Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Almants Poikāns

"Lokomotiv" vadītājs Jakubovskis sola Lozannā pierādīt LFF korumpētību

"Lokomotiv" vadītājs Jakubovskis sola Lozannā pierādīt LFF korumpētību
Aleksandrs Jakubovskis. Foto: Anatolijs Hazovs

Daugavpils "Lokomotiv" prezidents Aleksandrs Jakubovskis sarunā ar portālu Sportacentrs.com pauž sašutumu par Latvijas Futbola federācijas (LFF) lēmumu atņemt "Noah Jurmala" licenci dalībai šī gada "Optibet" Virslīgā. Viņš sola tiesāties Lozannā un pierādīt federācijas korumpētību.

"Noah Jurmala" starpsezonā no "Lokomotiv" pārņēma tiesības startēt Virslīgā, tomēr LFF atsauca licenci, jo klubā mainījās vadība un tas vairs neesot atbildis licencēšanas kritērijiem.

Jakubovskis par šādu gājienu gan ir neizpratnē un uzsver, ka federācija pret viņa klubu negodprātīgi rīkojusies jau vairākus gadus. "Stāsts sākās jau 2017. gadā, kad kļuvām par otrās līgas čempioniem. Toreiz Aleksandrs Isakovs politiski darīja visu iespējamo, lai mūs nelaistu uz pirmo līgu, parādot, ka federācija ir pilnībā korumpēta organizācija. 2018. gadā mēs vēlreiz uzvarējām otrajā līgā, bet mums atņēma 18 punktus un vēlreiz nepielaida pirmajai līgai. Gadu vēlāk uzvarējām otrajā līgā trešo sezonu pēc kārtas un beidzot tikām pirmajā līgā."

"Veiksmīgi akreditējāmies pirmajai līgai – ar tiem pašiem sponsoriem. Jau ar pirmo piegājienu uzvarējām pirmajā līgā," atceras "Lokomotiv" vadītājs. "Šajā starpsezonā pats veicu akreditāciju Virslīgai, parūpējos, lai viss būtu kā vajadzīgs. Visus punktus izpildīju, un kopā ar "Noah" bijām gatavi Virslīgai!"

Jakubovskis savos izteikumos ir skarbs pret federāciju, vairākkārt apvainojot to korumpētās darbībās. "Dažos federācijas dokumentos sarakstītais vispār bija neprāts, kādam vajadzētu doties uz klīniku – tā arī uzrakstiet. Izdomā lietas no zila gaisa. Tās ir paaugstinātas un korumpētas prasības. Tomēr beigu beigās federācija mums deva tiesības startēt Virslīgā, komanda devās uz treniņnometni Turcijā, noslēdzām 20-25 profesionālus līgumus ar mēnešalgām divu, trīs, četru tūkstošu eiro apmērā."

Tomēr armēņu holdings "Noah" paziņoja par aiziešanu no pašmāju futbola. Tas esot bijis tādēļ, ka armēņi noguruši no akadēmiju maksām un sarežģītās komunikācijas ar federāciju.

"Tad federācija prasa – labi, tad, lūdzu, parādiet dokumentus, kurš ir galvenais sponsors, ja "Noah" aiziet. Ar "Noah" dokumentus piegādāja Bagrats Gazarjans, un līguma summa gadā bija 600 tūkstoši eiro. Bagrats Gazarjans aizgāja, un mēs iedevām garantijas 900 tūkstošu apmērā – divas juridiskas personas un viena fiziska persona. Atšķirība ar Bagratu Gazarjanu (neviens Latvijā nevar apliecināt, vai viņam vispār ir nauda vai nav – tikai baumu līmenī) ir tā, ka mūsu latviešu investori nodokļos ir samaksājuši milzīgas summas – fiziska persona ir nopelnījusi nosacītus 40 miljonus, nodokļos samaksājusi piecus un komanda ir gatavs dot 500 tūkstošus – tikai kā mecenāts, jo mīl futbolu un ir gatavs šo naudu dot futbolam. Un arī divas juridiskas personas apliecināja, ka ir gatavas komandu sponsorēt par 200 tūkstošiem. Tātad kopējā summa jau ir 900 tūkstoši. Šie dokumenti ir nosūtīti federācijai, viss ir," atklāj Jakubovskis.

