Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Krivuņecs gatavs vērsties tiesā pret LFF: "Kāpēc viņi mēģina salauzt sistēmu?"

Krivuņecs gatavs vērsties tiesā pret LFF: "Kāpēc viņi mēģina salauzt sistēmu?"
Maksims Krivuņecs. Foto: Latvijas Futbola virslīga

Latvijas Futbola federācija pirms desmit dienām pavēstīja par pieņemtajām izmaiņām Virslīgas leģionāru pieteikšanas maksās, kas izsauca lielu neapmierinātību no Virslīgas klubiem. Organizācijas valdes priekšsēdētājs Maksims Krivuņecs sarunā ar portālu Sportacentrs.com pauda gatavību tiesu darbiem, bet priekšlikuma autors Andis Rozītis norādīja, ka lēmums pieņemts Latvijas futbola attīstības labā. Krivuņecs arī Twitter nekautrējās nosaukt Rozīti par Daiņa Kazakeviča cilvēku.

Maksima Krivuņeca viedoklis

“Vienmēr viedokļi dalīsies, bet darba procesā tas ir normāli. Vienmēr ir vieta diskusijai. Taču šoreiz LFF valde ignorē desmit klubu viedokli, ignorē komitejas viedokli. Nobalsoja tā, kā pateica. Tas ir politisks lēmums. Tādiem nav vietas sabiedriskas organizācijas valdē. Valdē, kuras locekļiem vajadzētu rūpēties par biedriem,” skaidroja Maksims Krivuņecs, futbola Virslīgas valdes priekšsēdētājs. “Tā vietā, lai piesaistītu partnerus un varētu īstenot projektus, viņi paceļ nodokļus.”

“Valdes locekļi nemaz nezina vēsturi, kā radies šis leģionāru maksājums. Pirms pāris gadiem tāda nebija vispār. Ar 8+3 sistēmas ieviešanu es piedāvāju kompromisu - atgriezties pie reģistrācijas maksājumu veikšanas, lai izveidotu iekšējo fondu. Un pēc tam starp klubiem atbilstoši sadalām naudu. Ja vēlies spēlēt ar vietējiem, tad vari darīt tā, un tā ir laba motivācija. Arī 1. līgas klubiem tā būtu motivācija tomēr spēlēt Virslīgā. Katrs klubs var izvēlēties savu stratēģiju - spēlē ar vienu vai astoņiem leģionāriem. Paši vienojāmies, kādas summas būtu adekvātas,” teica Krivuņecs.

Jaunais lēmums nosaka, ka no 2022. gada sezonas par pirmo līdz astoto ārzemnieku būs jāmaksā 3000 eiro, bet par katru nākamo - 8000 eiro. Pašreizējā vienošanās paredz, ka par pirmo līdz astoto leģionāru tiek maksāti 1000 eiro, par devīto līdz 11. - 3000 eiro, bet par katru nākamo 5000 eiro.

“Kāpēc jaunie valdes locekļi mēģina salauzt sistēmu - es nezinu… Kā var atnākt valdes loceklis uz sēdi ar prezentāciju, kurā ir divi slaidi… Vienā pastāstīts par esošo situāciju, otrā - par to, kā būs tālāk. Un uzreiz mēģināt nobalsot! Bez analīzes, bez argumentācijas, bez skaidrojumiem, ko vispār gribam sasniegt. Ja nauda no Virslīgas tiek novirzīta 1. līgas klubiem, tad kāds ir uzdevums? Nekur tas nav pateikts. Tas ir politisks lēmums pret Virslīgas klubiem. Tagad veidojas LFF budžets, kaut kur pietrūka, un atrada veidu, kā dabūt trūkstošo,” pauda Krivuņecs.

Viņš atzina - sarunās priekšlikuma autors Andis Rozītis nav varējis nosaukt nevienu faktu, kāpēc izmaiņas nāktu par labu Latvijas futbolam. “Viņš tikai filozofēja,” skaidroja Krivuņecs. “Visi valdes locekļi zināja mūsu viedokli, dzirdēja reakciju. Visi klubi pateica, kāpēc šis ir slikts lēmums, bija argumentācija. Kad tika pieņemts lēmums par 8+3 sistēmu, bija noslēgta džentlmeņu vienošanās ar LFF, ka neiesim uz tiesu. Jo Eiropas Savienības pilsoņiem nedrīkst liegt iespēju spēlēt šeit - viņiem ir tiesības brīvi pārvietoties un strādāt. Klubs drīkstētu spēlēt kaut ar 11 lietuviešiem laukumā. Toreiz vienojāmies. Bet - ja LFF grib tā izturēties pret biedriem, tad būs pretreakcija. Iesim uz tiesu, jo precedentu ir daudz.”

