Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Video: Pertija: "Tam, kurš rakstīja reglamentu, vajadzētu nogriezt pirkstus! Kur loģika?"

Pirmdienas vakarā "Optibet" Latvijas futbola Virslīgas spēlē čempione "Riga" savā laukumā ar 1:0 pieveica "Valmieru". Viesu galvenais treneris Tamazs Pertija preses konferencē veltīja pārmetumus Latvijas Futbola federācijai par notikumiem ap "Ventspili". Ņemot vērā, ka kurzemniekiem pietrūka divi mači līdz 50% sezonas spēļu, visi "Ventspils" spēļu rezultāti tika anulēti. "Tas ir smieklīgi! RFS pret viņiem zaudēja punktus, mēs divreiz uzvarējām, citi divreiz uzvarēja. Komanda, kas zaudēja punktus, tagad palielina pārsvaru. Nesaprotu loģiku. Tas nav sportiski, tās ir šausmas! Jo reglamentā tā rakstīts... Kurš uzrakstīja reglamentu? Pirkstus vajadzētu nogriezt. "Ventspils" aiziet, un cieš komandas, kas uzvarēja, nevis tās, kas neuzvarēja. Saprastu, ja tur astoņas spēles pietrūktu. Nē, tikai divas. Ja nav komandas, kas brauc, iedodiet 0:3 un 0:3, un miers!" aizsvilās Pertija. Arī "Riga" galvenais treneris Andris Riherts nebija mierā ar šādu lēmumu: "Tas viss izskatās aizdomīgi. Šis jautājums ir jāuzdod Aristotelim, Platonam un Sokrātam. Tie lēmumi ir tādi, ka arī šie vīri nevar saprast."

, 2021-06-22 13:06, pirms 3 gadiem
IEBILDUMI itkā loģiski no 1 puses, bet ..?
, 2021-06-22 14:07, pirms 3 gadiem
Visas pretenzijas pret pašu klubu vadību, kura šādam reglamentam piekrita. Ja kaut kas nepatika, tad par to bija pirms sezonas jārunā, nevis post factum, citādi pēc tukšas mucas izklausās, kura tālu tagad skanēs
, 2021-06-22 14:34, pirms 3 gadiem
Pertijas ierosinājums par tehnisko zaudējumu piešķiršanu atlikušajās trijās spēlēs,līdz būtu sasniegts 50% spēļu ir vērā ņemams.Skaidrs,ka reglaments ir pieņemts un apstiprināts un tagad ar kulakiem vicināt lieki.Kāds prasmīgi izmantoja šī nolikuma vājo pusi.Tāpatās,kā jau rakstīju,galīgi nepareizi ir anulēt spēlētāju individuālo statistiku pret komandu,kura izstājās no turnīra.Spēles notikušas ,vārti gūti,traumas gūtas,kartītes saņemtas un bāc.Viss papīrgrozā.Netaisni un nesportiski.Tā kā taisnība Pertijam ir un šis reglaments punkts prasās pēc uzlabojumiem.
, 2021-06-22 14:48, pirms 3 gadiem
Brugjeetaajs rakstīja: Visas pretenzijas pret pašu klubu vadību, kura šādam reglamentam piekrita. Ja kaut kas nepatika, tad par to bija pirms sezonas jārunā, nevis post factum, citādi pēc tukšas mucas izklausās, kura tālu tagad skanēs
Tieši tā. Klubiem atsūta reglamentus, ja ir pretenzijas un/vai ieteikumi, tad līdz tam un tam datumam jāiesūta tās un visi klubi izrunā visu, un atrod kopsaucēju! Var vainot savu klubu vadību, nevis LFF!
, 2021-06-22 15:07, pirms 3 gadiem
Sharps rakstīja: Tieši tā. Klubiem atsūta reglamentus, ja ir pretenzijas un/vai ieteikumi, tad līdz tam un tam datumam jāiesūta tās un visi klubi izrunā visu, un atrod kopsaucēju! Var vainot savu klubu vadību, nevis LFF!
Man ir tāds iespaids, ka pie mums juridiskajām lietām bieži vien pieiet ar domu "kāda starpība, ko pieņemsim, tāpat gan jau nevajadzēs izmantot". Vieglu roku saraksta likumā atlīdzības bankas likvidatoriem, bet kad nu kāda banka jālikvidē, tad visi pēkšņi attopas - kā tad tā, kāpēc tik daudz, ar steigu kaut kas jāgroza...
, 2021-06-22 15:13, pirms 3 gadiem
specha rakstīja: IEBILDUMI itkā loģiski no 1 puses, bet ..?
Nav nekādu "bet". Tamazs pareizi norāda, ka RFS un vēl daži klubi ir ieguvēji no rezultātu anulēšanas, Kas savukārt nozīmē, ka Valmierai, Rīgai un pārējiem ir vēl grūtāk RFS noķert.

