Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"Riga" piesaista izlases pussargu Saveļjevu, "Spartaks" pieteicis Mārci Ošu

"Riga" piesaista izlases pussargu Saveļjevu, "Spartaks" pieteicis Mārci Ošu
Aleksejs Saveļjevs. Foto: Zigismunds Zālmanis, rigafc.lv

Latvijas trīskārtējā čempione futbolā "Riga" pāreju perioda pēdējā dienā pavēstījusi par līgumu parakstīšanu ar centra pussargiem Alekseju Saveļjevu un Juriju Vakulko no Ukrainas.

22 gadus vecais "Skonto" audzēknis Aleksejs Saveļjevs Virslīgā ir aizvadījis trīs mēnešus, 2017. gadā sākot 10 mačus un gūstot trīs vārtus vēlāk izslēgtās "Babītes"/"Dinamo" rindās. Vasarā viņš tranzītā caur Lietuvas "Švyturys" nokļuva Itālijā, pievienojoties "Hellas Verona" sistēmai. Saveļjevs pa reizei tika pieteikts B sērijas un Itālijas kausa spēlei, bet spēļu praksi iepriekšējās divās sezonās guva C sērijā, "Rende" un "Mantova" vienībās sākot četras no savām 22 spēlēm un gūstot divus vārtus. Latvijas izlasē Saveļjevs ir aizvadījis sešas spēles un jūnijā guva skaistus vārtus pret Vāciju (1:7).

Savukārt Jurijs Vakulko, kuram novembrī apritēs 24 gadi, ir spēlējis divos ciklos Ukrainas U21 izlasē, pamatsastāvā izejot 11 spēlēs un gūstot vienus vārtus, un divi mači viņa rēķinā ir arī pret Latvijas U21 izlasi (1:1, 3:2). Divas spēles Vakulko aizvadījis Belgradas "Partizan", taču lielāko karjeras daļu viņš ir spēlējis Ukrainā, "Dnipro", "Arsenal" un "Dnipro-1" rindās Premjerlīgā aizvadot 61 maču un gūstot divus vārtus.

"Riga" UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā atzina Zviedrijas "Malmo" pārākumu (0:1, 1:1), bet Eirokausu sezonu turpinās Konferences līgas kvalifikācijas otrās kārtas čempionu zarā, ceturtdien uzņemot Ziemeļmaķedonijas "Shkendija". Pieteikums otrajai kārtai ir jāiesniedz līdz nākamajai pusnaktij. Virslīgā rīdzinieki jau rītvakar viesosies pie Jūrmalas "Spartaka", kā pieteikumā Latvijas Futbola federācijas mājaslapā atrodams Latvijas izlases sākumsastāva centra aizsargs Mārcis Ošs. Limbažniekam ar "Spartaku" ir līgums līdz 2022. gada beigām, un iepriekšējās trīs sezonas viņš pavadīja īrē Šveices klubos "Xamax" un "Lugano". Nepilnus 30 gadus vecais aizsargs "Spartaka" sastāvā Virslīgā ir piedalījies 16 spēlēs 2018. gadā un guvis trīs vārtus.

Izmantotie resursi:
https://rigafc.lv/lv/post/277
https://lff.lv/klubi/fk-spartaks-11...


, 2021-07-16 17:24, pirms 3 gadiem
Standarts. Pāris sezonas paceļo pa Eiropu, zaudē konkurenci un atgriežas mājās. Cik bieži restartē karjeras.. Daudz piemēru pēdējos gados.
Saveļjevam droši vien Riga labāks variants, tikai cik bieži viņš tiks spēlēt un vai nav pazudis no redzesloka Itālijas futbolam?
Par Mārci pārsteigums, Šveicē taču labi kotējās vismaz iepriekšējās sezonās. Gan jau atradīs citu īres variantu.
, 2021-07-16 18:56, pirms 3 gadiem
Tuvojas rudens. Gājputni lido uz mājām.
, 2021-07-16 20:57, pirms 3 gadiem
Ošam tad Portugale tomer nesanaca?
, 2021-07-16 22:28, pirms 3 gadiem
T.G.H. rakstīja: Ošam tad Portugale tomer nesanaca?
Porto Benfica un Sporting tā saplēsās savā starpā, ka Portugāles futbola federācija ar balsīm 51%pret 49% nolēma nedot licenzi spēlēšanai Portugāle, mīļā miera labad
, 2021-07-16 22:29, pirms 3 gadiem
Tikmēr Riga vēl parakstījusi Ligue 1 aizsargu.

https://www.lequipe.fr/Football/Act...
Deņiss Rogovs. Foto: FK Tukums 2000
22

Negaidītais varonis Rogovs un vēla pendele ļauj Tukumam izcīnīt otro uzvaru

Šodien Latvijas futbola Virslīgas otrās kārtas beidzamajā spēlē "Tukums 2000"/"Telms" izbraukumā otrajā puslaikā pazaudēja vadību, taču ar pendeles palīdzību pieveica "Jelgavu" – 3:2. Divus vārtus guva aizsargs Deņiss Rogovs, kurš iepriekš nebija izcēlies ar rezultatīviem sitieniem.
Daugavpiliešu vārtsargs Frenks Orols. Foto: Ruslans Antropovs
16

Orols glābj, "Daugavpilij" otrā sausā spēle, noraidījums un pirmā uzvara

Jau otro sauso spēli un pirmo uzvaru "TonyBet" Virslīgas sezonā nopelnījusi "Daugavpils", kas savā laukumā pārspēja debitanti "Grobiņas SC"/LFS (2:0), kas vēl turpina gaidīt pirmos vārtus augstākajā līgā. Pa vārtiem guva leģionāri Bartelemī Djedjū un Aleksejs Golijanins, bet mača izskaņā noraidīts tika Rinalds Aizups. LFF teksta tiešraidē norādīta 600 skatītāju klātbūtne.
Mirklis no "Riga" un "Audas" spēles. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC
9

Regža imitē pirms nedēļas paveikto, "Riga" desmitā sausā uzvara pār "Audu" pēc kārtas

Otro panākumu ar 1:0 Latvijas futbola Virslīgā šosezon izcīnīja "Riga", kura pieveica "Audu". Vicečempione pret šo pretinieku guva desmito uzvaru bez ielaistiem vārtiem pēc kārtas.