Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

"Skonto FC" ierosināts tiesiskās aizsardzības process

"Skonto FC" ierosināts tiesiskās aizsardzības process
''Skonto FC'' saņem Ziemas kausu
Foto: Māris Greidāns, futbolavirsliga.lv

Latvijas vicečempions "Skonto FC" vērsies Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā, lūdzot aizsardzību. Līdz ar to ierosināts tiesiskās aizsardzības process, šodien vēsta ieraksts Maksātnespējas datu bāzē.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka 2013. gadā šis klubs strādāja ar lieliem zaudējumiem, savukārt aizvadītajā sezonā klubs Latvijas virslīgā balansēja uz izslēgšanas robežas. Piemēram, septembrī Valsts ieņēmumu dienests pieņēma lēmumu par kluba saimnieciskās darbības apturēšanu nodokļu parāda dēļ. Finanšu problēmas "Skonto FC" radīja grūtības izmaksāt spēlētājiem algas. Par spīti minētajām nepatikšanām, 2014. gada rudenī rīdzinieku klubs tomēr spēja izcīnīt valsts vicečempionu titulu, savukārt 2015. gada februārī "Skonto FC" triumfēja Ziemas kausā.

Tiesiskās aizsardzības process ir tiesiska rakstura pasākumu kopums, kura mērķis ir atjaunot parādnieka spēju nokārtot savas saistības, ja parādnieks nonācis finansiālās grūtībās vai uzskata, ka tajās nonāks. Tiesiskās aizsardzības procesa pieteikumu tiesai iesniedz parādnieks. Tiesiskās aizsardzības process tiek uzsākts ar dienu, kad tiesā ierosināta tiesiskās aizsardzības procesa lieta, un noris līdz dienai, kad tiesa pieņem lēmumu par tiesiskās aizsardzības procesa izbeigšanu.

Tiesiskās aizsardzības procesa lietas ierosināšanai ir arī šādas sekas: spriedumu izpildes lietvedības apturēšana lietās par piespriesto, bet no parādnieka nepiedzīto summu piedziņu un lietās par saistību izpildīšanu tiesas ceļā; aizliegums veikt parādnieka likvidāciju; līgumsoda pieauguma apturēšana; to procentu pieauguma apturēšana, kuri pārsniedz likumiskos procentus; nokavējuma naudas pieauguma apturēšana; nodokļu prasījumu nokavējuma naudas aprēķināšanas apturēšana.

"Citu ceļu vienības glābšanai neredzu. Kad pārņēmu klubu, konstatējām, kāds ir parādu, pirmkārt, nodokļu parāda apmērs. Secinājām, ka klubs vēl ir glābjams, ko saprata arī mūsu atbalstītāji, bet to nevar izdarīt vienā dienā. Tāpēc vajadzīga atelpa un laiks lietu sakārtošanai," nacionālajai informācijas aģentūrai LETA atzina "Skonto" prezidents Kārlis Villerušs.

Tiesiskās aizsardzības process arī ļaus komandai oficiāli slēgt līgumus ar ārzemju futbolistiem un atcels aizliegumu komandas īpašnieku maiņai, aģentūrai LETA skaidroja Villerušs. "Mums bija trīs aizliegumi mainīt dalībnieku sastāvus - divus uzlika VID, bet vienu viens no kreditoriem. Kad tika atjaunota saimnieciskā darbība, vienu no aizliegumiem VID atcēla, bet pārējos tagad noņem tiesiskās aizsardzības process, ja pareizi saprotu," skaidroja "Skonto" prezidents.

Villerušs arī kritizēja komandas iepriekšējo vadību: "Iepriekšējie vadītāji mums atstāja ļoti nesakārtotu grāmatvedību. Lūdzām, lai mums dod divus mēnešus laika sakārtošanai - viens no tiesiskās aizsardzības mēnešiem tiks veltīts parādu saskaņošanai, bet otrs atmaksas grafika sastādīšanai."

"Skonto" iepriekšējā vadība esot vainojama arī pie tā, ka Rīgas klubs iepriekšējā sezonā nestartēja UEFA Eiropas līgā. "Varu tikai brīnīties, ka iepriekšējie vadītāji nesakārtoja šo jautājumu un palaida garām iespēju spēlēt UEFA Eiropas līgā. Mēs šos trūkumus esam novērsuši. Vēl gan Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) licencēšana nav beigusies, tomēr neredzu šķēršļus, kāpēc mēs varētu licenci nesaņemt," aģentūrai LETA skaidroja Villerušs.

