Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Virslīgas 13. kārtas simboliskā izlase

Virslīgas 13. kārtas simboliskā izlase

Vārtsargs

Kaspars Ikstens (RFS) – varbūt nedaudz negaidīti, bet Ikstenam šogad tā bija tikai pirmā spēlē Virslīgā. Pierādīja, ka joprojām ir ļoti labs vārtsargs un domājas, ka ar šo spēli Ikstens pacēla savas akcijas Moroza acīs.

Aizsargi:

Ziga Lipuscek (RFS) – traumas un konkurences dēļ izlaida vairākas spēles, bet spēlē pret Liepāju atgriezās laukumā ar gūtiem vārtiem, lielisku spēli divcīņās un labāko InStat indeksu komandā (326).
D. Idowu (BFC Daugavpils) – lai arī 20 gadus vecais nigērietis joprojām turpina daudz kļūdīties un nepieklājīgi reti uzvar divcīņās, tomēr spēlē pret FK Metta guva gan vārtus, gan atdeva piespēli, gan palīdzēja komandai izcīnīt svarīgos un principiālos trīs punktus.
Roberts Savaļnieks (RFS) – iespējams, aizvada savu stabilāko un pārliecinošāko sezonu Virslīgā un cerams, ka traumas viņa uzņemto formu šogad neizjauks.
Vladislavs Fjodorovs (Riga FC) – kā allaž bija ieslēdzis savu motoriņu un gana aktīvi pieslēdzas uzbrukumiem. Aizsardzības malā izskatās arvien pārliecinošāk, kas ir laba ziņa izlasei.

Pussargi:

Stefan Panic (Riga FC) – centrālā Rīgas figūra viduslīnijas bastionā. Ļoti labi lasa spēli, spēlē izklupienos un ir liels drauds standartsituācijās.
Andrejs Kovaļovs (BFC Daugavpils) – visai universāls spēlētājs un var paņemt daudzas pozīcijas laukumā. Prieks, ka Kovaļovs noķēris spēles garšu tieši Daugavpilī un, iespējams, šobrīd būtu pelnījis izsaukumu uz izlasi.
Stenio Junior (Riga FC) – šogad Virslīgā guvis vārtus pret Tukumu un tagad arī pret Jelgavu. Laukumā bija gana aktīvs, bieži centās apdraudēt vārtus, tomēr reizēm prasītos asākas un precīzākas darbības. Domājams, ka cīņā pret Maccabi Stenio sākumsastāvā tomēr nedosies.
Eduards Tīdenbergs (FK Liepaja) – laikam pēc 0-3 nav prātīgi izcelt kādu liepājnieku, tomēr Tīdenbergs izskatījās ļoti pārliecinošs, labs piespēlēs un noteikti būs vērtīgs papildinājums sezonas turpinājumā.

Uzbrukums:

Marko Regža (BFC Daugavpils) – pēdējās trīs spēlēs trīs vārti. Tas viss pat neskatoties uz trenera vēlmēm eksperimentēt ar Regžas pozīciju laukumā.
T. Arokodare (Valmiera FC) – kārtas MVP. Fiziski kļuvis daudz spēcīgāks kā iepriekšējā sezonā un arī Tukuma aizsargi nemācēja nedz nostumt, nedz tikt viņam līdzi.

Kārtas mīnusnieki:
Nauris Bulvītis
(FK Spartaks). Šī sezona Bulvītim ir brāķu pilna un diemžēl arī spēlē pret Ventspili Nauris peldēja.
Mološa preses konferences (FK Liepaja). Liepājas pusē viss stabili - zaudējumi turpinās (pēdējās desmit spēlēs tikai viena uzvara), galvenā trenera atlūgums neseko, preses konferenču stāsti nemainās.
Mettas spēle otrajā stāvā/divcīņās – acīs žmiedzas tas, cik Mettai grūti iet gaisa divcīņās. Pēc Instat datiem, labākais Mettas spēlētājs divcīņās ar Daugavpili bija Gabriels Kirkils, kurš uzvarēja 63% divcīņu. Centra aizsargiem Gulbim (57%) un Franklinam (50%) uzvarētu divcīņu.