Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Tiesā sākta lieta par mēģinājumu ietekmēt "Spartaka" Čempionu līgas spēli

Tiesā sākta lieta par mēģinājumu ietekmēt "Spartaka" Čempionu līgas spēli
Edgars Gauračs. Foto: Jūrmalas "Spartaks" Facebook lapa

Portāls Delfi informē, ka 2018. gada vasarā mēģināts ietekmēt Čempionu līgas kvalifikācijas spēli, kurā Latvijas čempions Jūrmalas "Spartaks" spēkojās pret Belgradas "Crvena zvezda". Tā uzskata gan UEFA, gan Latvijas varasiestādes, jo lieta nonākusi tiesā.

Šis ir pirmais tiesas process Latvijas vēsturē, kurā persona apsūdzēta pēc Krimināllikuma 212.1 panta – Manipulācijas ar sporta sacensībām. Aizdomās turamais ir 1986. gadā dzimušais Ruslans Bagirovs, un viņam draud līdz piecu gadu cietumsods. Savulaik viņš bijis atrodams kādas Latvijas otrās līgas komandas pieteikumā, taču laukumā nav devies.

Tiesas sēdē atskaņots audio fails, kurā Bagirovs kādam no Jūrmalas "Spartaka" pārstāvjiem sola atlīdzību: "Ja zaudēsiet ar divu vārtu starpību, tad 25 tūkstoši. Ja ar trīs līdz četru – tad 40 tūkstoši. Par to, ka spēlē būs vairāk par trīs vai četriem vārtiem, ir 50 tūkstoši. Tas ir tikai pagaidām. Tuvāk spēlei es tev vēl uzrakstīšu, cik būs." Aizstāvība gan apelējusi, ka audio failā nav dzirdama valūta

Apsūdzība izvirzīta par otro spēli, kurā viesos tika zaudēts ar 0:2, ar identisku rezultātu piekāpjoties arī divu spēļu summā. Vārti tika ielaisti 78. un 81. minūtē. Spēles laikā UEFA saņēmusi signālus no totalizatoru kantoriem, ka notiek aizdomīgas svārstības.

Izmantotie resursi:
https://www.delfi.lv/delfi-plus/spo...


, 2021-05-13 15:14, pirms 3 gadiem
lol, aizsardzība apelē, ka ierakstā nav dzirdama valūta
, 2021-05-13 15:21, pirms 3 gadiem
Ēzelis....ko teikt....tādas lietas nerunā pa telefonu. Arī man visas sarunas ierakstās...
, 2021-05-13 17:01, pirms 3 gadiem
gircc rakstīja: Ēzelis....ko teikt....tādas lietas nerunā pa telefonu. Arī man visas sarunas ierakstās...
Tādas lietas vispār nedrīkst notikt. Lai šo Bagirovu notiesā pēc pilnas programmas citiem par mācību.
, 2021-05-13 17:33, pirms 3 gadiem
Šīs summas šķiet visai smieklīgas, ņemot vērā, ka UEFA prēmijas par kārtas pārvarēšanu ir daudzkārt lielākas...
, 2021-05-13 19:19, pirms 3 gadiem
Waldini rakstīja: Šīs summas šķiet visai smieklīgas, ņemot vērā, ka UEFA prēmijas par kārtas pārvarēšanu ir daudzkārt lielākas...
Lai nolietu spēli pietiek ar dažiem atslēgas spēlētājiem. Sadali tos 50 tūkstošus piemēram 5-6 spēlētājiem un sanāks pāris mēnešu alga katram. To piķi, ko Uefa ieskaita par dalību nez vai spēlētāji redz.
, 2021-05-13 19:26, pirms 3 gadiem
Nav nekāds brībums, par Spartaku šādas runas jau kādu laiku klīst.
, 2021-05-13 19:29, pirms 3 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Lai nolietu spēli pietiek ar dažiem atslēgas spēlētājiem. Sadali tos 50 tūkstošus piemēram 5-6 spēlētājiem un sanāks pāris mēnešu alga katram. To piķi, ko Uefa ieskaita par dalību nez vai spēlētāji redz.
Nu noteikti ir prēmija par kārtas pārvarēšanu, bet ne tik liela kā šajā gadijumā.

Un te jau var būt vienošanās ka līdz 75 min spēlē uz uzvaru, bet ja ir niča vai zaudē, tad ielaiž pietiekami daudz lai totikā vinnē, jo cerības tikt nākošajā kārtā nav.
, 2021-05-13 20:21, pirms 3 gadiem
Tur jau tā lieta ka mūsu komandām nav varēšanas tikt kaut kur tikt tālāk,tad kāda starpība kā zaudē.ja var nopelnīt.Piem. 5 cilvēki liek pa 10 t uz koef 4,5, jau pa vienu spēli sanāk 200 tk
, 2021-05-13 20:28, pirms 3 gadiem
marcy rakstīja: Nu noteikti ir prēmija par kārtas pārvarēšanu, bet ne tik liela kā šajā gadijumā.

Un te jau var būt vienošanās ka līdz 75 min spēlē uz uzvaru, bet ja ir niča vai zaudē, tad ielaiž pietiekami daudz lai totikā vinnē, jo cerības tikt nākošajā kārtā nav.
Tev viss labi? 75 min visi paņem pīpauzi..un apspriežas ko darīt tālak?negvelz mulķības..ja nav jausmas..kā viss tiek organizēts
, 2021-05-13 22:54, pirms 3 gadiem
marcy rakstīja: Nu noteikti ir prēmija par kārtas pārvarēšanu, bet ne tik liela kā šajā gadijumā.

Un te jau var būt vienošanās ka līdz 75 min spēlē uz uzvaru, bet ja ir niča vai zaudē, tad ielaiž pietiekami daudz lai totikā vinnē, jo cerības tikt nākošajā kārtā nav.
Tikai te tev piedāvā cilvēks no malas. Ja tu esi sarunājis noliet un runa ir par lielām pakām un beigās izdari pa savam - nu tad var sanākt, ļoti nelāgi. Teiksim tā - uz Bezzubova liktens pusi
Petrs Marešs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/FK RFS
14

Marešam meistarīgs tālsitiens, RFS pasniedz "Mettai" baranku un pārņem vadību

Latvijas futbola Virslīgas līderpozīcijā izvirzījusies titula glabātāja RFS, savā laukumā ar 2:0 pārspējot citu galvaspilsētas vienību "Mettu".
Iļja Korotkovs un Mors Tallā. Foto: Kristians Putniņš
8

Vārti puslaika beigās un pusstunda vairākumā ļauj "Audai" tikt pie otrās uzvaras

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas 2024. gada sezonā izcīnīja "Auda", kas ar 1:0 pieveica vairāk nekā pusstundu mazākumā spēlējušo "Daugavpili". Vienīgos vārtus iesita senegāliešu uzbrucējs Mors Tallā.
Maksims Krivuņecs un Havjers Tebass. Foto: Sanita Ieva Sparāne/TonyBet Virslīga
15

''La Liga'' prezidentam viesojoties Rīgā, panākta sadarbības turpināšana ar Virslīgu

Trešdien, 17. aprīlī, viesnīcā “Grand Hotel Kempinski” tika aizvadītā īpaša paneļdiskusija, kurā piedalījās Spānijas futbola čempionāta “LALIGA” prezidents Havjers Tebass, biedrības “Latvijas Futbola Virslīga” valdes priekšsēdētājs Maksims Krivuņecs, kā arī futbola virslīgas klubu un mediju pārstāvji.