Izmantotie resursi:
Maksātnespējas likums
www.lursoft.lv
www.firmas.lv
Nacionālā informācijas aģentūra LETA


, 2015-03-10 15:14, pirms 9 gadiem
interesanti
, 2015-03-10 15:25, pirms 9 gadiem
jau sen to vajadzēja izdarīt. taču laikam līdz šim nebija naudas juristam, kurš uzrakstītu TAP pieteikumu.
, 2015-03-10 15:40, pirms 9 gadiem
2 gadi spēlētājiem parādus neredzēt savos makos?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-03-10 16:34, pirms 9 gadiem
z-kovs1989 rakstīja: pareizi Karasausks darija ka aizgaja no viniem, tani skonta spele letticigie viniem zelta kalnus piesola kad paraksta ligumu tad ciks vien sanak un juties ka uzmests izmantots
Vai nevajadzētu Skonto ar basketbola klubu Barons apvienoties? Šobrīd jau laikam baronam "kreņķu" nav, bet iepriekš, arī baroni mācēja palikt parādā turpat visiem, kas uz kādu mirkli ir bijuši "baroni"! :-)
, 2015-03-10 16:53, pirms 9 gadiem
Gan jau ka Villerušs ar Janku un Gunču visu nokārtos!
, 2015-03-10 17:01, pirms 9 gadiem
nez cik ilgi buus jaagaida uz rakstu - skonto fc paardod speeleetaaju skapiishus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-03-10 17:22, pirms 9 gadiem
Skonto FC 2015. gada pieteikums - All about Skonto FC
, 2015-03-10 17:55, pirms 9 gadiem
Ir smiekligi ka valsts top klubs ar sporta akademiju knapi velk galus kopa! Lv futbolam ka izdedzinata plava
, 2015-03-10 18:05, pirms 9 gadiem
>>>Dragoo
Paldies par info.
, 2015-03-10 19:05, pirms 9 gadiem
Kas tā vispār par virslīgu.. Kautkāds klaunu bars savācies uz naudas atmazgāšanu, vai amatieru sportu.
, 2015-03-10 22:06, pirms 9 gadiem
inputurbo rakstīja: Kas tā vispār par virslīgu.. Kautkāds klaunu bars savācies uz naudas atmazgāšanu, vai amatieru sportu.
Šķiet, ka īsti nesaproti, ko nozīmē tiesiskās aizsardzības process...
, 2015-03-10 22:09, pirms 9 gadiem
Pilnīgi pareizs solis šobrīd, skaidrs, ka citādāk to Koļesņičenko atstāto šmuci sakārtot bija neiespējami. Riebj, ka lišķis Koļesņičenko lamājās uz Tamisāru un visiem pārējiem, kamēr pats "dieviņš" sludināja, ka klubā viss ir ok un tiks nokārtots. Tad, kad zampā bija iegrimts līdz kaklam, paņēma un aizgāja no kluba, atstājot pilnīgu miskasti.
, 2015-03-10 22:25, pirms 9 gadiem
jurista vestē laikam galvenais darbiņš - izlavierēt pa juridiskajiem līkločiem tā, lai izvairītos gan no parādu maksāšanas, gan no kluba likvidācijas
, 2015-03-10 23:55, pirms 9 gadiem
Nu ir skaidrs ka uzmeta visus, tai skaitaa slaveno VID un citus kreditorus.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.
"Grobiņa" svin uzvaru. Foto: Aiga Veisa
117

Liepāja pieder "Grobiņai": Dobrecova vīri derbijā satriec bagātākos kaimiņus

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas sezonā izcīnīja debitante "Grobiņa"/LFS, kas principiālajā derbijā ar 3:2 pieveica "Liepāju". Uzvaras vārtus guva galvenā trenera Viktora Dobrecova 27 gadus vecais dēls Devids.
Petrs Marešs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/FK RFS
15

Marešam meistarīgs tālsitiens, RFS pasniedz "Mettai" baranku un pārņem vadību

Latvijas futbola Virslīgas līderpozīcijā izvirzījusies titula glabātāja RFS, savā laukumā ar 2:0 pārspējot citu galvaspilsētas vienību "Mettu".