Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

"Valmieras" treneru štābam pievienojas Jurģis Kalns

"Valmieras" treneru štābam pievienojas Jurģis Kalns
Jurģis Kalns. Foto: Jānis Līgats

"Optibet" futbola Virslīgas turnīra tabulas līderpozīciju dalošā "Valmiera" šodien pavēstījusi par komandas treneru korpusa papildināšanu ar Jurģi Kalnu, kurš aizvadītajā gadā bija "Tukums-2000" galvenais treneris Virslīgas čempionātā.

Pirmās piecas kārtas lieliski aizvadījusī "Valmiera", kas sakrājusi 13 punktus, tiekot pie četrām uzvarām un viena neizšķirta, šodien paziņojusi par papildinājumu Tamaza Pertijas treneru kolektīvā. Par jauno valmierieti kļuvis 38 gadus vecais liepājnieks Jurģis Kalns, kurš izpelnījās daudzu neitrālo līdzjutēju simpātijas pagājušajā sezonā vadot Virslīgas pastarīti "Tukums-2000". Kalns ne tikai rūpējās par tukumnieku sniegumu laukumā, bet allaž uz spēlēm ieradās gaumīgi tērpies un nevairījās no spilgtu citātu izteikšanas pēcspēles preses konferencēs.

Uz Tamaza Pertijas trenētās "Valmieras" treneru komandtiltiņa bez gruzīnu speciālista šogad atradoas arī Valmieras futbola leģendārākais dēls Gatis Kalniņš, kā arī divkārtējā olimpiskā čempiona Māra Štromberga ilggadējais treneris Ivo Lakučs, kurš šosezon pilnvērtīgi rūpējās par futbolistu fizisko sagatavotību, kas Pertijas iemīļotajā augstajā presingā ir īpaši nozīmīgi. Šosezon, atšķirībā no pērnās, ar "Valmieras" treneru kolektīvu vairs nav Mihails Miholaps un vārtsargu treneris Jevgēnijs Belovs, kurš starpsezonā pārgāja uz "Spartaku".

Jurģis Kalns, tuvojoties 15 gadus garās spēlētāja karjeras noslēgšanai, trenera arodam pievērsās 2015. gadā, sākot trenēt "Audu" 1. līgas čempionātā. Gadu vēlāk Kalns aizveda zaļimelnos līdz 1. līgas čempionāta bronzas medaļām. 2018. gada sezonā "Super Nova" galvenā trenera amatā speciālists tika pie turnīra sudraba, bet jau nākamajā sezonā Kalns pārcēlās uz "Tukums-2000", palīdzot komandai kļūt par 1. līgas čempioni un nopelnīt vietu Virslīgā. Tukumnieki gan pirmspandēmijas periodā pārleca pāri savām iespējām, pirmssezonā komandu uzticot Marekam Zubam. Tomēr Covid-19 tukumnieku grandiozos plānus izgāza un Kalnam nācās kļūt par "ugunsdzēsēju", pārņemot "Tukums-2000" vadīšanu īsi pirms čempionāta ievada. Aizvadītajā sezonā Virslīgā tukumnieki 27 spēlēs tika pie 14 punktiem, paliekot pēdējā vietā un par diviem punktiem atpaliekot no "Mettas".

Ja varam ticēt Latvijas futbola federācijas mājas lapā atrodamajam Virslīgas kalendāram, tad nākamo spēli "Valmiera" aizvadīs sestdien, 24. aprīlī Hanzas vidusskolas laukumā, samērojot spēkus ar "Mettu".


, 2021-04-21 15:06, pirms 3 gadiem
https://lff.lv/speles/skonto-fc-fs-... - spēlē pirms 7 gadiem. kurā Skonto vadīja Pertija, Skonto sastāvā Morozs, pret Mettu, kurā spēlēja Kalniņš un Kalns.
, 2021-04-21 15:17, pirms 3 gadiem
tikmēr pēc trasnfermarket.com datiem Žigam Lipuščekam līgums ar RFS ir spēkā tikai līdz 30. jūnijam...
, 2021-04-21 16:14, pirms 3 gadiem
Jurgis labais...tukumniekus ievilka virsliiga...nebuutu COWID....vel tagad Tukums 2000 tur speleetu, jo bija simpatiska komanda. Un komandu vadiitu KALNS
, 2021-04-21 16:19, pirms 3 gadiem
Principā, viens Tamazs jau bija spēcīgāks par visiem pārējiem treneriem kopā, bet šis papildinājums vnk novirza citā līmenī tiltiņu. Labs!
, 2021-04-21 17:30, pirms 3 gadiem
pēdējā video paslavēja Tamazu - labākais treneris Virslīgā - done = darbiņš garantēts
Andris Riherts. Foto: Eduards Grencmanis
1

Futbola Virslīga atgriezīsies ar ''Jelgavas'' un ''Mettas'' maču

Šodien plkst. 16:00 gaidāma Latvijas futbola Virslīgas trešās kārtas pirmā spēle. Tajā ''Jelgava'' uzņems ''Mettu'', ko pagājušajā sezonā apspēlēja trīs reizes. Tiešraide kanālā TV4 un portālā ''Sportacentrs.com''.
Deņiss Rogovs. Foto: FK Tukums 2000
22

Negaidītais varonis Rogovs un vēla pendele ļauj Tukumam izcīnīt otro uzvaru

Šodien Latvijas futbola Virslīgas otrās kārtas beidzamajā spēlē "Tukums 2000"/"Telms" izbraukumā otrajā puslaikā pazaudēja vadību, taču ar pendeles palīdzību pieveica "Jelgavu" – 3:2. Divus vārtus guva aizsargs Deņiss Rogovs, kurš iepriekš nebija izcēlies ar rezultatīviem sitieniem.
Daugavpiliešu vārtsargs Frenks Orols. Foto: Ruslans Antropovs
16

Orols glābj, "Daugavpilij" otrā sausā spēle, noraidījums un pirmā uzvara

Jau otro sauso spēli un pirmo uzvaru "TonyBet" Virslīgas sezonā nopelnījusi "Daugavpils", kas savā laukumā pārspēja debitanti "Grobiņas SC"/LFS (2:0), kas vēl turpina gaidīt pirmos vārtus augstākajā līgā. Pa vārtiem guva leģionāri Bartelemī Djedjū un Aleksejs Golijanins, bet mača izskaņā noraidīts tika Rinalds Aizups. LFF teksta tiešraidē norādīta 600 skatītāju klātbūtne.