Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"Noah" soda par parāda nemaksāšanu, sankcijas arī "Lokomotiv" futzāla klubam

"Noah" soda par parāda nemaksāšanu, sankcijas arī "Lokomotiv" futzāla klubam
1.līgas čempionu galvenais treneris Artjoms Gorlovs. Foto: FC Daugavpils Lokomotiv

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komiteja par dažādiem pārkāpumiem sodījusi Daugavpils "Lokomotiv" telpu futbola komandu un arī lielā futbola organizāciju, kas Virslīgai pieteikta ar nosaukumu "Noah Jurmala".

Ilūkstes novada Sporta skola 2020. gada 22. decembrī vērsās Latvijas Futbola federācijā ar iesniegumu, norādot, ka Daugavpils "Lokomotiv" nav pilnā apjomā izpildījusi finansiāls līgumsaistības, kuras paredz 2020. gada 14. janvārī noslēgtais sadarbības līgums. Uzklausot abu iesaistīto pušu pārstāvjus, Disciplinārlietu komiteja šā gada 28. janvārī noteica, ka "Lokomotiv" tiek dots laiks līdz šā gada 2. februārim, lai dzēstu 7000 eiro lielās parādsaistības.

Šodien notikušajā sēdē Disciplinārlietu komiteja konstatējusi, ka šis lēmums nav izpildīts, un piesprieda par to 400 eiro soda naudu un jaunu termiņu līdz šā gada 12. marta plkst. 12:00. Tiesa gan, šajā lēmumā jau figurē "Noah Jurmala", nevis 28. janvāra lēmumā pieminētā "Lokomotiv Daugavpils", jo 1. līgas čempione Virslīgas licencēšanas procesu izgāja tieši ar šādu komandas un biedrības nosaukumu. Tiesa, kluba pārņemšana visdrīzāk tomēr ir beigusies bez rezultāta un, neskatoties uz biedrības nosaukumu, komandu atkal faktiski pārvalda iepriekšējā vadība, nevis armēņu holdings "Noah".

Toties ar Daugavpils "Lokomotiv" vārdu dzīvi turpina telpu futbola virslīgas klubs, kas pēc čempionāta atsākšanas februārī neizgāja laukumā pirmajās spēlēs pret "Nikaru" un "Petrow"/"Jelgava", saņemot tehniskos zaudējumus ar rezultātu 0:10 un nonākot viena tehniskā zaudējuma attālumā no izslēgšanas no čempionāta. Nākamajos trīs mačos, zaudējusi savu līderi Ričardu Raščevski, kurš pārgājis uz "Rēzekni", "Lokomotiv" gan piedalījās un piedzīvoja zaudējumus – 3:5 pret Dobeles RSU/BAO, 0:11 pret Jelgavas "Petrow" un 0:2 pret "Rabu".

Disciplinārlietu komiteja šodien trīs pārkāpumus konstatējusi arī "Lokomotiv" futzāla klubam, par katru no tiem piespriežot 75 eiro sodu (minimālo summu no iespējamajiem 75-150 eiro par katru no pārkāpumiem). Pirmkārt, "Lokomotiv" spēles pret "Petrow" un "Rabu" aizvadījusi bez galvenā trenera, un, otrkārt, mājas spēlē pret "Petrow" daugavpilieši gan novēloti aizpildīja pirmsspēles protokolu, gan arī nenodrošināja tablo. Tādējādi par trim pārkāpumiem piespriests kopumā 225 eiro sods. Jau agrāk "Lokomotiv" regulāri ir saņēmusi brīdinājumus un soda naudas par galvenā trenera (tolaik – ukraiņa Pavlo Pikalova) prombūtni. Jāpiebilst, ka federācijas mājaslapā esošajā protokolā pret "Petrow" kā galvenais treneris norādīts 47 gadus vecais spēlētājs Mihails Ziziļevs.

Telpu futbola čempionātā vienas spēles diskvalifikācija piespriesta "Lokomotiv" spēlētājam Aleksandram Macukam, dobelniekiem Emīlam Draškam un Oskaram Olševskim, rēzeknietim Dmitrijam Borisovam, salaspilietim Andrejam Kondratjevam un jēkabpilietim Maksimam Potlovam.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/13128/lff-dk-1...
https://lff.lv/zinas/13071/lff-dk-2...


, 2021-03-10 17:41, pirms 3 gadiem
Dalbajobi, man liekas šeit vairāk nav ko piebilst.
, 2021-03-10 18:49, pirms 3 gadiem
Ja LFF pielaidīs šos pie virslīgas,Ļašenko & Co ir jaaiziet no LFF!
, 2021-03-10 20:05, pirms 3 gadiem
Tātad Noah saņēma licenci virslīgai ar nenokārtiem parādiem. LFF par to zināja, kad piešķīra licenci. Un tai pat laikā LFF noticēja Noah "finanšu garantijām".

Respektīvi, LFF noticēja, ka klubam ir nauda, kaut arī ir nenokārtoti parādi, un ne jau super lieli, nenokārtojami parādi. Izklausās izcili.
, 2021-03-10 21:07, pirms 3 gadiem
Lokomotiv futzāka komanda gadījumā nebija tā, kuras sastāvā savulaik uzspēlēja Krievijas izlases brazīlis? Bija tak lieli plāni čempionu līgā. Ja tā, tad smagi nograbējis projekts.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.
"Grobiņa" svin Deivida Dobrecova vārtu guvumu. Foto: Aiga Veisa
121

Liepāja pieder "Grobiņai": Dobrecova vīri derbijā satriec bagātākos kaimiņus

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas sezonā izcīnīja debitante "Grobiņa"/LFS, kas principiālajā derbijā ar 3:2 pieveica "Liepāju". Uzvaras vārtus guva galvenā trenera Viktora Dobrecova 27 gadus vecais dēls Devids.
Petrs Marešs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/FK RFS
15

Marešam meistarīgs tālsitiens, RFS pasniedz "Mettai" baranku un pārņem vadību

Latvijas futbola Virslīgas līderpozīcijā izvirzījusies titula glabātāja RFS, savā laukumā ar 2:0 pārspējot citu galvaspilsētas vienību "Mettu".