Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Ibe atklāj šokējošus faktus par Gavrilova totalizatora spēlēm

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Ibe atklāj šokējošus faktus par Gavrilova totalizatora spēlēm
Stenlijs Ibe čempiona priekus nomainījis pret līguma laušanu
Foto: Ikars Račko, Sportacentrs.com

Daugavpils "Daugavas" nigēriešu uzbrucējs Stenlijs Ibe lauzis līgumu ar Latvijas klubu, portālam Sportacentrs.com pastāstīja pats spēlētājs. Uzbrucējs pametis Latviju ar ne tām labākajām atmiņām par necilvēcīgo attieksmi, neizmaksātajām algām un totalizatoru. Stenlijs par šīm "Daugavas" shēmām pastāstīja arī plašāk.

Raksta pirmajā daļā par līguma laušanas iemesliem, bet otrajā daļā par karsto totalizatoru tēmu. Stenlijs Ibe iepriekšējā gadā kļuva par īstu sensāciju Latvijas futbolā, demonstrējot izcilas cīnītāja prasmes, kā arī lielisku rezultativitāti. Atbraucis no Čehijas viņš pārsteidza daudzus Latvijas aizsargus, pateicoties tam kļūstot par īstu publikas mīluli. Arī šo gadu Stenlijs iesāka Daugavpils "Daugavas" sastāvā, taču viņa rezultativitāte ievērojami kritās - tikai divi vārtu guvumi. Savu pēdējo maču viņš aizvadīja augustā, kad palīdzēja uzveikt "Mettu/LU". Kā izrādījās, Stenlijs ilgāku laiku spēlēja ar savainojumu.

"Daugava" izmaksāja algu, baidoties no tiesāšanās

Sarunā ar portālu Sportacentrs.com Stenlijs Ibe pastāstīja, ka līgums ar "Daugavu" ir lauzts, tādējādi jau šodien viņš devies prom uz mājām. Par lēmuma pieņemšanas iemesliem Ibe runāt nekautrējās, paužot savu sašutumu par Daugavpils komandā notiekošo:

"Mani visvairāk pārsteidza kluba attieksme. Ja iepriekšējā sezonā viss bija līmenī, šogad viss pēc kluba direktora Romāna Žodžika aiziešanas mainījās. Vienā no Virslīgas spēlēm es guvu savainojumu, taču komanda man palūdza spēlēt, ko es arī darīju, spēlējot ar špricēm. Klubs nevēlējās mani sūtīt uz padziļinātajām medicīniskajām pārbaudēm, jo kluba prezidentam neesot bijis 15(!) latu, tādēļ izmantoju izlašu pārtraukumu, lai dotos pie sava ārsta Čehijā. Tur man tika pateikts, ka spēlēt nedrīkstu četras nedēļas. Par to ziņoju kluba vadībai, lūdzot iespēju palikt ārstēties Čehijā, uz ko saņēmu noraidošu atbildi. Man teica atgriezties Latvijā un solīja šeit par mani parūpēties. Par lidojumu uz Čehiju un ārsta palīdzību samaksāju personīgi un neviens man šo naudu tā arī neatgrieza.

Atgriežoties no Čehijas, solīto palīdzību nesaņēmu. Visus medikamentus nācās pirkt pašam. Kādu dienu Kluba prezidents Oļegs Gavrilovs izsauca mani pie sevis un piedāvāja lauzt līgumu, jo savainojuma dēļ es nevarot spēlēt. Es uz to biju gatavs, taču pieprasīju, lai man samaksā man pienākošos algu, kā arī apmaksā manus tēriņus. Saņēmu kategoriski: "Nē!". Pamatojums vienkāršs: "Tu nebiji piedalījies komandas treniņos, tādēļ algu neizmaksāsim." Skaidrs, ka es nebiju treniņos, jo biju savainots un par braukšanu uz treniņiem es maksāju no savas kabatas [Latvijas čempionei sava autobusa šogad nav, tādēļ spēlētāji uz treniņiem un mājas spēlēm ierodas individuāli - aut.]. Pieprasīju, lai man izmaksā algu par laiku, kad biju savainots, jo traumu es guvu "Daugavas" spēlē. Strīdos iesaistījās mans aģents, kurš draudēja, ka tiks iesniegti dokumenti FIFA. Tikai bailes no FIFA piespieda "Daugavu" pieklust. Galu galā, man tika piedāvāts samaksāt par diviem mēnešiem [augusts un septembris] un iegādāties biļetes uz Čehiju. Aģents tam nepiekrita, piedāvājot iesaistīt augstākās instances, taču es nolēmu piekrist, jo man gribējās tikt mājās, atpūsties un sakopt veselību. Es vairs nevarēju izturēt visu šo attieksmi. Ne ar ko tādu līdz šim nebiju saskāries."