"Tomēr nonācām unikālā situācijā – klubu, kuram ir licence, kas gatavojas jaunajai sezonai un maksā algas, kā arī rūpējas par treniņnometni, nedēļu pirms čempionāta sākuma noņem no trases. Man šķiet, tas ir politisks pasūtījums. Domāju, tajā visā piedalās Daiņa Kazakeviča grupējums, tajā ir iesaistīts Nauris Mackevičs un LFF prezidents [Vadims Ļašenko] nav spējīgs risināt šāda veida problēmas," nekautrējas teikt Jakubovskis. "LFF ir tāda pieteikumu sistēma, kurā redzami visi dokumenti gan mums, gan "Mettai", gan citiem, un, ja pārbaudītu mūsu dokumentus, mēs ne ar ko neatšķirtos no pārējiem."

Ceturtdien Tukuma sporta skola nosūtīja vēstuli, kurā pārtrauc 21. janvāra īres līgumu ar "Noah Jurmala", tāpēc klubs šajā pilsētā savas spēles nevarēja aizvadīt. Tomēr Jakubovskis atzīmē, ka viņi savus pirmos mačus tāpat būtu spēlējuši RTU stadionā un siltajā laikā, iespējams, pārceltos uz Jelgavu vai pat "Skonto" stadionu. Tam esot piekritis arī LFF Klubu licencēšanas menedžeris Artūrs Saļņikovs.

"Iesim līdz galam un vērsīsimies UEFA un FIFA, Lozannā. Domāju, ka zaudējām 600-700 tūkstošus kluba līdzekļu, pieprasīsim arī pirmajā līgā iztērēto naudu. Pierādīsim, ka federācija ir korumpēta organizācija. Tai būs jānorēķinās par 2017., 2018. un 2021. gadu. Juristi jau vāc nepieciešamos dokumentus. Tas nav mūsu apkaunojums, bet gan Futbola federācijas. 150-170 tūkstošus zaudējām tikai 1. līgā, vēl bija trīs gadi 2. līgā," pikts ir Jakubovskis, kurš nenoliedz, ka holdingam "Noah" bijušas arī finansiālas problēmas un tas neesot varējis izpildīt saistības, ko uzņēmies. Turklāt par Rīgas "Dinamo" akadēmijas piesaistīšanu esot jāmaksā 150 000 eiro.

Ja "Noah" spēlētu virslīgā, komandā būtu tādi Latvijā pazīstami futbolisti kā Alans Siņelņikovs un Aleksejs Grjaznovs, kā arī Taisejs Murakava, Markuss Žuniors un vēl vairāki leģionāri. Savukārt pēc armēņu aiziešanas vienību atstājuši tādi latviešu spēlētāji kā Kaspars Ikstens, Daniils Ulimbaševs un Gļebs Kļuškins.

Edgars Pukinsks, LFF ģenerālsekretārs
""Noah Jurmala" vispirms ir jāiziet mūsu vietējā apelācija un tikai pēc tam var uz Lozannu. Trīs darba dienu laikā viņi var pieteikt apelācijas iesniegšanu, bet pēc tam ir septiņas darba dienas pilnai apelācijai. Šobrīd lēmums paliek spēkā, līdz apelācijas komiteja pieņem savu gala lēmumu. Ja neapmierina tās lēmumus, klubam ir tiesības vērsties Lozannā.

Čempionāta izspēle varētu būt četros apļos, bet precīzi nevaru šobrīd pateikt. Pirmdien kopā sanāks klubi, savukārt pēc tam būs orgkomitejas sapulce, kas apstiprinās kalendāra un izspēles kārtības izmaiņas."


