Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Lagožnijs: "Krollis ir mans Virslīgas murgs. Viņam jāsper gudrs nākamais solis"

Lagožnijs: "Krollis ir mans Virslīgas murgs. Viņam jāsper gudrs nākamais solis"
Pšemislavs Lagožnijs

Futbola kluba Jūrmalas "Spartaka" nu jau bijušais galvenais treneris Pšemislavs Lagožnijs pēc amata atstāšanas intervijā "Futbolbumbām" pastāstīja sīkāk par savu aiziešanu un iespaidiem par Virslīgu.

"Es domāju par savām iespējām kā trenerim," teica Pšemislavs Lagožnijs, Polijas futbola treneris. "Ko cilvēki redz? Rezultātus un sniegumu laukumā. Taču man vissvarīgāk ir ikdienas darbs un ko es tajā varu paveikt. Apstākļi treniņos, spēlētāju izvēle un paveiktais darbs nedēļā pirms spēlēm. Domāju, ka šajos apstākļos paveicu, ko varēju. Taču bez pašas struktūras izmaiņām, manuprāt, šobrīd ar "Spartaku" ir ļoti grūti sasniegt labus rezultātus."

"Nebija tā, ka spēlētāji skatījās uz mani un domāja, ka mēs paši labi spēlējam, bet treneris pieļauj kļūdas," izteicās Lagožnijs. "Nē, viņi atbalstīja un palīdzēja. Man tas likās skaisti, jo esmu strādājis ar vairākiem citiem treneriem augstākajās līgās, kur bijusi šāda situācija."

Poļu treneris arī atsaucās aicinājumam salīdzināt Latvijas un Polijas futbolu: "Pirmā acīmredzamā lieta ir infrastruktūra. Mums ļoti palīdzēja "Euro 2012" finālturnīra rīkošana, jo tad visas lielās pilsētas sāka būvēt stadionus un treniņlaukumus, jo visas gribēja kļūt par finālturnīra rīkotājām. Tāpat arī mediju interese, pie mums visi mīl futbolu un žurnālisti nāk uz spēlēm lielā skaitā. Šajā ziņā Ekstraklasi mierīgi var salīdzināt ar Čempionu līgu un "La Liga". Un tas rada Latvijā iespaidu, ka Polijas futbols tas ir kaut kas "wow"."

Lagožnijs norādīja, ka Latvijas futbolistiem tādas līgas kā Polijas čempionāts ir ļoti labs pirmais variants ārzemēs, jo neviens uzreiz vēl nevar būt gatavs Premjerlīgai vai Bundeslīgai: "Šajā ziņā Artjoms Rudņevs ir izcils piemērs. Taču tas nenozīmē, ka Polijas futbols ir tik ļoti pārāks pār Latvijas, taisnība, ka vairāki Latvijas Virslīgas spēlētāji mierīgi varētu spēlēt Ekstraklasē."

Vai spēlētājs "Valmierā" var attīstīties tikpat labi kā Polijā? "Manuprāt, nē. Uzreiz jāvaicā, cik šādam spēlētajam gada laikā ir patiešām nozīmīgu un konkurētspējīgu spēļu? Kādi ir treniņu apstākļi un pieejamā infrastruktūra?" ar pretjautājumiem atbildēja Lagožnijs. "Raimonds Krollis ir labs piemērs. Viņš labi sāka Latvijas U19 izlasē, spēlēja "Mettā" un tagad Valmierā visu jau paveicis. Tagad viņam nepieciešams gudrs nākamais solis. Nezinu, kāds ir pareizais solis, jo nepazīstu viņu. Proti, zinu Krolli kā futbolistu Virslīgā, viņš vienmēr labi spēlēja pret "Spartaku" un guva vārtus, viņš bija mans murgs Virslīgā (smejas). Taču vai, piemēram, aiziešanā uz Francijas līgu nesanāk tā, ka viņš pazūd, jo netiek spēlēt? Nezinu. Man būtu interesanti redzēt Krolli uz laiciņu Polijā, salīdzināt, kā viņš izskatās Ekstraklases realitātē."


, 2022-05-16 12:25, pirms 2 gadiem
Cerams jau vasara Krollis tiks uz kadu specigaku cempi, kaut vai to pasu Poliju.
, 2022-05-16 12:35, pirms 2 gadiem
Jautājums - ka toto klubi atrod kopīgu valodu ar treneriem, lai panāktu vajadzīgo rezultātu?
, 2022-05-16 13:49, pirms 2 gadiem
Priekšs Kroļļa Polijas ekstralīga būtu labs variants , pāris gadus labi nospēlējot Polijā var skatīties augstāk !
Esmu pārliecināts , nepavilks viņš spēlēšanu eiropas top līgās !
Tapēc soli , pa solim jārāpjas uz augšu !
Ja vēl kādu gadu vai pat divus paliks Latvijā , iestāsies regress , atgriezties vienmēr paspēs .
Veiksmi turpmākajā karjērā !
, 2022-05-16 15:22, pirms 2 gadiem
Simpatizēja šis treneris ar savu attieksmi pret futbolu ... Novēlu veiksmīgu karjeras attīstību!
, 2022-05-16 20:59, pirms 2 gadiem
Loģiski,ka spēlētājam jāsper pakāpeniski soļi,nevis uz reiz uz TOP līgu.Spilgts piemērs J.Ikaunieks,tāpēc Krollim tiešām Polijas līga būtu loģisks karjeras turpinājums.
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
43

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
14

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.