Gavrilovu interesē tikai totalizators

Ibe veltīja komplimentus komandas biedriem, jo mikroklimats bijis labs un spēlētāji noskaņoti draudzīgi, taču kluba prezidents Oļegs Gavrilovs, direktors Romāns Lajuks un galvenais treneris Ivans Tabanovs uzvedušies necilvēcīgi. Nauda par ārstniecības izdevumiem, braucieniem uz treniņiem, ēšana un lidojumu pie ārsta atdota tā arī netika.

Atbildot uz jautājumu par rezultātu ietekmēšanu jebšu totalizatora spēlēm, Ibe uzsver, ka par to informēts ir ikviens: "Trenerim un spēlētājiem tika maksāts par spēlēšanu pēc Gavrilova pasūtījuma. Kluba prezidents nodeva nepieciešamo informāciju direktoram un trenerim, kurš tālāk izraudzījās 3-4 futbolistus, kuri tika informēti par uzdevumiem. Tā tas bija zaudētajās spēlēs pret "Ventspili" (0:1) un “Elfsborg” (1:7), kā arī uzvarētajos mačos pret "Mettu/LU" (3:0) un “Ilūksti” (2:0). Komandai netika dots uzdevums uzvarēt ar lielu pārsvaru, galvenais bija sasniegt noteikto rezultātu. Respektīvi, tika maksāts par nekā nedarīšanu. Ne jau visi spēlētāji tika par to informēti, bet par to, ka spēle nebija tīra, šaubu nebija. Gavrilovu šajā klubā uztrauc tikai viņš pats un iespējamā peļņa. Viņš uz visiem skatās no augšas, pārējos uztverot kā zemāk stāvošus."

“Visa kluba vadība ir iesaistīta šajās netīrajās spēlēs. Ja jūs redzētu atbildes spēli mājās pret “Elfsborg”, viss būtu skaidrs. Komandas direktors Romāns Lajuks spēles laikā pa tālruni saņēma instrukcijas, bet, lai noslēptos, piesedza telefonu ar rakstāmā papīra lapām. Priekš kam direktoram spēles laikā ir nepieciešams telefons?? Es negribētu plaši runāt par šīm netīrajām spēlēm, vislabāk par to zina prezidents. Mēs, leģionāri, dodamies spēlēt uz ārvalstīm, jo tas ir mūsu darbs un spēlējām ar visu dvēseli, tādēļ mēs esam šokēti par šādām lietām. Notikumi Čempionu līgā vispār bija kaut kas neticams. Vēl vairāk, Lajuks vietējiem zviedru žurnālistiem esot pateicis, ka mūsu komanda esot tik sagrauta par zaudējumu, ka runāt ar presi neviens nevēlēsies. Protams, ka tā nebija taisnība.”

Noslēgumā Stenlijs pateicās visiem viņa atbalstītājiem Latvijā un neizslēdza iespēju, ka gada beigās varētu atgriezties, jo viņam esot neslikti piedāvājumi no vietējām komandām. Protams, ka atgriešanās "Daugavā" ir izslēgta.

Gaidiet emocionālu video interviju ar Stenliju Ibi, kurā viņš stāsta par totalizatoru, par kluba attieksmi pret spēlētājiem, par manipulācijām, neizmaksātajām algām un to, kā komanda devās uz Čempionu līgas spēli Zviedrijā. Galvenā un praktiski vienīgā pārtika Zviedrijā - Roltoni!!!

1 2 3 4 5 6 7 8 267 komentāri

 +51 [+] [-]

, 2013-10-18 13:44, pirms 10 gadiem
Bingo! Paķeram popkornu un skatamies kas būs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +53 [+] [-]

, 2013-10-18 13:45, pirms 10 gadiem
Latvijas futbola liimenis! Diemzheel..

 +66 [+] [-]

, 2013-10-18 13:46, pirms 10 gadiem
Tieši tapēc Latvijas futbols NEKAD netiks augstākā līmenī. Un šis viss notiek čempionvienībā. NOŽĒLOJAMI !!!

 +15 [+] [-]

, 2013-10-18 13:46, pirms 10 gadiem
Mani tas nepārsteidz..

 +24 [+] [-]

, 2013-10-18 13:47, pirms 10 gadiem
Roltoni? Nopietni?

+107 [+] [-]

, 2013-10-18 13:47, pirms 10 gadiem
Indrikson, LFF, Virslīga - vai BŪS ADEKVĀTA reakcija?

 +45 [+] [-]

, 2013-10-18 13:49, pirms 10 gadiem
Kāds par to toto spēli ar Elfsborg vēl šaubījās? Vienmēr esmu bijis pret D-pils klubu peripētijām un urlām, tagad redzat kapēc...

 +11 [+] [-]

, 2013-10-18 13:49, pirms 10 gadiem
Latvijas futbola ikdiena un no tā izrietošās sekas. Visi visu laiku runā bet nekas nemainās jo LFF tas taču ir izdevīgi. Par ko tas mūsu futbols ir pārvērties.