Andis Rozītis savā vēstulē norādījis, ka pārmetumi par komunikācijas trūkumu ir nevietā, jo tieši Virslīga savā sēdē nav ļāvusi piedalīties vairākiem cilvēkiem. Krivuņecam gan par to ir savs sakāmais: “Mēs izveidojām darba sapulci, uz kuru uzaicinājām projekta autoru. Piezvanīju arī citiem valdes locekļiem, kuri gan nemaz neesot zinājuši par tādu projektu… Aicinājām autoru prezentēt savu priekšlikumu un diskutēt par to. Aizsūtījām Zoom linku, bet viņš paziņoja, ka piedalīsies arī pārējie valdes locekļi un LFF prezidents Vadims Ļašenko. Zvanīju Ļašenko, kurš teica, ka neko tādu neesot apņēmies.

Interesanti arī, ka citas organizācijas valdes loceklis pieņem lēmumu, kas piedalīsies mūsu sapulcē… Man tas nepatika, jo tā ir mūsu darba sapulce, es esmu atbildīgs par kārtību. Neļāvu piedalīties papildus citiem cilvēkiem, ja vien viņi paši nepateica, ka to vēlas. Uzrakstīja Jurijs Andrejevs. Es viņam piezvanīju un paskaidroju savu pozīciju, viņš atbildēja: “Nekādu problēmu.” Sākās sapulce, tās gaitā LFF prezidents uzrakstīja un prasīja, lai varētu piedalīties arī citi valdes locekļi, ne tikai Rozītis. Tā arī bija. Piedalījās Viktorija [Mihaļčuka], Jānis Engelis, Rozītis, Emīls [Latkovskis], Nauris [Mackevičs]. Mums ir ieraksts, visu varam pierādīt.”

Anda Rozīša atklātā vēstule

Es ticu, ka visas Latvijas futbola sabiedrības mērķis ir šīs lieliskās spēles attīstība mūsu valstī un jaunu, talantīgu spēlētāju sagatavošana, lai valstsvienības un klubu sasniegumi atgrieztos vismaz tajā līmenī, kāds tas bija šī gadu tūkstoša sākumā.

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valdes un mans kā tās locekļa pienākums ir rūpēties par visu Latvijas futbolu, par visu 136 LFF biedru interesēm, radot atbalsta mehānismus, kuri veicina Latvijas spēlētāja kvalitatīvu attīstību. LFF 2021. gada budžetā ir paredzējusi 257 tūkstošu EUR finansējumu Virslīgas čempionāta organizēšanai. Ievērojami lielāki līdzekļi pēdējos gados ir ieguldīti futbola infrastruktūras attīstībā, kuru izmanto arī Virslīgas klubi. Šie ieguldījumi apliecina federācijas attieksmi pret Virslīgu kā svarīgu Latvijas futbola sistēmas sastāvdaļu. Taču Latvijas futbolā ir arī citi sistēmu veidojoši elementi.

Mēs visi gribam atkal redzēt izlasi Eiropas čempionāta finālā, taču, lai to panāktu, nepieciešama jaunu, talantīgu futbolistu sagatavošana. Sportistu izaugsme aizsākas sporta skolās, klubos, taču tā nenoslēdzas tajā brīdī, kad jaunais cilvēks skolu pabeidz. Viņa turpmākā izaugsme ir jānodrošina dažāda līmeņa komandās, dodot
iespēju futbolistiem augt un pakāpeniski veidot augšupejošu karjeru. Ne jau visi sporta skolu beidzēji uzreiz ir gatavi spēlēt Virslīgā. Turklāt pašlaik ir spēkā noteikums, ka vienlaikus Virslīgas spēlē laukumā var atrasties astoņi
leģionāri.

Taču vadošajās komandās, kas tiecas pēc tūlītējiem rezultātiem, viesspēlētāju parasti ir krietni vairāk. Pats par sevi saprotams, ka leģionārus neviens klubs neiegādājas tāpēc, lai viņi sēdētu uz rezervistu soliņa. Ja klubam ir šie astoņi un vairāk leģionāru, tad viņi arī parasti spēlē, bet tas nozīmē, ka laukumā tiek tikai trīs vietējie. Turklāt daļai Virslīgas klubu nav savu futbola akadēmiju, un vietējo talantu attīstība nav to augstākā prioritāte.

Daudzi Latvijas futbolisti, kas jau sasnieguši noteiktu līmeni, spēlē ārzemju klubos. Taču ir sportisti, kam lielākoties ir astoņpadsmit, deviņpadsmit, divdesmit un nedaudz vairāk gadu, kas vēl nespēj iekļūt Virslīgas klubu vietējo spēlētāju
nosacītajā “trijniekā” vai noslēgt līgumu ārzemēs. Viņu attīstībai pastāv zemākas līgas, un tur spēlējošie lielākoties ir amatieri un materiālu atbalstu nesaņem. Jaunie cilvēki ir nostādīti nepatīkamas izvēles priekšā – turpināt spēlēt un nopietni trenēties, līdzekļus prasot no radiniekiem, vai tomēr par galveno dzīves prioritāti izvirzīt studijas un darbu, bet ar futbolu labākajā gadījumā turpināt nodarboties brīvajā laikā. Izaugsme, protams, tad apstājas.

