Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Sportacentrs.com Virslīgas 2. kārtas simboliskajā izlasē dominē čempionvienība

Sportacentrs.com Virslīgas 2. kārtas simboliskajā izlasē dominē čempionvienība
Gabriels Ramoss. Foto: Zigismunds Zālmanis

"Optibet" Virslīgas otrās spēļu kārtas spēlētāju sniegumu izvērtējuši Sportacentrs.com futbola žurnālisti, par vērtīgāko spēlētāju šajā kārtā izvirzot "Riga" uzbrucēju Gabrielu Ramosu, kurš guva čempionvienības pirmos vārtus uzvarā pār "Liepāju".

Virslīgas 30. sezonā portāla Sportacentrs.com futbola apskatnieki katrā spēļu kārtā noteiks sevi vislabāk parādījušos futbolistus, veidojot kārtas simbolisko izlasi. Daudzkārtēja Latvijas gada labākā futbola žurnālista Edmunda Novicka virsvadībā simbolisko izlasi izveidojuši Arkādijs Birjuks, Agris Suveizda, Miķelis Osis un Emīls Ozerinskis.

Izvērtējot simbolisko izlasi, par galveno mērauklu netiek ņemti spēlētāja sakrātie rezultativitātes punkti, bet gan kopējā spēles kvalitāte, pildot tiešos pienākumus savā laukuma pozīcijā.

Virslīgas 2. kārtas simboliskā izlase

Otrā kārta sākās ar centrālo spēli sniegotajā Liepājā, kur tikās divas čempiontitula ambīcijām bagātas komandas. "Riga" pierādīja savu pārspēku pār liepājniekiem, izcīnot otro "sauso" uzvaru Virslīgas čempionāta ievadā Kurzemē. Izvērtējot kārtas simboliskās izlases sastāvu, neradās jautājumu, ka trīskārtējā čempionvienība būs tajā plaši pārstāvēta. Nosacīto kārtas MVP balvu futbola apskatnieki šoreiz piešķir "Riga" pirmo vārtu autoram Gabrielam Ramosam, kurš efektīgi iešāvās "Liepājas" soda laukumā, spēcīgi ietriecot bumbu pretinieku vārtos. Vidējā līnijā galvaspilsētas komandai pārliecinoši darbojās Nedeļko Piščevičs, kurš bija aktīvs arī uzbrukumos. Pavisam noteikt arī viņa sezonas pirmie vārti ilgi neizpaliks. Aizsardzības līnijā otro nedēļu pēc kārtas vietu simboliskajā izlasē nopelnīja Aksels Andresons, nosargājot savu aizsardzības bastionu neieņemtu.

Divas pirmajā kārtā uzvaras izcīnījušas komandas tikās pie Gaujas krastiem. Straujajam valmieriešu uzbrukuma radās lielas grūtības tik cauri daugavpiliešu noparkotajam autobusam. Latgales komanda bija nolēmusi pret vidzemniekiem pielietot aizsardzības stila futbolu, pamatīgi piespiežoties saviem vārtiem. Savā dzimšanas dienā laukumā izcēlās "Daugavpils" malējais aizsargs Dāvis Cucurs, kurš labi tika galā ar pretinieku uzbrukumiem savā malā, kā arī vinnēja lielāko daļu savām 37 (!) divcīņām un izprovocēja pretiniekus uz pieciem noteikumu pārkāpumiem. Mājiniekiem uzbrukumu bija ļoti daudz, bet iespēju realizācija bija pieticīga. Pamanāmākais spēlētājs valmieriešu rindās bija Luka Silagadze, kurš bija aktīvs vidzemnieku spēles veidotājs. Tieši viņa pēdējās sekundēs celtais stūra sitiens ļāva valmieriešiem izraut vienu punktu kompensācijas laikā.

Pēc divām spēļu kārtām bez panākumiem vēl aiz vien ir "Ventspils" un RFS. Abām komandām bija visai neizteiksmīga uzbrukuma spēle, tādēļ lielākas atzinības pelnījuši komandu aizsardzības spēlētāji. Galvaspilsētas komandas rindās savu partneru kļūdas piesedza Vitālijs Jagodinskis. Savukārt "Ventspils" sastāvā no aizsargiem vislabāk ar saviem pienākumiem galā tika Artūrs Ļotčikovs. Tāpat dzeltenzilo rindās pamanāms bija Jurijs Tkačuks, kura lielgabals sezonas sākumā pretiniekus vēl nav cauršāvis, taču sagaidāms, ka kādu lielisku tālšavienu labāko vārtu guvumu apkopojumos no ukraiņu pussarga ieraudzīsim. Jāpiemetina, ka tieši Tkačuks veica rezultatīvo piespēli komandas vienīgajos vārtos.

