Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: H-Side

Dubra: ""Blackpool" interese ir nopietna"

Dubra: ""Blackpool" interese ir nopietna"
Kaspars Dubra
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Viens no Rīgas futbola kluba "Skonto" aizsardzības balstiem Kaspars Dubra savā blogā "H-Side" mājaslapā pastāstīja par saviem iespaidiem no izlases viesošanās Ķīnā, kā arī neilgās stažēšanās Anglijas Premjerlīgas komandas "Blackpool" sistēmā. Dubra atzina, ka interese no "Blackpool" esot visai nopietna.

Bloga ievadā Dubra atskatījās uz aizvadīto sezonu "Skonto" rindās: "Sezona izvērtās diezgan smaga - daudz treniņu, finansiālo problēmu, vēl arī savainojums. Tādēļ panākumi bija vēl saldāki. Savukārt pats galvenais pluss šosezon - čempionu kauss atgriezās Rīgā. Virslīgā mums izdevās parādīt ļoti labu sniegumu, bet, atskatoties uz citiem turnīriem, atceramies nepatīkamu ainu - Eiropas līga, Latvijas kauss, šos atstātos traipus nebūs viegli aizmirst. Pats, turot roku uz sirds, varu atzīt, ka man sezona ir izdevusies ļoti laba, rādīju labu sniegumu un palīdzēju komandai, cik vien spēju. Ja sezonas sākums savainojuma dēļ nebūtu jāpavada tribīnēs, sezonu varētu nosaukt par ideālu. Ielaidām maz un iesitām daudz, visi spēlētāji progresēja. Citam tas vairāk redzams statistikas ailītēs, citam - mazāk, bet domāju, ka esam kļuvuši labāki un konkurētspējīgāki. 19 LMT Virslīgas spēlēs guvu piecus vārtus un domāju, ka aizsargam tas ir tāds kā plusiņš."

"Kad ieraudzīju sarakstu ar spēlētājiem, kuri brauks uz Ķīnu, biju pārsteigts, ka šajā sarakstā atrodas arī mans uzvārds. Protams, ar Starkovu bija saruna par mani izlases kontekstā, bet pats domāju, ka debija notiks vēlāk. Tas man bija liels gods, un biju gatavs debitēt izlasē. Pati debija sanāca ne tā labākā - izgāju laukumā pašā pēdējā spēles brīdī, un komanda ielaida vārtus. Sevi gan nevainoju, jo tajā epizodē izdarīju visu, ko varēju. Mans pirmais mērķis izlases kontekstā - debija izlasē - ir sasniegts, bet ar to nedomāju apstāties. Tagad jāstrādā vēl vairāk un jāizcīna biežāki izsaukumi uz nacionālo izlasi. Visiem skeptiķiem pateikšu vienu - tā nebija nekāda ekskursija, tādu pārlidojumu katrs neizturētu. Kur nu vēl pēc negulētas diennakts un nogurdinoša lidojuma pusotru stundu pēc nosēšanās doties uz treniņu. Tā bija liela pieredze mums visiem. Apskatījām vienīgi Ķīnas tējnīcu. Žēl, ka Latvijā ir pietiekami daudz cilvēku, kuri visur cenšas saskatīt ko negatīvu un meklē visādas sazvērestību teorijas.

