Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

RFS pret "Liepāju" centīsies gūt pirmo uzvaru, Krollis - turpināt vārtu sēriju

RFS pret "Liepāju" centīsies gūt pirmo uzvaru, Krollis - turpināt vārtu sēriju
Darko Lemajičs. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

"Optibet" futbola Virslīgā šodien tiks aizvadītas divas aizraujošas trešās kārtas spēles. Sev neraksturīgi neizteiksmīgi sezonu sākusī RFS centīsies tikt pie panākuma pret "Liepāju", bet "Valmiera" savā laukumā uzņems "Ventspili". Abas spēles tiešraidē rādīs Sportacentrs.com TV.

RFS - "Liepāja" (Svētdien pulksten 15:00, Hanzas vidusskolas stadions)
Starpsezonā parādītais pārbaudes spēļu sniegums pirms sezonas lika domāt par kārtējo spožo RFS startu, Turcijas treniņnometnē komandai ne reizi nezaudējot. Tomēr pienāca sezonas sākums un sapņu pilis sabruka. Pirmajās divās spēlēs viena no galvenajām titula pretendentēm tika vien tikai pie viena punkta. Laikā nācis izlašu logs, kura laikā RFS bija iespēja parūpēties par sava snieguma sakārtošanu. Arī ambiciozā "Liepāja" savas pretenzijas uz titulu darbos līdz šim nav pierādījusi, visnotaļ bez lielām izredzēm piekāpjoties čempionvienībai. Ne vienu ne otru komandu trešajā kārtā neapmierinās nekas mazāks par trīs punktiem, tādēļ Hanzas vidusskolā gaidāma bezkompromisa cīņa.

Dueļus starp RFS un "Liepāju" vēl jo saspringtākus padara komandu pēdējo sezonu savstarpējā vēsture. Liepājas futbola simbola Māra Verpakovska pārcelšanās uz galvaspilsētas komandu, kā arī pagājušās sezonas gaismu peripetijas. Laukumā šosezon starp labākajiem Virslīgas bombardieriem varētu atgriezties serbs Darko Lemajičs, kuram pagājušā sezona bija blāvāka nekā divas iepriekšējās, kad Lemajičs tika pie turnīra labākā bombardiera titula. "Liepājas" rindās izpildītāji netrūkst. Vārtus var sabērt gan Dāvis Ikaunieks, kura vārti izlasei izrāva neizšķirtu pret Turciju, gan Artūrs Karašausks, kura telefona numurs izlases treneru korpusam ir nozaudēts.

"Valmiera" - "Ventspils" (Svētdien pulksten 17:00, Vidzemes Olimpiskais centrs)
Valmieriešiem pirms izlašu pārtraukuma neizdevās realizēt savas daudzās iespējas, lai pēc pirmajām divām kārtām būtu ar maksimālo punktu skaitu. Vidzemes vienība gan demonstrējusi sev raksturīgo ātro spēli, kas arī šovakar sola laukumā vizuāli baudāmu spēli. "Ventspils" komandai pēdējās sezonās valmierieši bijuši kā bieds, kurus nekādi neizdodas apspēlēt. Pērn dzeltenzilie pret valmieriešiem divreiz spēlēja neizšķirti un vienriez piekāpās, bet aizpērn "Ventspils" zaudēja vienā mačā un trīsreiz ar valmieriešiem spēlēja neizšķirti.

Šosezon "Valmiera" savu kārti liek uz komandas kapteiņa statusā iecelto Raimondu Krolli, kurš pirmajās divās spēlēs guvis trīs vārtus un centīsies savu gūto vārtu sēriju turpināt arī Virslīgas trešajā spēļu raundā. "Ventspils" rindās nonākuši divi futbolisti, kuriem pērn Valmierā neizdevās realizēt savus mērķus. Vārtsargs Vladislavs Lazarevs sezonas lielāko daļu pavadīja valmieriešu dublieru treniņos, bet Dāvis Indrāns pie iespējas sevi apliecināt "Valmieras" kreklā tā īsti arī netika, nospēlējot komandas rindās tikai vienu Virslīgas spēli.

Visas Virslīgas trešās kārtas spēles būs vērojamas Sportacentrs.com televīzijas tiešraidēs.

"Optibet" Virslīgas 3. kārta

DatumsLaiksSpēleTiešraideRez.
03.03.13:00Riga – SpartaksSportacentrs.com TV6:1 (2:0)
16:00Daugavpils – MettaSportacentrs.com TV3:2 (2:1)
04.03.15:00RFS – LiepājaSportacentrs.com TV
17:00Valmiera – VentspilsSportacentrs.com TV

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Riga330011:19
2.Daugavpils32108:67
3.Valmiera21105:44
4.Liepāja21014:33
5.Spartaks31023:83
6.RFS20113:41
7.Ventspils20111:41
8.Metta30033:80

Labākie vārtu guvēji

V.SpēlētājsKomandaVārti
1.Junusa MuritalaMetta3
2.Raimonds KrollisValmiera3 (1)
Stefans MiloševičsRiga3 (1)
4.Darko LemajičsRFS2
Ričards FraidejsSpartaks2