, 2021-03-12 19:33, pirms 3 gadiem
LFF IR PARĀDĪJUSI ka Diemžēl ir vāja Organizācija, tāpēc aicinu LFF atkārtoti pārbaudīt VISAS VIRSLĪGAS KOMANDAS UN TO ATBILSTĪBU LICENSĒŠANAS NOTEIKUMIEM.
, 2021-03-12 19:43, pirms 3 gadiem
SMieklīgi, ka stāsta cik daudz naudas pieejams Lai vispirms norēķinās ar DR, Ilūksti, spēlētājiem un kkādām viesnīcām, kam parādā palikuši. Kauns kauns kauns.
, 2021-03-12 19:49, pirms 3 gadiem
Nu futbolam nāks tik pa labu ja šie viens otra utis izpurinās. Uz Lozannu!
, 2021-03-12 19:55, pirms 3 gadiem
Ro!Uzminēju
, 2021-03-12 19:59, pirms 3 gadiem
Lohiem lohu problēmas....
, 2021-03-12 20:52, pirms 3 gadiem
Fiziskajai personai 40 miljoni un iedot var tikai 400 tūkstošus,labais futbola mīļotājs..... Nezināms Latvijas miljonārs?
, 2021-03-12 21:14, pirms 3 gadiem
saulainaespania rakstīja: Fiziskajai personai 40 miljoni un iedot var tikai 400 tūkstošus,labais futbola mīļotājs..... Nezināms Latvijas miljonārs?
Iedod vairāk! Nevari? Tad aizver pāksti, ubags!
, 2021-03-12 21:27, pirms 3 gadiem
Re, tie krievu okupanti jau plēšas savā starpā, urlu komēdija ... patiesība jāmeklē pie "brataniem", ne Šveicē.
, 2021-03-12 21:28, pirms 3 gadiem
Te nu jāsaka - abi labi. Vieni - korumpēti, otri - "mazgātāji".
, 2021-03-12 21:57, pirms 3 gadiem
LFF tipisks nākamais solis būtu pēc pirmās spēļu kārtas tomēr attaisnot Noah un pielaist pie spēlēšanas, atjaunojot iepriekš paredzēto kalendāru, kas bija paredzēts priekš 9 komandām. Diemžēl tik smieklīgi un galīgi ne neticami ir lff lēmumi.
, 2021-03-12 22:18, pirms 3 gadiem
Tipisku intelektuāļu sejas visias kā viena rindiņā
, 2021-03-12 22:38, pirms 3 gadiem
Davai, Lozannu
Varetu pienaakt briidis, kad FIFA jau nahrenize LFF " vadiibu"
+kaa vienaa komeedijas atvasinaajumaa, "vnjimanije, vopros- kaada maarrutka peec ir taads Sporta federaciju vadonis Fogels (jau atkaartoti), kurs nevelna neko nespeej sakaartot?
, 2021-03-12 22:59, pirms 3 gadiem
Man tā grūtāk ar matemātiku...
Pēdējos 5 gadus Jakubovskis mocīts... nav ļāvuši kāpt līgu augatāk... jo korumpēti...
Tātad Indriksons, Gorkšs, Ļašenko bijuši pērkami?
, 2021-03-12 23:57, pirms 3 gadiem
Jelgava R.I.P.
Jurmala Noah R.I.P.

Nakamais?
, 2021-03-13 08:33, pirms 3 gadiem
Korumpētība?
Jakubovskis - 5 gadi cietumā
Gavrilovs - bez komentāriem
Koļesņičenko - bez komentāriem
Kazāks - juristiņš, kurš vislaik ir meklējis iespēju kaur kur piezīsties, bet zinot viņu, turās no tāda pa gabalu

Cik skaists Quattro!
, 2021-03-13 09:18, pirms 3 gadiem
The one and the only rakstīja: Korumpētība?
Jakubovskis - 5 gadi cietumā
Gavrilovs - bez komentāriem
Koļesņičenko - bez komentāriem
Kazāks - juristiņš, kurš vislaik ir meklējis iespēju kaur kur piezīsties, bet zinot viņu, turās no tāda pa gabalu

