Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

RFS glābšanās pret liepājniekiem un punkts derbijā ļauj izcelties simboliskajā izlasē

RFS glābšanās pret liepājniekiem un punkts derbijā ļauj izcelties simboliskajā izlasē
Emersons. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

Sportacentrs.com futbola apskatnieki turpina izvērtēt Virslīgas 30. sezonas spēlētāju sniegumu, izvirzot savas simboliskās izlases, kuru kārtas numuri biežo kalendāra izmaiņu dēļ vairs nekādi neatbilst Virslīgas konkrētās spēļu kārtas skaitlim. Tomēr turpinām izvirzīt savas simboliskās izlases arī iesoļojot turnīra finiša taisnē.

Šoreiz simboliskās izlases vērtējumā vērā ņemti pieci mači, kas aizvadīti sākot ar 22. septembri, kad tikās RFS un "Liepāja", un turpinot līdz 29. septembrim, kad "Skonto" stadionā šķēpi tika krustoti Rīgas derbijā.

Virslīgas 22. simboliskā izlase
Uzreiz jāatzīmē "Liepājas" komandas snieguma izmaiņas pēc Nebojšas Vigņeviča kļūšanas par kurzemnieku galveno treneri. Liepājnieki tikai mača pašās beigās izlaida punktu pret turnīra līdervienību, bet pret čempioni liepājnieki guva panākumu. Serbu speciālistam šajās spēlēs nācās manevrēt ar sastāvu, jo virkne ar komandas spēlētājiem bija tieši uz šiem mačiem sapelnījuši brīdinājumu normu. Pret RFS ļoti plāna bija palikusi liepājnieku uzbrukuma līnija, bet pret "Riga" komandai nevarēja palīdzēt abi pamatsastāva centra aizsargi. Par spīti tam Vigņevičs radoši piegāja risinājumiem, aizvadot divas ļoti cienīgas spēles un trešo reizi sezonā tiekot nosaukts par simboliskās izlases treneri.

Jaunā ampluā Vigņevičs brīžiem iespēlē no traumas atlabušo Mārtiņu Ķiguru, kurš uzņēmis formu pēc traumas sadziedēšanas, kļūstot par atslēgas figūru "Liepājas" spēlē. Radošajā futbolistā serbu treneris saskatījis kvalitatīvas iezīmes, lai izmantotu Ķiguru arī uzbrucēja pozīcijā. Spēlē pret čempioniem Ķigurs ar filigrānu tālo piespēli atrada Mihailu Gordeičuku, kurš ar vienu pieskārienu guva uzvaras vārtus. Pieredzējušais baltkrievs simboliskajā izlasē nonācis otro reizi sezonā, bet Ķigurs to paveicis jau otro reizi pēc kārtas.

Tikai ar vienu nospēlētu puslaiku simboliskās izlases sasniegšanai pietika diviem "Valmieras" senegāliešiem. Pēc neizšķirta puslaika Daugavpilī, senegālieši iznāca laukumā uz maiņu un nokārtoja uzvaras izcīnīšanu. Tieši Džibrils Gejs īsā laikā guva "Valmieras" pirmos divus vārtus, ieliekot pamatus vienības panākumam. Otrajā vārtu guvumā ar precīzu piespēli no kreisā flanga savam tautietim asistēja Paps Falls.

Ilgu laiku savstarpējā spēlē par uzvarētāju nespēja vienoties "Spartaka" un "Mettas" futbolisti. Līdz pat 85. minūtei uz tablo stāvēja divas nulles. Saviem vārtiem pretiniekus tuvumā nelaida ganiešu centra aizsargs Baba Musā, bet jūrmalniekus vairākkārt pēc ļoti bīstamiem oponentu sitieniem glāba Dāvis Ošs. Beigās tomēr bumba iekrita "Mettas" vārtos, atnesot jūrmalniekiem minimālu uzvaru.

Uzvarētajā spēlē pret "Liepāju" svarīgu panākumu no turnīra tabulas viedokļa RFS komandai ļāva gūt Tomašs Šimkovičs, kurš otrajā puslaikā ļāva galvaspilsētas komandai atspēlēties un izcīnīt svarīgus trīs punktus. Austrietis šajā mača gan pats guva vārtus, gan atrada ar rezultatīvu piespēli komandas biedru. Visa uzmanība gan šajā spēļu ciklā bija Rīgas derbijam, kurā saturiski labāka bija RFS komanda, taču veiksme smaidīja "Riga" spēlētājiem. Izcilus reidus caur kreiso malu veica Emersons, gūstot skaistus vārtus, kas deva RFS vadību. Brazīlijas futbolistam bija vairākas iespējas, tostrap spēles beigās izraut uzvaru. Uz cīņas sportu sūtītais Žiga Lipuščeks droši aizvadīja arī derbiju, kontrolējot notikumus gan savā soda laukumā, gan pie standartiem liekot trīcēt pretinieku sirsniņām viņu vārtu tuvumā. Ierasti stabilu sniegumu aizsardzības malā demostrēja Roberts Savaļnieks, ierobežojot pretinieku centienus flangā un lieot tiem uzmanīties no straujiem pretuzbrukumiem.

Jaunā ampluā sevi brīžiem vajadzēja pierādīt "Riga" serbu pussargam Nedeļko Piščevičam, kurš attiecīgās spēles daļās lāpija robus aizsardzībā, ieņemot centra aizsarga pozīciju. Piščeviča daudzpusība gan aizsardzībā, gan vidējā līnijā ļāva čempionvienības treneriem veikt dažādus taktiskos risinājumus, kas gan šoreiz pie cerētā punktu skaita čempionāta tabulā nenoveda.

Sportacentrs.com Virslīgas simboliskās izlases vizualizācijas autors - Eduards Petrovs.

1. kārta2. kārta3. kārta4. kārta5. kārta6. izlase7. izlase8. izlase
9. izlase10. izlase11. izlase12. izlase13. izlase14. izlase15. izlase16. izlase
17. izlase18. izlase19. izlase20. izlase21. izlase22. izlase

Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.