Fakti nav iepriecinoši. Piemēram, no 2001. gadā dzimušajiem futbolistiem, kuri beidza spēlēt jauniešu sacensībās un kam vajadzēja turpināt karjeru Virslīgā vai tās klubu dublieru komandās, tur nokļuva mazāk par trešdaļu (29,6%). Turklāt arī daļa no komandās iekļuvušajiem spēlēja maz vai ļoti maz. Ir skaidri redzams, ka nepietiekams skaits jauno futbolistu, beidzot startēt jauniešu līmenī, iegūst iespēju turpināt trenēties un spēlēt konkurētspējīgās komandās.

Lai atbalstītu jaunos futbolistus un motivētu turpināt profesionāli trenēties un spēlēt, LFF valde 4. februārī pieņēma lēmumu no 2022. gada par katru pirmo līdz astoto komandas leģionāru Latvijas Virslīgas klubiem veikt reģistrācijas maksājumu 3000 EUR, bet katrs nākamais leģionārs jau izmaksās 8000 EUR. Konceptuāli reģistrācijas maksas paaugstinājumam piekrīt visi valdes locekļi, tiesa, bija diskusija par lēmuma īstenošanas termiņiem un formām.

Valde vēl nav lēmusi par šī “leģionāru fonda” izlietojumu. Taču mērķis ir atbalstīt jaunos futbolistus, un mēs rosināsim LFF administrācijai izstrādāt noteikumus, kādā kārtībā šis finansējums tiks sadalīts. Tomēr jau pati iecere radīt solidaritātes mehānismu ir radījusi atsevišķu Virslīgas funkcionāru necienīgu un nekonstruktīvu attieksmi ar mērķi visus resursus atstāt tikai Virslīgas klubu apritē.

Vēlos uzsvērt, ka lēmums par “leģionāru maksām” ir pieņemts atbilstoši LFF Statūtiem. Proti, LFF Sacensību nodaļai ir pienākums sagatavot un izskatīt reglamenta projektu un sniegt rekomendācijas LFF valdei. Savukārt tikai LFF valdei ir tiesības pieņemt un apstiprināt LFF sacensību reglamentus. Amizanti, ka, pēc vēstules autoru domām, Sacensību komiteja sagaida, ka LFF valdes locekļi komitejai sūtīs savus ierosinājumus, lai gan valdes locekļa ierosinājumi un viedokļi tiek iesniegti LFF valdei un LFF prezidentam.

Nevietā ir arī pārmetumi par komunikācijas trūkumu. Es kā izmaiņu projekta autors piedalījos Virslīgas sēdē un prezentēju izmaiņu būtību un argumentāciju, kādēļ tādas tiek virzītas. Tiesa, šajā sēdē gan netika ielaisti ne atsevišķi LFF valdes locekļi, ne LFF sporta direktors Jurijs Andrejevs, kuri vēlējās kopīgi diskutēt par izmaiņām...

Tāpat patiesībai neatbilst apgalvojums par kaut kāda veida vienošanās pastāvēšanu starp LFF un Virslīgu pret leģionāru maksu apjomu un izlietojumu 3 gados. Šāda veida lēmumu nav ne LFF valdes sēžu protokolos, ne kādos citos LFF oficiālajos dokumentos. Uz 3 gadiem ir tikai pieņemts lēmums par leģionāru un pašmāju spēlētāju skaitliski maksimālo attiecību laukumā 8+3. Savukārt visi citi šo lēmumu precizējošie regulējumi tiek iekļauti attiecīgi Virslīgas čempionāta reglamentā un katru gadu tiek pārskatīti un precizēti LFF valdē, šo reglamentu apspriežot un
apstiprinot.

Es gribu vēlreiz uzsvērt, ka lēmuma sagatavošanā un pieņemšanā nav pārkāpti LFF Statūti un procedūras. Taču galvenais ir šāda solidaritātes mehānisma būtība - tas kalpos Latvijas futbola attīstībai un palīdzēs daudziem jaunajiem spēlētājiem, kuri citā situācijā būtu likuši punktu karjerai, tomēr realizēt savu potenciālu.

Atcerēsimies, ka sportā viens savu meistarības virsotni sasniedz ātrāk, cits – vēlāk vai krietni vēlāk. Ja Kaspars Gorkšs vai Mārcis Ošs, kuru talantu padsmitnieku gados tā īsti vēl nesaskatīja, būtu beiguši karjeru deviņpadsmit vai divdesmit gadu vecumā, mums nebūtu bijis divu patiešām labu futbolistu. Un viņi tādi nav vienīgie.


