Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Savaļniekam ceļš uz ārzemēm vēl atvērts, "Liepājas" baltkrieviem līgumi beigušies

Savaļniekam ceļš uz ārzemēm vēl atvērts, "Liepājas" baltkrieviem līgumi beigušies
Mihails Gordeičuks. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

Virslīgas bronzas medaļnieci "Liepāju" atstājuši visi četri aizvadītajā sezonā komandu pārstāvējušie Baltkrievijas futbolisti, laikrakstam "Kurzemes Vārds" izteicies liepājnieku ģenerālmenedžeris Dāvids Jansons. Savukārt Roberts Savaļnieks "Latvijas Radio" atklāja, ka viņam vēl ir iespēja doties uz ārzemēm.

Vakardien par līdz šim skaļāko pāreju vietējā futbolā pavēstīja FK "Liepāja", kura piesaistījusi Liepājas futbolā uzaugušo valmierieti Robertu Savaļnieku. 38 spēles Latvijas izlasē aizvadījušais malējais aizsargs pēdējos gados bijis viens no RFS komandas līderiem, palīdzot Pārdaugavas komandai šogad no čempionu troņa gāzt "Riga" futbolistus.

Laikrakstam "Kurzemes Vārds" liepājnieku ģenerālmenedžeris Dāvids Jansons atzina: "Protams, esam priecīgi. Viņš ir ļoti nopietns pastiprinājums, arī viens no izlases līderiem. Tādas klases spēlētāju Virslīgā ir maz, sevišķi ar Latvijas pasi. Katrs klubs viņu vēlētos redzēt savā sastāvā, esam apmierināti, ka viņš izvēlējās atgriezties mājās"

Savukārt Roberts Savaļnieks sarunā ar "Latvijas Radio" izteicās, ka liels faktors par labu "Liepājas" izvēlei bijis ģimenei. Tomēr futbolista spēlēšana komandā vēl nav garantēta.

"Emocionālā ziņā atgriešanās Liepājā man būs spilgta. Nav noslēpums, ka man sieva ir no Liepājas. Viņa bija ļoti priecīga, kad uzzināja par šo iespēju. Ir vienošanās ar "Liepājas" prezidentu, ja būs labs piedāvājums janvārī no ārzemēm, tad mani palaidīs. Viss vēl ir iespējams, tikai jābūt atbilstošam piedāvājumam," tiec Savaļnieks.

Jansons apstiprinājis, ka līgumi ar "Liepāju" noslēgušies un netiks pagarināti ar tādiem spēlētājiem kā Kasparu Ikstenu, Ingaru Stugli un Milanu Lazareviču. Vienībā nebūs arī ilggadējā aizsardzības balsta Seidinas Keitā. Tāpat līgumu termiņi galā ir visiem četriem baltkrieviem - Mihailam Gordeičukam, Oļegam Veretilo, Jevgeņijam Berjozkinam un Dmitrijam Bagam.

"Nav izslēdzams, ka ar kādu no šiem futbolistiem vēl notiks pārrunas, to nevarēšu komentēt, bet šobrīd viņi visi jau devušies mājup, līgumi ir beigušies," situāciju ar baltkrieviem komentēja Jansons.

"Liepāja" pagājušo sezonu sāka ļoti neizteiksmīgi, kuļoties pa Virslīgas turnīra tabulas pagrabu. Pēc baltkrievu trenera Dmitrija Mološa nomaiņas pret serbu speciālistu Nebojšu Vigņeviču komandas sniegums strauji uzlabojās. Liepājnieki aizcīnījās līdz Latvijas kausa finālam, kurā ar 0:1 piekāpās RFS, bet Virslīgas čempionāta pēdējā kārtā kurzemnieki norāva no kakla "Riga" komandai bronzas medaļas.

Izmantotie resursi:
https://www.liepajniekiem.lv/zinas/...
https://www.lsm.lv/raksts/sports/fu...


, 2021-12-02 12:47, pirms 2 gadiem
Berjozkinu varēja atstāt..paŗējie gan nevajadzīgi....
, 2021-12-02 13:50, pirms 2 gadiem
Patīkama ziņa, varbūt beidzot komanda sāks veidot spēli, nevis stulbi pieturēt bumbu, nepatīkama pieredze mums ar Batjkas aģentiem, arī Berjozkins nav vajadzīgs, it kā aktīvs, bet ar ļoti zemu lietderības koeficentu. Žēl par I.S. Stugli, Ventiņos man labi patika, bet Liepājā nespēja ierakstīties komandā.
, 2021-12-02 13:52, pirms 2 gadiem
hahaha, tagad noteikti kļūsim par čempioniem, kad RFS, Valmiera un Rīga naktīs gulēs 😂😂😂 Kārtēja Zuntnera un Hramova kļūda. Roberts par naudu aizgāja no RFS 😂 kā var no čempionu komandas pārnākt pie mums uz Liepāju 😂😂😂
, 2021-12-02 15:22, pirms 2 gadiem
soccerlover rakstīja: hahaha, tagad noteikti kļūsim par čempioniem, kad RFS, Valmiera un Rīga naktīs gulēs 😂😂😂 Kārtēja Zuntnera un Hramova kļūda. Roberts par naudu aizgāja no RFS 😂 kā var no čempionu komandas pārnākt pie mums uz Liepāju 😂😂😂
Tāpēc ka pie mums Liepājā ir vislabāk, jo Liepājā ir visslabāka pilsēta pasaulē 👍🔥
, 2021-12-02 16:12, pirms 2 gadiem
Tāpat virslīga spēj noturēt interesi pirmos 2 mēnešus un pēdējos 2 labākajā gadījumā..pa vidu tur kas notiek tas notiek!Tikai par Liepāju!💪
, 2021-12-02 16:29, pirms 2 gadiem
Janovēl Liepājai veiksmīgu komplektāciju ,atrast īstos spēlētājus,trenerus,menedžerus utt ... atgadināšu , ka čempis sākas agrā pavasarī nevis vasaras vidū ,lai nav jāstāsta kas tur būtu ,ja būtu ...
, 2021-12-02 16:31, pirms 2 gadiem
Paradoks. Liepaja, Riga un RFS tere lielu naudu, bet rezultats ne ipaši. Valmierai nav tik liels budžeta, bet rezultats izcils. Pucitis, Pertia un Ivo Labi sastradajušies.👍
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.