Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"Lokomotiv" prezidents: "Bijām spiesti pārcelties uz Jūrmalu, Daugavpils neiegūs lielas investīcijas"

"Lokomotiv" prezidents: "Bijām spiesti pārcelties uz Jūrmalu, Daugavpils neiegūs lielas investīcijas"
Verners Zalaks. Foto: FC Lokomotiv Daugavpils

Par 1. līgas čempioni futbolā kļuva Daugavpils "Lokomotiv", taču Virslīgā visdrīzāk spēlēs klubs ar pavisam citiem īpašniekiem, pilnīgi citu nosaukumu un bāzes vietu – "Lokomotiv" futbola klubu pārņēmis armēņu holdings "Noa", kas Virslīgā ienāks ar komandu "Noa Jūrmala" un sadarbosies ar "Dinamo Rīga" akadēmiju.

Daugavpils "Lokomotiv" galvenais klupšanas akmens bija savas akadēmijas trūkums – bez tās nepieciešams maksāt 200 tūkstošus eiro. "Pirms mēneša Daugavpils pašvaldībai izdarījām diezgan unikālu piedāvājumu," Daugavpils portālam gorod.lv sacīja "Lokomotiv" prezidents Aleksandrs Jakubovskis. "Piedāvājuma būtība bija tāda, ka mēs bijām gatavi plānveidīgi ieguldīt akadēmijā 80 tūkstošus eiro. Tāpat mūsu plānos bija atstāt visas futbola ietas, kā transfēri, atceltās vecāku maksas. Un arī pa tiešo būtu pārskaitījuši naudu sporta skolai. Kopumā tādā gadījumā bērniem un mūsu pilsētai katru gadu paliktu 280-320 tūkstoši eiro."

"Mūsu klubs tagad ir "Noa Jūrmala". Mums nebija citu variantu – lai spēlētu Virslīgā, akadēmijai ir jābūt 50 kilometru rādiusā. Atbildīgajiem par pilsētas sporta attīstību piedāvāju arī tādu variantu: ja gribat, lai Isakovs paliek, lai tā arī notiek, taču iedodiet dažas vecuma grupas Ilūkstei. Tad Ilūkste varētu akreditēties, un pat par dažām vecuma grupām mēs būtu gatavi samaksāt kosmisku naudu, bet tas pat netika apspriests…Galu galā Ilūkste nespēja iziet akreditāciju. Daugavpils ar mums nerunā, un mēs esam spiesti pamest pilsētas teritoriju. Braucam turp, kur ir gatavi pieņemt investīcijas. Lokāli pēc federācijas prasības būsim Jūrmalā," Jakubovskis turpināja, piebilstot, ka futzāla komanda gan turpinās spēlēt Daugavpilī.

"Cik man zināms, ar [domes priekšsēdētāja vietnieka] Jāņa Dukšinska parakstu tika uzrakstīta un uz federāciju nosūtīta vēstule ar mērķi uzzināt, vai pilsētai ir izdevīgi ar mums sadarboties. LFF atbildēja, ka neiebilst. Kā sapratu, Daugavpils pašvaldība meklēja nianses mūsu darbā, prasīja, vai mums ir kādi parādi pret futbolistiem utt. Man šķiet, viņi tagad domā, kā man atrakstīties bez nekādiem konstruktīviem argumentiem. Taču jau ir par vēlu, laiks jau ir zaudēts," teica Jakubovskis, kurš apgalvoja, ka kluba jaunie īpašnieki bija gatavi Daugavpilī celt stadionu un vismaz pusmiljonu investēt infrastruktūras attīstībā un ka pilsēta palaidusi garām lielas investīcijas akadēmijā un infrastruktūrā.

Lai arī Jakubovskis sacīja, ka federācija neesot iebildusi sadarbībai ar "Lokomotiv", Dukšinskis gorod.lv pauda, ka dome joprojām gaida atbildi un iespējamo sadarbību izvērtēs pēc tās saņemšanas.

Izmantotie resursi:
Городской футбол лишился крупного инвестора....