, 2021-02-15 20:17, pirms 3 gadiem
Nu neko jau!
LFV SISTĒMA ir Indijas svētā govs uz kuru pat paskatīties nevar. Kur nu vel pirkstu pacelt.
, 2021-02-15 20:33, pirms 3 gadiem
Katrs tomēr savu kabatiņu skaita. Ideja nav slikta, bet krietni pilnveidojama.
, 2021-02-15 20:52, pirms 3 gadiem
un luk ari izlases rezultatu iemesls. Ja tu ej spelet un zini, ka ar visiem, ko tev ir darisanas, ir kaut kadi funkcionari-liekezi, kuri sanem vairak pikji neka futbolists, bet nejedz neko, tad kada motivacija spelet ?
, 2021-02-15 20:54, pirms 3 gadiem
No LFF (Kazakēviča) puses tomēr prasījās pārbaudīti argumenti, kas balstītos uz pētījumu. Tas, ka noteikts % iekļūst virslīgas komandās tomēr nerada paplašinātu ieskatu par situāciju. Ieteicamā variantā būtu aplūkot kaimiņvalstis un attīstītāku līgu risinājumus un balstoties uz šiem datiem argumentēt lēmuma nepieciešamību.
, 2021-02-15 21:04, pirms 3 gadiem
kā var vērsties tiesā pret ... principā savu darba devēju. Virslīga ir LFF. Džeki man liekas ir aizrāvušies.
, 2021-02-15 21:06, pirms 3 gadiem
Citāts no teksta: "LFF 2021. gada budžetā ir paredzējusi 257 tūkstošu EUR finansējumu Virslīgas čempionāta organizēšanai"

DaMarcus parēķina...
tātad, LFF iedod Virslīgai 257 000
Pretī par leģionāriem, pēc jaunās sistēmas, grasītos paņemt ap 360 000 - 400 000. Uzticēsimies Mihelsona aprēķiniem. Bet nu sanāk ap 10 leģionāriem vidēji uz vienu klubu... labi ja. Tā ka ne daudz. Liekas reāls cipars. Patiesībā pat pārāk zems.
40% pat nepaliek Virslīgā.
Tātad... nu palabojiet kaut ko manos aprēķinos... bet... vai nesanāk tā, ka Virslīgas klubiem uzlikts par pienākumu attīstīt Latvijas futbolu?
It kā jau nekas slikts.
Beet...
Parēķināsim tālāk...
It kā jau kas tas ir... 360 000 līdz 400 000 eiro...
It kā...
Jo... hmmm... cik mums ir vidējais viena Virslīgas kluba budžets?
Ņemsim mediānismo budžetu (t.i., teiksim, nerēķināsim iekšā Riga FC kā max un Mettu kā min)... nebūs kaut kur ap 600 000 - 700 000 labākajā gadījumā?

Nu tad tagad iedomājieties... kā Polijas Līga pieņem, ka, teiksim, Gdaņskai Lechiai katru gadu pusi sava budžeta jāatdod kaut kur... pie tam... 40% nepaliekot Ekstralīgā...
Lielākos mērogos... West Ham United pusi sava budžeta atdod... 40% aizejot uz... zemākām līgām, ieskaitot "labākajiem draugiem" Milwall...

Nu bagāta mums Virslīga. Taukos peldas...
, 2021-02-15 21:07, pirms 3 gadiem
Normālos apstākļos par to varētu diskutēt, bet pandēmijas apstākļos, kad nav skatītāju, trīskāršot maksu gan nav gudri.
, 2021-02-15 21:12, pirms 3 gadiem
The one and the only rakstīja: kā var vērsties tiesā pret ... principā savu darba devēju. Virslīga ir LFF. Džeki man liekas ir aizrāvušies.
Come on...kaut kada verga domashana. Darba devejam ar nemeju ir ligums uz ka pamata darbojas. Tikko kaa kaut kas nav ne taa - drosi ej tiesaties.
, 2021-02-15 21:12, pirms 3 gadiem
Atdod viena pilna lejasgala kluba budžetu nodevās man it kā neliekas doma no sērijas "pie pilna prāta" šajos apstākļos un šī brīža Virslīgas attīstības stadijā
, 2021-02-15 21:19, pirms 3 gadiem
"Pliks" aprēķins: 15 leģionāri (man šķēt, vairāk nevar būt pieteikuma) 8x3=24tk, 7x8=56tk. Sanāk, ka par 80tk futbola biznesmeņiem (pārsvarā no RF un tuvākās apkaimes) ir dota iespēja pelnīt naudu mūsu zemē. Vai tik nav par maz?
, 2021-02-15 21:19, pirms 3 gadiem
maox rakstīja: No LFF (Kazakēviča) puses tomēr prasījās pārbaudīti argumenti, kas balstītos uz pētījumu. Tas, ka noteikts % iekļūst virslīgas komandās tomēr nerada paplašinātu ieskatu par situāciju. Ieteicamā variantā būtu aplūkot kaimiņvalstis un attīstītāku līgu risinājumus un balstoties uz šiem datiem argumentēt lēmuma nepieciešamību.
Precīzi.
Mēs ražojam Frankenšteinus.
It kā paceļam leģionāru limitu, bet līdztekus arī nodevu apjomus.
Principā tas būtu loģisks solis ilgtermiņā, jā.
Bet tik ātri?
Tas ir tas pats, ko esam redzējuši mūsu valsts nodokļu politikā, t.i., piemēram palielināt neapliekamo minimumu vienlaikus ar akcīzes palielināšanu degvielai, kas momentāli sadārdzina pilnīgi visas patēriņa preces.