Par braucienu uz Blekpūlu bija zināms jau krietni agrāk, bet tika izlemts šo informāciju neizpaust, lai nesaceltu nevajadzīgu traci pirms svarīgākajām spēlēm Virslīgā. Gaidīju un biju gatavs. Aizbraucot viss sākās lieliski, mūs satika Blekpūlas pārstāvis un aizveda uz Blekpūlu - no Mančestras apmēram stundu garš brauciens. Galamērķis bija "Hilton" pieczvaigžņu viesnīca, biju patīkami pārsteigts par mūsu augsto uzņemšanu. Pirmajā dienā bija neliela saruna ar Normundu Malnaču. Bet visi gaidījām nākamo dienu, kad varēsim doties laukumā un sevi pierādīt. Nākamajā dienā bija paredzēts treniņš ar galveno komandu, bet iejaucās laika apstākļi, kas mūsu plānus izjauca. Anglijā bija mīnus pieci grādi,­ un laukums bija sasalis. Ians Holovejs neatļāva saviem spēlētājiem trenēties uz mākslīgā seguma laukuma, tā vietā viņi devās uz trenažieru zāli. Komandai pēc tam tika iedotas brīvdienas, ko spēlētāji arī lieti izmantoja - dažādi pasākumi, kazino utt...

Tā mēs ar Artūru Zjuzinu bijām spiesti trenēties ar jauniešu komandu, notika divi treniņi - pirmais svaru zālē, otrs uz mākslīgā laukuma. Pateikšu atklāti - jauniešu komandai līmenis ir ļoti vājš un par disciplīnu vispār nav jēgas runāt. Treniņos ļoti labi varēja redzēt angļu futbola skolu - aizsargs sita bumbu uz priekšu, kur uzbrucēji cīnījās un nometa bumbu pussargiem, un tālāk viss pēc shēmas. Viņi ir kā roboti. Jauniešu treneris Malnača klātbūtnē mums pateica, ka esam pārāki, galvenokārt tas redzams spēles izpratnē un redzējumā. Bet ar pirmo komandu nevarējām trenēties - bija izvēle gaidīt piektdienu (atbraucām svētdien), aizvadīt vienu treniņu un sestdien redzēt komandas spēli. Mēs izvēlējāmies braukt mājās. Un, kā redzams, rīkojāmies pareizi, jo arī sestdienas spēle tika atcelta. Normunds pateica, ka mūs vēlas vēlreiz redzēt Anglijā, jo interese ir nopietna. Daudz kas atkarīgs no klubu savstarpējām sarunām un treneriem, pats es labprāt aizbrauktu labākos apstākļos un sevi pierādītu pirmajai komandai.

No Anglijas atbraucu pirmajā decembrī un man palika 17 dienas, lai atvilktu elpu. Atpūšos, pavadu laiku vairāk ar ģimeni. Protams, neaizmirstu arī par sportu. 18. decembrī komanda atkal sanāks kopā un sāks gatavoties Sadraudzības kausam. Nākamajā sezonā gribas aizstāvēt titulu, labi startēt Čempionu līgā. Personīgi es gribu vēl vairāk pietuvoties nacionālās izlases sākumsastāvam, sasniegt labus rezultātus ar U-21 izlasi, kas sāks jaunu atlases ciklu. Strādāšu ar pilnu atdevi, lai progresētu un sasniegtu jaunus augstumus," Kaspars turpināja.

Izmantotie resursi:
H-Side


, 2010-12-10 13:49, pirms 13 gadiem
interesanti, par BP esmu bik pārsteigts
, 2010-12-10 14:06, pirms 13 gadiem
Nu domāju gan, ka Zjuzins un Dubra ir labāki par ierindas vietējās futbola akadēmijas produktiem. Tas, ka viņus grib redzēt dublieros par to šaubu nav. Galvenais, lai jau uz viņiem skatās kā uz potenciāli pamatsastāva spēlētājiem nākotnē (t.i. pēc 4 - 5 gadiem). Ja, piemēram, BP paņem un nodod īrei uz kādu zemāku līgu, tad jau baigi labi.
, 2010-12-10 15:45, pirms 13 gadiem
Blefs,viņi tur ar jauniešiem grauza semuškas un rēca par stulbajiem angļu jauniešu treneriem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-12-10 16:32, pirms 13 gadiem
rudzu maize rakstīja: Biju pārsteigts,ka sarakstā ir mans uzvārds.Nevajag liekuļot.Starkovs visu izlases trenera karjeras laiku gandrīz vienmēr izlasē ņem tikai skonteļus.
tikai? :d smiekligs esi

