Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Riherts: "Būšu godīgs - "Riga" ir labi futbolisti, bet Gibraltāram bija laba komanda"

Riherts: "Būšu godīgs - "Riga" ir labi futbolisti, bet Gibraltāram bija laba komanda"
Andris Riherts. Foto: Zigismunds Zālmanis, Riga FC

Latvijas futbola treneris Andris Riherts nesen atstāja "Riga" komandas galvenā trenera amatu. Plašā intervijā raidījumā "Futbolbumbas" viņš pastāstīja savus iespaidus par Latvijas čempionvienībā pavadīto laiku, kas nebija pat vienas pilnas sezonas garumā, pievēršot uzmanību gan veidam, kā notika viņa aiziešana no komandas, gan nelaimīgajam duelim pret Gibraltāra komandu "Red Imps".

"Profesionālajā futbola vidē tāds vārds kā "cilvēcība" ne vienmēr tiek likts augstākajos plauktos," Andris Riherts raksturoja dienu, kurā "Riga" paziņoja par sadarbības pārtraukšanu. Treneris atzina, ka todien vēl bija novadījis gan treniņu, gan teorētiskās nodarbības, un tikai pēc saņēmis ziņu par kluba vadības lēmumu. "Bet nu es gāju uz klubu, par kuru zināju, ka tas mēdz šādi rīkoties. Tādēļ tas man nebija milzīgs pārsteigums. Jā, tā hronoloģija bija varbūt savdabīga, taču tas jau arī vairs nav būtiski."

Riherts norādīja, ka pēc neveiksmīgās spēles Gibraltārā, kas liedza "Riga" pirmoreiz iekļūt Eirokausu grupu turnīrā, viņš bijis gatavs pats uzteikt amatu: "To es skaidri pateicu, ka esmu gatavs uzreiz uzņemties atbildību. Man tomēr uzticējās, bet mērķi netika sasniegti. Nu, tas ir normāls procesā – vai nu šādā situācijā klubs saglabā uzticību trenerim vai arī abas puses paspiež rokas un novēl veiksmi nākotnē. Sākumā it kā nekādas tālākas reakcijas nebija, tad nu arī turpināju strādāt vēl tās divas nedēļas."

Nu jau bijušais "Riga" treneris par šīm divām nedēļām, kas bija izrādījās nepieciešamas kluba vadībai, lai nonāktu pie lēmuma par viņa atlaišanu, sīkāk nevarēja paskaidrot: "Varbūt tikai tad kāds atjēdzās, kas īsti noticis (pasmejas). Bet nu vēlreiz uzsvēršu, ka zināju, kāds ir šī kluba darba stils, un notikušais man tagad nedrīkst būt kaut kāds pārsteigums."

Attiecības ar kluba vadību viņš nodēvēja kā korektas un nevēlējās tās īpaši sīkāk analizēt, turklāt norādīja, ka patiesībā "Riga" jau nemaz galveno treneri nevajag, komanda spēj spēlēt pati. Par savu līgumu Riherts norādīja, ka tas būtu automātiski pagarinājies, ja tiktu izpildīti konkrēti nosacījumi. "Kluba vadībai man tur nav nekā, ko pārmest. Turklāt vēlos pateikt, ka tie cilvēki, kuri strādā "Riga" kopš tā dibināšanas, patiešām mīl šo komandu un gatavi cīnīties par to," atzinīgi izteicās treneris.

Par netikšanu Konferences līgas grupu turnīrā Riherts izteicās ar sarūgtinājumu: "Tas tomēr ir Eiropas elites līmenis. Jā, par Konferences līgu vēl daudz nav zināms, taču tur spēlē "Roma", "Tottenham". Daži te runā, sak, zaudējāt Gibraltāram. Principā nav jau starpības, vai zaudē Gibraltāram vai "Celtic", iznākums tāds pats. Protams, jāatzīst, ka pretinieks bija ņemams."

"Mājupceļš uz Rīgu? Nu, mēs tomēr esam profesionāļi," sacīja treneris. "Te nav kā bērnu vecumā, kad katrs pārdzīvojums aizņem ilgāku laiku, ja tas netiek izskaidrots. Vispār lielākas šūpoles bija Rīgā, kur bija vilšanās, ka neguvām vārtus, kurus vajadzēja gūt. Par izbraukuma maču jau bija skaidrs, ka būs grūti. Pirmkārt, jau pats ceļš uz turieni. Pats Gibraltārs – jāspēlē pie milzīgas klints, visi citi brauc tur atpūsties, eksotika, vēl pats laukums. Bet nu tās visas ir atrunas. Bija jāspēj ar to tikt galā un salikt visu pa plauktiņiem."

Riherts piesauca arī Igaunijas "Flora" piemēru, norādot, ka šī komanda Konferences līgas grupu turnīrā tika tikai ar vietējiem spēlētājiem, kamēr "Riga" un "Žalgiris" šajā turnīra fāzē vairāk izmantoja leģionārus: "Var vaicāt, kāpēc "Flora" tika tālāk? Kāpēc Gibraltāra komanda tika tālāk? Nu, būšu godīgs, ka tā varētu būt un ka, visticamāk, tā arī ir, ka "Riga FC" ir labi futbolisti, bet Gibraltāram bija ļoti laba komanda. Viņi jau ilgāku laiku spēlē kopā, no mazotnes pazīstami. Vārtsargs viņiem bija labs, patiešām laba līmeņa, viņš pavilka komandu. Uzbrukumā viņiem iznāca divi centra aizsargi. Viņi bija gatavi tā darīt, lai sasniegtu mērķi."

