Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Audas" apelāciju neapmierina, Virslīgā spēlēs tikai deviņas komandas

"Audas" apelāciju neapmierina, Virslīgā spēlēs tikai deviņas komandas
Foto: Raivis Kanders, FK "Auda"

Latvijas Futbola federācijā nav apmierināta futbola kluba "Auda" apelācija par tai nepiešķirto Virslīgas licenci, liecina portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija, kas nedaudz vēlāk apstiprināta arī LFF mājaslapā. Attiecīgi "Optibet" futbola Virslīga 2021. gada sezonā paliek ar deviņām komandām.

"LFF Klubu licencēšanas Apelācijas padome otrdien, 16. februārī, izskatīja FK "Auda" apelācijas sūdzību par 2021. gada 3. februārī Klubu licencēšanas Pirmās instances padomes lēmumu par LFF-A licences nepiešķiršanu FK "Auda" klubam," vēstīts LFF mājaslapā. "Izskatot apelācijas sūdzību, Apelāciju padome nolēma:

# Pamatojoties uz LFF Klubu licencēšanas institūciju nolikuma p. 6.5.1., atzīt, ka 2021. gada 3. februāra Klubu licencēšanas Pirmās instances padomes lēmums nepiešķirt LFF-A licenci FK "Auda" dalībai 2021. gada Virslīgas čempionātā ir tiesisks, un atstāt to negrozītu."

Nekāds plašāks skaidrojums par apelācijas sūdzības izskatīšanu un lēmuma pieņemšanas procesu LFF preses dienestam no Apelāciju padomes šobrīd nav sniegts un attiecīgi arī nav publicēts. Arī minētais 6.5.1. punkts īsti neko par lēmuma pieņemšanas procesu nepaskaidro, jo tas ir gluži vienkārši šāds: "Izskatot iesniegtās apelācijas sūdzības, Apelāciju padomei ir tiesības motivēti atzīt, ka pārsūdzētais lēmums ir tiesisks, atstājot to negrozītu."

Latvijas Futbola federācijas licencēšanas jautājumos Apelāciju padome ir augstākā instance.

Klubu licencēšanas apelāciju komisijas sastāvā, saskaņā ar LFF valdes sēžu arhīvos pieejamo informāciju, kopš 2020. gada marta ir Ričards Barbalis (priekšsēdētājs), Jurijs Rasnačs un Igors Oleinikovs.

Februāra sākumā LFF attiecīgā padome nolēma piešķirt A licences, kas ļauj startēt Virslīgā, deviņām komandām. Bez licences palika "Jelgava" un pirmās līgas komanda "Auda", kas iepriekšējo sezonu pabeidza otrajā vietā savā līgā.

"Jelgava" uz vietu Virslīgā neturpināja pretendēt finansiālu apsvērumu dēļ, kamēr "Auda" iesniedza apelāciju. "Audai" Virslīgas licence netika piešķirta, kā norādīts LFF paziņojumā, pamatojoties uz LFF Klubu licencēšanas noteikumu sporta un infrastruktūras kritēriju neizpildi.

Licenci 2021. gada sezonai līdz ar to saņēmuši tikai deviņi klubi: "Riga", RFS, "Valmiera", "Ventspils", "Liepāja", Jūrmalas "Spartaks", "Daugavpils", "Metta" un "Noah Jurmala". Attiecīgi šosezon Virslīgā būs par vienu komandu mazāk nekā iepriekš, taču deviņas komandas Virslīgā bija arī 2019. gadā.


