Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

"Liepāja" vien pēc 70 minūtēm ar rikošetu nolauž debitanti "Super Nova"

"Liepāja" vien pēc 70 minūtēm ar rikošetu nolauž debitanti "Super Nova"
Liepājnieki svin vārtu guvumu. Foto: Aiga Veisa

Latvijas futbola Virslīgas 31. sezona sākusies ar nebūt ne vieglu "Liepājas" uzvaru pār turnīra jaunpienācēju Salaspils "Super Nova". Tikai divdesmit minūtes pirms spēles beigām bumba pēc rikošeta lieeca salaspiliešu vārtos, ļaujot "Liepājai" beigās tikt pie panākuma ar 3:1.

# Sezonas atklāšanas spēlē "Liepājas" rindās vēl nebija dokumentus kārtojošā Seidinas Keitā, kā arī Ērika Puncula, kurš komandai pievienojās īsi pirms sezonas sākuma. Artūrs Karašausks sezonas atklāšanas spēles pirmās 70 minūtes skatījās no rezervistu soliņa.

# Salaspils "Super Nova" ierindā nebija uzbrucēja Marko Regžas, kurš dziedē pirmsezonā gūto savainojumu. Tāpat komanda vēl meklē vēl vienu papildinājumu centa aizsarga pozīcijā, kur pavisam īsi pirms sezonas rūtainajiem pievienojās Roberts Jaunarājs-Janvāris.

# "Liepāja" sezonas pirmo uzvaru guva ar trīs precīziem sitieniem. Ar vārtu guvumiem izcēlās Martins Marta, kā arī uz maiņu nākušie Hogans Ukpa (pēc viņa sitiena Jevgēņijam Miņinam ieskaitīta savos vārtos raidīta bumba) un Artūrs Karašausks. Vēsturiskos "Super Nova" pirmos vārtus Virslīgā guva Smiltenes futbola audzēknis Ričards Rullis.

Jau paredzami spēles sākumā iniciatīvu uzņēmās "Liepājas" futbolisti, Virslīgas debitantei cerot vien uz kādu pretuzbrukuma iespēju. Pie trešās standarta situācijas kurzemnieki arī atvēra spēles rezultātu. "Super Nova" aizsargiem nenotīrot savu vārtu priekšu pēc stūra sitiena, par Virslīgas 2022. gada sezonas pirmo vārtu autoru kļuva urugvajiešu centra aizsargs Martins Marta, izvirzot liepājniekus vadībā ar 1:0.

Vadībā mājinieki bija vien minūti. Viesi nekavējoties metās savā uzbrukumā un Virslīgas debitants Ričards Rullis no Smiltenes veica savu pirmo precīzo sitienu, gūstot "Super Nova" vēsturiskos pirmos vārtus un panākot izlīdzinājumu - 1:1. Par spīti dažiem liepājnieku pusmomentiem, pirmajās 45 minūtēs rezultāts vairs nemainījās.

Otrajā puslaikā Kirila Aļševska trenētā komanda izdarīja pamatīgu spiedienu uz debitantu vārtiem, sakrājot virkni ar standarta situācijām. Liepājnieku izdarītie sitieni gan lidoja visur, izņemot starp vārtu stabiem. Ar cerību glābt "Liepāju" no punktu zaudēšanas, spēles 70. minūtē uz maiņu laukumā devās Artūrs Karašausks. Taču par liepājnieku glābēju kļuva nevis Karašausks, bet otrs uz maiņu nākušais spēlētājs - Hogans Ukpa.

Divas minūtes pēc nākšanas laukumā, Ukpas sistā bumba trāpīja pa papēdi Jevgeņijam Miņinam, netverami vārtsargam no tuvas distances ielecot vārtos - 2:1. Atgriežoties vadībā, kurzemniekiem no pleciem novēlās liels smagums un viesi vairs nespēja izveidot reālu vārtu gūšanas situāciju.

Trīs minūtes līdz pamatlaika beigām ar sitienu no distances izcēlās Karašausks, precīzi raidot bumbu vārtu tālajā augšējā stūrī. Tādējādi arī šo sezonu Karašausks iesācis ar rezultatīvu sitienu, ievadotsavu trešo pierakstu "Liepājas" komandā. Tiesneša Mareka Ķeres svilpei vēstot par mača noslēgšanos, "Liepāja" ar 3:1 ierakstīja pirmos trīs punktus jaunās sezonas turnīra tabulā.

