Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

RFS pavēsta par šķiršanos no piecus gadus komandu pārstāvējušā Solovjova

RFS pavēsta par šķiršanos no piecus gadus komandu pārstāvējušā Solovjova
Aleksandrs Solovjovs. Foto: Sanita Ieva Sparāne

Latvijas futbola Virslīgas čempione RFS paziņojusi, ka netiks turpināta komandas sadarbība ar pieredzējušo malējo aizsargu Aleksandru Solovjovu, kurš komandu pārstāvējis kopš 2017. gada.

33 gadus vecais Aleksandrs Solovjovs aizvadītajā sezonā zaudēja konkurenci cīņā par vietu RFS sastāvā, izejot laukumā RFS rindās trīs Virslīgas spēlēs. Lai tiktu pie spēļu prakses, vasarā RFS nosūtīja pieredzes bagāto futbolistu īrē uz Jūrmalas "Spartaku", kurā malējais aizsargs kļuva par vienu no jūrmalnieku spēles asīm, atzīmējoties ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm 12 Latvijas čempionāta spēlēs.

Kopumā kopš 2017. gada Solovjovs RFS rindās aizvadījis 100 oficiālās spēles, gūstot deviņus vārtus un izdalot 12 rezultatīvas piespēles. Arī savu vienīgo karjeras trofeju Solovjovs guvis RFS rindās, kļūstot par Latvijas kausa ieguvēju 2019. gadā. Noslēdzoties līdzšinējajam līgumam, RFS nolēmusi sadarbību ar bijušo Latvijas izlases futbolistu (11 spēles) neturpināt.

Solovjova karjerā ir neliels ieraksts Anglijas futbolā, aizvadot vienu FA kausa spēli. Bez RFS visvairāk spēļu futbolists aizvadījis Daugavpils "Daugavā", Rīgas "Olimpā" un "Ventspilī". Futbolista kontā ir arī spēles Lietuvas un Igaunijas čempionātos.

Vakardienas "Pa Pāris Kausiem" raidījumā izskanēja runas, ka Solovjovs jaunajā sezonā varētu būt saistīts ar "Mettu", kas aizvadītajā sezonā no septiņām turnīru līdz galam aizvadījušajām Virslīgas komandām palika pēdējā vietā.


"Grobiņa" svin uzvaru. Foto: Aiga Veisa
115

Liepāja pieder "Grobiņai": Dobrecova vīri derbijā satriec bagātākos kaimiņus

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas sezonā izcīnīja debitante "Grobiņa"/LFS, kas principiālajā derbijā ar 3:2 pieveica "Liepāju". Uzvaras vārtus guva galvenā trenera Viktora Dobrecova 27 gadus vecais dēls Devids.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.
Petrs Marešs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/FK RFS
15

Marešam meistarīgs tālsitiens, RFS pasniedz "Mettai" baranku un pārņem vadību

Latvijas futbola Virslīgas līderpozīcijā izvirzījusies titula glabātāja RFS, savā laukumā ar 2:0 pārspējot citu galvaspilsētas vienību "Mettu".