, 2021-02-16 21:26, pirms 3 gadiem
Ļaškas atriebība Gorkšiem.
, 2021-02-16 21:45, pirms 3 gadiem
Jo tãlãk, jo trakãk. . .Latvijas futbola pagrimums turpinãs . .
Zivs pûst no galvas. LFF nespéj noorganizét normãlu,stabilu valsts ćempionãtu. Pérn pandémija jauca kãrtis, śogad LFF vadoñi, kuriem rûp tikai sava kabata, nevis futbola attïstîba valstî.
, 2021-02-16 21:50, pirms 3 gadiem
"Auda neo malaci, pretinieki kabaci". Bija skaitampantins, kad vienmer ar "Daugavas Vanagiem" bija jaspele pret vieniem. atceros, ka jaunatnes ligas vienmer bija loti gruti uzvaret, bija vieteja Barcelona. Ta, protams jau bija pavisam cita komanda, tik nosaukums tads pats
, 2021-02-16 21:57, pirms 3 gadiem
Ievēlēja par prezidentu pilnīgāko padibeni, tā jau bija dir.. , tagad vispār....
, 2021-02-16 21:57, pirms 3 gadiem
Psc, kas un kaada ir taa skjirba, deelj kuras Auda nevar virsliigaa speelet
Nav neviena silto zemju pamatiedzivotaja, ko pardot uz Kaiminjvalsti?
, 2021-02-16 22:13, pirms 3 gadiem
Kas ir šie Ričards Barbalis, Jurijs Rasnačs un Igors Oleinikovs? Kārtējie pelēkā, apaļā kardināla ielikteņi?
, 2021-02-16 22:20, pirms 3 gadiem
Murgs
, 2021-02-16 23:17, pirms 3 gadiem
Ļoti labi, FC Riga nebūs punktu donors. Lai Riga 2 turpina spēlēt 1.līgā.
, 2021-02-16 23:27, pirms 3 gadiem
Nu žēl... būtu jautri noskatīties , ka Gorkši paņem pakaļā maukelsonu
, 2021-02-17 00:05, pirms 3 gadiem
Krivuņecs Žigajeva, alus dzeršanas raidījumā, pateica visu patiesību par LFF.
, 2021-02-17 00:08, pirms 3 gadiem
Ir jau feini, čaļi spēlē un ievēro kaut kādas savas nosacītās prioritātes (LSF), un ir jau forši būt baigajiem nažiem,ja nav jātērē savs piķis, var iet rotaļās par nodokļu kāpostu
Nez,kkad pienāks brīdis,kad patiešām kāds sāks sakārtot futeni..?
, 2021-02-17 00:39, pirms 3 gadiem
Noah čempions !)))
, 2021-02-17 09:16, pirms 3 gadiem
Auda, nevar izpildīt prasības, un zināja to, tad, kad sniedza dokus Virslīgai, ( lai komanda spēlētu virslīgā, ir jau šodien jāsakārto tās lietas, bet nevis jācer uz HAĻAVU, paņems jo vajag) , tāpat solīja puikiem Zelta kalnus, kā vienmēr, kad Audas spēlētāji kļūs par vīriem un pametīs šo komandu.
Auda laba komanda, bet ...
, 2021-02-17 09:22, pirms 3 gadiem
Žel, cerēju, ka būs 10 komandas. Gribētos redzēt vai dzirdēt izvērstāko pamatojumu no LFF.
, 2021-02-17 09:23, pirms 3 gadiem
Latfootball rakstīja: Žel, cerēju, ka būs 10 komandas. Gribētos redzēt vai dzirdēt izvērstāko pamatojumu no LFF.
Kāds tur izvērstais pamatojums, citām komandām ir jāievēro Virslīgas prasības, Audu paņemsim na Haļavu, jo vajag 10, un pārēji kuri ievēro
ir idioti
, 2021-02-17 10:13, pirms 3 gadiem
Nav nemaz tik sen atpakaļ lai aizmirstu. Futbola labā tika pielaistas dažreiz
komandas ar dažiem trūkumiem. Tikai viens piemērs : Jūrmalas
"Spartaks:" uzņēma viesus mazās koka ģērbtuvēs-būdiņās. Tagadējai bardaks ar akadēmijām .Ne vienai vien nav visas vecuma grupas, un tad vēl smieklīgā akadēmiju tirgošana piesedzoties ar līgumiem.
, 2021-02-17 10:15, pirms 3 gadiem
Nosaukuma pēc Audu gribētu virslīgā noteikti, bet... kas šobrīd ir Auda patiesībā? Tikai izkārtne, no veciem laikiem, bet ar jau pavisam citu saturu? To es nezinu, tādēļ negribas skaļi raudāt par "ļauno LFF".
, 2021-02-17 10:15, pirms 3 gadiem
Prasības, prasības. . . bieži no pirksta izzīstas. Pret vieniem ir, bet citiem caur pirkstiem skatās. . . pēkšņi uzrodas kaut kādi armēņi, tāpat bagātākie Rīgas klubi, vēl viens otrs mākslīgi uzstutēti. . .
Pirmkārt jāievēro sportiskais princips. Jelgavai bija tiesības, neatteicās. . .