"Liepāja" - "Super Nova" 3:1 (1:1)
Vārti: Marta 12', Karašausks 87' - Rullis 13', Miņins 71' (s.v.)
Brīdinājumi: Stepanovs, Indrāns, Zelmanis
Liepāja: Zviedris - Pedroso, Marta (Isajevs 90'), Simičs, Savaļnieks (Kārkliņš 90') - Strumija - Belakovičs (Karašausks 70'), Villela (Ukpa 70'), Ķigurs, Gordeičuks (Tkačuks 88') - Dodo.
Super Nova: Zommers - Cīrulis, Jaunarājs-Janvāris, Zelmanis, Semjonovs - Miņins (Brics 83') , Indrāns (Puhovs 83'), Ozoliņš (Sprukulis 88'), Rullis (Čugunovs 88') - Stepānovs - Askerovs (Troickis 83').
Galvenais tiesnesis: Mareks Ķere

"Optibet" futbola Virslīgas 1. spēļu kārta

Dat.LaiksSpēleRez.Vieta
11.03.18:00Liepāja - Super Nova3:1 (1:1)"Daugava" rez.lauk.
12.03.14:00Riga - ValmieraĶeizermeža SB
16:00Spartaks - RFSLNK sporta parks
13.03.14:00Daugavpils - Tukums/Telms"Celtnieks"
16:00Metta - AudaHanzas vsk.

, 2022-03-11 20:00, pirms 2 gadiem
Kopumā pirmajai spēlei var iztikt
Debitanti arī nepalika sausā
Apgaismojums gan draņķīgs.
, 2022-03-11 20:19, pirms 2 gadiem
Redz, kā Karaušauski parādīja, ka par ātru norakstīts! Rullis arī atklājums!
, 2022-03-11 20:32, pirms 2 gadiem
Regbists rakstīja: Redz, kā Karaušauski parādīja, ka par ātru norakstīts! Rullis arī atklājums!
pēc vieniem iemocītiem vārtiem saukt par atklājumu...vienīgi ja atklāj ka vispār ir tāds spēlētājs ,tad cita lieta...
, 2022-03-11 20:36, pirms 2 gadiem
nevar īsti saprast...gaidīju no Liepājas kaut ko vairāk ,bet jasaprot ka īstais fučuks sāksies uz dabīgo...kas atiecas uz SuperNovu tad pa lielam nebij pārsteigums,jo daudz maz ko tādu ar kaut ko gaidīju vienīgi Vugaram gan vajadzēja saprast ka viņa laiks jau nu gan kādu laiku atpakaļ ir beidzies,sliktāk jau nu toč nebūtu ja kāds jaunēklis panēsātos pa priekšu,kamēr Regža traumēts...
, 2022-03-11 20:42, pirms 2 gadiem
regbists
Redz, kā Karaušauski parādīja, ka par ātru norakstīts! Rullis arī atklājums!
Kas vinu norakstija?Vins virsligas limeni noteikti ugunos!It ipasi pret 6-10vietas komandam(sosezon daudz spelu)Tiesa vinam jaiztur konkurence ar Belakovicu...Apsveicu Rulli! Debija virsliga 21 gada vecuma un varti!Ilgi brieda speledams 1.liga un liktenis atmaksaja ar iespeju- laba debija!
, 2022-03-11 21:02, pirms 2 gadiem
Pievienojamies Latvijas Futbola Fanu Grupai 🇱🇻⚽️🇱🇻 @ FB!