paskaties sākumsastāvus un pasaki, cik tad izlases oficiālajās spēles šogad sastāvā ir bijusi kaut 3daļa Skontiešu?
, 2010-12-10 16:33, pirms 13 gadiem
šeit var uzdot jautajumus Kasparam - H-Side
, 2010-12-10 16:41, pirms 13 gadiem
rudzu maize rakstīja: Biju pārsteigts,ka sarakstā ir mans uzvārds.Nevajag liekuļot.Starkovs visu izlases trenera karjeras laiku gandrīz vienmēr izlasē ņem tikai skonteļus.
saki vēl, ka Kaspars nebija pelnījis izsaukumu?
, 2010-12-10 17:10, pirms 13 gadiem
Malacis Kaspar , cerams ka tomer bus izdeviba paradit sevi taja limeni un Blackpool tevi panems. Un parejiem gribas pateikt lai atbalsta, nevis apdi*s speletajus.
, 2010-12-10 18:27, pirms 13 gadiem
Lieliska atieksme no Kaspara puses. Var redzēt, ka ir ļoti apņēmīgs un centīgs. To gan varējām vērot arī sezonas laikā Skonto sastāvā. Lai izdodas realizēt gan savus personīgos mērķus, gan mērķus ar komandu. Tad jau redzēsim, kas un kā iznāks ar Blackpool, bet, protams, tas būtu ideāli, ja izdodas nokļūt EPL apritē.
, 2010-12-10 21:32, pirms 13 gadiem
, 2010-12-10 22:35, pirms 13 gadiem
Buda rakstīja: tikai? :d smiekligs esi