Tukums gan pats atteicās konkurēt, bet tikai tāpēc, ka skaidri nesaņēma atbildi, ka būs vieta virslīgā. . .
Nu sanāca, ka taš divas komandas netiek pie spēlēšanas. Auda kā pirmais rezervists pieteicās. . . nelaiž, kaut nav būtiska iemesla.
Vienīgais smagais noziegums, lai komandai neļautu spēlēt var būt kādas smagas finansiālas afēras, pārdotas spēles. . .
Tagad izčakarēts čempionāts, nepilns komandu komplekts. . . Kas no tā iegūs, vai Latvijas futbols?
Un nav joprojām skaidri pateikts kā būs nākamajā sezonā, bija 10 komandas , tad pēdējā krita arā. Kā rudenī, vai 9. kritīs arā vai vienkārši 1. no pirmās līgas nāks klāt? Vai 9. krīt arā un divas nāk klāt, lai būtu vismaz 10 komandas. Vai turpināsim muļļāties ar 9 komandām, vai pat vēl kādai neiedos licenci. Varbūt kas fincionāriem nesableķo tiem nedod licenci?
Visi tie LFF nosacījumi ir stiepjami jēdzieni. Ja pēc sportiskiem principiem komandai ir tiesības spēlēt, nekādi šķēršļi nav jāliek un pārējais finanses, algas, rezerves, akadēmija ir komandas iekšējā lieta!
, 2021-02-17 10:31, pirms 3 gadiem
Bija nostabilizējies čempionāts ar 10 komandām, tagad tas jūk . . . .
Ja vēl būtu vairāk 12-15 komandas, tad kaut cik attaisnot, ka piesienas, bet tā jau mums tas čempis var teikt uz puņķiem turējās. . . .
Tagad Jelgava, liela pilsēta paliek bez komandas virslīgā, vai no tā iegūs latvijas futbols? LFF pat ja Jelgavai bija problēmas varēja, pat vajadzēja palīdzēt, tāpat Tukumam, Audai. Nav jāpiesienas, jāaizliedz, jānīdē jau tas mazumiņš kas ir, bet jāpalīdz, žēl ka arī Rezeknei nav komada.
, 2021-02-17 10:44, pirms 3 gadiem
Ja tā ļoti grib piesieties, tad jāprasa ar kādām tiesībām tas Noah spēlēs, kur viņiem akadēmija u.t.t. Tas gan bija gadījums, kad varēja teikt STOP. Daugavpils izcīnīja tiesības, lai spēlē. Ja D-pils atsakās, tad nākošais rindas kārtībā.
Tagad principā pavisam jauna, cita komanda,citi spēlētāji, kurai nebija nekādas tiesības spēlēt virslīgā. Kur te principi, reglaments?
Atrodas bagāti veči un darakā grib! Kur vēl lielāks bardaks var būt?!
, 2021-02-17 11:00, pirms 3 gadiem
Vēl viena platforma āfrikas bēgļiem Virslīgā Nav nepieciešama! Lai turpina bakstīties Nākotnes līgā!
, 2021-02-17 11:01, pirms 3 gadiem
Mazliet no futbola vēstures. Pēckara gados, 50 gados vienreiz mums bija spēcīga latviešu futbola komanda- Liepājas Sarkanais metalurg Lazda, Rūja, Sudmalis, Feldmanis, Drāznieks, brāļi Zviedri- reaktīvais labais malējais Žanis, Gustavs, Arvīds, Zvejnieks, Feldmanis. . . . visi latviešu puikas. Toreiz PSRs virslīgā A klasē spēlēja Rīgas Daugavau, kur lielā puse bija iebraucēji. Pēc reglamenta republikas čempionam bija jāspēlē pārspēles par teisībām Latviju pārstāvēt PSRS ;čempionātā. Metalurgs sasita vareno Rīgas Daugavu un ieguva tiesības. Bet kas Liepājai dos to!? Apvienoja abas komandas un nekas labs tur nesanāca. Jā, Liepājai nebija infrastruktūras. Rīgā uz Daugavas spēlēm nāca ap 20000 skatītāju. Diemžēl, tik laba, arī latviska komanda vairs nekad nebija un arī nebūs!
, 2021-02-17 11:26, pirms 3 gadiem
tupie latvijcu futbaļēri atkal kasās, tagad krivuņecs iznācis no skapja
nav lielāku dolbajobu par LV futbola funkcionāriem, uz tāda fona pat renisti izskatās gudri
, 2021-02-17 11:39, pirms 3 gadiem
sinajs rakstīja: Ja tā ļoti grib piesieties, tad jāprasa ar kādām tiesībām tas Noah spēlēs, kur viņiem akadēmija u.t.t. Tas gan bija gadījums, kad varēja teikt STOP. Daugavpils izcīnīja tiesības, lai spēlē. Ja D-pils atsakās, tad nākošais rindas kārtībā.
