Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Pirmo punktu guvušais "Tukums" uzņems divkārtējo Latvijas čempioni "Riga"

Pirmo punktu guvušais "Tukums" uzņems divkārtējo Latvijas čempioni "Riga"
Toms Aizgrāvis. Foto: Karolīna Mazira

"Optibet" futbola Virslīgas septītā kārta svētdien tiks aizvadīta bez paredzētā mača Liepājā, taču valsts čempiones "Riga" viesošanos Tukumā un cīņu starp Rīgas komandām neviena atcēlis nav.

Šī vakara saistošākais mačs bija paredzēts Liepājā, kur būtu tikušās nokaitinātās "Liepājas" un "Spartaks" komandas. Abas vienības iepriekšējā kārtā nebija apmierinātas ar spēļu iznākumiem, savstarpējajam mačam solot nokaitētu atmosfēru. Taču līdzjutējiem nāksies iztikt bez futbola vakara naglas. Ņemot vērtā Covid-19 saslimšanas gadījumus Jūrmalas "Spartaks" komandas administrācijā, pieņemts lēmums spēli pārcelt uz vēlāku laiku, lai šobrīd monitorētu Jūrmalas komandas spēlētāju veselības stāvokli.

Bez futbola gan šovakar nepaliksim, jo pēc plāna aizritēs abi pārējie mači, tiesa pastiprinot ierobežojumus līdzjutēju tribīnēs. Virslīgas debitante "Tukums 2000" savās mājās uzņems "Riga" futbolistus. Tukumnieki sezonas ievadā dabūja pa astes galu no Virslīgas pieredzi uzkrājušajām komandām, piedzīvojot vairākas pamatīgas sakāves. Jaunpienācēju neizteiksmīgais sniegums lika spartakiešiem vieglprātīgi attiekties uz savstarpējo spēli, kurā "Tukums" lika pretiniekiem par to skarbi samaksāt. Spēlējot neizšķirti 1:1, Jurģa Kalna padotie tika pie pirmā punktiņa turnīra tabulā, kas noteikti nāks lietā komandas pārliecībai par saviem spēkiem. Savukārt Oļega Konanova "Riga" iesita divus vārtus ejot uz ģērbtuvēm spēlē pret "Mettu". Divkārtējā valsts čempione pacietīgi turpina gaidīt savas galvenās konkurentes RFS pirmo klupienu.

Tukumnieku rindās sezonas pirmos vārtus saviem spēkiem, bez pretinieku palīdzības raidot bumbu savos vārtos, guva Kristaps Gailis. Savukārt pirmie vārti, kas ļāva gūt punktus, lietuviešu centra aizsarga Edgara Žarska rēķinā. "Riga" šķietami cenšas panākt to, lai katrs laukuma spēlētājs šajā sezonā izceltos ar vārtu guvumu. Jau šobrīd vārtus guvušo spēlētāju skaits komandā ir krietni lielāks nekā sausā esošo. Vienīgie divas reizes pamanījušies izcelties Felipi Brisola un Romans Debelko. To kā tukumniekiem veiksies ar "Riga" uzbrukumu ierobežošanu no pulksten 16:00 tiešraidē demonstrēs Sportacentrs.com televīzija.

Daugavas stadionā norisināsies mačs starp "Metta" un RFS komandām. Lai gan turnīra tabulā mettieši atrodas sev ierastajā pārspēļu pozīcijā, taču turnīra vidusdaļa ir tik blīva, ka viena uzvara komandu var uzmest teju līdz Eirokausu zonai. Arī iepriekšējā kārtā "Metta" spēlēja ar galvaspilsētas komandu, ar divu vārtu pārsvaru piekāpjoties valsts čempioniem. Savukārt RFS spītīgi atsakās pieņemt punktu zaudēšanu. Pat no divu vārtu deficīta RFS atspēlējās Daugavpilī un spēja izraut uzvaru ar neticamu Roberta Savaļnieka pušku.

"Mettas" spilgtais cerību stariņš šajā sezonā ir jaunais uzbrucējs Raimonds Krollis, kurš pamanījies sakrāt četrus vārtu guvumus, būdams labākais vārtu krājējs starp pašmāju spēlētājiem. Tikmēr Virslīgas naskākais vārtu guvējs Brazīlijas futbolists Emersons iepriekšējā mačā pēc vienas spēles pārtraukuma atkal spēja gūt vārtus. Tādējādi tehniskais uzbrucējs ar vārtu guvumiem izcēlies piecās no sešām aizvadītajām spēlēm. Tāpat RFS rindās uzbrukuma potenciālu var palielināt sezonas ievadā vairākas kārtas savainojuma dēļ izlaidušai Darko Lemajičs, kurš plūca Virslīgas "bombardiera" titulu iepriekšējās divās sezonās.

"Optibet" Virslīgas 7. kārta

DatumsLaiksSpēleTiešraide
12.07.16:00Tukums 2000 - RigaSportacentrs.com TV
12.07.18:00Metta - RFSBest4SportTV
12.07.20:00Liepāja - SpartaksSpēle pārcelta!
13.07.18:00Daugavpils - VentspilsSportacentrs.com TV
13.07.19:00Jelgava - ValmieraSportacentrs.com TV

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.RFS660018:518
2.Riga650113:315
3.Ventspils631210:610
4.Jelgava63034:69
5.Spartaks62229:128
6.Valmiera62227:108
7.Daugavpils620413:116
8.Liepāja62048:106
9.Metta62047:126
10.Tukums 200060153:171

Labākie vārtu guvēji

VSpēlētājsKomandaVārti
1.EmersonsRFS6
2.Nemaņa BelakovičsSpartaks5
3.Činonso OforsDaugavpils4
4.Raimonds KrollisMetta4 (1)
Tolu ArokodareValmiera4 (1)
6.Kaspars SvārupsVentspils3
Jevgeņijs KozlovsVentspils3
Sedriks KuadioRFS3
Tomašs ŠimkovičsRFS3

Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.