Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Jelgava" šķiras no rezultatīvākā spēlētāja, Kazačoka un vēl pieciem

"Jelgava" šķiras no rezultatīvākā spēlētāja, Kazačoka un vēl pieciem
Jurijs Zaharkivs. Foto: FK Jelgava

Virslīgas čempionāta trešā apļa ievadā “Jelgava” galvenā komanda izcīnīja septiņus punktus, pameta pārspēļu zonu un par pieciem punktiem attālinājusies no 8. vietā esošās “Daugavpils” vienības. Izejot vairāku iemeslu ļoti smagas sezonas finiša taisnē, Zemgales klubs nolēmis šķirties ar četriem leģionāriem un trīs pieredzējušiem vietējiem futbolistiem. Līdz ar to pašlaik rit jaunas komandas būvniecība ar skatu 2021. gada sezonā.

Pēc abpusējās vienošanās līgumi pārtraukti ar trim ukraiņu viesspēlētājiem - Juriju Zaharkivu, Dmitro Semjonovu un Artemu Radčenko. Zaharkivs šogad kļuvis par komandas rezultatīvāko spēlētāju, Virslīgā 16 spēlēs iesitot piecus vārtus. Semjonovs Virslīgā nospēlējis 18 spēles centra vai malējā aizsarga pozīcijās, kamēr Radčenko parādīt savas labākās prasmes patraucēja savainojumi (kopā 9 spēles čempionātā). Jelgavnieku rindas atstājis arī Gvinejas uzbrucējs ar Portugāles pasi Jusufs Sovs, kurš Latvijas kausa 1/8 finālā pret “Kauguriem” atzīmējās ar hat-trick.

Vēl “Jelgava” pametuši Jevgeņijs Kazačoks, Igors Kozlovs un Ņikita Ivanovs. Kazačoks šosezon aizvadīja 20 spēles Virslīgas čempionātā, 18 no tām izejot pamatsastāvā. Kozlovs aļņu rindas pastiprināja 2019. gada vasarā un paguva nospēlēt 34 spēles “Jelgavas” sastāvā, būdams ari komandas kapteinis. Divas sezonas Jelgavā pavadījis Ņikita Ivanovs. 24 gadus vecais uzbrucējs Zemgales komandas sastāvā atzīmējies ar sešiem vārtu guvumiem. Futbola klubs “Jelgava” pateicas futbolistiem par ieguldīto darbu treniņos un spēlēs.

Šobrīd "Jelgava" gatavojas Virslīgas čempionāta 22. kārtas mačam pret “Riga” un Latvijas kausa ceturtdaļfinālam pret “Ventspili”, kas risināsies 21. oktobrī, plkst. 13:30 Zemgales Olimpiskā centra Jāņa Lūša stadionā. Savukārt jau rīt, 10. oktobrī jelgavnieki kluba bāzes dabīgā seguma laukumā aizvadīs pārbaudes spēli pret “Daugavpili”. Mača sākums plkst. 13:00. Rīt pārbaudes spēle arī starp "Tukumu" un Jūrmalas "Spartaku", tā 14:00 tiks aizvadīta Bolderājā.

Izmantotie resursi:
Ar skatu nākotnē – FK Jelgava


, 2020-10-09 14:26, pirms 4 gadiem
Bail domāt kas būs ar Jelgavu līdz sezonas beigām. Būs viegla uzkoda citām arī konkurējošām komandām.
, 2020-10-09 14:51, pirms 4 gadiem
Man gan šeit viss šķiet loģiski. Komanda pēdējās 3 spēlēs dabūja 7 punktu, kas ir pietiekami, lai nefinišētu pārspēļu zonā. 6 punktus Dpilij un Mettai būs grūti izcīnīt. Tām ir savstarpējais duelis un mettai pret Tukumu, pārējās viņi nebūs favorīti. Max katra dabūs 4-5 punktus un viss. Jāiespēlē nākamajai sezonai jaunie un jāsaprot, ko paturēt un ko nē.
, 2020-10-09 16:00, pirms 4 gadiem
Tas viss leģionāru lielā limita dēļ. Latvijas uzņēmēji nav tik bagāti lai uzturētu 3.šķiras fizkultūriešus. Lai spēlē bāleliņi amatieri ,kaut trešajā līgā. Lielo krievu biznesmeņiem līdzi neizlēkāt , jo viņiem Latvijas futbols vienaldzīgs.
, 2020-10-09 16:26, pirms 4 gadiem
Brožberjs neatšķir Bolderāju no Daugavgrīvas. No kuriem pāķiem atbēdzis uz Rīgu
, 2020-10-09 16:35, pirms 4 gadiem
Barca Nr.1 rakstīja: Man gan šeit viss šķiet loģiski. Komanda pēdējās 3 spēlēs dabūja 7 punktu, kas ir pietiekami, lai nefinišētu pārspēļu zonā. 6 punktus Dpilij un Mettai būs grūti izcīnīt. Tām ir savstarpējais duelis un mettai pret Tukumu, pārējās viņi nebūs favorīti. Max katra dabūs 4-5 punktus un viss. Jāiespēlē nākamajai sezonai jaunie un jāsaprot, ko paturēt un ko nē.
"Mettai" var pietikt arī ar 5 punktiem lai apsteigt "Jelgavu". Pedējās kārtās "Mettas" un "Daugavpils" pretinieki, ja spēles viņiem neko neizšķirs, iespējams, nespēlēs ar labāko sastāvu.
, 2020-10-09 20:50, pirms 4 gadiem
kuriem tad no viņiem nebūs svarīgi? EK zona nevienam nav garantēta

Latfootball rakstīja: "Mettai" var pietikt arī ar 5 punktiem lai apsteigt "Jelgavu". Pedējās kārtās "Mettas" un "Daugavpils" pretinieki, ja spēles viņiem neko neizšķirs, iespējams, nespēlēs ar labāko sastāvu.
, 2020-10-09 23:18, pirms 4 gadiem
moskis rakstīja: kuriem tad no viņiem nebūs svarīgi? EK zona nevienam nav garantēta
Es par pedējām kārtām runāju. Novembra beigās, iespējams, viss būs jau skaidrs.
, 2020-10-12 16:56, pirms 4 gadiem
Barca Nr.1 rakstīja: Man gan šeit viss šķiet loģiski. Komanda pēdējās 3 spēlēs dabūja 7 punktu, kas ir pietiekami, lai nefinišētu pārspēļu zonā. 6 punktus Dpilij un Mettai būs grūti izcīnīt. Tām ir savstarpējais duelis un mettai pret Tukumu, pārējās viņi nebūs favorīti. Max katra dabūs 4-5 punktus un viss. Jāiespēlē nākamajai sezonai jaunie un jāsaprot, ko paturēt un ko nē.
Liepājai pēdējā spēle tieši D-pils un ja Liepājai neko nevajadzēs...visu var sarunāt
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.