Nebija jēgas palielināt leģionāru limitu, ja turpinājums ir šāds. Ne mazākās jēgas
No potenciāli līdzvērtīgas līgas (par kuru Virslīga uzskatāmi veidojas, eksistējot pat 6 medaļu pretendentiem pret kādreizējo akmenī iecirsto top3) atkal kļūsim par polarizētu līgu, kurā Riga FC un RFS īsti jēga iespringt nebūs
, 2021-02-15 21:24, pirms 3 gadiem
coman rakstīja: "Pliks" aprēķins: 15 leģionāri (man šķēt, vairāk nevar būt pieteikuma) 8x3=24tk, 7x8=56tk. Sanāk, ka par 80tk futbola biznesmeņiem (pārsvarā no RF un tuvākās apkaimes) ir dota iespēja pelnīt naudu mūsu zemē. Vai tik nav par maz?
Protams, protams.
Labāk aizliegt jebkuru ārvalstu finansējumu, atgŗūst jebkuru investoru, priecīgi piesist pie krūts, ieslēgt Ugunsgrēku un iet gulēt
Maz Riga FC piķi iegrūdusi Latvijā jau? Veidā, kuru vairs līdzi nepaņemt
, 2021-02-15 21:33, pirms 3 gadiem
The one and the only rakstīja: kā var vērsties tiesā pret ... principā savu darba devēju. Virslīga ir LFF. Džeki man liekas ir aizrāvušies.
Principā, vērsties tiesā pret darba devēju, ja tam tiešām ir pamats, ir pilnīgi normāla prakse.
Latvijā gan dzirdēts, ka tikai žurnālisti, kā arī iekšlietu ministrijas darbinieki krīzes laikā 2008./2009.gadā jebkad ko tādu ir darījuši.
Vismaz publiski izskanējušos gadījumos.
Lielā mērā dēļ tā, ka mums faktiski neeksistē arodbiedrības privātajā sektorā, kā arī darba inspekcija ir impotenta organizācija. Pat sabiedriskajā sektorā reti kur ir arodbiedrības un... ja ir.., bieži vien tikai uz papīra.
, 2021-02-15 21:48, pirms 3 gadiem
DaMarcus rakstīja: Protams, protams.
Labāk aizliegt jebkuru ārvalstu finansējumu, atgŗūst jebkuru investoru, priecīgi piesist pie krūts, ieslēgt Ugunsgrēku un iet gulēt
Maz Riga FC piķi iegrūdusi Latvijā jau? Veidā, kuru vairs līdzi nepaņemt
Es nezinu cik ieguldīja RIGA FC Latvijas futbola, bet gan jau mīnusos neierāva. Būtu interesanti uzzināt cik Latvijas futbola attīstībā ieguldīja FK Spartak (Krievijas nauda), FK Liepāja (Krievijas nauda), RFS, FC Ventspils Krievijas nauda), FC Valmiera (Šveices nauda). Varbūt es kļūdos...
, 2021-02-15 21:48, pirms 3 gadiem
Skaidrs,ka daudzi jaunieši pametīs. Kur viņi spēlēs?! Ja grib,lai nepamet,tad ir jānodrošina klubi, kur spēlēt. Piemēram, kāpēc neļāva tai pašai Audai startēt Virslīgā? Vai Tukumam? Cik zināms Igaunijā federācija veic piemaksas klubiem. Vai tad LFF nevar atrast līdzekļus no sava budžeta?!
, 2021-02-15 21:48, pirms 3 gadiem
The one and the only rakstīja: kā var vērsties tiesā pret ... principā savu darba devēju. Virslīga ir LFF. Džeki man liekas ir aizrāvušies.
Laikam esi viens no tiem džekiem, kurš izleks pa logu laukā, ja to darba devējs prasīs. Arīt tev kā darba ņēmējam ir savas tiesības, ne tikai pienākumi.
, 2021-02-15 21:55, pirms 3 gadiem
coman rakstīja: Es nezinu cik ieguldīja RIGA FC Latvijas futbola, bet gan jau mīnusos neierāva. Būtu interesanti uzzināt cik Latvijas futbola attīstībā ieguldīja FK Spartak (Krievijas nauda), FK Liepāja (Krievijas nauda), RFS, FC Ventspils Krievijas nauda), FC Valmiera (Šveices nauda). Varbūt es kļūdos...
Riga FC nu gan ir totālos mīnusos. Skonto Stadions, Ķeizarmežs, katru gadu ap pāris miljoniem kluba operatīvajos tēriņos (t.i., infrastruktūru neņemot vērā)... neesmu dzirdējis ne tādus Riga FC panākumus eirokausos, ne tādas tigus darbības (izejošos transfērus), lai teiktu, ka Riga FC kaut pa nullēm varētu būt Švaki vai ka Lemajiča pārdošana RFS ienesa kādus 5 miljonus
, 2021-02-15 21:56, pirms 3 gadiem
Juris_Churis rakstīja: Manuprāt, ir ļoti negodīgi mainīt noteikumus par leģionāru maksām aptuveni pusotru mēnesi līdz ir paredzēts sezonas sākums. Nopietnākiem klubiem jau ir izplānots budžets un esošajos apstākļos ir nereāli grūti atrast papildus finansējumu. Šajā gadījumā pilnībā atbalstu klubu un LFV nostāju un ļoti ceru, ka tiešām vērsīsies tiesā. Cita lieta būtu, ja šādas jaunas maksas ieviestu līdz ar nākamo sezonu - klubi varētu visu izplānot, sadalīt budžetu un līdz ar to, nepieciešamības gadījumā, mainīt savu leģionāru politiku.
Mainīt plānots tikai no 2022.gada
, 2021-02-15 21:57, pirms 3 gadiem
DaMarcus rakstīja: ...
Maz Riga FC piķi iegrūdusi Latvijā jau? Veidā, kuru vairs līdzi nepaņemt
FC Riga masveidā algo ārzemniekus, taisa sborus ārzemēs. Tur baigajam matemātiķim jābūt, lai izrēķinātu, cik % no viņu budžeta var uzskatīt par "investīcijām Latvijā".
, 2021-02-15 22:00, pirms 3 gadiem
DaMarcus rakstīja: Mainīt plānots tikai no 2022.gada
Bļin! Es lohs! Tad nav ko klubiem čīkstēt, tik vien būtu labi, ja iemaksātās naudas izlietojums būtu caurredzams.
, 2021-02-15 22:03, pirms 3 gadiem
coman rakstīja: Es nezinu cik ieguldīja RIGA FC Latvijas futbola, bet gan jau mīnusos neierāva. Būtu interesanti uzzināt cik Latvijas futbola attīstībā ieguldīja FK Spartak (Krievijas nauda), FK Liepāja (Krievijas nauda), RFS, FC Ventspils Krievijas nauda), FC Valmiera (Šveices nauda). Varbūt es kļūdos...
Liepāja, Ventspils, Valmiera... kur ir vietājā nauda?
Visi šie klubi ir oriģināli mūsu pašu.
Padomā no cita skatupunkta - cik visi šie klubi atstāj naudu Latvijā iepretim tam, kas tiek paņemts pretī.
Ko vispār nozīmē "gan jau mīnusos neiebrauca" runājot par biznesu?
Ilgstoša braukšana mīnusos ir vai nu mecenātisms (kā tas arī ir mūsu futbolā... jā labi... ar nelielu smirdoņu pēc naudas atmazgāšanas un aizsega biznesa), vai uzņēmuma (futbola kluba) beigas.
, 2021-02-15 22:04, pirms 3 gadiem
DaMarcus rakstīja: Protams, protams.
Labāk aizliegt jebkuru ārvalstu finansējumu, atgŗūst jebkuru investoru, priecīgi piesist pie krūts, ieslēgt Ugunsgrēku un iet gulēt
Maz Riga FC piķi iegrūdusi Latvijā jau? Veidā, kuru vairs līdzi nepaņemt
nu painteresējies, cik viņam būtu jāiztērē, lai ko tādu darītu citā zemē?? kad noskaidrosi, sapratīsi, ka te viss pa reāli lēto.
, 2021-02-15 22:05, pirms 3 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: FC Riga masveidā algo ārzemniekus, taisa sborus ārzemēs. Tur baigajam matemātiķim jābūt, lai izrēķinātu, cik % no viņu budžeta var uzskatīt par "investīcijām Latvijā".
Skonto stadionu ar visām jaunajām state of art ģērbtuvēm un Ķeizarmeža bāzi uz Arābiju nepārcelsi.
, 2021-02-15 22:06, pirms 3 gadiem
Omamma rakstīja: nu painteresējies, cik viņam būtu jāiztērē, lai ko tādu darītu citā zemē?? kad noskaidrosi, sapratīsi, ka te viss pa reāli lēto.
Nu bet protams.
Mēs esam Eiropas Kamčatka...
Ko Tu gribi? Lai mums te atnāk Santaklauss un Madrides Real līmeni uzbliež?
Vai nu tā, vai arī nekā?
Labāk ir bankrotējis Skonto, izputējis Ventpils un bankrotējis LM?