"Redziet, Vācijas U21 izlasē tagad spēlē 16 gadus vecs puisis, viņš sit vārtus Bundeslīgā, Čempionu līgā," sacīja Riherts. "Viņam tas ceļš uz profesionālo futbolu ir nosacīti taisns. Tikmēr "Red Imps" veterānam Rojam Čipolīno... viņš 38 gadu vecumā iesita izšķirošos vārtus un piepildīja savu futbola sapni. 38 gadu vecumā! Skaidrs, ka "Riga" ir labs klubs, ar ambīcijām, ar infrastruktūru un pārējo. Manuprāt, šobrīd klubs vēl nezina, kā savus mērķus sasniegt. Pamēģina vienu lietu, otru. Iespējams, šī būs laba mācība, kā sasniegt kāroto rezultātu."


, 2021-09-22 21:34, pirms 3 gadiem
Divcitronu padirsēējs
, 2021-09-22 22:34, pirms 3 gadiem
Riherts: "Būšu godīgs - "Riga" ir labi futbolisti, bet bija sūdīgs treneris"
, 2021-09-23 08:39, pirms 3 gadiem
Teikšu godīgi- Man dažreiz sanāk sacīt savādāk nekā es redzu lietas. Viekārši -paradox
, 2021-09-23 09:09, pirms 3 gadiem
Butu labaak paklusejis,bet es tik un taa nespeeju saprast, kaa Riiga vareeja iecelt vinu par treneri
, 2021-09-23 10:30, pirms 3 gadiem
Šeibelis: "Ne vienpadsmit vīru — bet vienu vienību!".
, 2021-09-23 11:16, pirms 3 gadiem
Nopietni? Šitais vēl pinkšķēs par necilvēcīgo attieksmi un Rīgu sūdiem nolies?
B*AĢ es šito duraku ar sūdainu koku nostaigātu. Tādu iespēju izšķērdēt ir jāmāk. Lops bļin.
, 2021-09-23 11:42, pirms 3 gadiem
Skaidrs, ka vienalga, kam zaudēt - Gibraltāram vai Celtic. Mērķis - zaudējums - sasniegts jebkurā gadījumā
, 2021-09-23 12:18, pirms 3 gadiem
Riga komandas nebija tāpēc ka treneris bija teftelis, ja Rihertu var nosaukt par treneri…
, 2021-09-23 12:18, pirms 3 gadiem
Un sūdīgs treneris
, 2021-09-23 13:03, pirms 3 gadiem
Viņš ir ne tikai slikts treneris, bet godīgi sakot, ar ne parāk gudrs. Kāds ir trenera darbs ? Izveidot KOMANDU no esošājiem resursiem, kā to darīt ? Cits to dara ar pliku motivāciju, varenām runām, cits ar taktikām, kas ļauj izmantot spēlētājus max labi, cits ar abiem, bet pa lielam nav svarīgi kā, bet ir jāizveido komandu. Ja treneris pasaka, ka mēs nebijām komanda, tas ir tā pat kā pateikt, es biju sūdīgs treneris un neizdarīju savu darbu.
, 2021-09-23 14:43, pirms 3 gadiem
Ko var pieminēt Floras igauņus, mūsējie latvieši lai iemācās spēlēt futbolu, tad arī spēlēs grupu turnīrā, bet tikmēr mūsējie var pastaigāties pa laukumu un neiespringt virslīgas spēlēs, jo pase latviešu.
, 2021-09-23 15:16, pirms 3 gadiem
specha rakstīja: Teikšu godīgi- Man dažreiz sanāk sacīt savādāk nekā es redzu lietas. Viekārši -paradox
Man citreiz ari tā sanāk. Ja daudz halucogēnās sēnes saēdas
Foto: Aiga Veisa/Virslīga
5

Liepājā divas Virslīgas spēles pēc kārtas - vispirms RFS, pēc tam "Jelgava"

"TonyBet" futbola Virslīgā šodien paredzētas divas spēles, kas abas norisināsies Liepājas "Daugavas" stadiona laukumā. Jau plkst. 13.00 sāksies pārceltā "Grobiņas/LFS" spēle pret RFS, bet 17.30 ieplānota "Liepājas" spēle pret "Jelgavu".
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.
Foto: Aigars Prūsis
19

Cīruļputeņa dēļ pārcelta "Grobiņas" un RFS cīņa - rīt Liepājā divas spēles

"TonyBet" Virslīgā šovakar bija plānotas divas futbola spēles, no kurām agrais mačs Valmierā jau ir sācies, tomēr vēlā cīņa starp "Grobiņas SC"/LFS un RFS ir pārcelta uz rītdienas plkst. 13.00, paziņojuši abi klubi, līga un federācija.