Otrā spēļu kārta noslēdzās ar maču Tukumā, kur pie minimālas uzvaras tika spartakieši. Rezultāts gan uz tablo varēja būt pavisam graujošs, ja ne "Mettas" vārtu vīra Jāņa Beka lieliskā spēle, vairākkārt laupot jūrmalniekiem teju drošus vārtu guvumus. Ar lielu aktivitāti "Spartaka" rindās izcēlās Etems Kerbašs, kuram gan vārtsargu pārspēt neizdevās, taču "Spartaka" uzbrukumu veidošanā tieši alžīrietis bija viens no galvenajām atslēgs figūrām. Tāpat Jūrmalas komandas rindās vietu simboliskajā otrās kārtas izlasē nopelnīja pussargs Abioduns Ogunniji, kurš labi lasīja spēli, atveroties piespēlēm un pats precīzi atrodot komandas bierdus.

Otrajā kārtā labākā trenera godā tiek iecelts drošu maču aizvadījušās "Riga" galvenā trenera vietas izpildītājs Kristaps Blanks.

Sportacentrs.com Virslīgas simboliskās izlases vizualizāciju veidoja Eduards Petrovs.

Virslīgas futbols atgriezīsies 3. aprīlī, kad savos klubos no izlašu mačiem būs pārbraukuši valstsvienībās izsauktie spēlētāji.

1. kārta2. kārta

, 2021-03-22 11:27, pirms 3 gadiem
Simboliska izlase sonedel bez Lajuka tomer? Zel, ka tadi purni ka Lajuks, kuri saistiti ar neskaitamam manipulacijam un spelu ietekmesanu ir tada kluba. Man jau patik tie futbolisti un futbols, kuru vini rada, bet nu ta komandas vadiba ir vienkarsi bez komentariem. Kapec tad Lajuks vispar vel ir Latvijas futbola un nav padzits ar mietu? Pietam ja jau ir bijusi atkartoti parkapumi ar izvairosanos no nodokliem lielos apmeros. Del vadibas Riga FC ta ari nekad nebus iemilets pasmaju klubs. Tad jau drizak Liepaja, bet tur atkal pie vaines vinu atsaldetie fani sc komentaru sadalas
, 2021-03-22 11:28, pirms 3 gadiem
Neviena no Noah
, 2021-03-22 11:48, pirms 3 gadiem
Speciaalists rakstīja: Neviena no Noah
Par Noah, pareizāk Daugavpils Lokomotīvi īsti sakaidrības nav. Pērn klubs 1. līga ieguva tiesības spēlēt Virslīgā, viss bija kārtībā nekas krimināls nebija! Šogad pēkšņi klubam uzradās jauns īpašnieks, tā notiek visā pasaulē, tad gan tas pazuda, bet nav tomēr skaidrs kāpēc Lokomotīve šogad nevar spēlēt virslīgā? Nepatīk kluba vadība, apšaubāmi cilvēki? Tas nav juridisks pamats !Komandai bija kaut kāds nenokārtots parāds, finansiālas saistības. Tur īsa runa- termiņš kad nokārtot, kā pērn bija ar Valmieru.
Man galīgi nav nekādas simpātijas pret Noah- Lokomotīvi, tās saimniekiem, bet kaut kādai kārtībai jābūt valsts futbola saimniecībā- vienu dienu dod licenzi, pēc dažām dienām pārdomā.
Saprotu, ka komandai jāsamaksā kāda garantijas nauda, bet vai tad 1.līgā bija kādi sētas mači? Tāpat arī bija spēlētāji ar līgumiem.
Ja par komandu finansēšanu, tad visiem klubiem pamatā ir krievu nauda, bet vienkārši uz aizdomu pamatu nevienai komandai nevar liegt spēlēt! Ja nu klubs pajūk, nenospēlē līdz sezonas beigām!? Tā ir zīlēšana kafijas biezumos. Ja tiešām tā notiek, komanda zaudē dalības iemaksu un var liegt turpmākos , teiksim 5 gadus piedalīties jebkura mēroga Latvijas mačos un tad sākt no pašas apakšas.
, 2021-03-22 11:56, pirms 3 gadiem
Ja Lokomotīve atteiktos spēlēt, tad tās vietā būtu jāspēlē nākošam pēc sportiskiem principiem.
Būtu laicīgi arī darīt zināmu par nākamo sezonu- cik klubi spēlēs, ja atgriežamies pie 10, tad kāda kārtība- vai 1. un 2. vietas ieguvēji 1.līgā spēlē virslīgā un3. vietas ieguvējam pārspēles ar virslīgas pēdējo vietu?
Un kād sāksies 1. līgas turnīrs? Varbūt esmu kaut ko palaidis garām, bet šķiet ka šie temati nav izrunāti?!
, 2021-03-22 11:58, pirms 3 gadiem
Nav normāli kā šogad, kad dažas nedēlas pirms čempionāta nav skaidrības kas spēlēs, pār nākošo gadu jau principā jābūt skaidrībai pirms sākas 1. līgas turnīrs. Komandām jāzin par ko tās cīnās!
, 2021-03-22 12:21, pirms 3 gadiem
