Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

RFS iesildās lielajam derbijam ar agru Kuadio dubli pret "Audu"

RFS iesildās lielajam derbijam ar agru Kuadio dubli pret "Audu"
Sedriks Kuadio, Adams Marhijevs un Andrejs Iličs. Foto: Sanita Ieva Sparāne

"Optibet" futbola Virslīgā piekto uzvaru pēc kārtas guvusi RFS, kas svētdienas vakarā ar rezultātu 2:0 apspēlēja Latvijas kausa īpašnieci "Audu". Pāļus uzvaras pamatiem laicīgi iedzina Sedriks Kuadio, kurš jau pirmajās 20 minūtēs guva divus vārtus.

14. kārtas spēli LNK sporta parka tribīnēs apmeklēja lietuviešu treneris Valds Dambrausks, kurš trenēja RFS komandu 2018. un 2019. gada sezonās. Kopš tā laika par Bulgārijas čempionu un Horvātijas kausa ieguvēju kļuvušais Dambrausks Rīgā apmeklējis ne tikai RFS spēles, bet arī devies uz Latvijas izlases spēlēm pasaules hokeja čempionātā.

RFS vienība pret "Audu" nebija guvusi vārtus divās iepriekšējās tikšanās reizēs, piekāpjoties pērn Latvijas kausa finālā un pirmajā aplī nospēlējot bezvārtu neizšķirti. Šoreiz Viktora Moroza vadītā komanda veikli atslēdza zaļimelnās komandas vārtu atslēgu, kad jau ceturtajā minūtē Emersons izvazāja pretinieku labo flangu, veicot sitienu no soda laukuma. Pie Roberta Ozola atsistās bumbas pirmais klāt bija Sedriks Kuadio, kurš ietrieca apaļo kamoliņu vārtos un panāca 1:0. Kotdivuāras futbolists guva savus otros sezonas leģitīmos vārtus.

Pēc desmit nospēlētām minūtēm pretinieku soda laukuma priekšā Vladimiru Stepanovu aplaupīja Adams Marhijevs, kurš nekavējoties nonāca sitiena pozīcijā un tēmēja bumbu vārtu tālajā apakšējā stūrī. "Audu" no otrā vārtu zaudējuma glāba Ozola aizsniegšanās līdz bumbai ar pašiem pirkstu galiem.

20. minūtē "Audas" aizsardzības līnija aizmiga un nespēja apturēt Emersona aiz apkakles aizmesto bumbu. Ātrā skrējienā Kuadio ar pirmo pieskārienu nometa bumbu sev priekšā, bet ar otro pieskārienu, izmantojot pēdas ārmalu, pārmeta to pāri Ozolam. Filigrāni vārti un rezultāts 2:0. Nosvinot savu spēles otro vārtu guvumu Kuadio uzmeta ritentiņu.

Pirmā puslaika otrajā daļā savus trešos vārtus meklēja Kuadio, savām divām piespēlēm vārtu guvumu mēģināja pievienot Emersons, bet Dmitrijs Zelenkovs ar centrējumu mēģināja noorganizēt sezonas desmito vārtu guvumu Andrejam Iličam. Rezultāts gan neizmainījās, RFS puslaika atpūtā ejot ar divu vārtu pārsvaru.

Otrajā puslaikā Petrs Marešs ar standarta situāciju centās nogādāt bumbu RFS kapteinim Žigam Lipuščekam, kurš veica sitienu ar galvu. Slovēņa raidītā bumba lidoja vārtu vidū, ļaujot Ozolam to satvert savos vārtsarga cimdos.

Viktors Morozs cīņas izskaņā sūtīja laukumā Mārcis Ošu, lai nostrādātu komandas spēli ar vienlaicīgi trīs centra aizsargiem laukumā. Tikmēr uzbrukumā uz brīvajām zonām skrienošajam Emersonam komandas biedri veica piespēles aiz muguras, bet paša Emrsona piespēļu "hat-trick" nespēja noformēt Iličs, kurš ne tikai nespēja gūt vārtus ar galvu, bet arī no metra atstatuma tukšu vārtu vietā raidīja bumbu pa stabu.

Spēlēšanu savām nominālajām mājām Ķekavai ģeogrāfiski vistuvākajā Virslīgas laukumā īpašus panākumus "Audai" nedeva. Jevgenijam Nerugalam (astotā sausā spēle sezonā) salīdzinoši bīstamu bumbas lidojumu vajadzēja apturēt pēc Rezendes tālšāviena, tomēr kopumā "Auda" laukumā neradīja pārliecību par atrašanos vienā svara kategorijā ar šī vakara pretinieci.

