Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

"Valmierā" pieteikts eksventspilnieks Dusalijevs, "Liepājai" brazīļu papildinājums

"Valmierā" pieteikts eksventspilnieks Dusalijevs, "Liepājai" brazīļu papildinājums
Niks Dusalijevs gais divcīņā. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

Turpinoties vasaras pāreju periodam, savus sastāvus papildinājušas divas "Optibet" futbola Virslīgas komandas. Pēc "Ventspils" izjukšanas uz "Valmieru" pārcēlies Latvijas U21 izlases futbolists Niks Dusalijevs, savukārt "Liepāja" piesaistījusi malējo aizsargu ar MLS pieredzi.

Kā liecina Latvijas futbola federācijas mājas lapā atrodamais pāreju saraksts, Virslīgas šīs sezonas Top-3 komanda "Valmiera" savā pieteikumā iekļāvusi 20 gadus veco flanga uzbrucēju Nilu Dusalijevu, kurš šovasar palika bez komandas pēc FK "Ventspils" izjukšanas. Pirms Kurzemes komandas izstāšanās no Virslīgas čempionāta Dusalijevs paspēja aizvadīt deviņas spēles, tiekot pie vienas rezultatīvas piespēles. Kopumā Virslīgas karjerā futbolists dzeltenzilo rindās nospēlējis 20 mačus.

Jūnija vidū FK "Ventspils" pavēstīja par dalības atsaukšanu no Virslīgas čempionāta. Vairāki bijušie "Ventspils" futbolisti pamazām tiek pie jaunām darba vietām. Ukrainis Jurijs Tkačuks ātri pārcēlās uz otru Kurzemes futbola pilsētu, pievienojoties "Liepājas" rindām. Nesen Jūrmalas "Spartaks" paziņoja par aizsarga Artūra Ļočikova pievienošanos kūrortpilsētas vienībai. Ļočikova pēdās sekoja vārtsargs Vladislavs Lazarevs, kurš savulaik jau bijis "Spartaka" pierakstos. Tagad kļuvis zināms, ka Dusalijeva ceļi aizveduši uz Vidzemi.

Savukārt "Liepāja" oficiāli paziņojusi par Valērija Šabalas pievienošanos Latvijas kausa īpašniecei. Šī ziņa bija izskanējusi jau iepriekš, bet Kurzemes klubs to apstiprināja vakardien. Tāpat "Liepāja" paziņojusi par 27 gadus vecā Brazīlijas futbolista Markinjosa Pedroso pievienošanos Virslīgas čempionāta ceturtās vietas īpašniecei.

Pedroso ir kreisās malas aizsargs, kurš vajadzības gadījumā var spēlēt arī kā kreisais pussargs un centra aizsargs. Futbolists karjeras laikā aizvadījis 70 spēles Brazīlijas augstākajā līgā, pārstāvot lielākoties "Figueirense" komandu, bet vienā mačā izejot laukumā arī "Gremio" rindās. Pedroso spēlējis arī Turcijas Superlīgā "Gaziantepspor" vienības rindās. Tāpat vienu sezonu spēlētājs pavadījis Ungārijas kluba "Ferencvarosi" rindās, bet 2017. gadā malējais aizsargs kļuva par Amerikas futbola augstākās līgas MLS spēlētāju, pārstāvot FC "Dallas". 2019. gadā Pedroso pārgāja uz Vašingtonas "D.C. United", bet pēdējie pieraksti itāļu izcelsmes Brazīlijas futbolistam bijuši Rumānijas un Bulgārijas čempionātos.


, 2021-07-20 12:01, pirms 3 gadiem
Cigaņika ziņas?
, 2021-07-20 12:17, pirms 3 gadiem
austrumnieks rakstīja: Cigaņika ziņas?
Uz Slovākiju
, 2021-07-20 12:18, pirms 3 gadiem
Nafig vins Valmierai vajadzigs? bet nu konkurenci treninos uztures
, 2021-07-20 17:03, pirms 3 gadiem
vsp Liepājai ir 3is jauni papildinājumi...
, 2021-07-20 17:19, pirms 3 gadiem
Ļurba rakstīja: vsp Liepājai ir 3is jauni papildinājumi...
Kas tad ir trešais?Laikam esmu palaidis garām.
, 2021-07-20 17:56, pirms 3 gadiem
kriksitss rakstīja: Kas tad ir trešais?Laikam esmu palaidis garām.
Serbijas malējais aizsargs kaut kāds.

Bet nu ja dara līdz galam virslīgas transfērus, tad varētu visu sarakstīt, Valmiera pieteikusi arī Ukraiņu aizsargu Romanu Jakubu no Shakhtar sistēmas.
, 2021-07-20 18:20, pirms 3 gadiem
a kur rīgas bomba?
, 2021-07-20 18:27, pirms 3 gadiem
Abās aizsardzības malās spēlēt var arī otrs “Liepājas” jaunieguvums – Serbijas spēlētājs Milans Lazarevičs. Pārsvarā gan viņš praktizējies tieši labā aizsarga pozīcijā. 24 gadus vecajam futbolistam šī būs pirmā pieredze ārzemēs, līdz šim viņš spēlējis vien Serbijā, valsts augstākajā līgā aizvadot 70 mačus un gūstot divus vārtus.
, 2021-07-20 21:39, pirms 3 gadiem
Tad Uefa apstiprināja Suduvas vēlmi neturpināt Eirokausu, dodot savu vietai Valmierai?
Deņiss Rogovs. Foto: FK Tukums 2000
22

Negaidītais varonis Rogovs un vēla pendele ļauj Tukumam izcīnīt otro uzvaru

Šodien Latvijas futbola Virslīgas otrās kārtas beidzamajā spēlē "Tukums 2000"/"Telms" izbraukumā otrajā puslaikā pazaudēja vadību, taču ar pendeles palīdzību pieveica "Jelgavu" – 3:2. Divus vārtus guva aizsargs Deņiss Rogovs, kurš iepriekš nebija izcēlies ar rezultatīviem sitieniem.
Daugavpiliešu vārtsargs Frenks Orols. Foto: Ruslans Antropovs
16

Orols glābj, "Daugavpilij" otrā sausā spēle, noraidījums un pirmā uzvara

Jau otro sauso spēli un pirmo uzvaru "TonyBet" Virslīgas sezonā nopelnījusi "Daugavpils", kas savā laukumā pārspēja debitanti "Grobiņas SC"/LFS (2:0), kas vēl turpina gaidīt pirmos vārtus augstākajā līgā. Pa vārtiem guva leģionāri Bartelemī Djedjū un Aleksejs Golijanins, bet mača izskaņā noraidīts tika Rinalds Aizups. LFF teksta tiešraidē norādīta 600 skatītāju klātbūtne.
Mirklis no "Riga" un "Audas" spēles. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC
9

Regža imitē pirms nedēļas paveikto, "Riga" desmitā sausā uzvara pār "Audu" pēc kārtas

Otro panākumu ar 1:0 Latvijas futbola Virslīgā šosezon izcīnīja "Riga", kura pieveica "Audu". Vicečempione pret šo pretinieku guva desmito uzvaru bez ielaistiem vārtiem pēc kārtas.