Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Ventspils" vārtsargs Alampasu izsaukts uz Nigērijas izlasi

"Ventspils" vārtsargs Alampasu izsaukts uz Nigērijas izlasi
Delī Alampasu. Foto: brila.net

Nigērijas futbola izlase izsaukusi 25 spēlētājus pirms oktobrī gaidāmajām pārbaudes spēlēm pret Kotdivuāras un Tunisijas komandām. Uz valstsvienību izsaukts arī “Ventspils” vārtsargs Delī Alampasu.

23 gadus vecais un 1,99 metrus garais Delī Alampasu ir titulēts vārtsargs - 2013. gadā viņš palīdzēja Nigērijas U17 izlasei uzvarēt Pasaules kausā, un viņš tika atzīts par turnīra labāko vārtsargu. Iepriekš viņš spēlēja Portugālē, bet pirms šīs sezonas pievienojās “Ventspilij”.

Kurzemnieku rindās viņš Virslīgā piedalījies sešās spēlēs, bet vēl 11 mačos palicis rezervē. Savukārt Eiropas līgas kvalifikācijā Alampasu sargāja vārtus gan uzvarā pret Moldovas “Dinamo-Auto”, gan zaudējumā pret norvēģu “Rosenborg”.

Abas pārbaudes spēles tiks aizvadītas Austrijā. Nigērijas izlase, kas FIFA rangā ieņem 29. vietu, un tas ir trešais labākais rādītājs starp Āfrikas komandām. 9. oktobrī sagaida spēle pret Kotdivuāru, bet Tunisija pretī stāsies četras dienas vēlāk.

Uz izlasi izsaukti vēl divi vārtsargi - Metjū Jakubu no Slovākijas čempionāta un Maduka Okoje no Nīderlandes. Nīgērijas izlases sastāvā iekļauti vairāki futbolisti no Anglijas Premjerlīgas, piemēram, Alekss Ivobī, kurš iepriekš pārstāvēja Londonas “Arsenal”, bet tagad spēlē Liverpūles “Everton”.

Izmantotie resursi:
https://www.thenff.com/2020/09/rohr...


, 2020-09-22 14:11, pirms 4 gadiem
Nigērijai nekad nav bijuši labi vārtsargi, bet vienalga nesaprotu kādēļ šo mēslu izsauca. Pilnīgi pat nav Virslīgas līmeņa.
, 2020-09-22 14:55, pirms 4 gadiem
the return of the punkts rakstīja: Nigērijai nekad nav bijuši labi vārtsargi, bet vienalga nesaprotu kādēļ šo mēslu izsauca. Pilnīgi pat nav Virslīgas līmeņa.
man domāt,ka tu pats esi mēsls
, 2020-09-22 15:04, pirms 4 gadiem
Gan jau tix laukumā, ja trīs vārtsargi uz divām pārbaudes spēlēm...
Spēles, cik saprotu notix Austrijas burbulī, un atgriesties Latvijā varēs bez karantīnas, ja bscili nesaķers bumbas vietā...
, 2020-09-22 15:12, pirms 4 gadiem
Ļurba rakstīja: man domāt,ka tu pats esi mēsls
Vari domāt ko gribi bet es nestaigāju apkārt stāstot ka es pēc profesijas esmu vārtsargs bet pat bumbu normāli noķert nevaru
, 2020-09-22 16:15, pirms 4 gadiem
2013.gadā atzīts par U17 Labāko Vārtsargu Pasaules Kausā...
Tā kā vismaz viens ir vismaz pasaulē.... 🤩
, 2020-09-22 16:23, pirms 4 gadiem
Ā un vēl returna punktam
Savulaik Jašins ar neķēra tizlās bumbas, bet ar dūrēm atsita spēlē...
Par viņu smējās un apbrīnoja pēc tam...
Labi, izmācies ko pirmsskolā pāķos uzdeva un liecies miegt, ja sencis nežūpo atkal....
, 2020-09-22 17:15, pirms 4 gadiem
Nigērijai nekad nav bijuši labi vārtsargi? Vinsents Enjeama vēl salīdzinoši nesen.
Deņiss Rogovs. Foto: FK Tukums 2000
22

Negaidītais varonis Rogovs un vēla pendele ļauj Tukumam izcīnīt otro uzvaru

Šodien Latvijas futbola Virslīgas otrās kārtas beidzamajā spēlē "Tukums 2000"/"Telms" izbraukumā otrajā puslaikā pazaudēja vadību, taču ar pendeles palīdzību pieveica "Jelgavu" – 3:2. Divus vārtus guva aizsargs Deņiss Rogovs, kurš iepriekš nebija izcēlies ar rezultatīviem sitieniem.
Daugavpiliešu vārtsargs Frenks Orols. Foto: Ruslans Antropovs
16

Orols glābj, "Daugavpilij" otrā sausā spēle, noraidījums un pirmā uzvara

Jau otro sauso spēli un pirmo uzvaru "TonyBet" Virslīgas sezonā nopelnījusi "Daugavpils", kas savā laukumā pārspēja debitanti "Grobiņas SC"/LFS (2:0), kas vēl turpina gaidīt pirmos vārtus augstākajā līgā. Pa vārtiem guva leģionāri Bartelemī Djedjū un Aleksejs Golijanins, bet mača izskaņā noraidīts tika Rinalds Aizups. LFF teksta tiešraidē norādīta 600 skatītāju klātbūtne.
Mirklis no "Riga" un "Audas" spēles. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC
9

Regža imitē pirms nedēļas paveikto, "Riga" desmitā sausā uzvara pār "Audu" pēc kārtas

Otro panākumu ar 1:0 Latvijas futbola Virslīgā šosezon izcīnīja "Riga", kura pieveica "Audu". Vicečempione pret šo pretinieku guva desmito uzvaru bez ielaistiem vārtiem pēc kārtas.