https://m.facebook.com/groups/67897...
, 2022-03-11 21:06, pirms 2 gadiem
Ko Zvirgzdiņš saka par šī gada FKL veidojumu?
, 2022-03-11 21:14, pirms 2 gadiem
Bronsons rakstīja: nevar īsti saprast...gaidīju no Liepājas kaut ko vairāk ,bet jasaprot ka īstais fučuks sāksies uz dabīgo...kas atiecas uz SuperNovu tad pa lielam nebij pārsteigums,jo daudz maz ko tādu ar kaut ko gaidīju vienīgi Vugaram gan vajadzēja saprast ka viņa laiks jau nu gan kādu laiku atpakaļ ir beidzies,sliktāk jau nu toč nebūtu ja kāds jaunēklis panēsātos pa priekšu,kamēr Regža traumēts...
Kāpēc beidzies pirmo puslaiku labi nospēlēja.Pieturēja reizēm bumbu labi to atspēlēja partneriem.
, 2022-03-11 21:25, pirms 2 gadiem
Bronsons rakstīja: nevar īsti saprast...gaidīju no Liepājas kaut ko vairāk ,bet jasaprot ka īstais fučuks sāksies uz dabīgo...kas atiecas uz SuperNovu tad pa lielam nebij pārsteigums,jo daudz maz ko tādu ar kaut ko gaidīju vienīgi Vugaram gan vajadzēja saprast ka viņa laiks jau nu gan kādu laiku atpakaļ ir beidzies,sliktāk jau nu toč nebūtu ja kāds jaunēklis panēsātos pa priekšu,kamēr Regža traumēts...
Komanda noteikti arī vēlējās savās rindās redzēt kādu spēlētāju ar lielu pieredzi Virslīgā. Askerovs tomēr arī ir jau bijis "Super Nova", pazīst gan līgu, gan komandu.
, 2022-03-11 21:35, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Valts rakstīja: Komanda noteikti arī vēlējās savās rindās redzēt kādu spēlētāju ar lielu pieredzi Virslīgā. Askerovs tomēr arī ir jau bijis "Super Nova", pazīst gan līgu, gan komandu.
Piedod, bet no Tevis pagaidām vispār nav nekādas pievienotās vērtības. Varbūt pats pateiksi Celmiņam, ka iesi prom? Protams, nevar zināt, vai Tu vispār neesi kāds no SC autoriem.
Slēpts komentārs: Ivars Zvirgzdiņš
, 2022-03-11 22:25, pirms 2 gadiem
Pirmā puslaikā Liepājai pietrūka jaudas uzbrukumā.Ukpa un Karašausks labi atdzīvināja spēli un nokārtoja rezultātu.Super Nova pārsteidza nedaudz pozitīvā nozīmē.Labi aizsargājās.Starpība meistarībā tomēr liela.
, 2022-03-11 23:18, pirms 2 gadiem
Njā... investēt Liepājas stadionā vajag kā ēst, jo acis sāk redzot šīs šausmas ko sauc par apgaismojumu + man sēžot mājās pie PC sāk salt redzot, ka +2 grādos cilvēki sanākuši un salst tā saucamajās tribīnēs!!!
, 2022-03-12 00:00, pirms 2 gadiem
Ambrē rakstīja: Njā... investēt Liepājas stadionā vajag kā ēst, jo acis sāk redzot šīs šausmas ko sauc par apgaismojumu + man sēžot mājās pie PC sāk salt redzot, ka +2 grādos cilvēki sanākuši un salst tā saucamajās tribīnēs!!!
Nu vai Tu neesi jocīgs!?
Šīs tak nav nekāds stadions, bet gan vnk rezerves laukums. Liepājā ir četri stadioni ar dabīgo zalienu un šīs nav neviens no tiem. Blakus šim ir centralais stadions, bet tur acīmredzot spēlēs tikai kkad aprīļa beigās
, 2022-03-12 01:29, pirms 2 gadiem
Zhuk79 rakstīja: Nu vai Tu neesi jocīgs!?
Šīs tak nav nekāds stadions, bet gan vnk rezerves laukums. Liepājā ir četri stadioni ar dabīgo zalienu un šīs nav neviens no tiem. Blakus šim ir centralais stadions, bet tur acīmredzot spēlēs tikai kkad aprīļa beigās
Es jau arī runāju par centrālo stadionu - kas tur īsti ir nepieciešams, lai varētu aizvadīt visas Virslīgas spēles no zvana līdz zvanam? Un man īsti nav saprotams - kāpēc Latvijas klimatiskajos apstākļos sezona ir jāsāk teju pašā marta sākumā!
, 2022-03-12 08:58, pirms 2 gadiem
Pēc Liepājas logikas… viñi stadionā paši neko nedaris… viñi viñu tikai īrē… pa agaismojumu jādomā pašvaldībai… 🤷🏼 Un spēlējot lielajā stadionā neviena spēle nenotiks ar apgaismojumu…
"Grobiņa" svin uzvaru. Foto: Aiga Veisa
114

Liepāja pieder "Grobiņai": Dobrecova vīri derbijā satriec bagātākos kaimiņus

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas sezonā izcīnīja debitante "Grobiņa"/LFS, kas principiālajā derbijā ar 3:2 pieveica "Liepāju". Uzvaras vārtus guva galvenā trenera Viktora Dobrecova 27 gadus vecais dēls Devids.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.
Petrs Marešs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/FK RFS
15

Marešam meistarīgs tālsitiens, RFS pasniedz "Mettai" baranku un pārņem vadību

Latvijas futbola Virslīgas līderpozīcijā izvirzījusies titula glabātāja RFS, savā laukumā ar 2:0 pārspējot citu galvaspilsētas vienību "Mettu".