Kā es vienmēr saku - labāk ar pliku d..., bet galvenais ka prievīte uz pieres?
, 2021-02-15 22:07, pirms 3 gadiem
DaMarcus rakstīja: Citāts no teksta: "LFF 2021. gada budžetā ir paredzējusi 257 tūkstošu EUR finansējumu Virslīgas čempionāta organizēšanai"

DaMarcus parēķina...
tātad, LFF iedod Virslīgai 257 000
Pretī par leģionāriem, pēc jaunās sistēmas, grasītos paņemt ap 360 000 - 400 000. Uzticēsimies Mihelsona aprēķiniem. Bet nu sanāk ap 10 leģionāriem vidēji uz vienu klubu... labi ja. Tā ka ne daudz. Liekas reāls cipars. Patiesībā pat pārāk zems.
40% pat nepaliek Virslīgā.
Tātad... nu palabojiet kaut ko manos aprēķinos... bet... vai nesanāk tā, ka Virslīgas klubiem uzlikts par pienākumu attīstīt Latvijas futbolu?
It kā jau nekas slikts.
Beet...
Parēķināsim tālāk...
It kā jau kas tas ir... 360 000 līdz 400 000 eiro...
It kā...
Jo... hmmm... cik mums ir vidējais viena Virslīgas kluba budžets?
Ņemsim mediānismo budžetu (t.i., teiksim, nerēķināsim iekšā Riga FC kā max un Mettu kā min)... nebūs kaut kur ap 600 000 - 700 000 labākajā gadījumā?

