Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

"Liepāja" centīsies uzņemt ātrumu un pacelties gaisā pret čempioni "Riga"

"Liepāja" centīsies uzņemt ātrumu un pacelties gaisā pret čempioni "Riga"
Pieredzējušais baltkrievu uzbrucējs Mihails Gordeičuks. Foto: Nora Krevņeva Baibakova

"Optibet" futbola Virslīgas trīs spēļu dienu ievadīs 11. kārtas centrālā spēle, kurā trīskārtējā Latvijas čempione "Riga" tiksies ar lielās ambīcijas šosezon vēl nepiepildošo "Liepāju". Šī cīņa sāksies pulksten 15:00, bet visas kārtas spēles būs vērojamas Sportacentrs.com TV tiešraidēs.

"Riga" – "Liepāja" (Svētdien pulksten 15:00, Mežaparks)
Pēc astoņām Virslīgas turnīrā aizvadītām spēlēm trīskārtējā valsts čempione "Riga" attapusies sev neierastā pozīcijā. "Riga" nav ne pirmā, ne pat otrā. Galvaspilsētas komanda ieņem vien trešo pozīciju Latvijas čempionāta tabulā. Pēc neveiksmēm Rīgas derbijā un Valmierā, "Riga" uz uzvaru takas atgriezās ar pārliecinošu sakāvi pār "Ventspili". Otro reizi sezonā "hat-trick" sasita Stefans Miloševičs, kurš savu kopējo gūto vārtu skaitu palielināja līdz astoņiem, pārliecinoši iekārtojoties Virslīgas labāko vārtu guvēju tabulas pirmajā pozīcijā.

Daudz vairāk līdz šim gaidīts no "Liepājas", kas vismaz komplektācijas ziņā atbilst cīņai par valsts čempiontitulu, taču sniegums nav bijis pārliecinošs. Pēdējos mačos liepājniekiem izdevies sakrāt punktus, pārspējot favorītus klupinājušo "Mettu" ar 3:0. Tomēr pret turnīra trīs vadošajām komandām Kurzemes komandai neko ievērības cienīgu parādīt vēl nav izdevies. Ja Dmitrija Mološa trenēto komandu par kādu spēles elementu var izcelt, tad tā bijusi aizsardzība, kur liepājnieki darbojas gana monolīti. Taču daudz vairāk gaidīts no pieredzējušajiem Baltkrievijas futbolistiem Mihaila Gordeičuka un Dmitrija Bagas, kuri būtisku pienesumu šosezon vēl nav devuši.

"Valmiera" – "Noah" (Svētdien pulksten 17:00, Vidzemes OC)
Iespaidīgs sezonas sākums padevās Tamaza Pertijas trenētajiem "Valmieras" jauniešiem, kuri pirmajās septiņās spēlēs spēja izsisties līdz Virslīgas čempionāta līderpozīcijai. Nedēļas ievadā vidzemnieku izrāvienam bremžu pedāli nospieda RFS. Teikt, ka "Valmieras" pārliecība nu ir iedragāta, arī nebūtu objektīvi, jo pret RFS vidzemnieki nerealizēja savas iespējas un ļāva pretiniekiem izcelties vienā no retajiem uzbrukumiem, kas nonāca "Valmieras" soda laukumā. Šodien vidzemniekiem vajadzētu būt visām iespējām atgūt vārtu garšu un vismaz līdz rītdienai atgriezties turnīra pirmajā pozīcijā.

Valmierā viesosies futbola projekts ar nosaukumu "Noah". Šī komanda savā otrajā Virslīgas spēlē divreiz uz pārsteigumu paķēra RFS aizsardzību. Abus vārtus guva Virslīgā sevi jau apliecinājušais "Spartaka" futbolists Čikezi Nvaoriza. "Valmierai" šajā spēlē būs tikšanās ar pāris veciem draugiem - bijušo komandas kapteini Alekseju Grjaznovu, kā arī aizsardzību balstījušajiem Klāvu Kramēnu un Ofosu Apiju.

"Metta" – "Spartaks" (Svētdien pulksten 19:30, Hanzas vidusskolas stadions)
Trīs spēļu diena noslēgsies ar spēli, kurā "Metta" centīsies izcīnīt savu sezonas pirmo uzvaru. Hanzas vidusskolas stadionā iepriekš mettieši guva trīs neizšķirtus pret turnīra vadošajām komandām, taču pret "Liepāju" sanāca piedzīvot pirmo zaudējumu savās mājās. Pēdējos mačos pieklusis sezonas sākumā spridzinošais Junusa Muritala, kurš nu ieslīcis trīs spēļu bezvārtu sērijā.