Tagad principā pavisam jauna, cita komanda,citi spēlētāji, kurai nebija nekādas tiesības spēlēt virslīgā. Kur te principi, reglaments?
Atrodas bagāti veči un darakā grib! Kur vēl lielāks bardaks var būt?!
Tātad, ja "Manchester United" mainās īpašnieks, viņi vairs nedrīkst spēlēt Premjerlīgā? "Noah" arī ar "Jelgavu" bija pārrunas par kluba iegādi. Ja viņi nopirktu "Jelgavu", viņiem ir tiesības spēlēt Virslīgā, bet ja Daugavpils "Lokomotīvi" - tad nav? No "Noah" Virslīgā noteikti būs lielāka jēga, nekā no Jelgavas jauniešiem vai "Audas". Jelgavas un Tukuma jaunieši un Riga FC dublieri nekur nepazudīs: vienkārši spēlēs šogad savam līmenim atbilstošā turnīrā.
, 2021-02-17 11:51, pirms 3 gadiem
Līmenis rakstīja: Kāds tur izvērstais pamatojums, citām komandām ir jāievēro Virslīgas prasības, Audu paņemsim na Haļavu, jo vajag 10, un pārēji kuri ievēro
ir idioti
Noteikumi ir noteikumi. Vienīgi varbūt tie ir jāpārskata. Iespējams tēmējam pārāk augstu tik mazam tirgum kā Latvija. Stadioni mazi un tos pašus nevar piepildīt, TV interese nav. Kurš to visu var nosponsorēt? Tik daudz mums to naudas atmazgātāju un shēmotāju arī nav lai 10 tādus "klubus" savāktu. 10 "komandas" gan varētu sagrabināt. Vai man kā skatītājam tribīnēs interesē, ka redz šim FC Riga tur ir apakšā vesela akadēmija? Nu nē.. man interesē tikai tie kas ir uz laukuma - "komanda".
, 2021-02-17 12:06, pirms 3 gadiem
Latfootball rakstīja: Tātad, ja "Manchester United" mainās īpašnieks, viņi vairs nedrīkst spēlēt Premjerlīgā? "Noah" arī ar "Jelgavu" bija pārrunas par kluba iegādi. Ja viņi nopirktu "Jelgavu", viņiem ir tiesības spēlēt Virslīgā, bet ja Daugavpils "Lokomotīvi" - tad nav? No "Noah" Virslīgā noteikti būs lielāka jēga, nekā no Jelgavas jauniešiem vai "Audas". Jelgavas un Tukuma jaunieši un Riga FC dublieri nekur nepazudīs: vienkārši spēlēs šogad savam līmenim atbilstošā turnīrā.
Jā, komandu īpašnieki mainās, bet komanda paliek un skatītājs pat bieži nezin ka komandai cits īpašnieks ''Manchester United'' kā bija tā palika.
No 1.līgas uzvarētāja nekas nav palicis- ne komanda, ne spēlētāji, tagad spēlēs pavisam cita, jauna komanda, citā pilsētā.
šajā situācijā lai jau spēlē, būs vismaz 9 komandas, bet kā tas viss notiek nekādas loģikas un konsekvences.
Un tās it kā prasības klubiem neloģiskas. Stāv tukši stadioni- Ogrē, Saldū citur. Kur spēlēt ir un ciktad mums nāk to skatītāju?! Ar tām akadēmijām lai noņemas LFF, organizē , dod naudu- nauda ir!!!
Skatītājam interesē futbola spēlē, aiziet un redzēt kā divas komandas cīnās, nevis kaut kādas LFF izfantazētas prasības, kas vairāk izskatās pēc darbības imitācijas- redz mēs strādājam, kaut ko darām. Jā, bezjēgā, no kā nekāds labums nav ne futbolam, ne skatītāju interesēm.
, 2021-02-17 14:40, pirms 3 gadiem
PPK- labas
Edgars Maļcevs. Foto: Aiga Veisa
4

Nepalīdzēja arī video: LFF atzīst tiesneša kļūdu - "Liepājai" derbijā bija jāsit pendele

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu nodaļa sniegusi savu skaidrojumu par vakardienas derbiju, kurā "Liepāja" ar 2:3 piekāpās "Grobiņai"/LFS un 68. minūtē pie rezultāta 1:2 pat ar VAR palīdzību netika pie 11 metru soda sitiena.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.
"Grobiņa" svin Deivida Dobrecova vārtu guvumu. Foto: Aiga Veisa
121

Liepāja pieder "Grobiņai": Dobrecova vīri derbijā satriec bagātākos kaimiņus

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas sezonā izcīnīja debitante "Grobiņa"/LFS, kas principiālajā derbijā ar 3:2 pieveica "Liepāju". Uzvaras vārtus guva galvenā trenera Viktora Dobrecova 27 gadus vecais dēls Devids.