  +8 [+] [-]

, 2013-10-18 13:49, pirms 10 gadiem
Nu un? Nekas jauns jau tas nav. Gan jau guņa gavrjušu piesegs un viss būs štokos! Tam jau gali ir līdz pašām augšām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-10-18 13:50, pirms 10 gadiem
Pēteris Neimanis, VB rakstīja: Indrikson, LFF, Virslīga - vai BŪS ADEKVĀTA reakcija?
Jā, tieši tādu jautājumu izlasot uzdevu arī pats sev...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-10-18 13:50, pirms 10 gadiem
Pēteris Neimanis, VB rakstīja: Indrikson, LFF, Virslīga - vai BŪS ADEKVĀTA reakcija?
Kas ir Indriksonam varētu būt adekvāts ? Atzīšanās

 +12 [+] [-]

, 2013-10-18 13:51, pirms 10 gadiem
Lajuks jau vienmeer ir licies slidens zutis, ja runa iet par toto!!

 +11 [+] [-]

, 2013-10-18 13:51, pirms 10 gadiem
Psc, vo tev Daugavpils Daugava! Gribētos redzēt, ko tagad teiks Indriksons, gan jau kā parasti - pierādiet, ka tā bija! Tādā kā Ventspils Ibe būtu vnk bomba!

 +22 [+] [-]

, 2013-10-18 13:52, pirms 10 gadiem
Un kāds vēl brīnās, ka futbola līmenis ir tāds, kāds ir. TVNET pie ziņas par pēdējo valsts izlases spēli 11 komentāri - ar to viss ir pateikts... Ja kāds no augšām būtu ieinteresēts to visu risināt, sen būtu gan sodi un diskvalifikācijas sadotas, gan parlamentā nolobēta kriminālatbildība par šādām darbībām, gan FIFA, UEFA un pretkorupcijas iestādes iesaistītas. Bet nē, pūš tikai visiem miglu acīs, ka "jādod cilvēkam iespēja laboties", "futbols tiktu iznīcināts", "mēs neko nevaram izdarīt" utt.

 +17 [+] [-]

, 2013-10-18 13:52, pirms 10 gadiem
Roltoni - šis vārds raksturo Latvijas futbolu

 +11 [+] [-]

, 2013-10-18 13:52, pirms 10 gadiem
gomes rakstīja: Lajuks jau vienmeer ir licies slidens zutis, ja runa iet par toto!!
Guņas kompanjons jau no 1996. gada. Nekā slidena tur nav.

 +11 [+] [-]

, 2013-10-18 13:53, pirms 10 gadiem
pretīgi palika lasot, lai Stenlijam viss izdodas!

 +44 [+] [-]

, 2013-10-18 13:53, pirms 10 gadiem
Vispirms informācija Forbes par LV toto paradīzi un tagad spēlētājs konkrēti pasaka visu kā ir.... 99% ka Mežeckis Āzijas kantoros arī štancē likmes

 +17 [+] [-]

, 2013-10-18 13:54, pirms 10 gadiem
Gavrilovs jau sen bija jāpamet no futbola. Malacis Ibe! Beidzot kāds arī izstāsta, kā tur īsti ir. Par to 1:7 pret Elsborg...nebrīnīšos ja Sokolovam būs kritusi prezidenta pavēle
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-10-18 13:54, pirms 10 gadiem
Nu tas tak bebram skaidrs,ka Virslīga pastāv tikai lai varētu toto pelniit...Savādāk kāda jēga uzturēt tās komandas? Nevienam LV iznemot pašus spēlātājus un pi*arjugas ,kas pelna uz tiem pabirām toto naudu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-10-18 13:58, pirms 10 gadiem
mrPO rakstīja: Vispirms informācija Forbes par LV toto paradīzi un tagad spēlētājs konkrēti pasaka visu kā ir.... 99% ka Mežeckis Āzijas kantoros arī štancē likmes
Kur var atrast to informāciju no "Forbes"?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2013-10-18 14:01, pirms 10 gadiem
Nauris palaidis BOMBU pirms svarīgās spēles

 +12 [+] [-]

, 2013-10-18 14:02, pirms 10 gadiem
Paldies , Stenlij!
Rīt par Skonto!

  +2 [+] [-]

, 2013-10-18 14:02, pirms 10 gadiem
sasperjods rakstīja: kioskā
Es vaicāju, kurā žurnāla nummurā vai linku uz interneta avotu.

 +16 [+] [-]

, 2013-10-18 14:03, pirms 10 gadiem
Aicinu aizdomāties par to, ka "kaut kāds leģionārs", kam principā būtu jābūt pohuj uz visu, ir godīgāks un visu izstāsta "kā ir", bet mūsu vietējie čaļi turpina spēlēt šīs "spēlītes" tālāk.

 +29 [+] [-]

, 2013-10-18 14:05, pirms 10 gadiem
Respect Ibe ! Dpils utainajiem pat 15 Ls neatradas .. Tas ir limenis , eiropa
1 2 3 4 5 6 7 8 267 komentāri