Tā kā "Riga" šodien ielaida vārtus pret tukumniekiem, tad RFS kļuvusi par nomināli labākās aizsardzības īpašnieci šajā sezonā ar tikai četriem sezonas gaitā ielaistiem vārtiem. Savukārt "Auda" ar kārtējo tukšo spēli turpina būt sezonas lielākā vilšanās uzbrukumā, esot tikai ar vieniem vārtiem priekšā gūto vārtu kategorijā pastarītei "Super Nova".

Piektdien, 26. maijā pulksten 19:00 LNK sporta parkā norisināsies sezonas otrais Rīgas derbijs. Pirmajā cīņā komandas spēlēja neizšķirti, bet jaunās nedēļas otrajā pusē tās cerēs saviem tiešajiem konkurentiem sagādāt sezonas pirmo sakāvi.

RFS - "Auda" 2:0 (2:0)
Vārti: Kuadio 4' 20'
Brīdinājumi: Berjkvists, Novikovs
RFS: Nerugals - Marešs, Lipuščeks, Jagodinskis, Vlalukins - Marhijevs, Paničs - Emersons (Golijanins 87'), Kuadio (Zjuzins 76'), Zelenkovs (Ošs 83') - Iličs.
Auda: Ozols - Bretšneiders (Minčevs 78'), Berjkvists, Minkevičs, Isajevs, Novikovs - Stepanovs (Rezende 46'), Meļņiks, Piteo (Saveļjevs 62') - Oguniji (Atukvejs 62'), Manē (Ačols 62').
Galvenais tiesnesis: Aleksandrs Golubevs

Virslīgas 14. kārta

DatumsLaiksSpēleRezultātsVieta
21.05.14.00Riga – Tukums 20005:1 (2:0)Mežaparks SV
16.00RFS – Auda2:0 (2:0)LNK Sporta parks
22.05.17.30Valmiera – DaugavpilsJ. Daliņa stadions
18.30Jelgava – LiepājaZemgales OC
23.05.18.00Metta – Super NovaHanzas vsk.

Kopvērtējums

VKomandaSUNZVārtiP
1.Riga14122037:538
2.RFS14104031:434
3.Liepāja1262420:1820
4.Valmiera1354417:1319
5.Metta1253417:1818
6.Auda1444610:1916
7.Jelgava1333716:2512
8.Daugavpils1324716:2110
9.Tukums 2000/Telms1423917:349
10.Super Nova Salaspils1321109:337

Labākie vārtu guvēji

VSpēlētājsKomandaSkaits
1.Andrejs IličsRFS9 (1)
2.Marko RegžaRiga8
3.Fausts SteponavičsTukums 20007 (1)
4.Raivis ĶiršsTukums 20005 (4)

