Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Virslīgas klubi dubultojuši leģionāru fondu, "Metta" saņem 161 tūkstoti

Virslīgas klubi dubultojuši leģionāru fondu, "Metta" saņem 161 tūkstoti
Kārlis Vilnis, Gabriels Kirkils un U21 vecumu jau pāraugušais Jānis Grīnbergs. Foto: LFF

"Optibet" Virslīgas 2022. gada sezonā klubi par citās valstīs sagatavotu spēlētāju jeb leģionāru pieteikšanu un izmantošanu šim nolūkam paredzētajā fondā iemaksājuši kopumā 658 000 EUR, kas pilnā apmērā tiek novirzīti atpakaļ klubos saskaņā ar vietējo jaunatnes spēlētāju izmantošanas rādītājiem. Salīdzinājumā ar 2021. gadu fonda kopējais apjoms ir dubultojies, informējusi Latvijas Futbola federācija.

Jau vairākas sezonas šo iemaksu fonds tiek izdalīts klubiem atbilstoši tam, cik daudz tie virslīgas mačos izmantojuši vietējos U-21 vecuma grupas spēlētājus (dzimuši 2000. gadā un vēlāk). Klubiem pienākošās naudas summas aprēķināšanā tiek izmantots koeficients, kas ņem vērā jauno futbolistu nospēlēto minūšu skaitu aizvadītajā čempionātā.

Lielākais summas īpatsvars nonācis FK "Metta" kluba rīcībā – 161 175 EUR. SK "Super Nova Salaspils" klubam pienākas 147 352 EUR, bet trešā lielākā summa – 121 402 EUR - nonāk FK "Tukums 2000"/"Telms" rīcībā. Līdzekļi no šī fonda saskaņā ar kritērijiem šogad pienākas deviņiem no desmit virslīgas klubiem, turklāt sešiem no tiem saņemtā summa pārsniedz 40 000 EUR.

Vadims Ļašenko
"Fonds šādā veidā ir darbojies jau trīs gadus, palīdzot radīt apstākļus, kuros klubiem ir iespēja darboties saskaņā ar savu filozofiju un attīstības stratēģiju. Lieliski redzam, ka nu jau vairāki augstākās līgas klubi lielu uzsvaru liek uz pašmāju jaunās paaudzes spēlētājiem. Tie tādējādi ne tikai strādā ar Latvijas izlases nākotnes kandidātiem, bet arī tostarp ar šī fonda palīdzību veiksmīgi risina savus kluba budžeta veidošanas jautājumus. Iespējas strādāt godīgas konkurences apstākļos un saskaņā ar saviem principiem tiek dotas visiem," pauž Latvijas Futbola federācijas prezidents Vadims Ļašenko, atgādinot, ka pēc līdzīgas sistēmas fonds darbojas arī "Optibet" Nākotnes līgā, kur šīs summas, protams, ir krietni mazākas. "Turpinām darbu pie šī mehānisma pilnveidošanas ar skatu nākotnē un regulāri par šiem jautājumiem diskutējam ar klubiem un līgas pārstāvjiem."

Maksims Krivuņecs
“Virslīgas klubu iniciētais fonds apliecina sevi, kļūstot par būtisku elementu Latvijas futbola Virslīgas vides un konkurētspējas veidošanā. Pieaugošās klubu ambīcijas apliecināt sevi Eiropas mērogā, rezultējas ne tikai futbola laukumos, bet arī fonda būtībā, no otras puses sekmējot un stabilizējot to klubu darbu, kas ir vērsts vairāk uz Latvijas spēlētāju pilnveidošanu. Šogad priecājāmies un jutām līdzi klubiem uz lielās Eirokausu skatuves, bet tai pat laikā, Latvijas junioru izlašu panākumus kaldināja spēlētāji, kas ikdienā gūst rūdījumu Virslīgas klubos, kuri vistiešākajā veidā ir šī atbalsta fonda mērķis.

Otrs svarīgākais instruments klubu sistēmas stiprināšanā ir UEFA Solidaritātes programma, kas virzīta uz konkurētspējas, līdzsvara stiprināšanu nacionālajos čempionātos. Pateicoties Eiropas līgu asociācijas sadarbībai ar UEFA, nākamajā trīs gadu ciklā krietni palielināsies pieejamie līdzekļi solidaritātes programmā. Latvijas klubiem būs pieejami 1 350 000 EUR nākamajā sezonā. Pateicoties Virslīgas klubu rezultātiem Eirokausos pagājušā sezonā, UEFA izdalīs papildus 833 000 eiro (2022. gadā 510 260 eiro) Latvijas jauniešu sistēmas attīstībai, jo 90% no šī fonda veidosies tieši no Latvijas klubu rezultātiem Eirokausos. Tāpēc Virslīga ir motivēta turpināt realizēt esošās jauniešu atbalsta programmas čempionāta ietvaros, ka arī kopā ar LFF ieviest jauno solidaritātes izmaksas sistēmu, kas ļaus spert nākamo soli profesionālā un jaunatnes futbola attīstībā.”

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/14517/dubultoj...
https://optibetvirsliga.com/m-krivu...


, 2022-12-02 18:42, pirms gada
Bet uz ko naudu pajaaj metta, pusmiljons viņiem budžets, vadošie pilnīgi auni
, 2022-12-03 15:40, pirms gada
Varbūt tāpēc Mettas barvedis nesenā intervijā tik ļoti bija par 8 klubu virslīgu, visa slava un vairāk kāposta
, 2022-12-03 16:00, pirms gada
Super Novai klāt 147 tūkstoši, akadēmija vēl uzlabota, nākamgad spēcīgu atgriešanos elitē!
, 2022-12-04 22:45, pirms gada
fall in love rakstīja: Varbūt tāpēc Mettas barvedis nesenā intervijā tik ļoti bija par 8 klubu virslīgu, visa slava un vairāk kāposta
Tu izlasīji līdz galam?
, 2022-12-05 10:56, pirms gada
bets rakstīja: Tu izlasīji līdz galam?
Jaa, nezinu ko es tādu nepareizu varēju saprast, fondu dala proporcionāli u-21 izmantoto minūtēm, mazāk klubu virslīgā (8) nozīmētu mazāk šādu klubu un spēlētāju jo lielie tā pat vietu saglabātu, no turienes vairāk naudas Mettai, pluss var sist sev pa krūti un teikt mēs izaudzinam visus konkurētspējīgos, visa izlase mūsu

Nu un pēdējais punkts, kā tad izdalīs Uefa naudiņu tur nav pietiekami detalizēti izklāstīts
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.
"Grobiņa" svin Deivida Dobrecova vārtu guvumu. Foto: Aiga Veisa
121

Liepāja pieder "Grobiņai": Dobrecova vīri derbijā satriec bagātākos kaimiņus

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas sezonā izcīnīja debitante "Grobiņa"/LFS, kas principiālajā derbijā ar 3:2 pieveica "Liepāju". Uzvaras vārtus guva galvenā trenera Viktora Dobrecova 27 gadus vecais dēls Devids.
Petrs Marešs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/FK RFS
15

Marešam meistarīgs tālsitiens, RFS pasniedz "Mettai" baranku un pārņem vadību

Latvijas futbola Virslīgas līderpozīcijā izvirzījusies titula glabātāja RFS, savā laukumā ar 2:0 pārspējot citu galvaspilsētas vienību "Mettu".