Cik skaists Quattro!
Vienīgi vienīgais varēja turpināt sarakstu sodāmajiem!
Vai čomus tomēr neminēsi?
, 2021-03-13 11:33, pirms 3 gadiem
Par kādu treniņnometni iet runa,ja pats komandas galvenais treneris atzina,ka komanda aizvadīja pirmo treniņu tikai 11.martā?
, 2021-03-13 16:58, pirms 3 gadiem
Trampaliins rakstīja: Davai, Lozannu
Varetu pienaakt briidis, kad FIFA jau nahrenize LFF " vadiibu"
+kaa vienaa komeedijas atvasinaajumaa, "vnjimanije, vopros- kaada maarrutka peec ir taads Sporta federaciju vadonis Fogels (jau atkaartoti), kurs nevelna neko nespeej sakaartot?
visi tur tik sola vērsties... bet ar to viss beidzas...
, 2021-03-14 06:10, pirms 3 gadiem
Varbut laiks vinam pi** nah uz Krieviju ar savu Lokomotiv? Vins pat normali savu smirdigo klubu nevar nosaukt Lokomotive, tjipa Krievija dzivo. Suka!
, 2021-03-15 09:00, pirms 3 gadiem
Izskatās, ka šeit abas puses ir utainas, bet, ja tiešām aizies līdz Lozannai, ka tik nesanāk LFF nepatikšanas. Lai nepielaistu klubu Virslīgai, jābūt diezgan dzelžainiem pierādījumiem, nevis kaut kam safabricētam tīri uz kaut kādas savstarpējās nepatikas pamata, ja varbūt kāds cits klubs līdzīgā situācijā tiek pielaists.
, 2021-03-15 13:03, pirms 3 gadiem
LFF visu salaidusi šķērsām! Kāpēc nepielaida Audu, Tukumu, Jelgavu?
Kā interesēs ir sašaurināt futbola ģeogrāfiju valstī?
Ja par licenzēšanu, tad prasībām bez būtiskām atšķirībām j;ābūt kā virslīgā, tā 1. līgā! Arī 1. līga, kur komandas cīnās par iekļūšanu virslīgā nav nekādi sētas mači! Ja tiesības komanda ir izcīnījusi, spēlē!
, 2021-03-17 22:38, pirms 3 gadiem
sinajs rakstīja: LFF visu salaidusi šķērsām! Kāpēc nepielaida Audu, Tukumu, Jelgavu?
Kā interesēs ir sašaurināt futbola ģeogrāfiju valstī?
Ja par licenzēšanu, tad prasībām bez būtiskām atšķirībām j;ābūt kā virslīgā, tā 1. līgā! Arī 1. līga, kur komandas cīnās par iekļūšanu virslīgā nav nekādi sētas mači! Ja tiesības komanda ir izcīnījusi, spēlē!
Jo Tukums nepieteicās un Jelgava pieteicās ķeksīša dēļ, pat nemēģinot izpildīt licencēšanas noteikumus.

Tad varbūt Grobiņas pamatskolas futbolistus pielaist Virslīgai, pat ja viņi tur negrib spēlēt? Neruna muļķības te.
Grobiņas līdzjutēji. Foto: Aiga Veisa
10

Parādniecei "Valmierai" draud atņemt punktus, "Grobiņai" derbijs izmaksās 900 eiro

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komiteja pēc Virslīgas 7. kārtas spēlēm publicējusi garu sankciju sarakstu.
Edgars Maļcevs. Foto: Aiga Veisa
15

Nepalīdzēja arī video: LFF atzīst tiesneša kļūdu - "Liepājai" derbijā bija jāsit pendele

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu nodaļa sniegusi savu skaidrojumu par vakardienas derbiju, kurā "Liepāja" ar 2:3 piekāpās "Grobiņai"/LFS un 68. minūtē pie rezultāta 1:2 pat ar VAR palīdzību netika pie 11 metru soda sitiena.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.