, 2021-01-14 19:49, pirms 3 gadiem
Protams nevar visam ticēt ko šis stāsta (šī ir vienas puses "taisnība") bet nu D..pils dome izceļas ar īpasu pieeju lietām savā pilsetā,dakteri nevakcinējas ,mērus maina kā cimdus utt un visai šai burvīgai saimniekošanai ir monuments ,Celtnieka stadions, kurš kopš PSRS laikiem ir mainijies tikpat daudz cik ierēdņu domāšana.
, 2021-01-14 20:30, pirms 3 gadiem
Jawa rakstīja: Protams nevar visam ticēt ko šis stāsta (šī ir vienas puses "taisnība") bet nu D..pils dome izceļas ar īpasu pieeju lietām savā pilsetā,dakteri nevakcinējas ,mērus maina kā cimdus utt un visai šai burvīgai saimniekošanai ir monuments ,Celtnieka stadions, kurš kopš PSRS laikiem ir mainijies tikpat daudz cik ierēdņu domāšana.
Par árstiem tas ir cits stásts , bet par Lokomotiv viss ir loti vienkársi , Gavrilova klubs gribéja vienkársi atnemt jau gatavu BFC akadémiju. Man ir liels prieks , ka dome nostájás pareizajá pusé un Lokomotiv bús prom no pilsétas
, 2021-01-14 20:33, pirms 3 gadiem
Es ceru , ka ar armenu naudu totomotiv ir vismaz norékinájusies ar spélétájiem un nosegusi visus parádus. Tostarp arí ar viesnícám , kur dzívoja kluba legionári.
, 2021-01-14 21:52, pirms 3 gadiem
Kur nonāks tie LV spēlētāji, kuri pērn spēlēja ''Lokomotiv''?

Kādas ir Ilūkstes futbola attīstības vīzijas?
, 2021-01-15 09:29, pirms 3 gadiem
nu lai tikai izdodas realizēt kaut pusi no šiem skaļajiem paziņojumiem, tad būs labi
, 2021-01-15 14:45, pirms 3 gadiem
Izrādās,ka visu nevar nopirkt par naudu,bet liela nauda šai armēņu holdingam nav,vai nu ir skopi.Galvenais,ja pareizi sapratu,tad šī organizācija gribēja norakt BFC Daugavpils,pārņemot akadēmiju.Ja tā,tad Daugavpils dome malači.Labāk zīle rokā,nekā mednis kokā.Pie solījumiem esam pieraduši,un pie to neizpildes arī.
Kristaps Blanks. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC

Tukumnieks Blanks un Virslīgas līdere "Riga" kārtas ievadā viesosies Tukumā

"TonyBet" Virslīgas septītā kārta futbolā sāksies ar vienu spēli otrdienas vakarā starp "Tukums 2000"/"Telms" un "Riga" komandām. Cīņas sākums gaidāms plkst. 17.30, tiešraide portālā Sportacentrs.com un kanālā TV4.
"Valmieras" kapteinis Daniels Balodis. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
101

Algas ilgi nesaņēmušie "Valmieras" spēlētāji boikotē treniņu

Latvijas nosacīto lielbudžeta klubu vidū ir arī "Valmiera", taču par tās algu grūtībām ik pa laikam tiek dzirdēts ne pirmo sezonu. Kā savā Patreon ziņo futbola apskatnieks Edmunds Novickis, valmieriešu spēlētāji šorīt neieradās uz atjaunošanās treniņu, tādējādi cerot paātrināt vadības reakciju.
Luka Silagadze. Foto: Jānis Līgats
29

Silagadze iesit un nesvin, "Liepāja" no Valmieras mājās ved trīs punktus

Šodien Latvijas futbola Virslīgas sestās kārtas noslēdzošajā spēlē "Liepāja" izbraukumā ar 1:0 pārspēja "Valmieru". Pirmā puslaika izskaņā realizējot soda sitienu, vienīgos vārtus guva Luka Silagadze, kurš iepriekš trīs sezonas pavadīja "Valmieras" kreklā.