paskaties sākumsastāvus un pasaki, cik tad izlases oficiālajās spēles šogad sastāvā ir bijusi kaut 3daļa Skontiešu?
Pagaidi nedaudz............,un izlase tiks piesārņota ar skonteļiem!
, 2010-12-10 22:37, pirms 13 gadiem
dragoo rakstīja: saki vēl, ka Kaspars nebija pelnījis izsaukumu?
Tik pat pelnījis, cik Rakels........
Bet nekādā gadījumā nebija jāvelk līdzi uz ķīnu ,gan pensionāru ,gan Pļutku!
, 2010-12-11 11:09, pirms 13 gadiem
Andris5 rakstīja: Tik pat pelnījis, cik Rakels........
Bet nekādā gadījumā nebija jāvelk līdzi uz ķīnu ,gan pensionāru ,gan Pļutku!
Rakelam iespēja tika dota Baltijas Kausā, kur pat nāca pamatsastāvā, kaut ko parādīja? Vismaz radīja bīstamas situācijas - diemžēl nē!
Rakelam bija iespēja sevi parādīt U-19 izlases sastāvā, taču tur bija ļoti blāvs, gāju uz spēlēm un Rakels pat pret Fēru salu aizsardzību īsti neko nespēja padarīt. ja viņš būtu sasitis tur golus un būtu U-19 izlases līderis un arī U-21 izlases līderis, tad jā. Es bļautu, ka viņam jābūt lielajā izlasē, bet tagad ne.
Savukārt U-21 izlasē Dubra bija viens no līderiem un pat sita golus un viņš ir AIZSARGS. Par viņa ņemšanu uz izlasi nevajadzētu būt nekādu jautājumu!
Par to, ka tika paņemts Perepļotkions, gan man ir nesaprotams, taču pret Ķīnu viņš bija viens no labākajiem!
Astafjevam tas bija uz atvadām, to paŗmest nevarētu.
Smirnovs aizsardzībā bija pārliecinošs.
Vēl no Skontiešiem tikai Fertova izsaukšana man likās dīvaina!
, 2010-12-11 13:11, pirms 13 gadiem
Tu vari aizverties un nomainīt plati!
Kāda iespēja Rakelam ir tikusi dota?Rakels ir mērķtiecīgi jāiespēlē ,no vienām,divām spēlēm,nekāds izlases stārs nebūs neviens,ne Rudņevs,ne Rakels ne kāds cits!
Un tagad!
Ko meklē Laizāns izlasē,kurš jau gadus 5-7 neko nerāda,
ko meklē Astafjevs izlasē,kuram jau gadus 3 atpakaļ vajadzēja pateikt ardievas,
ko Karļiks meklē izlasē(šogad),ja pat azeros silda soliņu,un pie Starkova Karļika trumpjus izmantot nav iespējams.
ko Pļutka meklē izlasē,ja viņš jau virs 20 spēlēm kuras ir nospēlētas nekko nav parādījis,
kāpēc tiek iespēlēts 30 gadīgais Mihaldjuks?Kurš ne ar ko īpaši neizceļas!Ko Starkovs saskatījis Rafaļskī?Kādus mēslus Rafaļskis vāra LM, tādus pašus izlasē!Ko Verpi liek izlasē ja viņu mēnesi marinē uz rezervistu soliņa Ergotelis,un nav gatavs spēlēm valstvienības sastāvā!
un tā var turpināt....................
Rakels u-19 neko nav parādījis,bet tas nav iemesls ,lai Rakelu turpmāk neievērotu,bet pastāv arī varbūtība ka tais mačos spēle varētu tikt nostādīta, lai Rakelu neitralizētu,nu skonteļu treneru korpuss,to var nokārtot,lai šeit tādi skonteļi kā tu, visulaik bāztu tos mačus acīs,........bet man patīk pievest regulāri piemērus!
Gauračs u-21 12sp. 10 vārti
Kāpēc Gauračs netiek ņemts,ja reiz gūst vārtus un sevi parādījis no labās puses.
Zini kāpēc Starkovs šos abus nevēlas redzēt komandā,jo var izkonkurēt Verpi!
Vēl varu piebilst!
I.Semjonovs izlasē pie Starkova aizvadīja 10 spēles,ko viņš parādīja?Futbolu tāpat neiemācījās spēlēt!
Problēmas ar pussargiem,kāpēc netiek izmēģināts Afanasjevs?Kuršs apaļo priekšmetu spēj ienaglot no 30m zem vārtu pārlikņa,kurš ir aktīvs visu spēli,prasmīgi no 16-20 m izpilda soda sitienus,komandu interesēs prasmīgi prot notēlot!
Arī bijušos skonteļus Lukjanovu,Karašausku vajadzētu izmēģināt!Te var turpināt un turpināt................
Dobrecovs,Karlsons LM sastāvā pie dažādiem treneriem ir bijuši vienmēr rezultatīvi,pie Starkova neko nevar parādīt!Rudņevs maina komandas,mainās treneri,sit vārtus uz nebēdu,bet arī viņam pie Starkova ir problēmas ar vārtu garšu!Tad padomā :vai ir problēmu šajos uzbrucējos, vai pašā Starkovā!
Nevajag attaisnot Starkovu!Tieši Starkovs ir visas izlases problēma!
Grobiņas līdzjutēji. Foto: Aiga Veisa
16

Parādniecei "Valmierai" draud atņemt punktus, "Grobiņai" derbijs izmaksās 900 eiro

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komiteja pēc Virslīgas 7. kārtas spēlēm publicējusi garu sankciju sarakstu.
Edgars Maļcevs. Foto: Aiga Veisa
15

Nepalīdzēja arī video: LFF atzīst tiesneša kļūdu - "Liepājai" derbijā bija jāsit pendele

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu nodaļa sniegusi savu skaidrojumu par vakardienas derbiju, kurā "Liepāja" ar 2:3 piekāpās "Grobiņai"/LFS un 68. minūtē pie rezultāta 1:2 pat ar VAR palīdzību netika pie 11 metru soda sitiena.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.