotnēji tika apstiprināts Virslīgas dalībnieku lokā, tad Virslīgas licenci zaudēja (kam sekoja izmaiņas reglamentā) un tagad atkal vismaz uz laiku atguvis, taču joprojām ne pilnvērtīgi. Par to tiks lemts Sporta arbitrāžas tiesā, kas līdz lēmuma pieņemšanas brīdim likusi LFF nodrošināt "Noah" dalību Virslīgā. Lēmums sagaidāms dažu mēnešu laikā, un teorētiski tas var Virslīgu atkal atstāt ar astoņām komandām, tāpēc šī iespēja iestrādāta reglamentā jau šobrīd.

Tāpat, ņemot vērā turnīru norises atlikšanu līdz to atļaus epidemioloģiskās drošības radītāji, apstiprināti grozījumi "Optibet" Nākotnes līgas, 2. līgas un 3. līgas čempionātos, kas skar vārdisko pieteikumu iesniegšanu un spēlētāju pāreju logus.

LFF informē arī par valdes apstiprināto līdzekļu novirzīšanu KIAAP. Pērn KIAAP programma, kas tika izveidota, lai veicinātu klubu ilgtermiņa stabilitāti un attīstību, noslēdza savu četru gadu darbības ciklu. Šajā periodā programmā tika uzņemtas 70 organizācijas, bet klubos ieguldīti 1 009 000 EUR.

Uz jauno programmas darbības ciklu tā tikusi pilnveidota, paredzot būtiski paplašināt programmas darbības loku, klubiem pieejamā atbalsta apmēru un tā iegūšanas nosacījumus sasaistot ar iegūto līmeni klubu akreditācijas procesā. Programma, kurā ietverts atbalsts arī sieviešu futbola segmentam, paredz stimulēt klubu izaugsmi ar pieejamo finansējumu trīs griezumos – nemainīgā daļa, iezīmētais finansējums treneru kvalifikācijas celšanai un inventāra iegādei, kā arī atbalsts, kas atkarīgs no saņemtā vērtējuma ikgadējā klubu akreditēšanas procesā.

LFF biedri par noteikumiem un procesu dalībai programmā tiks informēti atsevišķi.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/13209/kiaap-at...


, 2021-04-24 07:33, pirms 3 gadiem
Wow 256k visai futbola saimei. Wow.
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.