Nu tad tagad iedomājieties... kā Polijas Līga pieņem, ka, teiksim, Gdaņskai Lechiai katru gadu pusi sava budžeta jāatdod kaut kur... pie tam... 40% nepaliekot Ekstralīgā...
Lielākos mērogos... West Ham United pusi sava budžeta atdod... 40% aizejot uz... zemākām līgām, ieskaitot "labākajiem draugiem" Milwall...

Nu bagāta mums Virslīga. Taukos peldas...
Klubu budžeti nez vai ir kur pieejami. Sneos laikos parasti runāja, ka, lai uzturētu VL klubu sezonā vajag +- miljonu. Droši vien tas vairāk ir vidum, apakšgalam iespējams arīir tie 500-700 tūkstoši. Bet ja paskatās pēc spēlētāju vērtībām transferarketā - tad tās summas uz klubu fona nav nemaz tik lielas, jo noņemot Mettu, jaunpienāceju Noah un Rigu summas ir 1.05 - 5+ miljoni. Un vēl jāņem vēra, ka klubi kas spēlēs Eirokausos, nospēlējot kaut cik sekmīgi, tas ir pārvarot 1-2 kārtas jau "atsitīs" leģu maksu.
, 2021-02-15 22:07, pirms 3 gadiem
"Visi valdes locekļi zināja mūsu viedokli, dzirdēja reakciju. Visi klubi pateica, kāpēc šis ir slikts lēmums, bija argumentācija", šis gan ir nepārliecinoši, jeb āzis par dārznieku.
, 2021-02-15 22:10, pirms 3 gadiem
Omamma rakstīja: nu painteresējies, cik viņam būtu jāiztērē, lai ko tādu darītu citā zemē?? kad noskaidrosi, sapratīsi, ka te viss pa reāli lēto.
Celtniecība pie mums ir "pa dārgo", tā kā stadiona atjaunošana, uzturēšana utt citur būtu pat dargāka. Spēlētāji, treneri, jauniesāktās akadēmijas lielie plāni? Viss atkarīgs no līgas. Lai spēlētu Virslīgas kalibra līgā citur, izmaksas stipri lielākas nebūtu. Ja runa ir par top līgām - jā, protams, tur piķis grieztos 10,100 un 1000 reizes lielāks.
, 2021-02-15 22:11, pirms 3 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Klubu budžeti nez vai ir kur pieejami. Sneos laikos parasti runāja, ka, lai uzturētu VL klubu sezonā vajag +- miljonu. Droši vien tas vairāk ir vidum, apakšgalam iespējams arīir tie 500-700 tūkstoši. Bet ja paskatās pēc spēlētāju vērtībām transferarketā - tad tās summas uz klubu fona nav nemaz tik lielas, jo noņemot Mettu, jaunpienāceju Noah un Rigu summas ir 1.05 - 5+ miljoni. Un vēl jāņem vēra, ka klubi kas spēlēs Eirokausos, nospēlējot kaut cik sekmīgi, tas ir pārvarot 1-2 kārtas jau "atsitīs" leģu maksu.
Riga FC vērtība pirms Corona vienbrīd bija pat ap 30m...
Tu ko gribi?
Rēķināt nodevas no sastāva nominālvērtībām transfermakt???
Tas tak būtu vēl lielākā purvā nekā tas, par ko te spriež tagad :O

Mūsu klubu sastāvu nominālvērtības tak ir fufelis.
Klubu bilancē ne uz vienu brīdi nav tādas naudas.
Pat ne tuvu!!!!
Šī nav ne Barcelona, ne Real, ne Chelsea, kur tiek pirkti un pārdoti spēlētāji par 30 miljoniem. Mūsu klubi gandrīz visus dabūt bez transfēra maksājumiem, vai arī tie ir simboliski.
, 2021-02-15 22:11, pirms 3 gadiem
Jā, trekni dzīvot neaizliegsi! D.K. pāri visam!
, 2021-02-15 22:18, pirms 3 gadiem
Mūsu kluba bilancē nekad nenonāk spēlētājs A ar bilances vērtību 5 000 000 eiro, kura pēcāk tiks amortizēta. Pat ja tāda ir transfermarkt vērtība.

Nē, mūsu klubs tak šo spēlētāju, visticamāk, kā brīvo aģentu piesaistījis.

