Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"Valmiera" piesaista Ukrainas jaunatnes izlašu aizsargu

"Valmiera" piesaista Ukrainas jaunatnes izlašu aizsargu
Romans Jakuba. Foto: FC Shakhtar Donetsk

Latvijas bronzas medaļniece "Valmiera" pieteikusi 20 gadus veco ukraiņu centra aizsargu Romanu Jakubu, liecina informācija Latvijas Futbola federācijas mājaslapā.

Jakuba ir Ukrainas granda Doneckas "Shakhtar" audzēknis. 2018. un 2019. gadā viņš sāka kopumā 11 spēles UEFA Jaunatnes līgā, "Shakhtar" abās sezonās grupu turnīrā paliekot pēdējā vietā, bet "Shakhtar" pieaugušo komandā viņš savu debiju tā arī nepiedzīvoja.

Valmieriešu jaunpienācējs ir spēlējis Ukrainas jaunatnes izlasēs. U17 izlasē viņš piedalījās divās atlases spēlēs un guva vārtus pret Azerbaidžānu (6:1), bet 2019. gada novembrī sāka divas no trim kvalifikācijas spēlēm, palīdzot ukraiņiem izcīnīt pirmo vietu apakšgrupā – uzvaras pār Igauniju (4:0) un mājinieci Zviedriju (2:1) un neizšķirts pret Slovēniju (1:1). Elites kārtā ukraiņiem vajadzēja tikties ar angļiem, dāņiem un latviešiem, tomēr pandēmijas dēļ atlases turpinājums tika atcelts.

"Valmiera" pēc izstāšanās no UEFA Konferences līgas, nespējot pārvarēt Marijampoles "Sūduvas" barjeru (1:2, 0:0), nākamo spēli aizvadīs tikai 31. jūlijā, uzņemot Jūrmalas "Spartaku". Virslīgā valmierieši ar 32 punktiem 15 spēlēs ieņem trešo vietu, par diviem punktiem atpaliekot no RFS (aizvadītas 14 spēles) un par trim – no "Riga" (17 spēles).

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/klubiem/parejas-virs...


Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.