Uzskatu, ka tehniskais zaudējums 0-3 būtu loģisks solis.
, 2021-06-22 16:43, pirms 3 gadiem
Baraks Osama rakstīja: Man ir tāds iespaids, ka pie mums juridiskajām lietām bieži vien pieiet ar domu "kāda starpība, ko pieņemsim, tāpat gan jau nevajadzēs izmantot". Vieglu roku saraksta likumā atlīdzības bankas likvidatoriem, bet kad nu kāda banka jālikvidē, tad visi pēkšņi attopas - kā tad tā, kāpēc tik daudz, ar steigu kaut kas jāgroza...
Pilnīgi tāds pats novērojums. Kā sagadās šmuce un jārīkojas pēc pašu reglamenta, tad acis platas un ņaud cik viss nepareizi. Nu būs mācība tagad un nākamgad varēs izmainīt reglamentu

Bet to, ka te Ventspils izskatījās mudināta aiziet no čempja, nenoliegšu. Ieguvējus no šīs situācijas arī skaidri varam noteikt.
, 2021-06-22 16:58, pirms 3 gadiem
Nevar nepiekrist? Kāpēc nevarēja ieskaitīt divus tehniskos zaudējumus pēc kuriem arī izslēdz komandu?

Laikam jau, ka negribēja 🙂
, 2021-06-22 17:29, pirms 3 gadiem
100% izcilu nolikumu / instrukciju var "ar pirmo" uzrakstīt vien tas, kurš to nekad nav darījis. Parējie apzināsies, cik bieži šādi dokumenti tiek laboti dēļ procesa uzlabojumiem/izmaiņām, paša dokumenta nepilnībām.
Tamazam taisnība, bet dienvidnieka emocijas dara savu.
Protams, ka pie nolikuma ir jāturas, pat ja tas nolikums ir pretīgs un ne līdz galam pārdomāts.
Kas jādara?
Jāizcieš to, ka visas samazgas tagad gāžas pāri un jāizlabo nolikums, lai šis vairs neatkārtojas.
, 2021-06-22 17:53, pirms 3 gadiem
Piekrītu Tamazam. Arī intriga par 3 līderiem šobrīd samazinās.
, 2021-06-22 18:02, pirms 3 gadiem
"..salauzt pirkstus (c)" bija oriģinālā!
, 2021-06-22 21:38, pirms 3 gadiem
Iedot divus tehniskos zaudējumus nozīme uzdāvināt pa 3.punktiem nākamiem pretiniekiem. Ja Pertija tik gudrs un bagāts, tad varēja finansiāli piepalīdzēt FKV noturēties vēl 2 tūres. Interesantākais visā šajā jezgā tas, kā FKV atsauca savu dalību pēc RIGA pērienā no RFS.
, 2021-06-22 21:43, pirms 3 gadiem
un vēl kas interesanti, ka pertijam piegaudo riherts, jo tieši metta un RIGA būtu tie kuri dabūtu pa 3 punktiem bez spēles.
Deņiss Rogovs. Foto: FK Tukums 2000
22

Negaidītais varonis Rogovs un vēla pendele ļauj Tukumam izcīnīt otro uzvaru

Šodien Latvijas futbola Virslīgas otrās kārtas beidzamajā spēlē "Tukums 2000"/"Telms" izbraukumā otrajā puslaikā pazaudēja vadību, taču ar pendeles palīdzību pieveica "Jelgavu" – 3:2. Divus vārtus guva aizsargs Deņiss Rogovs, kurš iepriekš nebija izcēlies ar rezultatīviem sitieniem.
Daugavpiliešu vārtsargs Frenks Orols. Foto: Ruslans Antropovs
16

Orols glābj, "Daugavpilij" otrā sausā spēle, noraidījums un pirmā uzvara

Jau otro sauso spēli un pirmo uzvaru "TonyBet" Virslīgas sezonā nopelnījusi "Daugavpils", kas savā laukumā pārspēja debitanti "Grobiņas SC"/LFS (2:0), kas vēl turpina gaidīt pirmos vārtus augstākajā līgā. Pa vārtiem guva leģionāri Bartelemī Djedjū un Aleksejs Golijanins, bet mača izskaņā noraidīts tika Rinalds Aizups. LFF teksta tiešraidē norādīta 600 skatītāju klātbūtne.
Mirklis no "Riga" un "Audas" spēles. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC
9

Regža imitē pirms nedēļas paveikto, "Riga" desmitā sausā uzvara pār "Audu" pēc kārtas

Otro panākumu ar 1:0 Latvijas futbola Virslīgā šosezon izcīnīja "Riga", kura pieveica "Audu". Vicečempione pret šo pretinieku guva desmito uzvaru bez ielaistiem vārtiem pēc kārtas.