Es vēlreiz atgādinu... mūsu top klubu operatīvie budžeti ir labi ja pāris miljoni. Kādi vēl transfermarkt. ar 2 miljonu budžetu nevar iekš transfermarkt nosegt pilnu sastāvu par bez maz vai defaulta spēlētāja vērtību - 100 000 eiro.
Vai 80 000 eiro nodevās ir maza nauda mūsu klubiem? Nez... es tā neuzskatu.
, 2021-02-15 22:29, pirms 3 gadiem
betmis rakstīja: Skaidrs,ka daudzi jaunieši pametīs. Kur viņi spēlēs?! Ja grib,lai nepamet,tad ir jānodrošina klubi, kur spēlēt. Piemēram, kāpēc neļāva tai pašai Audai startēt Virslīgā? Vai Tukumam? Cik zināms Igaunijā federācija veic piemaksas klubiem. Vai tad LFF nevar atrast līdzekļus no sava budžeta?!
kurš neļāva Tukumam spēlēt????pirms raksti muļķības noskaidro faktus...viņi paši negribēja.
, 2021-02-15 22:32, pirms 3 gadiem
Bronsons rakstīja: kurš neļāva Tukumam spēlēt????pirms raksti muļķības noskaidro faktus...viņi paši negribēja.
šobrīd muļķības raksti tu. izstāsti savus "faktus".
, 2021-02-15 22:38, pirms 3 gadiem
Bronsons rakstīja: kurš neļāva Tukumam spēlēt????pirms raksti muļķības noskaidro faktus...viņi paši negribēja.
Aizveries -
"Zināms, ka gaidāmajā sezonā ''Tukums 2000'' spēlēs 1. līgā. Komanda kā viena no 12 tika aicināta pieteikties uz licencēšanos dalībai Virslīgā, taču, uzzinot, ka tajā spēlēs 10 komandas, nevēlējās gaidīt uz to, vai tai atradīsies vieta augstākajā sabiedrībā. ''Tukums 2000'' cerējis, ka 2021. gada čempionātā spēlētu 12 klubi. Pat ja kāda komanda beigās atteiksies no dalības Virslīgā, tad ''Tukums 2000'' tās vietu neieņems, piedaloties 1. līgā."
, 2021-02-15 22:45, pirms 3 gadiem
coman rakstīja: šobrīd muļķības raksti tu. izstāsti savus "faktus".
18 janvāra raksts...Tiekoties kluba prezidentam un bijušajam trenerim, abas puses vienojušās par sadarbības pārtraukšanu. Komanda izplatītajā paziņojumā sociālajā tīklā ''Facebook'' pateicas Kalnam par ieguldīto darbu pēdējo divu gadu laikā un novēl veiksmi turpmākajā karjerā. Zināms, ka gaidāmajā sezonā ''Tukums 2000'' spēlēs 1. līgā. Komanda kā viena no 12 tika aicināta pieteikties uz licencēšanos dalībai Virslīgā, taču, uzzinot, ka tajā spēlēs 10 komandas, nevēlējās gaidīt uz to, vai tai atradīsies vieta augstākajā sabiedrībā. ''Tukums 2000'' cerējis, ka 2021. gada čempionātā spēlētu 12 klubi. Pat ja kāda komanda beigās atteiksies no dalības Virslīgā, tad ''Tukums 2000'' tās vietu neieņems, piedaloties 1. līgā.
Slēpts komentārs: Bronsons
Deņiss Rogovs. Foto: FK Tukums 2000
22

Negaidītais varonis Rogovs un vēla pendele ļauj Tukumam izcīnīt otro uzvaru

Šodien Latvijas futbola Virslīgas otrās kārtas beidzamajā spēlē "Tukums 2000"/"Telms" izbraukumā otrajā puslaikā pazaudēja vadību, taču ar pendeles palīdzību pieveica "Jelgavu" – 3:2. Divus vārtus guva aizsargs Deņiss Rogovs, kurš iepriekš nebija izcēlies ar rezultatīviem sitieniem.
Daugavpiliešu vārtsargs Frenks Orols. Foto: Ruslans Antropovs
16

Orols glābj, "Daugavpilij" otrā sausā spēle, noraidījums un pirmā uzvara

Jau otro sauso spēli un pirmo uzvaru "TonyBet" Virslīgas sezonā nopelnījusi "Daugavpils", kas savā laukumā pārspēja debitanti "Grobiņas SC"/LFS (2:0), kas vēl turpina gaidīt pirmos vārtus augstākajā līgā. Pa vārtiem guva leģionāri Bartelemī Djedjū un Aleksejs Golijanins, bet mača izskaņā noraidīts tika Rinalds Aizups. LFF teksta tiešraidē norādīta 600 skatītāju klātbūtne.
Mirklis no "Riga" un "Audas" spēles. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC
9

Regža imitē pirms nedēļas paveikto, "Riga" desmitā sausā uzvara pār "Audu" pēc kārtas

Otro panākumu ar 1:0 Latvijas futbola Virslīgā šosezon izcīnīja "Riga", kura pieveica "Audu". Vicečempione pret šo pretinieku guva desmito uzvaru bez ielaistiem vārtiem pēc kārtas.