Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Ufa" tēmē uz "Riga" treneri Kononovu, "Astana" pārtrauc sadarbību ar Ašvortu

"Ufa" tēmē uz "Riga" treneri Kononovu, "Astana" pārtrauc sadarbību ar Ašvortu
Oļegs Kononovs. Foto: Zigismunds Zālmanid, rigafc.eu

Latvijas čempionvienības un šīs sezonas līdervienības „Riga” galvenais treneris Oļegs Kononovs tiek piesaukts kā kandidāts uz Krievijas Premjerlīgas kluba „Ufa” pārņemšanu.

„Ufa” šodien atlaida savu līdzšinējo galveno treneri Vadimu Jevsejevu. Kluba vadība krievu medijiem solīja, ka ziņos par pārrunām ar trenera amata kandidātiem, bet pagaidām klubu vadīs pagaidu treneris. Trenera atlaišanas iemesls bija vienkāršs – neapmierinoši rezultāti. „Ufa” pirmajās desmit Krievijas Premjerlīgas spēlēs guvusi tikai vienu uzvaru un atrodas priekšpēdējā vietā.

Krievijas mediji „Sport24” un „Championa” vēsta, ka kandidāts uz „Ufa” galvenā trenera pozīciju ir Oļegs Kononovs, krievu speciālists, kuram joprojām ir spēkā esošs līgums ar „Riga”. Tiesa, Kononovs Latviju jau atstāja pirms dažām nedēļām ģimenes apstākļu dēļ, un kopš tā laika komandu vada Mihails Koņevs, atkal ieņemot pagaidu trenera pozīciju. Taču oficiāli Kononovs sadarbību ar „Riga” vēl nav pārtraucis.

Kononovs ir viens no augstākā līmeņa ārzemju treneriem, kuri strādājuši Virslīgā. Viņš pirms ierašanās Rīgā iepriekš vadīja slaveno Maskavas „Spartak”, viņa karjeras CV ir arī citu Krievijas Premjerlīgas klubu „Arsenal” un „Krasnodar” vadīšana, turklāt viņš ar Krasnodaras klubu pirms pieciem gadiem ieguva Premjerlīgas trešo vietu.

Tikmēr Kazahstānas vadošais klubs „Astana” oficiāli paziņojis, ka pārtraucis sadarbību ar Latvijā labi pazīstamo futbola speciālisti Polu Ašvortu. Līgums pārtraukts pēc abpusējas vienošanās.

Ašvorts Kazahstānas bagātajam klubam pievienojās iepriekšējā gadā, kļūstot par tā izpilddirektoru. Pirms mēneša viņš pārņēma komandas vadību, ieņemot pagaidu galvenā trenera pozīciju, taču sekoja neveiksmīgi rezultāti, ieskaitot negaidītu izstāšanos no Eirokausiem.

„Astana” savā paziņojumā pateicas Ašvortam par ieguldījumu kluba attīstībā un atgādina, ka laikā, kad brits strādāja Kazahstānā, klubs divreiz ieguvis Kazahstānas Superkausu un čempionu titulu, kā arī iekļuvis Eiropas līgas grupu turnīrā, kur izcēlies ar uzvaru pār Mančestras „United”.

Ašvorts iepriekš Latvijā strādājis vairākus gadus, vadot „Skonto” un „Ventspils” komandas.

Izmantotie resursi:
https://www.championat.com/football...
https://fcastana.kz/news/pol-eshuor...


, 2020-10-07 22:27, pirms 3 gadiem
Brīnos, ka kāds joprojām iekrīt un liek Ešvortu par galveno treneri - Ļoti slikts treneris, rezultāti vienmēr slikti un zemāki par reāli gaidāmo.

par Kononovu primitīvi - viņu min kā kandidātu uz visām iespējamajām treneru vakancēm, jo vienkārši atrodas Krievijā it kā bez darba.
Andris Riherts. Foto: Eduards Grencmanis
2

Futbola virslīga atgriezīsies ar ''Jelgavas'' un ''Mettas'' maču

Šodien plkst. 16:00 gaidāma Latvijas futbola Virslīgas trešās kārtas pirmā spēle. Tajā ''Jelgava'' uzņems ''Mettu'', ko pagājušajā sezonā apspēlēja trīs reizes. Tiešraide kanālā TV4 un portālā ''Sportacentrs.com''.
Deņiss Rogovs. Foto: FK Tukums 2000
22

Negaidītais varonis Rogovs un vēla pendele ļauj Tukumam izcīnīt otro uzvaru

Šodien Latvijas futbola Virslīgas otrās kārtas beidzamajā spēlē "Tukums 2000"/"Telms" izbraukumā otrajā puslaikā pazaudēja vadību, taču ar pendeles palīdzību pieveica "Jelgavu" – 3:2. Divus vārtus guva aizsargs Deņiss Rogovs, kurš iepriekš nebija izcēlies ar rezultatīviem sitieniem.
Daugavpiliešu vārtsargs Frenks Orols. Foto: Ruslans Antropovs
16

Orols glābj, "Daugavpilij" otrā sausā spēle, noraidījums un pirmā uzvara

Jau otro sauso spēli un pirmo uzvaru "TonyBet" Virslīgas sezonā nopelnījusi "Daugavpils", kas savā laukumā pārspēja debitanti "Grobiņas SC"/LFS (2:0), kas vēl turpina gaidīt pirmos vārtus augstākajā līgā. Pa vārtiem guva leģionāri Bartelemī Djedjū un Aleksejs Golijanins, bet mača izskaņā noraidīts tika Rinalds Aizups. LFF teksta tiešraidē norādīta 600 skatītāju klātbūtne.