Īpaši lielā favorītu lomā pret "Mettu" nevar justies Jūrmalas "Spartaks". Abu komandu pirmajā savstarpējā cīņā jūrmalnieki tika pie minimālas uzvaras. Arī pēdējā spēle Daugavpilī par pārliecību "Spartaka" spēlē neliecināja. Vēl vairāk situāciju uzbrukuma līnijā, kur īsts līderis tā arī vēl nav atradies, saasināja Ričarda Fraideja veselības problēmas. Tādēļ jūrmalniekiem jāmeklē kāds cerību salmiņš aiz kā aizķerties. Varbūt tas varētu būt alžīrietis Etems Kerbašs vai atsevišķus mačus individuāli spilgti nospēlējušais Abioduns Ogunniji.

Visas 11. kārtas spēles tiešraidē būs vērojamas Sportacentrs.com TV kanālā, kā arī Sportacentrs.com interneta portālā.

Virslīgas 11. kārtas spēles

DatumsLaiksSpēleTiešraide
09.0515:00Riga – LiepājaSportacentrs.com TV
17:00Valmiera – NoahSportacentrs.com TV
19:30Metta – SpartaksSportacentrs.com TV
10.05.19:30RFS – VentspilsSportacentrs.com TV

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.RFS852119:917
2.Valmiera852113:817
3.Riga851220:716
4.Daugavpils741211:1013
5.Liepāja740310:912
6.Spartaks72058:146
7.Ventspils71156:124
8.Metta803510:213
9.Noah20022:90

Labākie vārtu guvēji

V.SpēlētājsKomandaVārti
1.Stefans MiloševičsRiga8 (2)
2.Junusa MuritalaMetta5
3.Raimonds KrollisValmiera5 (1)
4.Darko LemajičsRFS4
Marks KurtišsVentspils4
Artūrs KarašausksLiepāja4

, 2021-05-09 11:24, pirms 3 gadiem
Es ceru ka šogad par titulu iesaistīsies vairāk, kā divas komandas! Par Liepājas uzvaru un interesantāku turnīra tabulu!
, 2021-05-09 11:36, pirms 3 gadiem
Tuvojamies!
, 2021-05-09 11:44, pirms 3 gadiem
līdz novika virsrakstu līmenim vēl tālu, emīl, bet paldies par centību.
, 2021-05-09 12:05, pirms 3 gadiem
Hmmm, manīju Jokasimoviču pa Liepāju staigājam. Varbūt nemaz nav pametis komandu...
Ir kādam info?
, 2021-05-09 12:09, pirms 3 gadiem
Bārta rakstīja: Hmmm, manīju Jokasimoviču pa Liepāju staigājam. Varbūt nemaz nav pametis komandu...
Ir kādam info?
Mološs taču teica, ka ir nosūtīts uz dublieriem un ka viņš var meklēt sev jaunu komandu... Tātad vēl nav atradis!
, 2021-05-09 13:02, pirms 3 gadiem
Biju palaidis garām tādu info!
, 2021-05-09 13:24, pirms 3 gadiem
Vai Noah gūs vārtus pret Valmieru?
, 2021-05-09 13:44, pirms 3 gadiem
Laikam interesantākā (kvalitatīvākā) spēle gaidama Ķeizarmežā ,abas komandas buksē ,pašas gan stāsta ,ka vis iet pēc plāna ...,šodien redzēsim kuršs blefo !
Valmierā ,manuprāt ,pārsteigumus gaidīt nav pamata .
Nu un pēdejā dienas spēlē ,būs cīņa par pozīcijām turnīra otrajā ešelonā , Meta nav paņēmusi nevienu punktu no sava līmeņa komandām , likumsakarība vai negadījums ???
, 2021-05-09 13:50, pirms 3 gadiem
Jawa rakstīja: Laikam interesantākā (kvalitatīvākā) spēle gaidama Ķeizarmežā ,abas komandas buksē ,pašas gan stāsta ,ka vis iet pēc plāna ...,šodien redzēsim kuršs blefo !
Valmierā ,manuprāt ,pārsteigumus gaidīt nav pamata .
Nu un pēdejā dienas spēlē ,būs cīņa par pozīcijām turnīra otrajā ešelonā , Meta nav paņēmusi nevienu punktu no sava līmeņa komandām , likumsakarība vai negadījums ???
Tev latviešu valoda dzimtā? Kuršs? Nopietni? Tu gruzīns?
"Grobiņa" svin uzvaru. Foto: Aiga Veisa
115

Liepāja pieder "Grobiņai": Dobrecova vīri derbijā satriec bagātākos kaimiņus

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas sezonā izcīnīja debitante "Grobiņa"/LFS, kas principiālajā derbijā ar 3:2 pieveica "Liepāju". Uzvaras vārtus guva galvenā trenera Viktora Dobrecova 27 gadus vecais dēls Devids.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.
Petrs Marešs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/FK RFS
15

Marešam meistarīgs tālsitiens, RFS pasniedz "Mettai" baranku un pārņem vadību

Latvijas futbola Virslīgas līderpozīcijā izvirzījusies titula glabātāja RFS, savā laukumā ar 2:0 pārspējot citu galvaspilsētas vienību "Mettu".