Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Karašausks: "Nav jēgas spēlēt, ja netēmē uz čempionu titulu"

Karašausks: "Nav jēgas spēlēt, ja netēmē uz čempionu titulu"
Artūrs Karašausks. Foto: Jānis Līgats

Latvijas futbola klubi ir izsalkuši pēc futbola un gaida jaunās Virslīgas sezonas sākumu, bet augstus mērķus uzstādījis kolorītais Artūrs Karašausks, kurš kopā ar "Liepāju" vēlas cīnīties par čempiontitulu.

Virslīga ar deviņu komandu dalību sāksies šajā nedēļas nogalē, bet par galvenajām favorītēm jāsauc Latvijas galvaspilsētas komandas iepriekšējo trīs gadu čempione "Riga" un RFS. Tikmēr "Liepāja" pirms sezonas aizvadīja četras pārbaudes spēles un palika bez uzvarām – viens neizšķirts (pret spēcīgo baltkrievu BATE) un trīs zaudējumi.

"Pirmssezonas spēlēs rezultāts nav tik svarīgs, taču ir svarīga saprašanās laukumā. Pretinieki nebija no vājākajiem, cīnījāmies ar diezgan labām un spēlējošām komandām, kas spēlē futbolu – nekur nesit un paši dod spēlēt. Uzskatu, ka uz pēdējo pārbaudes maču ar BATE bijām ļoti labi sagatavoti," sarunā ar Sportacentrs.com norāda Karašausks.

Artūrs gan atzīmē, ka dažas spēles sapratnes iegūšanai vēl būs nepieciešamas. Liepājniekiem nenotika arī iepriekš plānotā pārbaudes spēle ar grūtībās nonākušo "Noah" no Jūrmalas, kas bija paredzēts kā pēdējais mačs pirms jaunās sezonas.

"Sezonas sākumā ļoti svarīgi būs tieši rezultāti un standartsituācijas. Futbola, kādu mēs gribētu redzēt labākajā kvalitātē, vēl nebūs. Kad iziesim uz dabīgā laukuma, būs citādāk. Šobrīd būs svarīgi iesist un nospēlēt aizsardzībā uz nulli," Karašausks uzsver, ka sezonas ievadā uz sintētiskajiem laukumiem būs ļoti svarīgi iekrāt pēc iespējas vairāk punktu. ""Liepājai" starpsezonā bijuši labi un kvalitatīvi papildinājumi. Domāju, viņi mums ļoti palīdzēs. Konkurence par vietu sastāvā ir ļoti pieaugusi, neviens nevar atslābt."

"Mūsu uzdevums ir uzvarēt katrā spēlē. Tas ir pats svarīgākais, es negribētu tagad runāt par augstiem mērķiem. Protams, visi grib čempiontitulu. Nav jēgas spēlēt, ja uz to netēmē. Uz ko tēmējam, vairāk sapratīsim tikai ap septembri. Cerams, cīņā par čempiontitulu turēsimies līdz galam. Pats vienmēr stādu augstus mērķus un es gribu čempiontitulu," apņēmīgs pirms jaunās sezonas ir Karašausks.

Pagājušajā sezonā Karašausks bija viens no redzamākajiem futbolistiem Virslīgā. Viņš 20 spēlēs iesita deviņus vārtus un vēl tikpat reižu to izdarīt palīdzēja partneriem. "Individuāli gribu labāku gadu nekā iepriekšējo. Vienmēr uzstādu augstus mērķus, gribas arī kādas individuālās balvas. Esmu gan kļuvis vairāk komandas spēlētājs, tāpēc gribas izcīnīt čempiontitulu. Tas būtu pats, pats foršākais, kas pēdējā laikā ar mani varētu notikt."

Futbolists gan neizslēdz iespēju kārtējo reizi pārcelties uz ārzemēm, ja sezonu būs izdevusies sekmīga un tiks sagaidīts kāds labs piedāvājums. Savukārt Latvijas izlases kontekstā noprotams, ka galvenais treneris Dainis Kazakevičs ar Karašausku nerēķinās.

"Vienmēr esmu gatavs izlasei un sarunai ar galveno treneri, bet šobrīd viņš mani laikam komandā neredz. Labi, tas ir viņa viedoklis. Viņam ir savs skats uz futbolu, ambīcijas un likumi. Vienmēr esmu teicis, ka uz izlasi esmu gatavs braukt. Varbūt pēc pusgada vai gada viss mainīsies un būšu atpakaļ izlasē," Karašausks gan piebilst, ka no Kazakeviča zvanu negaida, tāpēc, visticamāk, vārtu svinības, kurā futbolists pie auss pieliek improvizētu telefona klausuli, šogad neredzēsim.

Plašāku sarunu ar Karašausku skaties šovakar 20:15 Sportacentrs.com TV raidījumā "Sports tuvplānā". Pārraidē viesosies arī nupat Eiropas čempionātā vieglatlētikā telpās startējusī Līga Velvere un talantīgais Rīgas "Dinamo" hokejists Jānis Švanenbergs.

  -2 [+] [-]

, 2021-03-09 18:52, pirms 3 gadiem
Tās ir viss no viņa ambīcijām ?

     [+] [-]

, 2021-03-09 18:58, pirms 3 gadiem
Amatieris... Iedomu čalis.

Pīļu dīķa čempions.

Kur progress, kāpēc nedodas leģionāru gaitās... jo maksā un spēlē bez konkurences par vietu sastāvā.

  -3 [+] [-]

, 2021-03-09 19:26, pirms 3 gadiem
Savu iespējamo čempionu titulu FC Riga sastāvā viņš noplinderēja. Tagad paliks gribot.

  -1 [+] [-]

, 2021-03-09 20:21, pirms 3 gadiem
jāņem vismaz grand slam, varbūt Ļena ieskaidros

  +4 [+] [-]

, 2021-03-09 20:55, pirms 3 gadiem
ANDZA84 rakstīja: Amatieris... Iedomu čalis.

Pīļu dīķa čempions.

Kur progress, kāpēc nedodas leģionāru gaitās... jo maksā un spēlē bez konkurences par vietu sastāvā.
Džekam jau 30 gadi. Vēl gads, pusotrs, varbūt divi un jau lēnām vecums liks par sevi manīt... Ārzemju vilciens viņam noteikti aizgājis (ja runājam par kaut cik nopietnu ārzemju līgu..)

  +2 [+] [-]

, 2021-03-09 23:32, pirms 3 gadiem
Pag, sitas ir tas Aļonas džeks? Teksts jau stipri līdzīgs

  -2 [+] [-]

, 2021-03-10 00:35, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Savu iespējamo čempionu titulu FC Riga sastāvā viņš noplinderēja. Tagad paliks gribot.
Jūs reāli domājat, ka bez viesspēlētājājiem FKL būtu top 4 pretendents??!!

     [+] [-]

, 2021-03-10 09:03, pirms 3 gadiem
Nav jēgas spēlēt.... futbolu, ja esi latvietis vietējā virslīgā

     [+] [-]

, 2021-03-18 16:51, pirms 3 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Jūs reāli domājat, ka bez viesspēlētājājiem FKL būtu top 4 pretendents??!!
pirmajā līgā droši