Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

RFS līderis Šimkovičs atgriežas Austrijā

RFS līderis Šimkovičs atgriežas Austrijā
Tomašs Šimkovičs. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

Austrijas pēc spēka trešās līgas komanda "First Vienna" paziņojusi, ka tās rindas papildinājis Tomāšs Šimkovičs, kurš aizvadītajā sezonā palīdzēja RFS kļūt par Latvijas čempioni.

"Esam priecīgi papildināt sastāvu ar Tomāšu Šimkoviču, kurš mums būs nozīmīgs pastiprinājums uzbrukumā," rakstīts Vīnes kluba mājaslapā. "Ar Tomāšu ierindā mēs izdarām pieteikumu, lai sasniegtu savus 2022. gada mērķus."

"First Vienna" spēlē Austrijas reģionālajā līgā, kas ir trešais līmenis Austrijas futbolā. Pēc šosezon aizvadītajām 13 spēļu kārtām "First Vienna" ieņem otro vietu savā līgā un tēmē uz pacelšanos uz Austrijas pirmo līgu.

34 gadus vecais Šimkovičs iepriekšējā sezonā palīdzēja RFS aizvadīt kluba vēsturē labāko sezonu, palīdzot komandai iegūt gan Latvijas čempiones titulu, gan Latvijas kausu. Šimkovičs aizvadītajā Virslīgas sezonā atzīmējās ar septiņiem vārtu guvumiem. Portāla Sportacentrs.com vērtējumā Šimkovičs tika atzīts par sezonas labāko pussargu Virslīgā un iekļauts pirmajā simboliskajā izlasē.

Šimkovičs Baltijā ieradās 2018. gadā, kad aizvadīja pilnu sezonu Viļņas "Žalgira" sastāvā. Pēc tam viņš nonāca RFS, kur palika ilgāku laiku un aizvadīja trīs sezonas, kļūstot par komandas kapteini. Virslīgā Šimkovičs kopā nospēlēja 76 mačus un guva 23 vārtus.

Savas karjeras pirmajā pusē Šimkovičs spēlējis arī Austrijas Bundeslīgā un vairākas sezonas nospēlēja Kazahstānā.

Izmantotie resursi:
https://www.firstviennafc.at/news/2...


