Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Beks nonāk RFS paspārnē, Fjodorovs atgriežas "Mettā"

Beks nonāk RFS paspārnē, Fjodorovs atgriežas "Mettā"
Vladislavs Fjodorovs. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

Divas dienas pirms Virslīgas sezonas sākuma Andra Riherta trenētās "Mettas" pieteikumā iekļauts 26 gadus vecais Vladislavs Fjodorovs, kurš iepriekšējās četras sezonas pavadījis Rīgas lielklubos. Savukārt vārtsargs Jānis Beks nonācis RFS klubā, bet uz īres tiesībām turpinās pārstāvēt "Mettu".

Aizvadītās sezonas "Mettas" labākais spēlētājs Jānis Beks kļuvis par RFS futbolistu. Tomēr arī šajā sezonā vārtsargs turpinās spēlēt zaļibaltās komandas rindās, pārstāvot "Mettu" uz īres tiesībām.

Pagājušajā sezonā 20 gadus vecais Beks sargāja "Mettas" vārtus 30 Virslīgas spēlēs, nosargājot vārtus neieņemtus piecos dueļos. Kopumā Beks līdz šim nospēlējis 56 Virslīgas spēles.

26 gadus vecais Vladislavs Fjodorovs janvāra sākumā uzsāka treniņus kopā ar RFS vienību, bet drīz vien, pēc Pārdaugavas komandas pirmās sapulcēšanās treniņdarba uzsākšanai, tika paziņots par Fjodorova atskaitīšanu no aizvadītās sezonas Virslīgas bronzas medaļnieces.

Turpinot aizpildīties komandu pieteikumiem, "Mettas" sastāvā parādījies Fjodorova uzvārds. Daugavpils futbola audzēknis pārstāvēja zaļibaltās komandas krāsas jau 2017. un 2018. gada sezonās. Kopumā "Mettas" rindās Fjodorovs spēlējis 56 spēlēs, gūstot deviņus vārtus.

Pēc "Mettas" posma Fjodorovs devās uz galvaspilsētas lielklubu "Riga", trīs sezonās sakrājot 78 spēles, kurās flangos spēlējošais futbolists guva piecus vārtus, izcīnot divus čempiontitulus. Pagājušajā sezonā RFS rindās Fjodorovs spēlēja 13 spēlēs un guva vienus vārtus duelī pret dzimto "Daugavpili".

Latvijas futbola izlases sastāvā Fjodorovs spēlējis 14 spēlēs un guvis vienus vārtus, bet Virslīgas karjerā kopumā futbolists piedalījies 178 spēlēs.

Starp citiem "Mettas" papildinājumiem ir 19 gadus vecais gruzīns Zurabs Rukhadze, kurš spēlējis četros mačos Gruzijas U19 izlases sastāvā.

"Auda" pavēstījusi par četru Āfrikas futbolistu pievienošanos zaļimelno sastāvam. Komandas vidējā līnijā nonākuši ganietis Džons Atuke, senegālietis Elhadžī Manē, kā arī kotdivuārieši Sekū Sanogo un Abduls Traore.

Pagājušās sezonas otrajā pusē "Audas" rindās uzspēlējušais Viljams Mukvelle atgriezies "Daugavpils" pieteikumā. No RFS īrē uz valsts otrās lielākās pilsētas komandu devušies Valerijs Lizunovs, kotdivuārietis Ismaels Diomandē un arī Gļebs Žaleiko, kurš gan turpinās treniņus pie RFS, bet spēlēs daugavpiliešu sastāvā.

Virslīgas sezonas sākums jau šajā nedēļas nogalē. Visas turnīra pirmās kārtas spēles kanāla TV4 un portāla Sportacentrs.com tiešraidēs.

Izmantotie resursi:
Jānis Beks pievienojas FK RFS, taču sezonu...
https://lff.lv/


, 2023-03-09 21:48, pirms gada
baigā mērkaķošanās,
varbūt vēl spēles dienā kāda komanda prezentēs savus jaunieguvumus?
, 2023-03-09 22:40, pirms gada
Valmierai tikai labāk kā rīdzinieki jaunos izīrē
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.