Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Pēteris Neimanis

RFS iesit jau devītajā minūtē un sezonu sāk ar "Ventspils" pieveikšanu

RFS iesit jau devītajā minūtē un sezonu sāk ar "Ventspils" pieveikšanu
Foto: rfs.lv

"Optibet" Virslīgas jauno sezonu ar uzvaru sākuši vicečempioni RFS futbolisti, kas savā laukumā guva vārtus jau mača ievadā un ar 1:0 pieveica bronzas medaļniekus ventspilniekus.

Virslīgas pirmajā kārtā jauno leģionāru limitu pēc pilnas programmas izmantoja RFS, sūtot pamatsastāvā septiņus ārzemju spēlētājus, kamēr ventspilniekiem tādi bija seši. Interesanti, ka mājiniekiem rezervē palika pieredzējušais vārtsargs Kaspars Ikstens, kamēr vārtu drošība tika uzticēta jaunpienācējam Danilo Kučeram.

Pirmie mača trešajā minūtē vārtus apdraudēja viesi, kad pēc piespēles soda laukumā uzreiz sitienu izdarīja Fabinju, bet bumba lidoja garām. Tūlīt pat pastrādāt nācās arī “Ventspils” aizsardzībai, kas ar mājinieku pirmo uzbrukuma vilni galā tika, tomēr jau devītajā minūtē rīdzinieki atklāja rezultātu. Neveiksmīgi šajā epizodē nospēlēja pieredzējušais vārtsargs Konstantīns Mahnovskis, kurš netika galā ar Banju sitienu no visai asa leņķa, ielaižot bumbu tuvajā apakšējā stūrī.

12. minūtē pauzi bija spiests pieprasīt galvenais tiesnesis Andris Treimanis, kuram bija nepieciešama mediķu palīdzība. Aukstais un masāža šoreiz nelīdzēja un nācās veikt tiesnešu maiņu – galvenā pienākumus pārņēma Mareks Ķere. Pēc vairāku minūšu pauzes pirmie uzbrukumu noorganizēja RFS spēlētāji, bet pēc tam vairākas minūtes bumba atradās tieši viņu soda laukuma tuvumā. “Ventspilij” bija arī divi momenti, taču vienā no tām skaistu saspēli pārtrauca Vladislavs Sorokins, bet vēl pēc brīža vēlreiz vārtu rāmī netrāpīja Fabinju.

RFS par savu uzbrukumu atgādināja 39. minūtē, taču pēc sitiena ar galvu Mahnovskis viegli ķēra bumbu. Bumbu gan joprojām vairāk kontrolēja viesi, laiku pa laikam izceļoties ar kādu bīstamu centrējumu, bet darbu Kučeram sagādāt nespēja. Tiesnešu maiņas dēļ pirmā puslaika kompensācijas laiks bija astoņas minūtes, kurās abas komandas tika pie standartsituācijām, bija sāpīgas sadursmes un emocionālas skaidrošanās, bet rezultāts nemainījās.

Jau otrā puslaika pirmajā minūtē sitiena pozīciju pats sev izkārtoja Kuadio, taču Mahnovskis bez grūtībām bumbu tvēra. “Ventspils” atbildēja ar Sutgļa reidu un bīstamu Tīdenberga sitienu, pēc kura Kučera bumbu pārcēla pāri vārtiem. Īsā laikā ventspilnieki tika pie divām standartsituācijām, bet pēc Svārupa sitiena bumba trāpīja pa vārtu pārliktni, taču dabūt to vārtos joprojām nesanāca.

RFS ar vētrainiem uzbrukumiem neatbildēja, laiku pa laika mēģinot izveidot kādu pretuzbrukumu un tiekot pie standartiem, taču neko ļoti bīstamu tā arī neizveidojot. “Ventspils” uzbrukumi bija bīstamāki, taču paša galvenā – precīza noslēdzošā sitiena – tajos tāpat nebija. Minūtes trīs līdz pamatlaika beigām viesi palika mazākumā, jo divus brīdinājumus minūtes laikā saņēma Sahņevičs, Par Ķeres lēmumu emocionālu apšaubīšanu brīdinājumu saņēma arī ventspilnieku treneris Viorels Frrunza.

Jau kompensācijas laikā Mahnovskis glāba savu komandu pēc Zjuzina sitiena, "Ventspils" vēl mēģināja kaut ko glābt, taču rezultāts nemainījās - RFS sezonu sāka ar uzvaru 1:0.

Optibet Virslīga, 15. jūnijs

RFS – Ventspils 1:0 (1:0)
Vārti: Banju 9’
RFS: Kučera, Sorokins, Solovjovs, Isajevs, Šimkovičs, Lipuščeks, Šaričs (Babičevs 73’), Bajanu, Strumija, Lemajičs, Kuadio (Zjuzins 81’)
Ventspils: Mahnovskis, Mamā, Litvinskis, Rehviašvili, Sahņevičs, Stuglis (Tālbergs 85’), Tīdenbergs, Fabinju (Kozlovs 68’), Villela, Eristavi (Mbā 46’), Svārups (Kazims 63’)
Brīdinājumi: Strumija, Banju, Kuadio; Rehviašvili, Mamā, Kazīms, Sahņevičs
Noraidījums: Sahņevičs
Galvenais tiesnesis: Andris Treimanis, (Mareks Ķere no 12’)

"Optibet" Virslīgas 1. kārta

DatumsLaiksSpēleTiešraideRez.
15.06.18:00Daugavpils - LiepājaSportacentrs.com TV0:2 (0:2)
15.06.18:00RFS - VentspilsBest4SportTV1:0 (1:0)
15.06.20:15Riga - ValmieraSportacentrs.com TV
16.06.18:00Metta - SpartaksSportacentrs.com TV
16.06.19:00Tukums 2000 - JelgavaSportacentrs.com