, 2022-01-10 12:31, pirms 2 gadiem
Kas nāks vietā? Bija labs snaipers
, 2022-01-10 12:44, pirms 2 gadiem
Jāgaida transfēri bet tik būs vairāk zināms kad sāksies treniņnometnes
, 2022-01-10 13:48, pirms 2 gadiem
Regbists rakstīja: Kas nāks vietā? Bija labs snaipers
Tāds pats ahūnais snaipers kā Rastijs
, 2022-01-10 15:27, pirms 2 gadiem
Austrijas 3. līga? Biju gaidījis ko augstāku
, 2022-01-10 15:31, pirms 2 gadiem
vai tiešām Austrijas 3. līgā maksā vairāk kā RFS? Vai arī čalim pietiek sevi mocīt un vienkārši grib pabeigt karjeru mājās?
, 2022-01-10 16:36, pirms 2 gadiem
34. gadi! Viņš jau drīz vairs paskriet nevarēs. Kam viņš vajadzīgs? Kaut kādiem pusprofesionāļiem vairs.
, 2022-01-10 16:59, pirms 2 gadiem
Domāju ,ka RFS nebija gatavi maksāt tikpat kā līdz šim (baumo,ka viena no treknākajām algām virslīgā) ,tāpēc Šimkovičs atradis finansiāli pieņemamu variantu spēlēt mājās .
p.s Paldies par parādīto sniegumu Latvijā(viens no pēdejo gadu kvalitatīvākajiem leģionāriem) , veiksmi un veselību turpmāk!
, 2022-01-10 17:57, pirms 2 gadiem
Es domāju, ka te nav naudā problēma. RFS boss, Žigas raidījumā, teica, ka Šimkovičam ir piedāvāts kontrakts un viņš to var parakstīt jebkurā brīdī. Šaubos, ka tur bija zemāka alga un ja pat bija zemāka tad jebkurā gadījumā krietni lielāka par Austrijas trešo līgu. Domāju, ka tur ir iespēja palikt pēc futbola - trenera asistents, menedžris vai kas cits un visdrīzāk Šima upurēja lielāku algu, kuru saņemtu no RFS gadu, nu iespējams divus, par labu iespējai veidot dzīvi pēc futbola. Nosodīt par tādu izvēli nevar. Citu iemeslu, lai neizmantotu iespēju uzspēlēt ČL kvalifikācijā un ja paveiksies grupu turnīrā KL grūti iedomāties. Vēl jo vairāk, ka viņš pats teica, ka Kazahstānā kopumā ir nopelnījis vairāk nekā miljonu, t.i. bada nāve viņam nedraud.
, 2022-01-10 19:01, pirms 2 gadiem
Žēl, tas kopumā ir zaudējums Virslīgai! Labu līmeni viņš RFSam turēja!
, 2022-01-10 20:27, pirms 2 gadiem
Garais1606 rakstīja: Es domāju, ka te nav naudā problēma. RFS boss, Žigas raidījumā, teica, ka Šimkovičam ir piedāvāts kontrakts un viņš to var parakstīt jebkurā brīdī. Šaubos, ka tur bija zemāka alga un ja pat bija zemāka tad jebkurā gadījumā krietni lielāka par Austrijas trešo līgu. Domāju, ka tur ir iespēja palikt pēc futbola - trenera asistents, menedžris vai kas cits un visdrīzāk Šima upurēja lielāku algu, kuru saņemtu no RFS gadu, nu iespējams divus, par labu iespējai veidot dzīvi pēc futbola. Nosodīt par tādu izvēli nevar. Citu iemeslu, lai neizmantotu iespēju uzspēlēt ČL kvalifikācijā un ja paveiksies grupu turnīrā KL grūti iedomāties. Vēl jo vairāk, ka viņš pats teica, ka Kazahstānā kopumā ir nopelnījis vairāk nekā miljonu, t.i. bada nāve viņam nedraud.
Nu ja tā komanda bruņojas, lai spēlētu 2.līgā tad tur algas līderiem visticamāk ir stipri līdzīgas kā mūsu virslīgā. Vismaz cik publiski ir pieejams 2.līgā algas ir stipri līdzīgas mūsu virslīgas augšgalam.
, 2022-01-10 20:56, pirms 2 gadiem
Edgars rakstīja: Nu ja tā komanda bruņojas, lai spēlētu 2.līgā tad tur algas līderiem visticamāk ir stipri līdzīgas kā mūsu virslīgā. Vismaz cik publiski ir pieejams 2.līgā algas ir stipri līdzīgas mūsu virslīgas augšgalam.
Vai tiešām? Kādu algu vidēji maksā Austrijas otrajā līgā?
, 2022-01-10 22:32, pirms 2 gadiem
Edgars rakstīja: Nu ja tā komanda bruņojas, lai spēlētu 2.līgā tad tur algas līderiem visticamāk ir stipri līdzīgas kā mūsu virslīgā. Vismaz cik publiski ir pieejams 2.līgā algas ir stipri līdzīgas mūsu virslīgas augšgalam.
2 līgā iespējams ka jā, bet šī ir trešā pēc spēka līga, pareizs nosaukums Austrumu reģionālā līga, močī bez leģiem. 2 slovāki neskaitās, tur no Bratislavas līdz Vīnei kā no Rīgas līdz Jūrmalai, man šķiet ka tā ir vispār pusamatieru komanda. Tādēļ domāju ka problēma nav naudā, es šaubos ka tur pat tuvu ir kaut kas līdzīgs RFS algām.
"Grobiņa" svin uzvaru. Foto: Aiga Veisa
116

Liepāja pieder "Grobiņai": Dobrecova vīri derbijā satriec bagātākos kaimiņus

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas sezonā izcīnīja debitante "Grobiņa"/LFS, kas principiālajā derbijā ar 3:2 pieveica "Liepāju". Uzvaras vārtus guva galvenā trenera Viktora Dobrecova 27 gadus vecais dēls Devids.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.
Petrs Marešs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/FK RFS
15

Marešam meistarīgs tālsitiens, RFS pasniedz "Mettai" baranku un pārņem vadību

Latvijas futbola Virslīgas līderpozīcijā izvirzījusies titula glabātāja RFS, savā laukumā ar 2:0 pārspējot citu galvaspilsētas vienību "Mettu".