, 2021-04-04 10:02, pirms 3 gadiem
Šodien pirmajās Lieldienās abas spēles ar īpašu garšu.RFS-FK Liepāja,kopš pērnā gada"gaismas epopejas",kļuvusi par ļoti gaidāmu maču.Dzeltenzilie pēdējā laikā no Valmieras ved tikai barankas.Varbūt beidzot šodien izcīnīs kaut ko.
, 2021-04-04 10:03, pirms 3 gadiem
Ceru uz labu futbolu ,RFS un Liepājas pērnā gada peripētijas (elektrības lieta un vēstuļu kari) , apriori, paredz bezkompromisa cīņu par 3 punktiem + RFS sliktais sezonas sākums (domāju ,ka zaude šodien, varētu maksāt Morozam amatu) .
Valmieras un Ventspils spēle iezīmēs par ko komandas būs spējīgas cīnīties sezonas gaitā ,mutiski visi uzdevumus ir nodefinējuši ,tagad redzēsim kā tas izskatās darbos.
, 2021-04-04 11:26, pirms 3 gadiem
Jawa rakstīja: Ceru uz labu futbolu ,RFS un Liepājas pērnā gada peripētijas (elektrības lieta un vēstuļu kari) , apriori, paredz bezkompromisa cīņu par 3 punktiem + RFS sliktais sezonas sākums (domāju ,ka zaude šodien, varētu maksāt Morozam amatu) .
Valmieras un Ventspils spēle iezīmēs par ko komandas būs spējīgas cīnīties sezonas gaitā ,mutiski visi uzdevumus ir nodefinējuši ,tagad redzēsim kā tas izskatās darbos.
domāju ka RFS viegli paņems Liepāju... un vrb atlaidīs mološu...
, 2021-04-04 12:44, pirms 3 gadiem
Par Valmieru un Kroļļa cepurtriku
, 2021-04-04 13:07, pirms 3 gadiem
Sezonas sākumā RFS nepārliecina. Liepāja ir visai laba komanda, bet kaut kas pietrūkst

Ventspils labi nocīnījās pret RFS. Valmierai sezonas sākums tīri ok.

Abas spēles būs visai interesantas
, 2021-04-04 13:16, pirms 3 gadiem
Paķēru lukturīti, ja nu rfs pa tumšu būs...
, 2021-04-04 13:17, pirms 3 gadiem
Lieliska diena Lielajam futbolam
Uz tikšanos 🙌
, 2021-04-04 13:19, pirms 3 gadiem
Liepājai jāspēlē primāri uz neizšķirtu.
Lai rfs metas pa galvu pa kaklu
, 2021-04-04 13:32, pirms 3 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Liepājai jāspēlē primāri uz neizšķirtu.
Lai rfs metas pa galvu pa kaklu
Kādu neizšķirtu, ja viņi tēmē uz zeltu??
, 2021-04-04 13:32, pirms 3 gadiem
Ceru uz kabinetnieku zāģi!
, 2021-04-04 13:58, pirms 3 gadiem
Rfs pietrūkst krāsainības. Ar Lemajiču Rfs ir viegli paredzami uzbrukumā. No Emersona gribētos redzēt to sniegumu, kādu viņš rādīja pag. sezonas sākumā. Vilelam Ventspilī bija vairāk brīvības, Rfs jāspēlē vairāk komandas sistēmā. Sarič un Simkovic it īpaši nav vairs tie jaunākie gados un motivācija kaut kur arī pieklibo. Strumija tomēr ir ierobežots savās prasmēs uzbrukumu veidošanā un ik pa laikam pieļauj būtiskas kļūdas. Rfs ir salīdzinoši labu spēlētāju kopa, bet trūkst idejas, kādu tieši futbolu Rfs grib spēlēt
, 2021-04-04 13:59, pirms 3 gadiem
Ļurba rakstīja: domāju ka RFS viegli paņems Liepāju... un vrb atlaidīs mološu...
Neesi iedomājies variantu,ja iznāk otrādi.Tad Morozam virs galvas var mākoņi savilkties. Vienīgi,RFS ar treneriem neākstās tā kā Riga FC.Šis arguments var nostrādāt kādu laiku.
, 2021-04-04 14:06, pirms 3 gadiem
Liepājai pēc starpsezonas papildinājumimem arī vēl jāatrod sava spēle. Ir labi, ka Liepājai ir skaidrs, kurš ir komandas līderis. Šodien noteikti Karam atkal būs iespējas gūt vārtus, bet ir jāsit iekšā ne tikai pret Mettu. Vāju sniegumu pagaidām rāda Dodo. No Dāvja arī gribētos redzēt ko vairāk par Rigas maču. Melnais zirdziņš, ko Latvijā parādīs Gordeičuks.
, 2021-04-04 14:37, pirms 3 gadiem
kaislības latviešu ? gaumē : Morozs vs Mološs
Grobiņas līdzjutēji. Foto: Aiga Veisa
15

Parādniecei "Valmierai" draud atņemt punktus, "Grobiņai" derbijs izmaksās 900 eiro

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komiteja pēc Virslīgas 7. kārtas spēlēm publicējusi garu sankciju sarakstu.
Edgars Maļcevs. Foto: Aiga Veisa
15

Nepalīdzēja arī video: LFF atzīst tiesneša kļūdu - "Liepājai" derbijā bija jāsit pendele

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu nodaļa sniegusi savu skaidrojumu par vakardienas derbiju, kurā "Liepāja" ar 2:3 piekāpās "Grobiņai"/LFS un 68. minūtē pie rezultāta 1:2 pat ar VAR palīdzību netika pie 11 metru soda sitiena.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.