, 2020-06-15 20:32, pirms 4 gadiem
RFS pārņems Riga stafetes kociņu - spēles uzvarēt ar 1:0 ....
😎
Labi, tas tik sākums ...
😁
, 2020-06-15 20:46, pirms 4 gadiem
Kopumā komanda patīk. Kuadio ļoti pielicis starpezonā, vismaz pēc pirmās spēles spriežot. Šimkovič, kā parasti, ļoti labs.
Prieks, ka Zjuzins ir atpakaļ laukumā.
Apseicu ar uzvaru
, 2020-06-15 20:52, pirms 4 gadiem
Leonards Raiļans rakstīja: Kopumā komanda patīk. Kuadio ļoti pielicis starpezonā, vismaz pēc pirmās spēles spriežot. Šimkovič, kā parasti, ļoti labs.
Prieks, ka Zjuzins ir atpakaļ laukumā.
Apseicu ar uzvaru
Aha, labi izskatījās laukumā kopā arī ar Emersonu
, 2020-06-15 21:13, pirms 4 gadiem
Kā ventiņi izskatījās?
, 2020-06-15 21:20, pirms 4 gadiem
evil11 rakstīja: Kā ventiņi izskatījās?
Svārups nevelk kā uzbrucējs, k-kādi momenti bija, bet vidiņā zaudēja rfs diezgan daudz.
, 2020-06-15 22:15, pirms 4 gadiem
Mahnovskis, manuprāt, būtu arī varējis atrauties kādu kartiņu par leksiku pret tiesnešiem (faktiski jau uzreiz pēc ielaistajiem vārtiem šis bija uzvilcies un tā arī neatlaida līdz spēles beigām)
, 2020-06-15 22:24, pirms 4 gadiem
Ventspils bez komandas spēles,kaut kur sit,bums,bams un viss.Savākti kaut kādu aģentu piespēlētie leģionāri ar it kā labiem cv,bet nu piedodiet spēles nekādas.Vienīgais Tidenbergs patika šodien.
, 2020-06-15 22:33, pirms 4 gadiem
Sedrika pēcspēles komentārs : https://www.facebook.com/neviensnez...
, 2020-06-15 22:34, pirms 4 gadiem
Nezinu,es tik kategoriski neizteiktos.Spēles ziņā ventspilnieki nebija daudz vājāki par RFS.Rezultāta ziņā jā,pieņemsim veiksmes trūkums.Mamaha prieki pēc zaudētas spēles gan man nebija izprotami,gandrīz vai bučoties līda pie atsveicināšanās
, 2020-06-15 22:45, pirms 4 gadiem
Šitik vēlu sezonai sākoties, nez ko var sagaidīt ...
Teica Šitiks ....
, 2020-06-15 22:47, pirms 4 gadiem
alguns rakstīja: Nezinu,es tik kategoriski neizteiktos.Spēles ziņā ventspilnieki nebija daudz vājāki par RFS.Rezultāta ziņā jā,pieņemsim veiksmes trūkums.Mamaha prieki pēc zaudētas spēles gan man nebija izprotami,gandrīz vai bučoties līda pie atsveicināšanās
jāuztrin uzbrukums, tāds bezzobains likās. Visu spēli neredzēju
, 2020-06-16 01:01, pirms 4 gadiem
alguns rakstīja: Nezinu,es tik kategoriski neizteiktos.Spēles ziņā ventspilnieki nebija daudz vājāki par RFS.Rezultāta ziņā jā,pieņemsim veiksmes trūkums.Mamaha prieki pēc zaudētas spēles gan man nebija izprotami,gandrīz vai bučoties līda pie atsveicināšanās
Varbūt prezidenta likme par pirmo puslaiku spēlēja?🤣Būs prēmijas Mamaham un kompānijai.
Deņiss Rogovs. Foto: FK Tukums 2000
22

Negaidītais varonis Rogovs un vēla pendele ļauj Tukumam izcīnīt otro uzvaru

Šodien Latvijas futbola Virslīgas otrās kārtas beidzamajā spēlē "Tukums 2000"/"Telms" izbraukumā otrajā puslaikā pazaudēja vadību, taču ar pendeles palīdzību pieveica "Jelgavu" – 3:2. Divus vārtus guva aizsargs Deņiss Rogovs, kurš iepriekš nebija izcēlies ar rezultatīviem sitieniem.
Daugavpiliešu vārtsargs Frenks Orols. Foto: Ruslans Antropovs
16

Orols glābj, "Daugavpilij" otrā sausā spēle, noraidījums un pirmā uzvara

Jau otro sauso spēli un pirmo uzvaru "TonyBet" Virslīgas sezonā nopelnījusi "Daugavpils", kas savā laukumā pārspēja debitanti "Grobiņas SC"/LFS (2:0), kas vēl turpina gaidīt pirmos vārtus augstākajā līgā. Pa vārtiem guva leģionāri Bartelemī Djedjū un Aleksejs Golijanins, bet mača izskaņā noraidīts tika Rinalds Aizups. LFF teksta tiešraidē norādīta 600 skatītāju klātbūtne.
Mirklis no "Riga" un "Audas" spēles. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC
9

Regža imitē pirms nedēļas paveikto, "Riga" desmitā sausā uzvara pār "Audu" pēc kārtas

Otro panākumu ar 1:0 Latvijas futbola Virslīgā šosezon izcīnīja "Riga", kura pieveica "Audu". Vicečempione pret šo pretinieku guva desmito uzvaru bez ielaistiem vārtiem pēc kārtas.