Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Latvijas vadošie tiesneši pirms sezonas aizvadījuši treniņnometni Turcijā

Latvijas vadošie tiesneši pirms sezonas aizvadījuši treniņnometni Turcijā
Foto: LFF

Teju visi labākie Latvijas futbola tiesneši no 19. līdz 27. februārim Turcijā aizvadīja Latvijas Futbola federācijas (LFF) organizēto tradicionālo treniņnometni pirms "Optibet" Virslīgas sezonas, informējusi federācija. Nometnē piedalījās deviņi tiesneši un 16 tiesneša asistenti, vairumam no kuriem šogad paredzēts uzticēt "Optibet" Virslīgas čempionāta spēļu apkalpošanu. Katru dienu notika divi fiziskie treniņi un divas teorētiskās nodarbības, kā arī pārbaudes spēļu tiesāšana. Latvijas tiesneši kopā piedalījās 20 spēļu tiesāšanā.

LFF Tiesnešu nodaļas vadītājs Vadims Direktorenko: "Treniņnometnes laikā tiesneši turpināja pilnveidot savu fizisko sagatavotību un piedalījās teorētiskajās nodarbībās FIFA instruktora Valentīna Ivanova, FIFA RIDE instruktora Andreja Sipailo un manā vadībā. Nometnes laikā mēs kopā ar LFF Tiesnešu komitejas locekli Jāni Pukijānu vērojām Latvijas tiesnešu sniegumu pārbaudes spēlēs starp tādām komandām kā "Rotor", "Shinnik", "Dynamo" (Krievija), "Kairat", "Tobol", "Atyrau", "Kaisar", "Shakhter" (Kazahstāna), "Metalist", "Karpaty", "Kryvbas", "Obolon" (Ukraina), "Rukh" (Baltkrievija) un TVS (Nigērija)."

"Visu tiesneša vārdā gribu pateikties LFF vadībai un biedrībai "Latvijas Futbola virslīga", ka šādos apstākļos tomēr rasta iespēja un organizēta ļoti vērtīga treniņnometne Turcijā. Mūsu tiesneši, daži no kuriem tāda līmeņa nometnē bija pirmo reizi mūžā, guva nenovērtējamu pieredzi gan apkalpojot daudz, var teikt, starptautiskas spēles, gan aktīvi piedaloties semināros augstu vērtētā tiesnešu instruktora Valentīna Ivanova un Andreja Sipailo vadībā. Savukārt LFF un FIFA fiziskās sagatavotības instruktori Māris Smirnovs un Gžegožs Kžoseks apliecināja savu visaugstāko klasi, vadot fiziskās sagatavotības treniņus un citas ar tiesnešu fizisko kondīciju saistītas procedūras. Uzsvēršu arī fizioterapeita Sergeja Pečņikova kvalitatīvo darbu, kurš palīdzēja ātrāk atgūties no slodzēm. Un, protams, nevar nepieminēt LFF Drošības virsnieku Konstantīnu Rubīnu, kurš šādā epidemioloģiskā vidē kontrolēja situāciju katrā stadijā. Rezultātā visa mūsu delegācija pirms izlidošanas saņēma negatīvus COVID-19 testu rezultātus un veiksmīgi atgriezās mājās," klāsta V. Direktorenko.

Papildus jāuzsver, ka tiesnešu treniņnometnes laikā tika izmantota iespēja novadīt semināru par futbola noteikumu un interpretāciju aktualitātēm futbola klubam FC "Noah Jurmala", kas būs gaidāmās virslīgas sezonas debitants. LFF aicina visus klubus vērsties LFF Tiesnešu nodaļā (vadims.direktorenko@lff.lv), lai piedalītos attālinātos semināros saistībā ar jaunākajām futbola noteikumu un interpretāciju aktualitātēm.

Treniņnometnes dalībnieku saraksts

Tiesneši: Vitālijs Spasjonņikovs, Aleksandrs Golubevs, Mareks Ķere, Jevgēnijs Vasjukovs, Artis Ķēniņš, Artūrs Vītoliņš, Kristaps Ratnieks, Jevgenijs Keziks, Sergejs Vasjkovs.
Asistenti: Romans Platonovs. Niklāvs Lācis, Mārtiņš Svipsts, Jevgēnijs Morozovs, Artūrs Šakurovs, Ņikita Ivļevs, Raimonds Tatriks, Andrejs Kolosovs, Arnis Lemkins, Eduards Borisevičs, Ruslans Botošs, Ralfs Dirnēns, Rihards Saulenbergs, Andrejs Zaharčukovs, Andrejs Makarovs, Igors Lavrentiks.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/13119/latvijas...


Foto: Aiga Veisa/Virslīga
5

Liepājā divas Virslīgas spēles pēc kārtas - vispirms RFS, pēc tam "Jelgava"

"TonyBet" futbola Virslīgā šodien paredzētas divas spēles, kas abas norisināsies Liepājas "Daugavas" stadiona laukumā. Jau plkst. 13.00 sāksies pārceltā "Grobiņas/LFS" spēle pret RFS, bet 17.30 ieplānota "Liepājas" spēle pret "Jelgavu".
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.
Foto: Aigars Prūsis
19

Cīruļputeņa dēļ pārcelta "Grobiņas" un RFS cīņa - rīt Liepājā divas spēles

"TonyBet" Virslīgā šovakar bija plānotas divas futbola spēles, no kurām agrais mačs Valmierā jau ir sācies, tomēr vēlā cīņa starp "Grobiņas SC"/LFS un RFS ir pārcelta uz rītdienas plkst. 13.00, paziņojuši abi klubi, līga un federācija.