, 2023-05-21 18:43, pirms 10 mēnešiem
Kā pirms spēles prognozēju, varēja būt cīņa, ja RFS nebūtu guvuši ātrus vārtus. Guva un krīzē esošā Auda saplīsa. Vēl pēc tam otri vārti un pārējās 70 minūtes bija garlaicība. Var zināmā mērā attaisnot Audas bezzobainību ņemot vērā sastāva problēmas, tomēr tad ir jautājums, kāpēc Eirokausu komandai ir tik īss kvalitatīvu rezervistu soliņš. Tas sniegums, ko pašreiz rāda Auda, nedara godu komandas vārdam
, 2023-05-21 19:20, pirms 10 mēnešiem
RFS otrais gols bija skaisti vārti. Tos tiešām var izcelt
, 2023-05-21 20:01, pirms 10 mēnešiem
fkscd rakstīja: Kā pirms spēles prognozēju, varēja būt cīņa, ja RFS nebūtu guvuši ātrus vārtus. Guva un krīzē esošā Auda saplīsa. Vēl pēc tam otri vārti un pārējās 70 minūtes bija garlaicība. Var zināmā mērā attaisnot Audas bezzobainību ņemot vērā sastāva problēmas, tomēr tad ir jautājums, kāpēc Eirokausu komandai ir tik īss kvalitatīvu rezervistu soliņš. Tas sniegums, ko pašreiz rāda Auda, nedara godu komandas vārdam
Ja praktiski visi līderi nonāk FCR un FCR neiespringst par savas fermas uzlabošanu par kādu sniegumu un kvalitatīvu sastāvu var sapņot? Diemžēl, gan kausa ieguvēji, gan čempioni šogad eirokausos varēs izkrist maksimāli ātri.
, 2023-05-21 21:14, pirms 10 mēnešiem
Auda saglabāja daļu sastāva no iepriekšējās sezonas, kas nav slikti spēlētāji- Isajevs, Bretšnaiders, Ulimbaševs, Saveljevs, Minčevs un citi. Aizgāja Niangs, Karamoko un Talla. Jā, tie bija spilgti spēlētāji, bet arī saglabātie ir labas raudzes futbolisti. Iegrieza traumas, Ulimbaševa diskvalifikācija un īsais līdzvērtīgu spēlētāju soliņš. Valekari ļoti ilgi sanāk virslīgas iepazīšana. Tūlīt pussezona, bet Valekari joprojām nezina, kāds futbols varētu Audai dot rezultātu
, 2023-05-21 23:00, pirms 10 mēnešiem
fkscd rakstīja: Auda saglabāja daļu sastāva no iepriekšējās sezonas, kas nav slikti spēlētāji- Isajevs, Bretšnaiders, Ulimbaševs, Saveljevs, Minčevs un citi. Aizgāja Niangs, Karamoko un Talla. Jā, tie bija spilgti spēlētāji, bet arī saglabātie ir labas raudzes futbolisti. Iegrieza traumas, Ulimbaševa diskvalifikācija un īsais līdzvērtīgu spēlētāju soliņš. Valekari ļoti ilgi sanāk virslīgas iepazīšana. Tūlīt pussezona, bet Valekari joprojām nezina, kāds futbols varētu Audai dot rezultātu
Bija vēl Ngoms Audā līdz vasarai, bet lielākā bēda, ka aizgāja Stipičs, kurš ir lielisks motivētājs. Šis fakts arī palīdzēja Audai uzlekt augstāk par savām spējām. Tagad savas kvalitātes viņš apliecina Rīgā. Viņš nav spēcīgs taktiķis, bet viņš māk klausīties savu štābu un ieskaidrot katram spēlētājam, ka ir jāpilda spēles uzdevums. Negribi - ārā. Rezultātā tagad Rīgā ir pagājušā gada Audas gaisotne, kad visi spēlē ar prieku un 120% pašatdevi. Kurš vēl no virslīgas treneriem varētu izmest Ngondā kalibra spēlētāju un nosēdināt uz beņķa Soisalo? Nostrādāja abi lēmumi. Soisalo atguvis vietu sastāvā plosās kā negudrs, kā pirmajā gadā. Šī ir lielākā bēda Audai. Nevar Valakari viņiem likt katru dienu lekt aukstāk par savu pēcpusi.
, 2023-05-21 23:49, pirms 10 mēnešiem
Valekari pēc atsauksmēm arī bija treneris- motivētājs. Pagaidām nestrādā. Pašlaik Audā ir sanācis pat otrādi, ka daudzi spēlē zem sava līmeņa (piemēram, Saveljevs) Otrs, nav skaidrs, kāpēc Riga neatdeva Audai Ngonda, Vakulko, Pecosu. Jo kvalitatīvs soliņš arī ir viens no iemesliem, kāpēc Auda pašlaik izskatās tik vāji
Deņiss Rogovs. Foto: FK Tukums 2000
22

Negaidītais varonis Rogovs un vēla pendele ļauj Tukumam izcīnīt otro uzvaru

Šodien Latvijas futbola Virslīgas otrās kārtas beidzamajā spēlē "Tukums 2000"/"Telms" izbraukumā otrajā puslaikā pazaudēja vadību, taču ar pendeles palīdzību pieveica "Jelgavu" – 3:2. Divus vārtus guva aizsargs Deņiss Rogovs, kurš iepriekš nebija izcēlies ar rezultatīviem sitieniem.
Daugavpiliešu vārtsargs Frenks Orols. Foto: Ruslans Antropovs
16

Orols glābj, "Daugavpilij" otrā sausā spēle, noraidījums un pirmā uzvara

Jau otro sauso spēli un pirmo uzvaru "TonyBet" Virslīgas sezonā nopelnījusi "Daugavpils", kas savā laukumā pārspēja debitanti "Grobiņas SC"/LFS (2:0), kas vēl turpina gaidīt pirmos vārtus augstākajā līgā. Pa vārtiem guva leģionāri Bartelemī Djedjū un Aleksejs Golijanins, bet mača izskaņā noraidīts tika Rinalds Aizups. LFF teksta tiešraidē norādīta 600 skatītāju klātbūtne.
Mirklis no "Riga" un "Audas" spēles. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC
9

Regža imitē pirms nedēļas paveikto, "Riga" desmitā sausā uzvara pār "Audu" pēc kārtas

Otro panākumu ar 1:0 Latvijas futbola Virslīgā šosezon izcīnīja "Riga", kura pieveica "Audu". Vicečempione pret šo pretinieku guva desmito uzvaru bez ielaistiem vārtiem pēc kārtas.