Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Černomordijam pietiek ar vienu minūti, lai nonāktu Virslīgas kārtas simboliskajā izlasē

Černomordijam pietiek ar vienu minūti, lai nonāktu Virslīgas kārtas simboliskajā izlasē
Antonijs Černomordijs. Foto: Zigismunds Zālmanis

Aizvadītajā sestdienā aizritēja "Optibet" Virslīgas spēļu kārta, kurā norisinājās četras spēles. Sportacentrs.com futbola apskatnieki izvēlējušies savu 14. simbolisko izlasi, kurā pirmo reizi par labāko treneri izvēlēts "Liepājas" vadītājs Dmitrijs Mološs.

Sportacentrs.com Virslīgas simbolisko izlašu noteikšanā piedalās Edmunds Novickis, Agris Suveizda, Arkādijs Birjuks, Miķelis Osis un Emīls Ozerinskis.

Virslīgas 14. simboliskā izlase
Kārtas ievadā aizritēja aizraujoša spēle Daugavpilī, kur "Valmiera" spēja atspēlēties un mača izskaņā ar diviem vārtiem gūt uzvaru. Labas cerības Latgales komandai uz trīs punktiem deva Raivis Ķiršs, kuram pārbaudes cīņās Latvijas izlasē netika dota iespēja, taču "Daugavpils" rindās Ķiršs iznāca uz maiņu un mača 77. minūtē deva daugavpiliešiem vadību. Izraut trīs punktus "Valmierai" ļāva Raimonds Krollis un Ivans Želizko, kuri trīs minūšu laikā sasita divus vārtus, ļaujot vidzemniekiem turēties turpat līdzās Virslīgas līdervienībām.

Neticami ilgi "Noah" noturējās neielaidusi vārtus pret "Riga". 89. minūtes trīskārtējā valsts čempione nespēja gūt vārtus. Virslīgas pastarītes aizsardzību turēja Klāvs Kramēns, bet par mača galveno varoni kļuva Antonijs Černomordijs, kurš laukumā uz maiņu iznāca 89. minūtē. Černomordijs ar pirmo pieskārienu sita bumbu vārtos, izglābjot "Riga" no punktu zaudēšanas Andra Riherta pirmajā spēlē "Riga" galvenā trenera amatā.

Par kārtas centrālo maču varēja uzskatīt cīņu Slokā, kur spēle nelika vilties, "Liepājai" aizvadot vienu no savām labākajām spēlēm un izcīnot uzvaru pār "Spartaku". Mača pirmos vārtus guva centra aizsargs Seidinā Keitā, kuram ar rezultatīvu piespēli asistēja Dmitrijs Baga. Kvalitatīvu spēli aizvadīja arī Dodo, kurš izcēlās ar rezultatīvu piespēli un regulāri apdraudēja pretinieku vārtus arī pats. Pirmo reizi Sprotacentrs.com simboliskajā izlasē kā galvenais treneris izvirzīts Dmitrijs Mološs.

Kārta noslēdzās ar Andreja Gluščuka debiju pie "Mettas" stūres, taču tas neliedz RFS gūt drošu uzvaru. Zīmīgi, ka paralēli šim mačam norisinājās spēle "Euro 2020" turnīrā starp Austriju un Ziemeļmaķedoniju. Tieši šo divu valstu pārstāvji guva vārtus Virslīgas līdervienības labā, izceļoties Tomašam Šimkovičam un Darko Micevskim. Abu pussargu raidījumi bija tiešām kvalitatīvi un precīzi, nedodot iespēju pretinieku vārtsargam tos atvairīt. Savukārt runājot par vārtsargiem, tieši RFS vārtu vīrs Vitauts Čerņausks par "sauso" spēli un četriem atvairītajiem sitieniem nopelnījis pozīciju simboliskās izlases vārtos.

Sportacentrs.com Virslīgas simboliskās izlases vizualizācijas autors - Eduards Petrovs.

1. kārta2. kārta3. kārta4. kārta5. kārta6. izlase7. izlase8. izlase
9. izlase10. izlase11. izlase12. izlase13. izlase14. izlase

, 2021-06-16 10:30, pirms 3 gadiem
Černomordijam pietiek ar vienu minūti, lai nonāktu Virslīgas kārtas simboliskajā izlasē

Iesit vārtus amatieriem uznākot spēles pēdējā minūtē = GOAT
, 2021-06-16 11:17, pirms 3 gadiem
the return of the punkts rakstīja: Černomordijam pietiek ar vienu minūti, lai nonāktu Virslīgas kārtas simboliskajā izlasē

Iesit vārtus amatieriem uznākot spēles pēdējā minūtē = GOAT
Vai ne
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
46

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
14

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.