sinajs rakstīja: Par Noah, pareizāk Daugavpils Lokomotīvi īsti sakaidrības nav. Pērn klubs 1. līga ieguva tiesības spēlēt Virslīgā, viss bija kārtībā nekas krimināls nebija! Šogad pēkšņi klubam uzradās jauns īpašnieks, tā notiek visā pasaulē, tad gan tas pazuda, bet nav tomēr skaidrs kāpēc Lokomotīve šogad nevar spēlēt virslīgā? Nepatīk kluba vadība, apšaubāmi cilvēki? Tas nav juridisks pamats !Komandai bija kaut kāds nenokārtots parāds, finansiālas saistības. Tur īsa runa- termiņš kad nokārtot, kā pērn bija ar Valmieru.
Man galīgi nav nekādas simpātijas pret Noah- Lokomotīvi, tās saimniekiem, bet kaut kādai kārtībai jābūt valsts futbola saimniecībā- vienu dienu dod licenzi, pēc dažām dienām pārdomā.
Saprotu, ka komandai jāsamaksā kāda garantijas nauda, bet vai tad 1.līgā bija kādi sētas mači? Tāpat arī bija spēlētāji ar līgumiem.
Ja par komandu finansēšanu, tad visiem klubiem pamatā ir krievu nauda, bet vienkārši uz aizdomu pamatu nevienai komandai nevar liegt spēlēt! Ja nu klubs pajūk, nenospēlē līdz sezonas beigām!? Tā ir zīlēšana kafijas biezumos. Ja tiešām tā notiek, komanda zaudē dalības iemaksu un var liegt turpmākos , teiksim 5 gadus piedalīties jebkura mēroga Latvijas mačos un tad sākt no pašas apakšas.
Noskaties interviju ar ģenerālsekretāru kur viņš punktu pa punktam izskaidroja, kāpēc Dpils netika pielaista čempim. Nesāc te kkādas konspirāciju teorijas dzīt. Konkrēti punkti netika izpildīti un tāpēc komanda netika pielaista čempim.
, 2021-03-22 12:36, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Noskaties interviju ar ģenerālsekretāru kur viņš punktu pa punktam izskaidroja, kāpēc Dpils netika pielaista čempim. Nesāc te kkādas konspirāciju teorijas dzīt. Konkrēti punkti netika izpildīti un tāpēc komanda netika pielaista čempim.
Gan tev, bet sevišķi LFF funkcionāriem būtu lietderīgi iepazīties ar citu valstu pieredzi, kur viss ir sakārtots un kaut kas tamlīdzīgs nenotiek! Ja esi tik zinošs, tad pasaki kad sāksies 1.līgas sacensības, cik komandas nākamajā gadā no 1. līgas spēlēs virslīgā, par pārspēlēm?!
, 2021-03-22 13:19, pirms 3 gadiem
Auda kad sāks spēlēt? Tikai 8 klubi LV spēlē futbolu.
, 2021-03-22 13:56, pirms 3 gadiem
crosbijs87 rakstīja: Auda kad sāks spēlēt? Tikai 8 klubi LV spēlē futbolu.
Tas nav normāli, ka spēlē tikai 8 klubi! Vai tas veicina futbola attīstību un popularitāti Latvijā!?
, 2021-03-22 15:31, pirms 3 gadiem
sinajs rakstīja: Gan tev, bet sevišķi LFF funkcionāriem būtu lietderīgi iepazīties ar citu valstu pieredzi, kur viss ir sakārtots un kaut kas tamlīdzīgs nenotiek! Ja esi tik zinošs, tad pasaki kad sāksies 1.līgas sacensības, cik komandas nākamajā gadā no 1. līgas spēlēs virslīgā, par pārspēlēm?!
Ko tu man prasi k-kādus nesaistītus jautājumus? Es tev konkrēti atbildēju par Noah nepielaišanu čempim, jo apnikusi tava mūžīgā čīkstēšana. Par pārējo es neko neieminējos, nav mans pienākums tev informāciju likt ar karoti mutē.

Kļūsti par lff biedru, vai vēl labāk kandidē uz lff valdi un iepazīstini ar citu valstu pieredzi, lai sakārtotu to bardaku.
, 2021-03-22 16:37, pirms 3 gadiem
Kārkliņam 6. numurs, kā Porziņģim. Tomēr Latvijas izlase futbolā.
Grobiņas līdzjutēji. Foto: Aiga Veisa
4

Parādniecei "Valmierai" draud atņemt punktus, "Grobiņai" derbijs izmaksās 900 eiro

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komiteja pēc Virslīgas 7. kārtas spēlēm publicējusi garu sankciju sarakstu.
Edgars Maļcevs. Foto: Aiga Veisa
12

Nepalīdzēja arī video: LFF atzīst tiesneša kļūdu - "Liepājai" derbijā bija jāsit pendele

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu nodaļa sniegusi savu skaidrojumu par vakardienas derbiju, kurā "Liepāja" ar 2:3 piekāpās "Grobiņai"/LFS un 68. minūtē pie rezultāta 1:2 pat ar VAR palīdzību netika pie 11 metru soda sitiena.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.